Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zołzimagic wrote:Coco a to miał byc chlopczyk?
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:no raczej nie xD właśnie się zmierzyłam 134 cm
Coco niw przejmuj siedlatego mowie. Plec najwczesniej na polowkowym. U nas w 2 tyg chlopiec w 16 dziewczynka
nie prxywiazuje sie :p
Ehh zbieram sie do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:00
-
ja tak samo
w 12 na 100 % DZIEWCZYNKA, teraz w 16 wyszlo ze chlopak. 18.07 mam w niemczech usg polowkow3e to zobaczymy. Jak dalej nie bedzie pewnosci,to skocze w sierpniu w PL na usg. Chociaz i tak pewnie skoczę, nawet jak bedzie pewnosc
Bo czas powoli szykowac wyprawke a tu nie wiadomo co kupowac
-
nick nieaktualny78beti wrote:Kurczę wstałam dziś z bólem gardła
można pic wapno w ciąży ? Kiedyś pisaliście co polecacie na ból gardła, możecie jeszcze raz napisać ?
Mnie tez migdalek zaczyna bolec M winny. Zapomnial drzwi zamknac balkonowe jak wychodzil i spalam w przeciagu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:10
-
nick nieaktualny
-
78beti - płukanki roztworem wody z solą, płukanki propolisem, tabletki Prenalen (z propolisem są), Argentin-T (spray do psikania gardła, kilka razy dziennie).12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyCo do spania na poduszce w kształcie C. Spało mi się super. Jedynie przy zmianie pozycji jest ciężko z nogami, bo jedna jest pod poduszka i trzeba wyciągać i wkładać druga. Więc myślę, że do spania dla wierciucha lepsza by była w kształcie U. Ja to potrafię pół nocy spać na jednym boku, więc mi nie przeszkadza ten kształt c. Ale jak ktoś sie mocno wierci, to może być mu nie wygodnie. A tak poza tym zaj....scie
wyspałam się, mimo ciągłego wstawania do toalety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:28
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Co do spania na poduszce w kształcie C. Spało mi się super. Jedynie przy zmianie pozycji jest ciężko z nogami, bo jedna jest pod poduszka i trzeba wyciągać i wkładać druga. Więc myślę, że do spania dla wierciucha lepsza by była w kształcie U. Ja to potrafię pół nocy spać na jednym boku, więc mi nie przeszkadza ten kształt c. Ale jak ktoś sie mocno wierci, to może być mu nie wygodnie. A tak poza tym zaj....scie
wyspałam się, mimo ciągłego wstawania do toalety
mam mega grubą kołdrę ( pierzyna przeszyta) i tak sobie ją roluję
wiec nie wiem czy poduszka ma sens
-
nick nieaktualnyZamawiałam wczoraj witaminy prenatal duo z apteki św.Stanisława na próbę. I już dziś mam. Przed chwilką odebrałam. z kosztami przesyłki zapłaciłam 48zł. Sam prenatal 37. Gdyby którąś interesowało. Jeszcze dostałam 14 próbek gratis kremów i balsamów dla dzieci od 1 dnia życia. To były moje pierwsze zakupy,ale chyba nie ostatnie
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tą poduszkę U, i u mnie się sprawdza, bo ja zmieniam bok z 20 razy w nocy
Poza tym odgradza mnie od mojego partnera, co oczywiście generalnie nie jest fajne, ale on się strasznie kopie w nocy, a przede wszystkim nie patrzy na czym się podpiera jak np. się podnosi i wcześniej podpierał się na mnie, zamiast na łóżkui balibyśmy się o brzuszek. Głównie on się czuje spokojniejszy dzięki temu
-
nick nieaktualnyno w tej aptece co ja kupowałam u siebie to prenatal duo 64zł, więc mi się opłacało.teraz jak mi się skonczą, to od razu zamówię 3 opakowania, wyjdzie mi taniej, bo jedna przesyłka. Teraz zamawiałam na próbę. W tej aptece św stanisława mama dha 39,99 60tab. To już mój prenatal duo wychodzi taniej, a w tej mamiedha napisane, że trzeba łykać 2 tab dziennie, to też starcza na miesiąc
-
Amus87 wrote:ja sie cały czas zastanawiam nad taką poduszką ale ja spie w ten sposob juz lata
mam mega grubą kołdrę ( pierzyna przeszyta) i tak sobie ją roluję
wiec nie wiem czy poduszka ma sens
-
Coco55 wrote:Kochana a u kogo jeśli mogę spytać ? Ja mam z polecenia jakas Panią Muzyka - nie pamiętam teraz dokładnie ale ile do niej na usg 18.07.
Jak tam wygląda kwestia położnych? Podobno właśnie opieką jest bardzo dobra.
A dowiadywalas się może O szkole rodzenia ? Jak to tam wygląda? Niby masa czas jesCze, ale szybko zleci
ja prowadzę u dr. Skowyry, młody faxet, ale mega miły, życzliwy i po prostu go uwielbiam. Cokolwiek trzeba było załatwiał mi w szpitalu. Chodzę sobie też do niego prywatnie na usg (blisko szpitala na sokratesa przyjmuje) bo ja z tych nerwowych co musza co chwila sprawdzac co z małą, to jeszcze mnie ochrzania ze wydaje kase i moge zadzwonic i w szpitalu by mi sprawdziłWiec to taki typ- dlatego polecam bardzo. Zreszta zauwazylam ze masa lekarzy i pielgniarek go bardzo lubi bo jest sympatyczny i jak przychodze czasem cos zalatwic i sie dowiaduja ze ja jestem jego pacjentka to od razu jakos milej jest.
O szkole.rodzenia dopytam 19 na wizycie, ale nie wiem czy dam rade chodzic tam, bo jak zagladalam na strone, to maja takie godziny raczej popoludniowe, a moj M na ogol w pracy, ale zobaczymy.
O polozne tez bede pytac bo chcialabym.miec swoja. Podobno opieka na porodowce super, ale na poporodowej roznie i poelegniarki lakatcyjne straszne ale ja rozwazam swoja doule, wiec zobaczymy jak wyjdzie.
a to my chyba mieszkamy niedaleko siebie bo ja do szpitala mam 20minut spacerkiem
Coco55 lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Sunshine - a dałabyś linka gdzie kupowałaś tą w kształcie U ? Ja trochę na plecach leżę, trochę na boku, różnie, no i właśnie mój mąż jest niesamowitym wiercipiętą, dziś w nocy np. oberwałam w plecy, nie jakoś boleśnie, ale poczułam jak brzuch się zatrząsnął aż no i czasem ciągnie brzuch jak leże na boku.
Kołdrę mamy dużą, ale jakoś mimo takiego zwijania podkładania i tak mi za mało tego, ucieka jakoś, spłaszcza się, a nie jest na tyle wielka żebym i ja ją sobie jako podkładkę miała i żeby się przykryć obydwojeJeszcze do mnie przemawia to, że jakby dziecko leżało potem na kanapie i na chwile musiałbym się podnieść czy coś to zaraz żeby nie kłaść do wózka to by spełniało funkcję takie kojca właśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:04
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016