X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Co do wozkow to my praktycznie jestesmy nastawieni na jakiegos Roana ze wzgledu na duza gondole i dobra amortyzacje. No i cena 1500 jeszcze az tak nie rzuca na kolana. A uzywki mozna juz dorwac i za 1000.
    Nie moge odzalowac, ze nie kupilismy roana marite od razu (potem dopiero uzywke do domu). Mielismy taka beznadziejna winde, ze trzEba bylo brac taki, zeby kola byly w stanie wykrecic.Jeszcze podobal mi sie tako mille czy milla, tez piekny klasyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 09:04

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba jakaś noc była, przesilenie albo coś że takie kiepskie sny .... straszne :( oby więcej się nie pojawiły.

ja jeszcze nic nie kupiłam, tez skupiam się póki co na starszym :)

wczoraj tetno od razu małż wyłapał 149-160 było. Ale nie przekroczyło 160 myślę ze jest okej. NIBY na necie normy są do 160.

ja odnośnie wózka to chce tylko by nie był za duży i był wizualnie ładny :P bo ja w domu mieszkam nie musze go nigdzie wnosić, drogi mam ladne itp itd także nie mam tutaj za dużo kombinowania. Jedynie co to chciałabym by na początek mozna było wozić maluszka w nosidełku. W moim wózku poprzedn im 3w1 nie było takiej opcji od razu byl głeboki wózek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 09:10

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    to chyba jakaś noc była, przesilenie albo coś że takie kiepskie sny .... straszne :( oby więcej się nie pojawiły.

ja jeszcze nic nie kupiłam, tez skupiam się póki co na starszym :)

wczoraj tetno od razu małż wyłapał 149-160 było. Ale nie przekroczyło 160 myślę ze jest okej. NIBY na necie normy są do 160.

ja odnośnie wózka to chce tylko by nie był za duży i był wizualnie ładny :P bo ja w domu mieszkam nie musze go nigdzie wnosić, drogi mam ladne itp itd także nie mam tutaj za dużo kombinowania. Jedynie co to chciałabym by na początek mozna było wozić maluszka w nosidełku. W moim wózku poprzedn im 3w1 nie było takiej opcji od razu byl głeboki wózek.

Amus wozenie w nosidelku jest na dluzsza mete niezdrowe dla miekkiego ktegoslupa dziecka. To nosidlo i stelaz powinno byc na wyjatkowe okazje, na codzien gondola z przyzwoitym materacykie. Ale ty jestes matka i zrobisz jak zechcesz.
    http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/zdrowie-i-uroda/artykuly/art/8029482,podroz-w-foteliku-spacer-w-gondoli-przeczytaj-co-dobre-dla-dziecka,id,t.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 09:22

Lady Savage, nataliamonika lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Nie moge odzalowac, ze nie kupilismy roana marite od razu (potem dopiero uzywke do domu). Mielismy taka beznadziejna winde, ze trzEba bylo brac taki, zeby kola byly w stanie wykrecic.Jeszcze podobal mi sie tako mille czy milla, tez piekny klasyk.

Mam znajomych co tez sa z Marity super zadowoleni wlasnie. Ostatnio spotkalam 2 pary z roanem bass soft i tez mega zadowoleni wiec to nasz typ.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Amus wozenie w nosidelku jest na dluzsza mete niezdrowe dla miekkiego ktegoslupa dziecka. To nosidlo i stelaz powinno byc na wyjatkowe okazje, na codzien gondola z przyzwoitym materacykie. Ale ty jestes matka i zrobisz jak zechcesz.
    mycha ja wiem wiem ale chodzi na krótkie wyjscia np gdzies do sklepu :) u mnie w wózku opcji takiej nie było

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    mycha ja wiem wiem ale chodzi na krótkie wyjscia np gdzies do sklepu :) u mnie w wózku opcji takiej nie było

Aaa bo ja zrozumialam ze zanim wlozysz do gondoli to chcesz kilka tygodni w nosidle tylko wlozyc xD teraz wiekszosc wozkow ma juz adaptery takie ze nawet jak kupisz nosidlo np. Maxi Cosi czy Cybexa to i tak dopasujesz.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Aaa bo ja zrozumialam ze zanim wlozysz do gondoli to chcesz kilka tygodni w nosidle tylko wlozyc xD teraz wiekszosc wozkow ma juz adaptery takie ze nawet jak kupisz nosidlo np. Maxi Cosi czy Cybexa to i tak dopasujesz.
    nieee no co ty :D chodziło o takie chwilowe wyjścia. żeby nei nosić w nosidełku a mieć mozłiwośc z wózkiem :) chociaz ja i po sklepach nie latam z małym dzieckiem ;) z Kuba nie chodziłam ale chciałabym miec taką "możliwość" :D

• k878 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słyszałam o wózku, który by nie miał adapterów, a foteliki te nowe też są uniwersalne i mają takie samo wpięcie;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie teraz to standard że nosidelka(foteliki samochodowe) można wpiac do stelaza ale w grudniu/styczniu i tak to raczej chyba słaby pomysł przez temp jakie będą chybaze tyle co z samochodu do sklepu ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak nazywa sie ten wózek. wiem ze wożone bylo w nim dziecko w 2003 roku potem moja bratanica w 2006 i moj kuba w 2011 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza brzydkim kolorem ( kremowy) nic mu nie dolega wyglada jak nowy

• nesairah Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z decyzją o wyborze wózka trochę jeszcze zwlekamy, jesteśmy na etapie przemyśleń. Nie wiem czy lepiej kupić 3w1, czy może jakąś używaną gondolę na początek i fotelik/nosidełko, a później wypasioną spacerówkę... rozważamy za i przeciw.

A ja trochę z innej beczki, któraś z Was planuje zakupić laktator? Opłaca się inwestować w elektryczny?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam zwykły, reczny ale ja straciłam pokarm szybko i max umialam 5 ml odciągnać na dobe ( chcialam utrzymac laktacje mimo tego ze musiala wylewac mleczko ....) no ale nie wiem czy to win latatora czy moich piersi ;)

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie mocno kciuki, o 12 ide do mojego lekarza, sprawdzic co z ta szyjka. Jak uslyszal od razu kazal mi sie pojawic. a jeszcze od rana mam lekkie bezbolese napinania brzucha, takie jskby skurcze. Boje sie jak cholera..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Trzymajcie mocno kciuki, o 12 ide do mojego lekarza, sprawdzic co z ta szyjka. Jak uslyszal od razu kazal mi sie pojawic. a jeszcze od rana mam lekkie bezbolese napinania brzucha, takie jskby skurcze. Boje sie jak cholera..

Spokojnie, najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza. Gdyby coś złego się działo, zawsze można coś poradzić. Trzymam kciuki!

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Trzymamy. Będzie dobrze. Nie stresuj się.

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki! pewnie w najgorszym wypadku bedziesz musiala leżeć dużo. Daj znać po wizycie

swoją droga nigdy nei wiedziałam jak długą mam szyjke ! zawsze gadali długa :P a ile nie wiem. Z kubą też nigdy nie gadali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:08

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie elektryczny. Chciałabym rok karmić ale nie wiem jak to będzie z laktacja po cesarce. Będziemy walczyć póki nie padne na pysk a uparte babsko ze mnie więc wierzę, że dam radę :)

Ja nie pytałam jak długa, dr mówi, że długa, twarda tzn piękna więc się nie zagłębialam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:10

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly smoku trzymam kciuki :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie w odwrotną stronę poszło. Bo w 12 tygodniu szyjka miała 28mm, a w 16 jak byłam to 45mmm. nie wiem skąd to przybyło ;)Generalnie to się cieszę, bo 28mm to mało, gdzie jeszcze łożysko tak nisko. Zobaczymy co będzie na połówkowych

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ