X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Coco a to miał byc chlopczyk? :)
    JesCze 2 tyg temu lekarka mówiła że chłopak. Nawet coś tam zaznaczyła na usg... sama nie wiem co i tym myśleć. Najgorsza jest ta niepewność, w ogole dostaliśmy pierwszą niebieską recz ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy. Mam termin na 23.12. Płeć nie znana jak narazie.

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey to już jutro Cie dopisze bo z tel ciezko

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no raczej nie xD właśnie się zmierzyłam 134 cm
    Kurcze to moze zbajde dla siebie, mam prosbe jesli bedziesz sie zapatrywac gdzies na necie w te majtki polsij linka. Ja 6 lat temu chyba 3 paczki najwiekszych mialam i nie wlazlam. Ja tylek mam nawet maly ale co z tego jak brzucb duzy. A do porodu mialam chyba 156 cm :/

Coco niw przejmuj sie :) dlatego mowie. Plec najwczesniej na polowkowym. U nas w 2 tyg chlopiec w 16 dziewczynka ;) nie prxywiazuje sie :p

Ehh zbieram sie do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:00

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo :) w 12 na 100 % DZIEWCZYNKA, teraz w 16 wyszlo ze chlopak. 18.07 mam w niemczech usg polowkow3e to zobaczymy. Jak dalej nie bedzie pewnosci,to skocze w sierpniu w PL na usg. Chociaz i tak pewnie skoczę, nawet jak bedzie pewnosc :D Bo czas powoli szykowac wyprawke a tu nie wiadomo co kupowac :D

• 78beti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wstałam dziś z bólem gardła :( można pic wapno w ciąży ? Kiedyś pisaliście co polecacie na ból gardła, możecie jeszcze raz napisać ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Kurczę wstałam dziś z bólem gardła :( można pic wapno w ciąży ? Kiedyś pisaliście co polecacie na ból gardła, możecie jeszcze raz napisać ?
    Woda z sola i plukac albo tandum verde :)

Mnie tez migdalek zaczyna bolec M winny. Zapomnial drzwi zamknac balkonowe jak wychodzil i spalam w przeciagu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti kup sobie prenalen gardło. Mi dość szybko pomógł

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti - płukanki roztworem wody z solą, płukanki propolisem, tabletki Prenalen (z propolisem są), Argentin-T (spray do psikania gardła, kilka razy dziennie).

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania na poduszce w kształcie C. Spało mi się super. Jedynie przy zmianie pozycji jest ciężko z nogami, bo jedna jest pod poduszka i trzeba wyciągać i wkładać druga. Więc myślę, że do spania dla wierciucha lepsza by była w kształcie U. Ja to potrafię pół nocy spać na jednym boku, więc mi nie przeszkadza ten kształt c. Ale jak ktoś sie mocno wierci, to może być mu nie wygodnie. A tak poza tym zaj....scie :) wyspałam się, mimo ciągłego wstawania do toalety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:28

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tyg :)już polowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 07:35

Amus87, Zołzimagic, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Sunshine_111, Wachciowa, [m]alina, k878 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do spania na poduszce w kształcie C. Spało mi się super. Jedynie przy zmianie pozycji jest ciężko z nogami, bo jedna jest pod poduszka i trzeba wyciągać i wkładać druga. Więc myślę, że do spania dla wierciucha lepsza by była w kształcie U. Ja to potrafię pół nocy spać na jednym boku, więc mi nie przeszkadza ten kształt c. Ale jak ktoś sie mocno wierci, to może być mu nie wygodnie. A tak poza tym zaj....scie :) wyspałam się, mimo ciągłego wstawania do toalety :)
    ja sie cały czas zastanawiam nad taką poduszką ale ja spie w ten sposob juz lata ;) mam mega grubą kołdrę ( pierzyna przeszyta) i tak sobie ją roluję :P wiec nie wiem czy poduszka ma sens

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałam wczoraj witaminy prenatal duo z apteki św.Stanisława na próbę. I już dziś mam. Przed chwilką odebrałam. z kosztami przesyłki zapłaciłam 48zł. Sam prenatal 37. Gdyby którąś interesowało. Jeszcze dostałam 14 próbek gratis kremów i balsamów dla dzieci od 1 dnia życia. To były moje pierwsze zakupy,ale chyba nie ostatnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio sie zawiodłam na gemini wszyscy zachwalają ze tanio a ceny takie same jak w zwykłej plus przesyłka. Za witaminy mama DHA premium chcą 38 zł i tyle samo w aptekach juz kilka razy porównałam i ceny albo takie same ale wyższe

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w połowie ciąży! :)
    Trzeba to dziś jakoś uczcić ;)

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Lady Savage, magdzia26, [m]alina, Aztoria, Anuśka...G, Jooozefka, k878 lubią tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą poduszkę U, i u mnie się sprawdza, bo ja zmieniam bok z 20 razy w nocy ;)
    Poza tym odgradza mnie od mojego partnera, co oczywiście generalnie nie jest fajne, ale on się strasznie kopie w nocy, a przede wszystkim nie patrzy na czym się podpiera jak np. się podnosi i wcześniej podpierał się na mnie, zamiast na łóżku ;) i balibyśmy się o brzuszek. Głównie on się czuje spokojniejszy dzięki temu ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w tej aptece co ja kupowałam u siebie to prenatal duo 64zł, więc mi się opłacało.teraz jak mi się skonczą, to od razu zamówię 3 opakowania, wyjdzie mi taniej, bo jedna przesyłka. Teraz zamawiałam na próbę. W tej aptece św stanisława mama dha 39,99 60tab. To już mój prenatal duo wychodzi taniej, a w tej mamiedha napisane, że trzeba łykać 2 tab dziennie, to też starcza na miesiąc

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja sie cały czas zastanawiam nad taką poduszką ale ja spie w ten sposob juz lata ;) mam mega grubą kołdrę ( pierzyna przeszyta) i tak sobie ją roluję :P wiec nie wiem czy poduszka ma sens
    Ja robiłam tak w pierwszej ciąży i teraz tez tak robię, chciałam kupić tą poduszke ale chyba zrezygnuje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Kochana a u kogo jeśli mogę spytać ? Ja mam z polecenia jakas Panią Muzyka - nie pamiętam teraz dokładnie ale ile do niej na usg 18.07.
    Jak tam wygląda kwestia położnych? Podobno właśnie opieką jest bardzo dobra.

A dowiadywalas się może O szkole rodzenia ? Jak to tam wygląda? Niby masa czas jesCze, ale szybko zleci ;)

ja prowadzę u dr. Skowyry, młody faxet, ale mega miły, życzliwy i po prostu go uwielbiam. Cokolwiek trzeba było załatwiał mi w szpitalu. Chodzę sobie też do niego prywatnie na usg (blisko szpitala na sokratesa przyjmuje) bo ja z tych nerwowych co musza co chwila sprawdzac co z małą, to jeszcze mnie ochrzania ze wydaje kase i moge zadzwonic i w szpitalu by mi sprawdził :) Wiec to taki typ- dlatego polecam bardzo. Zreszta zauwazylam ze masa lekarzy i pielgniarek go bardzo lubi bo jest sympatyczny i jak przychodze czasem cos zalatwic i sie dowiaduja ze ja jestem jego pacjentka to od razu jakos milej jest.

O szkole.rodzenia dopytam 19 na wizycie, ale nie wiem czy dam rade chodzic tam, bo jak zagladalam na strone, to maja takie godziny raczej popoludniowe, a moj M na ogol w pracy, ale zobaczymy.

O polozne tez bede pytac bo chcialabym.miec swoja. Podobno opieka na porodowce super, ale na poporodowej roznie i poelegniarki lakatcyjne straszne ale ja rozwazam swoja doule, wiec zobaczymy jak wyjdzie.

a to my chyba mieszkamy niedaleko siebie bo ja do szpitala mam 20minut spacerkiem :)

Coco55 lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine - a dałabyś linka gdzie kupowałaś tą w kształcie U ? Ja trochę na plecach leżę, trochę na boku, różnie, no i właśnie mój mąż jest niesamowitym wiercipiętą, dziś w nocy np. oberwałam w plecy, nie jakoś boleśnie, ale poczułam jak brzuch się zatrząsnął aż no i czasem ciągnie brzuch jak leże na boku.

Kołdrę mamy dużą, ale jakoś mimo takiego zwijania podkładania i tak mi za mało tego, ucieka jakoś, spłaszcza się, a nie jest na tyle wielka żebym i ja ją sobie jako podkładkę miała i żeby się przykryć obydwoje ;) Jeszcze do mnie przemawia to, że jakby dziecko leżało potem na kanapie i na chwile musiałbym się podnieść czy coś to zaraz żeby nie kłaść do wózka to by spełniało funkcję takie kojca właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:04

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ