Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
oglądałam w sklepie barlettę, śliczny, ale miałam wrażenie że ciężki, czuło się masę
lżej się prowadził np. baby design; amortyzacja w barletta trochę sztywna, chyba amortyzatory ma tylko na tyle, ale mogę się mylić;
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Dużo dobrego słyszałam o tym laktatorze z Avent. Początkowo chciałam kupić elektryczny, ale w sumie nie wiem, jak u mnie w ogóle będzie w laktacją, więc na początek chyba jednak ręczny kupię.
-
nick nieaktualnyEli wrote:Ja po cc dostalam od razu pokarm, az dziwne, bo rodzilam w 37 tc.
w domu byłam ze dwa dni....próbowałam przystawiać. W szpitalu powiedzieli ze mam puste cyce mam dac spokoj, polozna ktora przyszła to samo. ale starałam sie. Niestety sepsa i 3 antybiotyki, stres, tydzien w szpitalu bez dziecka- niestety to wszystko dobiło resztki pokarmu -
nick nieaktualny
-
Ja miałam dola w szpitalu, bo była babka ze mną po cc w 37tc i miała od razu pokarm. Teraz inaczej czuje piersi niż z córką i takie mrowienie jak przy karmieniu, zobaczymy jak to będzie
A w szpitalu kładli nacisk na kp ale żeby ktoś poradził co i jak w takiej sytuacji to nie. Po tygodniu jak do domu przyszla położna to udawało mi sie na dobę z 100ml ściągnąć, stwierdziła, że to zabawa i nie będę karmić już. A za dwa dni leciało potokiem
Nie będę tylko tym razem katować dziecka kp jak zauważę objawy jak u córki, no way.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:teraz mam dziwne uczucia. pewnie większośc tego nie zrozumie ale dziwnie ze jedno dziecko nie dostalo mojego mleczka a drugie dostanie ( tak sądze). Dziwnie mi z tym. Głupie to wiem
-
nick nieaktualnyEli wrote:A ja to rozumiem, moja corka dostawala male ilosci mleka mojego na przemian z mm i po 2 tyg nagle laktacja zanikla. Tez ostatnio o tym myslalam, ze jej niewiele dalam, a u drugiego maluszka moze uda sie wiecej. Pamietam jak biedna po 6 tyg odwracala sie jeszcze w strone piersi i robila odruch ssania, a ja juz dawno po laktacji.
sepsa, bo źle mnie wyczyścili. Kuba mial juz zielone wody, wdał sie stan zapalny 40 stopni, ropiejąca rana. Leki nie pomagały, panika ehhhhhh zle to wspominam źle -
U mnie w szpitalu tez kladli naciska na kp, a zero pomocy jak to zrobic, do tego lezalysmy na sali i odwiedziby byly od rana do poznego wieczora,kazdy mogl wchodzic, a Ty ucz sie przy tym karmic dziecko. Bardzo mi sie to odbilo na podejsciu do kp, polozne tylko naciskaly na piersi i oburzone kazaly karmic, a nie chodzic po mm. Jak mowilam, ze nie umiem, to nagle zadnej nie bylo do pomocy, w koncu kazaly wypozyczyc laktator.
-
Ja po wizycie, odrobine uspokojona. Moj lekar wszystko dokladnie sprawdzil i pomierzyl. szyjka zamknieta i niezle trzyma, ale faktycznie krotsza bo jemu wyszlo 39mm. To lepiej niz tej babie ale faktycznie sie skrocilo. Wzial wymaz bo moze jakas infekcja to powodowac. Kazal odpoczywac zwiekszyc luteine znowu do 2 dziennie i wiecej magnezu. W piatek na wizycie zobaczmy jak sytuacja wyglada dalej.
Generalnie az mi glupio bylo bo weszlam na izbe, zadzwonilam ze jestem a on od razu zszedl i zabral mnie do gabinetu, a w poczekalni milion ludzi, wiec podejrzewam ze mnie przeklinali i mysleli ze nie wiadomo ile dalam mu w lape. a on po prostu taki jest.
z plusow - malutka spala i ssala paluszek
przynajmniej ona grzecznie rosniek878, Eli, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, magdzia26, [m]alina, Sunshine_111, A85K, Anuśka...G lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Kuba w październiku kończy 6 lat
zdrowy wesoły chłopak:)
ja zastrzyki dostawałam w spzitalu i do domju tez dostałam zastrzykija sie dowiedziałam przypadkowo, jak kolezanka zapytala mnie czy dawalam sobie zastrzyki w brzuch czy reke...