X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam w sklepie barlettę, śliczny, ale miałam wrażenie że ciężki, czuło się masę :) lżej się prowadził np. baby design; amortyzacja w barletta trochę sztywna, chyba amortyzatory ma tylko na tyle, ale mogę się mylić;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nam tez podobał się adamex barletta, to był mój typ,ale w sklepie już takiego wow nie zrobił. My się skłaniamy ku temu baby merc, ale jest jeszcze trochę czasu. Pooglądamy co nie co

• Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc dostalam od razu pokarm, az dziwne, bo rodzilam w 37 tc.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dobrego słyszałam o tym laktatorze z Avent. Początkowo chciałam kupić elektryczny, ale w sumie nie wiem, jak u mnie w ogóle będzie w laktacją, więc na początek chyba jednak ręczny kupię.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja po cc dostalam od razu pokarm, az dziwne, bo rodzilam w 37 tc.
    ja nie, ja rodziłam w 38 cc ale nie miałam pokarmu
    w domu byłam ze dwa dni....próbowałam przystawiać. W szpitalu powiedzieli ze mam puste cyce mam dac spokoj, polozna ktora przyszła to samo. ale starałam sie. Niestety sepsa i 3 antybiotyki, stres, tydzien w szpitalu bez dziecka- niestety to wszystko dobiło resztki pokarmu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mam dziwne uczucia. pewnie większośc tego nie zrozumie ale dziwnie ze jedno dziecko nie dostalo mojego mleczka a drugie dostanie ( tak sądze). Dziwnie mi z tym. Głupie to wiem

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rodziła w 36tc przez cesarke i też pokarm od razu jak tylko zobaczyła dziecko. Jedne mają od razu inne muszą walczyć. Najwyżej będziemy walczyć bo kto jak nie mama :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, siła wyższa, nie poradzisz, próbowałaś

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dola w szpitalu, bo była babka ze mną po cc w 37tc i miała od razu pokarm. Teraz inaczej czuje piersi niż z córką i takie mrowienie jak przy karmieniu, zobaczymy jak to będzie :)

A w szpitalu kładli nacisk na kp ale żeby ktoś poradził co i jak w takiej sytuacji to nie. Po tygodniu jak do domu przyszla położna to udawało mi sie na dobę z 100ml ściągnąć, stwierdziła, że to zabawa i nie będę karmić już. A za dwa dni leciało potokiem :P

Nie będę tylko tym razem katować dziecka kp jak zauważę objawy jak u córki, no way.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacqueline a co córci było po mleczku ??

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie avent ręczny się nie sprawdził, i teraz kupiłam elektryczny lovi i mam nadzieję że teraz ruszy laktacja i chociaż do 6 miesiaca się pokarmimy cyckiem :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    teraz mam dziwne uczucia. pewnie większośc tego nie zrozumie ale dziwnie ze jedno dziecko nie dostalo mojego mleczka a drugie dostanie ( tak sądze). Dziwnie mi z tym. Głupie to wiem
    A ja to rozumiem, moja corka dostawala male ilosci mleka mojego na przemian z mm i po 2 tyg nagle laktacja zanikla. Tez ostatnio o tym myslalam, ze jej niewiele dalam, a u drugiego maluszka moze uda sie wiecej. Pamietam jak biedna po 6 tyg odwracala sie jeszcze w strone piersi i robila odruch ssania, a ja juz dawno po laktacji.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 a skad ta sepsa?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    A ja to rozumiem, moja corka dostawala male ilosci mleka mojego na przemian z mm i po 2 tyg nagle laktacja zanikla. Tez ostatnio o tym myslalam, ze jej niewiele dalam, a u drugiego maluszka moze uda sie wiecej. Pamietam jak biedna po 6 tyg odwracala sie jeszcze w strone piersi i robila odruch ssania, a ja juz dawno po laktacji.
    no ja wlasnie podobnie tylko Kuba to chyba dwa łyczki pociągnał o ile coś było :(

sepsa, bo źle mnie wyczyścili. Kuba mial juz zielone wody, wdał sie stan zapalny 40 stopni, ropiejąca rana. Leki nie pomagały, panika ehhhhhh zle to wspominam źle

• Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu tez kladli naciska na kp, a zero pomocy jak to zrobic, do tego lezalysmy na sali i odwiedziby byly od rana do poznego wieczora,kazdy mogl wchodzic, a Ty ucz sie przy tym karmic dziecko. Bardzo mi sie to odbilo na podejsciu do kp, polozne tylko naciskaly na piersi i oburzone kazaly karmic, a nie chodzic po mm. Jak mowilam, ze nie umiem, to nagle zadnej nie bylo do pomocy, w koncu kazaly wypozyczyc laktator.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, odrobine uspokojona. Moj lekar wszystko dokladnie sprawdzil i pomierzyl. szyjka zamknieta i niezle trzyma, ale faktycznie krotsza bo jemu wyszlo 39mm. To lepiej niz tej babie ale faktycznie sie skrocilo. Wzial wymaz bo moze jakas infekcja to powodowac. Kazal odpoczywac zwiekszyc luteine znowu do 2 dziennie i wiecej magnezu. W piatek na wizycie zobaczmy jak sytuacja wyglada dalej.

Generalnie az mi glupio bylo bo weszlam na izbe, zadzwonilam ze jestem a on od razu zszedl i zabral mnie do gabinetu, a w poczekalni milion ludzi, wiec podejrzewam ze mnie przeklinali i mysleli ze nie wiadomo ile dalam mu w lape. a on po prostu taki jest.

z plusow - malutka spala i ssala paluszek <3
    przynajmniej ona grzecznie rosnie

k878, Eli, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, magdzia26, [m]alina, Sunshine_111, A85K, Anuśka...G lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmoku84 to odpoczywaj jak najwięcej :)

• Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 a ile Twoj synek teraz ma? Ja sie strasznie boje bolu po cc, do tego podobno.powinno sie dostawac leki przeciwzakrzepowe po, a nam nikt nic takiego nie dawal.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba w październiku kończy 6 lat :) zdrowy wesoły chłopak:)
    ja zastrzyki dostawałam w spzitalu i do domju tez dostałam zastrzyki

• Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kuba w październiku kończy 6 lat :) zdrowy wesoły chłopak:)
    ja zastrzyki dostawałam w spzitalu i do domju tez dostałam zastrzyki
    Ooo to juz duzy chlopczyk :) ja sie dowiedziałam przypadkowo, jak kolezanka zapytala mnie czy dawalam sobie zastrzyki w brzuch czy reke...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ