X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha.. moja teściowa to typ co by swoim synkom nieba uchyliła, ale kosztem swoich synowych ;) Z resztą już kiedyś o tym pisałam. Jak zaczęłam mieszkać z moim chłopem, to też myślał,że on będzie tylko chodził do pracy, a ja służka będę wszystko robić. Mało tego na początku słyszałam tez- a moja mama to robi to tak i tak... Aż w końcu, któregoś dnia w sklepie, jak chciałam kupić mopa i usłyszałam- a moja mama to myje ścierką podłogę, to się wydarłam i powiedziałam mu,że skoro mama to chodzący ideał, to żeby do mamusi wracał,a nie mi dupę zawracał. Od 10 lat jest spokój:)

madzia26- no właśnie tak myślę,żeby zapisać się tam gdzie chce rodzić, tylko jakos wizja jeżdżenia do warszawy na zajęcia mnie przeraża. Stanie w korkach itd.

Eli, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A jedną ważna rzeczą która zapamietalam po szkole rodzenia to żeby pozwolić sobie pomóc przy dziecku bo każda kobieta na początku ma syndrom "ja zrobię wszystko najlepiej sama" i później zostaje ze wszystkim sama...noi ważne żeby nie krytykować jak nawet krzywo pieluche mąż założy czy nie tak zapnie bodziaka :P ja od początku zaangazowalam męża do zmiany pieluch i kąpieli (razem kapalismy synka codziennie) a odkąd przestałam kp to on usypia synka codziennie czyta mu bajki itp... wiec uwierzcie mi warto :)
    ja na szkole rodzenia nie chodziłam ,ale widziałam co sie dzieje u znajomych. Tatuś na bok odsunięty bo mamusia zrobi lepiej oooooooo nie :D ja nie karmiłam peirsią wiec karmilismy butlą na zmiane przewijanie jak M w pracy ja, jak wrócił to M. Kąpanie razem ( od 1 roku tylko M kąpie młodego :P chyba ze go nie ma w domu to ja)
    nie ma przebacz. potem mamusie płaczą ze maż nie pomaga. No a jak ma pomagac jak na początku go odsuneła ????

Lady Savage wrote:
    Loda, chyba dziś zgrzeszę i sobie zjem.
    na zdrowie :D
    ja ost jadłam magnuma
    cukier po 1h 127 wiec git :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy dużo piszecie, zanim doczytam do ostatniej strony to juz zapominam co mialam napisać wczesniej ;)

A co do opieki nad dzieckiem to napewno nie odsune B. Od dziecka, tylko moze byc problem ze zmiana pieluszki, bo okropnie brzydliwy jest :P

Eli lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ha.. moja teściowa to typ co by swoim synkom nieba uchyliła, ale kosztem swoich synowych ;) Z resztą już kiedyś o tym pisałam. Jak zaczęłam mieszkać z moim chłopem, to też myślał,że on będzie tylko chodził do pracy, a ja służka będę wszystko robić. Mało tego na początku słyszałam tez- a moja mama to robi to tak i tak... Aż w końcu, któregoś dnia w sklepie, jak chciałam kupić mopa i usłyszałam- a moja mama to myje ścierką podłogę, to się wydarłam i powiedziałam mu,że skoro mama to chodzący ideał, to żeby do mamusi wracał,a nie mi dupę zawracał. Od 10 lat jest spokój:)

madzia26- no właśnie tak myślę,żeby zapisać się tam gdzie chce rodzić, tylko jakos wizja jeżdżenia do warszawy na zajęcia mnie przeraża. Stanie w korkach itd.
    haha to ja swojemu każę sprzątać, gdy widzi jakie to trudne to kupuje mi najlepszy sprzęt na świecie, by tylko się nie przemęczać, gdy nagle mu "rozkażę" umyć podłogę, czy poodkurzać xD. Ostatnio nawet zmywarkę kupił, bo miał dosyć mycia naczyć xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Lady u nas podobnie tzn juz w planach zmywarka jest bo mu się nie chce :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój na szczęście nie miga się od prac domowych :) Momentami sprząta częściej niż ja.

Co do ruchów to ja już moją kruszynkę czuję codziennie <3 Zawsze kolo południa (np teraz raz po raz patrzę jak brzuchol się wubrzusza) i wieczorem. Śmiejemy się wtedy z mężem, że "impreza tam na dole" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to ja nie mogę narzekać, a już w ciąży to w ogóle. Nauczył się,że jak chce żyć ze mną, to niestety też musi robić. Zrobi sam pranie, poodkurza, umyje podłogę. i nie muszę o tym wspominać.Przez 11 lat (w zasadzie od 10- to ja już go sobie nieźle wychowałam) Swojego syna też będę chciała tak wychować, żeby umiał robić, a nie wyzyskiwał się mamą, czy później swoją dziewczyną/żoną.

A co do opieki, myślę że nie będzie z tym problemu. Może najpierw nie będzie kąpał czy zmieniał pieluszki- to bardziej ze stresu niż nie chęci robienia. Ale poźniej jak już się oswoi, to będzie robił

nataliamonika lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodam, ze jak tatusia zaangazuje sie od razu, to ma pozniej świetny kontakt z dzieckiem, przynajmniej u nas tak jest :) Moj by nawet byl chetny siedziec z dziecmi w domu i nawet lepiej ogarnia porządki. Jedyny minus to posilki, gotowanie dla dzieci to czarna magia dla niego :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to mój z jedzeniem dla synka też ma problem :) z resztą świetnie sobie radzi boje się tylko jak przezyjemy te kilka dni jak pójdę do szpitala rodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 11:40

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę że na tapecie temat Tż i ich zaangażowania. Mój od początku pomagał mi przy małym,nie było problemu z pieluchami czy kąpaniem, nawet pazurki na początku obcinał mąż bo ja się strasznie bałam...te Mamusie które czekają na pierwsze maleństwo nie przejmujcie się, inaczej jest przy cudzych dzieciach a inaczej przy swoim Skarbie, nic nie będzie ich obrzydzać :)

gann3e3klgptngn9.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie, co z Tizzi? Nie ma jej na fejsbookowej grupie? Tutaj się już długo nie odzywa, nie aktualizuje listy... może któraś z dziewczyn z pierwszej strony wątku chciałaby ją przejąć?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze to dobry pomysl, niestety Tizzy dlugo juz nie ma, tez.pytalam o nią z tydzień temu. Któras ma chęci i czas?

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Czy któraś wie, co z Tizzi? Nie ma jej na fejsbookowej grupie? Tutaj się już długo nie odzywa, nie aktualizuje listy... może któraś z dziewczyn z pierwszej strony wątku chciałaby ją przejąć?

Widzę, że na pierwszej stronce tylko ja i Magdzia26... Magda dasz radę? bo u mnie na co dzień to spoko mam czas, ale jak synek choruje i przechodzimy na tlen to w najlepszym wypadku 3tyg wyjęte z życiorysu...i wtedy pewnie znikałabym jak Tizzi...mam nadzieję, że u niej i Malutkiej w porządku...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c7369d4ea07.jpg

Przyszła w końcu.Będzie mi wygodniej spać. piorę poszewkę w płynie do prania biały jeleń, chcę zobaczyć jaki zapach zostawi. Kupiliśmy tego BJ do prania dziecięcych ubranek. A zalezy mi,żeby jak najmniej były perfumowane.

salenne, [m]alina, Aztoria, Lady Savage lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę zastąpić tymczasowo Tizzi ;) jak wróci będzie miała aktualna listę :)

Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziecie prac w proszkach dla dzieci? Ja w sumie planowalam przy kubie ale mama mnie przeko ala zeby sprobowac normalnym a jak nie bedzie dziecku pasowac to wtedy na te specjalne przejsc i na szczescie i proszek -vizir i plyn do plukania- Lenor nie przeszkadzal mlodemu.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko musialybyscie napisać co której zmienić co jest nieaktualne to wieczorkiem to ogarnę bo teraz ciężko mi ileś stron wstecz to wyłapać

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore i pralam tylko w lovelli płynie do prania ale mój synuś alergik

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie kupiłam płyn do prania Biały Jeleń, to nie jest typowo dla dzieci,ale jest hypoalergiczny i ma bardzo delikatny zapach. A te proszki typowo dla dzieci nie to,że są przesadnie drogie, to jeszcze jakoś ten zapach mnie odrzuca. w normalnym proszku takiemu maluszkowi nie chce prac rzeczy.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmiana na chlopca :)

Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, magdzia26, Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ