X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku mialam wyprane w loveli chyba i w szpitalu kazali zmienic na bialego jelenia, bo stwierdzili, ze dziecko dostalo wysypke od proszku. Mysle, ze to raczej byla wysypka od zmian hormonalnych, ale na wszelki wypadek zmienilam i potem juz bylo ok.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    no ja właśnie kupiłam płyn do prania Biały Jeleń, to nie jest typowo dla dzieci,ale jest hypoalergiczny i ma bardzo delikatny zapach. A te proszki typowo dla dzieci nie to,że są przesadnie drogie, to jeszcze jakoś ten zapach mnie odrzuca. w normalnym proszku takiemu maluszkowi nie chce prac rzeczy.
    ale czemu nie chcesz?? przeciez nic sie dziecku nei stanie, albo bedzie alergia albo nie. Troche nad wyraz chyba to takie unikanie wszystkiego ( tzn moja opinia to jest bez obrazy )
    i tak małe ciuszki po praniu się prasuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o zapach. jakoś mam opory. Nie jestem typem człowieka co dba przesadnie o higienę (głupio zabrzmiało-tzn nie mam fioła, że wszystko musi być wyparzone, ręce dokładnie umyte. nie podejdziesz do dziecka jak nie umyjesz rąk..itd, bo oczywiście kąpię się codziennie i lubię mieć czysto), ale boję się,że proszek może podrażnić. Biały Jeleń akurat odpowiada mi zapach. Myślę,że do 1 roku będę w nim prać, potem stopniowe zacznę "eksperymentować" z normalnymi proszkami.

• emikey Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A płatki mydlane do prania na początek nie są najlepsze?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o zapach. jakoś mam opory. Nie jestem typem człowieka co dba przesadnie o higienę (głupio zabrzmiało-tzn nie mam fioła, że wszystko musi być wyparzone, ręce dokładnie umyte. nie podejdziesz do dziecka jak nie umyjesz rąk..itd, bo oczywiście kąpię się codziennie i lubię mieć czysto), ale boję się,że proszek może podrażnić. Biały Jeleń akurat odpowiada mi zapach. Myślę,że do 1 roku będę w nim prać, potem stopniowe zacznę "eksperymentować" z normalnymi proszkami.
    Przy Fabianie używałam produktów firmy Jelp, u nas się sprawdziły. A ostatnio czytałam o ekologicznych listkach do prania Smart Eco Wash, mają bardzo dobre opinie, chyba wypróbuje :) Może ktoś używa?

gann3e3klgptngn9.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    haha to ja swojemu każę sprzątać, gdy widzi jakie to trudne to kupuje mi najlepszy sprzęt na świecie, by tylko się nie przemęczać, gdy nagle mu "rozkażę" umyć podłogę, czy poodkurzać xD. Ostatnio nawet zmywarkę kupił, bo miał dosyć mycia naczyć xD

Mój małż na wagę złota pod tym względem. Mam wolny zawód i pracuję w domu i jak faktycznie widzi, że zaniemogę i cierpię albo mam bardzo dużo pracy i brak sił na cokolwiek innego w obecnym stanie, to pomaga w porządkach i zakupach nawet po powrocie z 24-godzinnego dyżuru.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c7369d4ea07.jpg

Przyszła w końcu.Będzie mi wygodniej spać. piorę poszewkę w płynie do prania biały jeleń, chcę zobaczyć jaki zapach zostawi. Kupiliśmy tego BJ do prania dziecięcych ubranek. A zalezy mi,żeby jak najmniej były perfumowane.

Daj znać jak się sprawdza, bo niedługo też będę musiała kupić i zastanawiam się nad kształtem...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/348ddeb407f3.jpg

Modrzewiowa lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Ja kupiłam kształt "c", bo później może służyć jako kojec dla malego. Położę go na łóżku obkręce poducha i będzie mógł leżeć spokojnie. Przytulałam się do niej teraz na łóżku, to wydaje mi się wygodna. A jak będzie później, to się okaże :)

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam J i tez jest super ;)

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Eli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu jakas mama, ktora tez odpycha od miesa??? Zjem wszystko, ale jak czuje zapach miesa to po prostu nie moge, tak mnie odpycha, w pierwszej ciazy mialam tak samo. Zastanawiam sie czy czyms mozna mieso zastapic? Od ryb tez mnie odrzuca.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam C i dla mnie jest super :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Czy jest tu jakas mama, ktora tez odpycha od miesa??? Zjem wszystko, ale jak czuje zapach miesa to po prostu nie moge, tak mnie odpycha, w pierwszej ciazy mialam tak samo. Zastanawiam sie czy czyms mozna mieso zastapic? Od ryb tez mnie odrzuca.
    Oj, ja też tak mam. To był jeden z pierwszych objawów ciąży. Kiedyś obiad bez mięsa to nie byl obiad, a teraz kombinuję tak, żeby malutkiego kotleta jeszcze przykryć sałatką, żeby go nie widzieć i nie czuć :) A wędlin to nie jadłam już 4 miesiące. Mój mąż - mięsożerca - sam musiał nauczyć się oporządzać mięso przed gotowaniem, bo mnie sam widok teraz obrzydza.

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:

Mnie odrzuca od mięsa. Ryby mogę jeść, ale obrzydza mnie ich przyrządzanie. Jak mąż smaży kurczaka to zamykam wszystkie drzwi i otwieram okna.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córką jakoś nie zwracałam na to uwagi, ale teraz patrzę, że jednak jakoś "ciągnie" mi ten brzuch jak leżę na boku hmmm i zaczęłam się zastanawiać nad tą poduchą ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja nie mogę patrzeć na mięsa, a jestem miesozerca. Mięso, obok słodyczy, było pierwsza rzeczą jaka wypadła z mojej diety. Staram się na siłę jeść ale z marnym skutkiem. Mąż musi dojadać, a raczej jeść obie porcję. Mogłabym żyć na samych owocach i warzywach.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wynik pappa w łapkach już
    wolne B-hCG 27,32 IU/I odpowiada 0,987 Mom
    PAPP-A 3,496 IU/I odpowiada 1,778 Mom

ryzyko skorygowane :
    t21 1:13299
    t18 <1:20000
    t13 1:5071 ( tutaj skorygowane jest nieco wyższe niż podstawowe ktore na moj wiek wynosi 1:5093 ale niższe niż to co z USG wyszło cyzli 1:711)

k878, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy czego szukasz: jeśli białka, to można roślinne: fasola, cieciorka itp. albo nabiał lub jajka;
    jeśli żelazo, to szpinak (przyrządzany z odrobiną śmietany albo jedzony w towarzystwie jajka!) i inne zielone liście, buraki, kasze

a jedzone w gulaszu warzywnym też ci przeszkadza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 15:26

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    mam wynik pappa w łapkach już
    wolne B-hCG 27,32 IU/I odpowiada 0,987 Mom
    PAPP-A 3,496 IU/I odpowiada 1,778 Mom

ryzyko skorygowane :
    t21 1:13299
    t18 <1:20000
    t13 1:5071 ( tutaj skorygowane jest nieco wyższe niż podstawowe ktore na moj wiek wynosi 1:5093 ale niższe niż to co z USG wyszło cyzli 1:711)

Kochana, masz bardzo ładne wyniki :)

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, jeszcze wczesnie. Ja różnie czuję. Potrafię też 2-3dni z rzedu nie czuć ruchów. Najbardziej je czuję jak leżę na boku z podgietymi nogami. Moje dziecię też nie lubi pełnego pęcherza. Czasami na niego mocno naciska, że aż boli.

Ja nie mieszkam w samej Warszawie, ale to lekarza jeżdżę do Wa-wy. I zastanawiałam się, czy chodzić do szkoły rodzenia tu na miejscu gdzie mieszkam, czy zapisać się jednak do szpitala w którym chce rodzic. A Tu jakim szpitalu myślałaś?
    Poki co biorę pod uwagę i sklaniam się ku szpitalowi Bielańskiemu. Słyszałam bardzo dobre opinie na jego temat. Za 2 tyg mam to usg połowkowe i będę u doktor, ktora przyjmuje wlasnie tam. Mam nadzieję, że powie mi coś więcej :)

Ja dzisiaj się poczułam gorzej, jakis taki silny ból i zapisałam się na usg. Ta niepewnosc jest chyba dla mnie najgorsza - z natury jestem niecierpliwa:P

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Bedziecie prac w proszkach dla dzieci? Ja w sumie planowalam przy kubie ale mama mnie przeko ala zeby sprobowac normalnym a jak nie bedzie dziecku pasowac to wtedy na te specjalne przejsc i na szczescie i proszek -vizir i plyn do plukania- Lenor nie przeszkadzal mlodemu.
    Z Zuza tylko raz użyłam dziecięcego proszku, potem jak się skończył zrobiłam jedno pranie w normalnym, nie było uczulenia i do tej pory nie ma

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ