X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Coco a to miał byc chlopczyk? :)
    JesCze 2 tyg temu lekarka mówiła że chłopak. Nawet coś tam zaznaczyła na usg... sama nie wiem co i tym myśleć. Najgorsza jest ta niepewność, w ogole dostaliśmy pierwszą niebieską recz ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy. Mam termin na 23.12. Płeć nie znana jak narazie.

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey to już jutro Cie dopisze bo z tel ciezko

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no raczej nie xD właśnie się zmierzyłam 134 cm
    Kurcze to moze zbajde dla siebie, mam prosbe jesli bedziesz sie zapatrywac gdzies na necie w te majtki polsij linka. Ja 6 lat temu chyba 3 paczki najwiekszych mialam i nie wlazlam. Ja tylek mam nawet maly ale co z tego jak brzucb duzy. A do porodu mialam chyba 156 cm :/

Coco niw przejmuj sie :) dlatego mowie. Plec najwczesniej na polowkowym. U nas w 2 tyg chlopiec w 16 dziewczynka ;) nie prxywiazuje sie :p

Ehh zbieram sie do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:00

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo :) w 12 na 100 % DZIEWCZYNKA, teraz w 16 wyszlo ze chlopak. 18.07 mam w niemczech usg polowkow3e to zobaczymy. Jak dalej nie bedzie pewnosci,to skocze w sierpniu w PL na usg. Chociaz i tak pewnie skoczę, nawet jak bedzie pewnosc :D Bo czas powoli szykowac wyprawke a tu nie wiadomo co kupowac :D

• 78beti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wstałam dziś z bólem gardła :( można pic wapno w ciąży ? Kiedyś pisaliście co polecacie na ból gardła, możecie jeszcze raz napisać ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Kurczę wstałam dziś z bólem gardła :( można pic wapno w ciąży ? Kiedyś pisaliście co polecacie na ból gardła, możecie jeszcze raz napisać ?
    Woda z sola i plukac albo tandum verde :)

Mnie tez migdalek zaczyna bolec M winny. Zapomnial drzwi zamknac balkonowe jak wychodzil i spalam w przeciagu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti kup sobie prenalen gardło. Mi dość szybko pomógł

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti - płukanki roztworem wody z solą, płukanki propolisem, tabletki Prenalen (z propolisem są), Argentin-T (spray do psikania gardła, kilka razy dziennie).

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania na poduszce w kształcie C. Spało mi się super. Jedynie przy zmianie pozycji jest ciężko z nogami, bo jedna jest pod poduszka i trzeba wyciągać i wkładać druga. Więc myślę, że do spania dla wierciucha lepsza by była w kształcie U. Ja to potrafię pół nocy spać na jednym boku, więc mi nie przeszkadza ten kształt c. Ale jak ktoś sie mocno wierci, to może być mu nie wygodnie. A tak poza tym zaj....scie :) wyspałam się, mimo ciągłego wstawania do toalety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:28

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tyg :)już polowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:35

Amus87, Zołzimagic, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Sunshine_111, Wachciowa, [m]alina, k878 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do spania na poduszce w kształcie C. Spało mi się super. Jedynie przy zmianie pozycji jest ciężko z nogami, bo jedna jest pod poduszka i trzeba wyciągać i wkładać druga. Więc myślę, że do spania dla wierciucha lepsza by była w kształcie U. Ja to potrafię pół nocy spać na jednym boku, więc mi nie przeszkadza ten kształt c. Ale jak ktoś sie mocno wierci, to może być mu nie wygodnie. A tak poza tym zaj....scie :) wyspałam się, mimo ciągłego wstawania do toalety :)
    ja sie cały czas zastanawiam nad taką poduszką ale ja spie w ten sposob juz lata ;) mam mega grubą kołdrę ( pierzyna przeszyta) i tak sobie ją roluję :P wiec nie wiem czy poduszka ma sens

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałam wczoraj witaminy prenatal duo z apteki św.Stanisława na próbę. I już dziś mam. Przed chwilką odebrałam. z kosztami przesyłki zapłaciłam 48zł. Sam prenatal 37. Gdyby którąś interesowało. Jeszcze dostałam 14 próbek gratis kremów i balsamów dla dzieci od 1 dnia życia. To były moje pierwsze zakupy,ale chyba nie ostatnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio sie zawiodłam na gemini wszyscy zachwalają ze tanio a ceny takie same jak w zwykłej plus przesyłka. Za witaminy mama DHA premium chcą 38 zł i tyle samo w aptekach juz kilka razy porównałam i ceny albo takie same ale wyższe

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w połowie ciąży! :)
    Trzeba to dziś jakoś uczcić ;)

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Lady Savage, magdzia26, [m]alina, Aztoria, Anuśka...G, Jooozefka, k878 lubią tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą poduszkę U, i u mnie się sprawdza, bo ja zmieniam bok z 20 razy w nocy ;)
    Poza tym odgradza mnie od mojego partnera, co oczywiście generalnie nie jest fajne, ale on się strasznie kopie w nocy, a przede wszystkim nie patrzy na czym się podpiera jak np. się podnosi i wcześniej podpierał się na mnie, zamiast na łóżku ;) i balibyśmy się o brzuszek. Głównie on się czuje spokojniejszy dzięki temu ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w tej aptece co ja kupowałam u siebie to prenatal duo 64zł, więc mi się opłacało.teraz jak mi się skonczą, to od razu zamówię 3 opakowania, wyjdzie mi taniej, bo jedna przesyłka. Teraz zamawiałam na próbę. W tej aptece św stanisława mama dha 39,99 60tab. To już mój prenatal duo wychodzi taniej, a w tej mamiedha napisane, że trzeba łykać 2 tab dziennie, to też starcza na miesiąc

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja sie cały czas zastanawiam nad taką poduszką ale ja spie w ten sposob juz lata ;) mam mega grubą kołdrę ( pierzyna przeszyta) i tak sobie ją roluję :P wiec nie wiem czy poduszka ma sens
    Ja robiłam tak w pierwszej ciąży i teraz tez tak robię, chciałam kupić tą poduszke ale chyba zrezygnuje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Kochana a u kogo jeśli mogę spytać ? Ja mam z polecenia jakas Panią Muzyka - nie pamiętam teraz dokładnie ale ile do niej na usg 18.07.
    Jak tam wygląda kwestia położnych? Podobno właśnie opieką jest bardzo dobra.

A dowiadywalas się może O szkole rodzenia ? Jak to tam wygląda? Niby masa czas jesCze, ale szybko zleci ;)

ja prowadzę u dr. Skowyry, młody faxet, ale mega miły, życzliwy i po prostu go uwielbiam. Cokolwiek trzeba było załatwiał mi w szpitalu. Chodzę sobie też do niego prywatnie na usg (blisko szpitala na sokratesa przyjmuje) bo ja z tych nerwowych co musza co chwila sprawdzac co z małą, to jeszcze mnie ochrzania ze wydaje kase i moge zadzwonic i w szpitalu by mi sprawdził :) Wiec to taki typ- dlatego polecam bardzo. Zreszta zauwazylam ze masa lekarzy i pielgniarek go bardzo lubi bo jest sympatyczny i jak przychodze czasem cos zalatwic i sie dowiaduja ze ja jestem jego pacjentka to od razu jakos milej jest.

O szkole.rodzenia dopytam 19 na wizycie, ale nie wiem czy dam rade chodzic tam, bo jak zagladalam na strone, to maja takie godziny raczej popoludniowe, a moj M na ogol w pracy, ale zobaczymy.

O polozne tez bede pytac bo chcialabym.miec swoja. Podobno opieka na porodowce super, ale na poporodowej roznie i poelegniarki lakatcyjne straszne ale ja rozwazam swoja doule, wiec zobaczymy jak wyjdzie.

a to my chyba mieszkamy niedaleko siebie bo ja do szpitala mam 20minut spacerkiem :)

Coco55 lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - a dałabyś linka gdzie kupowałaś tą w kształcie U ? Ja trochę na plecach leżę, trochę na boku, różnie, no i właśnie mój mąż jest niesamowitym wiercipiętą, dziś w nocy np. oberwałam w plecy, nie jakoś boleśnie, ale poczułam jak brzuch się zatrząsnął aż no i czasem ciągnie brzuch jak leże na boku.

Kołdrę mamy dużą, ale jakoś mimo takiego zwijania podkładania i tak mi za mało tego, ucieka jakoś, spłaszcza się, a nie jest na tyle wielka żebym i ja ją sobie jako podkładkę miała i żeby się przykryć obydwoje ;) Jeszcze do mnie przemawia to, że jakby dziecko leżało potem na kanapie i na chwile musiałbym się podnieść czy coś to zaraz żeby nie kłaść do wózka to by spełniało funkcję takie kojca właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:04

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ