Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja akurat na położne nie mogę narzekać w szpitalu w którym rodzilam bo bardzo mi pomogły polecily mi min pić melise tak po 3 dziennie i faktycznie podzialalo
tak jak pisałam laktacja siedzi w naszej głowie i tylko od nas zalezy(poza bardzo nielicznymi przypadkami) czy będziemy karmily piersią czy nie
-
nick nieaktualny
-
A teraz takie pytanie z serii obalamy mity. Czy mm powoduje atopowe zapalenie skóry? Moja bratowa ma troje dzieci. Najstarsze karmione mm i jedyne z azs. Bratowa twierdzi że to przez mm bo ja przebialkowila. Dodam, że mała nie ma alergii na mleko ani na nic innego bo jest po testach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 18:48
-
emikey wrote:A teraz takie pytanie z serii obalamy mity. Czy mm powoduje atopowe zapalenie skóry? Moja bratowa ma troje dzieci. Najstarsze karmione mm i jedyne z azs. Bratowa twierdzi że to przez mm bo ja przebialkowila. Dodam, że mała nie ma alergii na mleko ani na nic innego bo jest po testach.
Ja znam dzieci z azs karmione 2lata piersia. -
emikey wrote:A teraz takie pytanie z serii obalamy mity. Czy mm powoduje atopowe zapalenie skóry? Moja bratowa ma troje dzieci. Najstarsze karmione mm i jedyne z azs. Bratowa twierdzi że to przez mm bo ja przebialkowila. Dodam, że mała nie ma alergii na mleko ani na nic innego bo jest po testach.
Wiele osób wyleczyło swoje dzieci z azs odstawiając nabiał, gluten i cukier. Nie wiem natomiast jak to się ma do sytuacji, gdy w testach nic nie wyjdzie. Ja na miejscu bratowej spróbowałabym odstawić te wszystkie grupy produktów rygorystycznie np. na tydzień i obserwować czy nastąpi jakaś poprawa. Ja sama mam nietolerancję na gluten, żadne badania niczego u mnie nie wykazały, a mimo to objawy po zjedzeniu glutenu mam czasem nawet w ciągu godziny. Uważam, że warto zaryzykować i zrobić taki eksperyment.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nataliamonika wrote:Wiele osób wyleczyło swoje dzieci z azs odstawiając nabiał, gluten i cukier. Nie wiem natomiast jak to się ma do sytuacji, gdy w testach nic nie wyjdzie. Ja na miejscu bratowej spróbowałabym odstawić te wszystkie grupy produktów rygorystycznie np. na tydzień i obserwować czy nastąpi jakaś poprawa. Ja sama mam nietolerancję na gluten, żadne badania niczego u mnie nie wykazały, a mimo to objawy po zjedzeniu glutenu mam czasem nawet w ciągu godziny. Uważam, że warto zaryzykować i zrobić taki eksperyment.
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Odstawiali na miesiąc już nabiał i czekoladę. Ale mi bardziej chodzi o teze bratowej. Że wszystkiemu winne mm
Szczerze, wcale bym się nie zdziwiła, gdyby miała rację. Co by nie mówić, jest to produkt przetworzony i nienaturalny, ale niestety chyba nigdzie nie piszą o związku azs z mm. Wklejam Ci mimo wszystko to, bo daje do myślenia.
W kwietniu 2007 roku grupa naukowców na zlecenie Amerykańskiej Agencji Badań i Jakości Opieki Zdrowotnej przeanalizowała 9000 różnych badań naukowych przeprowadzonych w latach od 1966 do 2006, traktujących temat karmienia dziecka mlekiem modyfikowanym jak i piersią. Badacze doszli do wniosków, że dzieci karmione formułą mają:
– 72% więcej szans na poważne infekcje dolnych dróg oddechowych, takich jak zapalenie oskrzeli czy zapalenie płuc,
– 64% więcej dzieci ma poważne problemy z układem pokarmowym,
– od 23-50% więcej dzieci na mleku modyfikowanym zachoruje na zapalenie ucha wewnętrznego,
– o 36% jest zwiększone ryzyko umieralności z powodu syndromu Nagłej Śmierci Łóżeczkowej,
– 40% większe ryzyko zachorowania na cukrzyce pierwszego stopnia (regulowaną zastrzykami insuliny),
– o 19% większe zagrożenie zachorowania na białaczkę
Dodatkowo inne badania wykazały, że:
– o 61% wzrasta śmiertelność dzieci karmionych wyłącznie mlekiem modyfikowanym w pierwszych trzech miesiącach życia (Chen i Rogan,, 2004),
– o 60% wrasta prawdopodobieństwo zachorowania na cukrzycę 2 typu (Steube, 2009),
– dzieci karmione mlekiem modyfikowanym mają o 50% więcej szansy, że zachorują na astmę (AsthmaUK, 2012),
– 30% więcej dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym będzie otyłych (Steube, 2009),
– o 30% zwiększa się śmiertelność dzieci po wykluczeniu wypadków, chorób i SIDS (Steube, 2009),
– dzieci karmione mlekiem modyfikowanym częściej chorują i są bardzo często hospitalizowane (Cunnigham i inni 1991).Gaja
Nie słyszałam teorii że mm ma wpływ na AZS za to cc zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia alergii ponieważ dziecko naturalnie zostaje odczulone przechodząc przez kanał rodny kobiety podczas porodu sn dodatkowo otrzymuje specjalna florę bakteryjną niestety podczas cc tego wszystkiego nie ma ...
-
Lady Savage wrote:Nie wiem czemu ale amerykańskie badania są ostatnimi w które wierze, oni tak naginają nie raz prawdę ;/ że aż żal słuchać.
Mimo wszystko sztuczny wytwór laboratoryjny, a mleko matki są nieporównywalne i na pewno karmienie mm nie pozostaje bez konsekwencji.
Osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji, że nie będę mieć pokarmu, bo nie zamierzam w ogóle podawać dziecku nabiału, a niestety nie wynaleziono jeszcze modyfikowanego mleka niekrowiego...Gaja
nick nieaktualnyNatalia-moj siostrzeniec pije mleko bez mleka krowiego. Chyba tylko hydrolizat kofeiny jest z tego mleka. Ale dokładnie nie pamiętam. Jest to mleko na bazie jęczmienia. Na receptę, Ale jest. Mały ładnie przybiera na wadze i nic mu nie dolega. Moja siostra nie miała pokarmu, a tego ze sklepu nie trawil. Miał problemy z brzuszkiem. Odkad je to na receptę- od 1mca życia, jest super. Nie pamiętam jak się nazywa to mleko.
Tylko życzyć Ci wszystkiego dobrego, żebyś miała pokarm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 22:18
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Natalia-moj siostrzeniec pije mleko bez mleka krowiego. Jest to mleko na bazie jęczmienia. Na receptę, Ale jest. Mały ładnie przybiera na wadze i nic mu nie dolega. Moja siostra nie miała pokarmu, a tego ze sklepu nie trawil. Miał problemy z brzuszkiem. Odkad je to na receptę- od 1mca życia, jest super. Nie pamiętam jak się nazywa to mleko
Bardzo Ci dziękuję za info, bo stworzyłaś mi alternatywę, a sądziłam, że w razie czego będę pod ścianą. Wygooglowałam ten jęczmień i nic nie wyskoczyło. Jeśli sytuacja mnie zmusi, to zgłoszę się do Ciebie o nazwę, ale mam nadzieję, że nie będę musiałaGaja
nick nieaktualnyJa mige jesc sam nabial
ale co kto lubi.
Bez obrazy bo to tylko moje zdanie aletak jak z glutenem... jest garsta ludzi ktorzy nie moga glutenu spozywac a reszta idzie za modą
Kuba na mm w 100% a alergii nie ma tak samo ja na mm moj m na mm moj brat na mm wychowani. Alergii nie mamy.
Chcialabym karmic piersia. Zobaczymy jak bedzie. Nie lubie nachalnego namawiania na kp i negowania butli i mm (nie pisze tutaj o kims z forum a ogolnie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 22:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Bardzo Ci dziękuję za info, bo stworzyłaś mi alternatywę, a sądziłam, że w razie czego będę pod ścianą. Wygooglowałam ten jęczmień i nic nie wyskoczyło. Jeśli sytuacja mnie zmusi, to zgłoszę się do Ciebie o nazwę, ale mam nadzieję, że nie będę musiała
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Ja mige jesc sam nabial
ale co kto lubi.
Bez obrazy bo to tylko moje zdanie aletak jak z glutenem... jest garsta ludzi ktorzy nie moga glutenu spozywac a reszta idzie za modą
Kuba na mm w 100% a alergii nie ma tak samo j na mm moj m na mm moj brat na mm wychowani. Alergii nie mamy.
Cvialabym karmic. Zobaczymy jak bedzie. Nie lubie nachalnego namawiania na kp i negowania butli i mm (nie pisze tutaj o kims z forum a ogolnie)
U nas to akurat ani kwestia mody ani alergii.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc