X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Niektóre dziewczyny już widziały klejnoty u swoich chłopców ;) przecież one nie rosną w 30tc :P

To bardzo ciekawe? Chyba ze we wnetrzu brzucha malenstwa bo jadra zstepuja do moszny dopiero po 24tc.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, muszę sie wybrac do apteki i cos sobie kupić

Co do połówkowego badania to mój lekarz jest zwolennikiem badania pomiędzy 22-24tc. Ja idę do kliniki 20.07 i wtedy to będzie 21tc a do mojego dopiero 11.08 i wtedy to będzie 23t2d. Między 22 lipca a 6 sierpnia jesteśmy na urlopie i tak jakoś wyszło. Mam tylko nadzieje ze sie nie okaże ze teraz za wcześnie a potem będzie za późno :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    To bardzo ciekawe? Chyba ze we wnetrzu brzucha malenstwa bo jadra zstepuja do moszny dopiero po 24tc.
    A nie wiem, ale już przynajmniej z dwie osoby pisały że ich synkowie klejnotami swiecili

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A nie wiem, ale już przynajmniej z dwie osoby pisały że ich synkowie klejnotami swiecili
    Mi tez sie wydaje ze widziałam :) mam tez takie zdjęcie z usg tez nawet mój mąż od razu wiedział co wystaje pomiędzy nogami :)

emikey lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widziałam jajeczka. Moze to były jeszcze wydmuszki,ale na pewno były ;)

emikey, Lady Savage lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Mi tez sie wydaje ze widziałam :) mam tez takie zdjęcie z usg tez nawet mój mąż od razu wiedział co wystaje pomiędzy nogami :)
    Ja u swojego jeszcze nic nie widziałam :) czekam do 21 żeby mi w końcu płeć powiedzieli.

Co do jąder. Znalazłam w Google images obrazy z usg 18 tc, na których wyraźnie widać klejnoty ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj lekarz powiedział nam, że już ładnie widać siusiaka, ale jąderek jeszcze nie ma :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co kupiłaś? :)
    Emikey, pieluchy tetrowe, muslinowe, szumisia, kocyk bambusowy,zyrafke sophie, obcinaczki do paznokci, pampersy premium care bo była promo :D, dwa ręczniki duzo pierdolek w stylu wkłady poporodwe,areator do nosa etc.
    Pomijając ubranka, które gromadzę już od miesiąca, zaczęłam na dzień dziecka jak były wyprzedaże i ciągle dochodzi:)

Niestety mam Obecnie zakaz od męża, jako zakupoholiczka mogę ponownie spełniać się od końca sierpnia :D

emikey, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Tak, wlasnie do Debski Clinic :) Bardzo fajne miejsce, niezle gabinety i sprzet i cenowo barfzo spoko, przynajmniej u tego mojego.

Co do poloznej to wlasnie slyszalam ze lepiej oplacic bo roznie bywa, ale to jeszcze bede sie dowiadywac dokladnie co i jak.

Biedronek tutaj od groma :) My mieszkamy obok simply :)
    No to rzut beretem. Ja przy tej biedronce przy Agorze. Fajnie, ze tą klinika porządną. Najbardziej byłam ciekawa sprzętu.

Z ta płcią to trochę liczę na dziewczynkę nie bede ukrywać ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    Emikey, pieluchy tetrowe, muslinowe, szumisia, kocyk bambusowy,zyrafke sophie, obcinaczki do paznokci, pampersy premium care bo była promo :D, dwa ręczniki duzo pierdolek w stylu wkłady poporodwe,areator do nosa etc.
    Pomijając ubranka, które gromadzę już od miesiąca, zaczęłam na dzień dziecka jak były wyprzedaże i ciągle dochodzi:)

Niestety mam Obecnie zakaz od męża, jako zakupoholiczka mogę ponownie spełniać się od końca sierpnia :D
    Wow. W tym tempie za miesiąc będziesz mieć już wózek, łóżeczko i wanienke :)

Ta żyrafa Sophie jest dość droga. Ostatnio oglądałam ja w Smyku. Jakoś nie rozumiem jej fenomenu. Ktoś ja już miał? Naprawdę jest taka super?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie lekarz zobaczył siusiaka i nie mógł dopatrzeć jąder...dlatego powiedział chłopak na 80%...a Młode wtedy miało 18 skończonych tygodni (20 wg OM)...poza tym znam co najmniej 100 małych chłopców którym jąderka schodziły po porodzie ;) i to bez operacji...po prostu później...podobno jest to norma u wcześniaków...
    (znam aż tylu bo leżałam 2 lata z synkiem w szpitalu...to tak dla wyjaśnienia, że nie jestem lekarzem :) )

Lady Savage lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Z ta płcią to trochę liczę na dziewczynkę nie bede ukrywać ;)
    To tak jak my :) zawsze chciałam mieć mała księżniczkę. Te małe sukieneczki i stroje kąpielowe ! Spineczki i plaszczyki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 11:07

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze marzyłam o chłopcu, nie wiem zupełnie dlaczego :) ?Mali chłopcy mnie rozczulają. Póki co lekarz nie ma wątpliwości, że będzie chłopak, ale wiem, że wszystko możliwe.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zrobiłam test i napisałam do mojej siostry, że jestem w ciąży i są niezłe jaja, bo ona dokładnie rok wczesniej zaszła w ciąże o tej samej porze (2tyg różnicy), to odpisała mi,że jaja to będzie miał mój syn ;) Wtedy się śmiałam,że nie wiadomo. Ale jak zobaczyłam ten zarodek w 9tyg, to jakoś miałam przeczucie,że to chłopak. a teraz mi się termin porodu przesuwa na 7-8 grudnia, a moja siostra urodziła 7grudnia (2,5 tyg przed terminem) i się śmiejemy,że większe jaja będą jak i ja urodzę 7 grudnia.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam takie dorodne xD mam nadzieję że nie odpadną.

emikey, Coco55 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    No u mnie lekarz zobaczył siusiaka i nie mógł dopatrzeć jąder...dlatego powiedział chłopak na 80%...a Młode wtedy miało 18 skończonych tygodni (20 wg OM)...poza tym znam co najmniej 100 małych chłopców którym jąderka schodziły po porodzie ;) i to bez operacji...po prostu później...podobno jest to norma u wcześniaków...
    (znam aż tylu bo leżałam 2 lata z synkiem w szpitalu...to tak dla wyjaśnienia, że nie jestem lekarzem :) )
    U mnie w rodzinie też taki przypadek był że jąderka zeszły same po porodzie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj chyba czulam ruchy, najpierw takie rozpychanie w roznych miejscach, a pozniej takie smyrniecie. Nie wiem czy to to, ale wydaje mi sie, ze to. Dzisiaj rano zlapalam serduszko stetoskopem, ale nie wiem czy to maluszka, wydaje mi sie, że tak bo chwile posluchalam ja i moj B. A później w tym miejscu juz nic nie bylo slychac ;)

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerunku, ale zem biegła do autobusu, zdążyłam, mam nadzieję że Nikusiowi nic nie zrobiłam, kurde jakbym nie złapała tego busa to kolejny za 2 godziny dopiero.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jerunku, ale zem biegła do autobusu, zdążyłam, mam nadzieję że Nikusiowi nic nie zrobiłam, kurde jakbym nie złapała tego busa to kolejny za 2 godziny dopiero.
    Rodeo miał ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby któraś chciała zaszaleć z ubrankami, to w smyku są niezłe promocje.

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ