Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam się na prenatalne, mój lekarz kazał ustalić termin na pierwszy tydzień sierpnia, więc 02.08 wydawał mi się idealny. Teraz liczę, że to będzie 22t+2d i martwię się, że za późno... maluch jest młodszy prawie o tydzień, ale mimo wszystko jakoś późno mi się wydaje. Co mnie rozbawiło, wypisał mi skierowanie na badanie refundowane, które sam będzie wykonywał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:05
-
Nesairah - dla oceny organów wewnętrznych podobno lepiej jak ciąża ma te 21t0d minimum, a jak piszesz, że masz młodszą ciążę, to myślę, że będzie w sam raz
Ja planuję się zapisać tak na 20t i pare dni albo 21t i pare dni, ale prędzej ten pierwszy termin, mój lekarz wróci wtedy z urlopu dopiero, a ciąża u mnie zgadza się z OM czy jest nawet starsza pare dni.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Sunshine - a dałabyś linka gdzie kupowałaś tą w kształcie U ? Ja trochę na plecach leżę, trochę na boku, różnie, no i właśnie mój mąż jest niesamowitym wiercipiętą, dziś w nocy np. oberwałam w plecy, nie jakoś boleśnie, ale poczułam jak brzuch się zatrząsnął aż no i czasem ciągnie brzuch jak leże na boku.
Kołdrę mamy dużą, ale jakoś mimo takiego zwijania podkładania i tak mi za mało tego, ucieka jakoś, spłaszcza się, a nie jest na tyle wielka żebym i ja ją sobie jako podkładkę miała i żeby się przykryć obydwojeJeszcze do mnie przemawia to, że jakby dziecko leżało potem na kanapie i na chwile musiałbym się podnieść czy coś to zaraz żeby nie kłaść do wózka to by spełniało funkcję takie kojca właśnie.
Ja kupowałam w Supermami https://supermami.pl/
Na początku wydawała mi się twarda/napakowana, ale teraz już jest ok. -
malysmok84 wrote:ja prowadzę u dr. Skowyry, młody faxet, ale mega miły, życzliwy i po prostu go uwielbiam. Cokolwiek trzeba było załatwiał mi w szpitalu. Chodzę sobie też do niego prywatnie na usg (blisko szpitala na sokratesa przyjmuje) bo ja z tych nerwowych co musza co chwila sprawdzac co z małą, to jeszcze mnie ochrzania ze wydaje kase i moge zadzwonic i w szpitalu by mi sprawdził
Wiec to taki typ- dlatego polecam bardzo. Zreszta zauwazylam ze masa lekarzy i pielgniarek go bardzo lubi bo jest sympatyczny i jak przychodze czasem cos zalatwic i sie dowiaduja ze ja jestem jego pacjentka to od razu jakos milej jest.
O szkole.rodzenia dopytam 19 na wizycie, ale nie wiem czy dam rade chodzic tam, bo jak zagladalam na strone, to maja takie godziny raczej popoludniowe, a moj M na ogol w pracy, ale zobaczymy.
O polozne tez bede pytac bo chcialabym.miec swoja. Podobno opieka na porodowce super, ale na poporodowej roznie i poelegniarki lakatcyjne straszne ale ja rozwazam swoja doule, wiec zobaczymy jak wyjdzie.
a to my chyba mieszkamy niedaleko siebie bo ja do szpitala mam 20minut spacerkiem
Mieszkam tuz koło biedronki jeżeli coś Ci to mówi
-
Zaufam lekarzowi, skoro mówił, że pierwszy tydzień sierpnia ma być, to niech tak będzie.
Wczoraj na badaniu trochę mnie zdziwiło, że lekarz 'jeździł' głowicą tylko po prawej stronie od pępka, jakby tam była cała macica. Ostatnio miałam wrażenie, że była pod pępkiem, za to po lewej nigdy. Od początku czuję, że wszystko dzieje się po prawej stronie. Jakoś sobie wyobrażam teraz, że brzuch mi urośnie na prawo. -
Zołzimagic wrote:ja tak samo
w 12 na 100 % DZIEWCZYNKA, teraz w 16 wyszlo ze chlopak. 18.07 mam w niemczech usg polowkow3e to zobaczymy. Jak dalej nie bedzie pewnosci,to skocze w sierpniu w PL na usg. Chociaz i tak pewnie skoczę, nawet jak bedzie pewnosc
Bo czas powoli szykowac wyprawke a tu nie wiadomo co kupowac
-
Coco55 wrote:Mnie dziwi właśnie ze w 16 tygodniu chłopiec i nagle taka zmiana A wczoraj - dzień do 19 tygodnia mówi ze wygląda na dziewczynkę. I naprawdę oglądał dokładnie, nie ma zasadzie "nic nie widzę to pewnie dziewczynka". Zmaetwilo mnie tylko bo powiedział ze taką 100 procentową pewność to można mieć dopiero w 30 tyg jak bedziebwidac jajka... bardzo szmiesznd
przecież one nie rosną w 30tc
Coco55 lubi tę wiadomość
-
Nesairah - u mnie też bardziej po mojej lewej stronie jakby wszystko było, na prenatalnych już lekarz nawet jak mierzył, to więcej po lewej stronie, 9 dni później w szpitalnej poradni to samo, a jak pęcherz robi sie pełniejszy to właśnie twarda kula t.j. macica robi sie tak dziwnie z lewej strony
Sunshine - one są z silikonowym wypełnieniem i mają zdejmowane poszewki?12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Usg to tylko maszyna, a człowiek jest człowiekiem i też się myli. Dlatego trzeba brać poprawkę na to. Jasne że częściej się zgadza to co powiedzą z tym co zobaczysz po porodzie ale we wszystkim są wyjątki.
-
Coco55 wrote:Kochana przeprasZam że wprost Ale czy chodzisz do Dębski Clinic ? Ja się właśnie tam wybieram na pierwszą wizytę. Ja położnej chyba mi będę chciała swojej, bo podobno tam są super ale chciałabym bardZo pokój tylko dla siebie i maleństwa.
Mieszkam tuz koło biedronki jeżeli coś Ci to mówi
Tak, wlasnie do Debski ClinicBardzo fajne miejsce, niezle gabinety i sprzet i cenowo barfzo spoko, przynajmniej u tego mojego.
Co do poloznej to wlasnie slyszalam ze lepiej oplacic bo roznie bywa, ale to jeszcze bede sie dowiadywac dokladnie co i jak.
Biedronek tutaj od gromaMy mieszkamy obok simply
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj znalazłam imię dla synka (jeśli nie okaże się córeczką
). Cezary - tak mi do niego pasuje! Narzeczony tak trochę niepewnie do tego podchodzi, jemu bardziej leży Olaf, ale jeszcze go przekonam
-
Witaj 20 tygodniu :)swietuje dziś sprzątaniem mieszkania :p
Boże,założyłam sobie że co miesiąc będę kupowała parę rzeczy dla Kazia, żeby rozsądnie rozłożyć wydatki. Trochę się wczorzaj zapedzilam i juz wydałam o wiele za dużo :p
Wszystko jest takie piękne.. Gdyby mąż pozwolił pewnie miałabym juz złożone łóżeczko i wózek w przedpokoju xDLady Savage, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
emilydread wrote:Witaj 20 tygodniu :)swietuje dziś sprzątaniem mieszkania :p
Boże,założyłam sobie że co miesiąc będę kupowała parę rzeczy dla Kazia, żeby rozsądnie rozłożyć wydatki. Trochę się wczorzaj zapedzilam i juz wydałam o wiele za dużo :p
Wszystko jest takie piękne.. Gdyby mąż pozwolił pewnie miałabym juz złożone łóżeczko i wózek w przedpokoju xDCoco55 lubi tę wiadomość