Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysalenne wrote:Kochana, masz bardzo ładne wyniki
)
Ja mam obok siebie dwa szpitalne
W 1 juz rodzilan ehmmm zarazili mnie bakteria rozwinela sie sepsa i na mnie zwalali....
2 teraz z tego szpitala mam dr. Szpital tez ma daremne opiniei sama nie wiem
-
To dobrze, ze nie jestem jedyna, ktora odpycha od miesa, bo juz myslalam ze.jakas dziwna jestem. Czy smazone, czy duszone czuje jakos dziwny zapach i nie umiem tego zjesc na siłę. Teraz i tak mam ten plus, ze latem jest wiekszy wybor jedzenia, bo z vorka bylam jesien/zima, to nawet dobrego pomidora nie mozna bylo dostac.
aga1402 lubi tę wiadomość
-
Emikey - ja czułam z córką bardzo wyraźnie, pierwsze w 16t6d, codziennie od razu i to od razu puknięcia takie. Od jakiegoś 24tc było to od rana do wieczora minimum 10 ruchów na godzinę, czasem nawet z 30 jak była mega aktywna. W 19tc jak leżałam to było normalnie widać jak brzuch drgał przy kopniakach
Aleja hmm szczupła dość. Ogólnie czułam córkę baaaardzo wyraźnie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Eli wrote:Czy jest tu jakas mama, ktora tez odpycha od miesa??? Zjem wszystko, ale jak czuje zapach miesa to po prostu nie moge, tak mnie odpycha, w pierwszej ciazy mialam tak samo. Zastanawiam sie czy czyms mozna mieso zastapic? Od ryb tez mnie odrzuca.
Ja nie jem mięsa od kilku lat, ale jeśli jesteś typowym wszystkożercą, to nie polecam odstawiania go na własną rękę, zwłaszcza w ciąży, bo możesz sobie tylko zaszkodzić i doprowadzić do niedoborów. Polecałabym raczej konsultację z dietetykiem. Nie można niestety po prostu zrezygnować z mięsa na talerzu i zjeść to co na nim zostało, bo musisz zastąpić je innym pokarmem białkowym. Fakt, że w dzisiejszych czasach łatwiej jest raczej o przebiałczenie, ale w ciąży nie ma żartów i dieta musi być przede wszystkim zbilansowana. Zastąpienie mięsa roślinami to nie jest niestety temat na jeden post i nikt Ci nie przekaże takiej wiedzy w pigułce. W internecie znajdziesz mnóstwo przepisów na roślinne potrawy, ale musisz wiedzieć ile musisz dostarczać białek, aminokwasów i w czym znaleźć odpowiednie składniki.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
emikey wrote:A ja mam takie pytanie zoltodzioba. Czy to, że łożysko jest na przedniej ścianie znaczy tylko, że ruchy dziecka poczuje później, czy też że będę je czuć mniej wyraźnie już do końca ciąży?
Podobno i jedno i drugie, co potwierdził mój lekarz i bardzo nad tym ubolewam. Ja też nie czuję ruchów, ale za to rozchodzą mi się żebra od jakiegoś czasu i czuję się jakby przygniótł mnie tonowy słoń. Rozpieranie i rwanie nie do wytrzymania, ciężko nawet oddychać.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Podobno i jedno i drugie, co potwierdził mój lekarz i bardzo nad tym ubolewam. Ja też nie czuję ruchów, ale za to rozchodzą mi się żebra od jakiegoś czasu i czuję się jakby przygniótł mnie tonowy słoń. Rozpieranie i rwanie nie do wytrzymania, ciężko nawet oddychać.
i slabiej i pozniej.
-
nataliamonika wrote:Daj znać jak się sprawdza, bo niedługo też będę musiała kupić i zastanawiam się nad kształtem...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/348ddeb407f3.jpg
Oooo...nie zapomnijcie o mnie. Ja dumam nad taką poduszką o 2 tygodni i sama nie wiem jaka będzie lepsza. -
Mnie kusi ta w kształcie "U" - wygląda na taką co nie trzeba się machać z poduchą przy zmianie boku w nocy, no albo ta "C" czyli kojec
I też zastanawiam która lepsza dla mnie akurat by była
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyMnie odrzucalo na mięso na początku, aż przyszedł taki dzień, że zapragnęłam kotleta mielonego i smakował mi jak nigdy wcześniej.
Amus-super wyniki. Teraz tylko trzeba cierpliwości do połowkowego.
U mnie będzie nerwowka przy połowkowych.
Cocco55- moja siostra rodziła w bielanskim. Chodziła do dr kucewicza. W sumie to przy porodzie uratowała życie jej synowi inna lekarka. Zdecydowała szybko o cesarce, bo inaczej mały jej by się udusił. Ja z bielanskiego znam fajna lekarke. Dr Sylwia Miśka. Świetna pani doktor. Chciałam u niej prowadzić ciążę, ale jak trafiłam na swojego doktorka, dzięki któremu udało mi się zajść w ciążę, to przy nim zostałam. Też nie żałuję. Jest świetny. Pracuje na karowej i tam będę się skłaniac do porodu.Coco55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Mnie kusi ta w kształcie "U" - wygląda na taką co nie trzeba się machać z poduchą przy zmianie boku w nocy, no albo ta "C" czyli kojec
I też zastanawiam która lepsza dla mnie akurat by była
-
Amus super wyniki
Od dzis w kauflandzie sa rzeczy ciazowe, kupilam dwie koszule nocne i dwa podkoszulki bez rekawow. Kupilam tez spodnie dresowe ale sa male i nie wiem czy mozna oddac.
I kupilam pierwsza rzecz dla maluszka - trojpak skarpetek - ale sa slodkie takie male rzeczyLady Savage lubi tę wiadomość
Synuś
-
Jestem właśnie po wizycie. Kolejny raz lekarz potwierdził chłopaka, więc wyprawkę mogę szykować
Z małym wszystko w porządku, gin nie miał zastrzeżeń. Odpalił na chwilę opcję 4D, ale dziwnie jeszcze dziecko wygląda na tym etapie. Pytałam też o wszelkie kłucia w brzuchu, podobno to normalne, nie ma się czym martwić. Jutro umawiam się na prenatalne.
Obiecałam wkleić swoją wyprawkową listę rzeczy do kupienia:
UBRANKA
5-7x body z długim rękawem
3-5x body z krótkim rękawem
2-3x półśpiochy
5-7x śpiochy
3x cienki pajacyk
2x gruby pajacyk
3x cienkie czapeczki
gruba czapeczka
rękawiczki
rękawiczki niedrapki
8-10x skarpetki
3x sweterek/bluza
1x kombinezon
3-5x pieluchy flanelowe
8-10x pieluchy tetrowe
2x buty
5x spodenki
5x koszulki
KARMIENIE
2x biustonosz do karmienia
wkładki laktacyjne
laktator
woreczki do przechowywania jedzenia
podgrzewacz do butelek
poduszka do karmienia
3x butelki
SEN
łóżeczko
pościel
śpiworek do spania
rożek z minky
2x kocyk
ochraniacz na szczebelki
2x smoczek
PIELĘGNACJA
wanienka
przewijak
termometr do wody
2x ręcznik z kapturkiem
zestaw do paznokci
patyczki dla niemowląt
oliwka
szczoteczka do włosów
krem Linomag
Bepanthen Extra
2x pampersy
spray Octenisept
płyn do kąpieli
chusteczki nawilżane
INNE
wózek 3w1
fotelik samochodowy
nosidełko
komoda biała
DO SZPITALA
3x koszula (do karmienia)
szlafrok
podpaski poporodowe
Piszcie śmiało, co według Was jest niepotrzebne i czego brakuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 18:16
Aztoria, magdzia26, Zołzimagic, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 18:13
-
nick nieaktualny
-
Co do bielanskiego szpitala jak rodzilam synka to brałam go pod uwagę ale po informacji o tym ze jak dziecko musi zostać dłużej niż te planowe 3 doby to matka jest wypisywana do domu a dziecko zostaje w szpitalu zrezygnowałam bo nie wyobrazalam sobie żeby dziecko beze mnie w szpitalu zostalo