X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie ma alergii/chorob uwazam ze nalezy wszystko jesc ale rozsadnie. Zbilansowana dieta. Ale kazdy robi jak uwaza :)

Ja maluszka od paru dni nie czujd, ale z kuba bylo tak samo. Za dwa tyg.pewni juz sie na stalw uaktywni.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuje nic a nic, codziennie wyglądam za tymi ruchami, wsłuchuję się w brzuch gdy kładę się spać i nic, każdy wieczór kończy się niczym.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co malowac moge paznokcie u stóp , ale juz jestem umowiona z przyjaciolka kosmetyczka na stopy od kiedy nie bede mogla robic. A jesli chodzi o depilację. Nie wiem, bede musiala jakos to robic, bo nie wyobrazam sobie bez, najwyzej bede robic to 5 razy dluzej z lusterkami :D Jak nie bede mogla sobie radzic to sie bede zastanawiac :D Malowanie paznokci u stóp i depilacja to są dla mnie podstawy które robię non stop od kilku lat. Wiadomo, da sie bez tego przezyc, ale jak czlowiek jest przyzwyczajony to zle bym sie czula jakbym raptownie to porzucila.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje malucha kilka razy dziennie, szczegolnie jak siedze. Takie bardzo delikatne kopniaczki, jakby mi jakas pileczka skakala w brzuchu :)

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super to uczucie. Mój wczoraj to dość długo mnie smyrał. Nie mogę się doczekać momentu kiedy będzie tak sie ruszał, żeby mąż mógł poczuć. Ja to czuję, że jak już zacznie kopać, to głównie da mi popalić w nocy.

Zołzimagic masz jeszcze siłę pracować? Ja wczoraj zrobiłam 2manicure i tak mnie bolał strasznie kręgosłup. Nie wyobrażam sobie już pracy przez cały dzień przy klientach.

Nola lubi tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pracuję też już normalnie. Pracuję już w domu, nie dojezdzam juz do klientek, pozostalam glownie przy przedluzaniu rzęs, mikro i zabiegach na twarz. Ale masz rację, kręgosłup po jednej klientce strasznie wysiada... Uwielbiam przedluzac rzesy, ale trwa to okolo 2/3 godzin i po jednej klientce mam dosyc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też to już strasznie odczuwam. Ostatnio miałam 3klientki. Na pedicure. Niby leżą na łóżku. Ja siedze wprost ich nóg. Nie muszę się schylać, ale potem się czuję, jakby ktoś mnie przeczołgał. Nie wiem co będzie we wrześniu.w sierpniu jeszcze 2makijaze na ślub. Jeśli chodzi o rzęsy, to cieszę się że nie mam już nowych aplikacji,tylko same uzupełnienia. Krócej to trwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 07:50

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    ja póki co malowac moge paznokcie u stóp , ale juz jestem umowiona z przyjaciolka kosmetyczka na stopy od kiedy nie bede mogla robic. A jesli chodzi o depilację. Nie wiem, bede musiala jakos to robic, bo nie wyobrazam sobie bez, najwyzej bede robic to 5 razy dluzej z lusterkami :D Jak nie bede mogla sobie radzic to sie bede zastanawiac :D Malowanie paznokci u stóp i depilacja to są dla mnie podstawy które robię non stop od kilku lat. Wiadomo, da sie bez tego przezyc, ale jak czlowiek jest przyzwyczajony to zle bym sie czula jakbym raptownie to porzucila.
    Oj jak Cię dobrze rozumiem w pierwszej ciąży mąż mi pomagał z goleniem miejsc intymnych raz newet pomalowal mi paznokcie u stóp ale to były raczej pomalowane stopy lakierem :D wiec sobie odpusciłam :P pewnie teraz też będzie mi pomagał przy goleniu a na "robienie stop " umowie się do kosmetyczki ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malowanie u nóg jeszcze jakoś daję radę, ale ubrać buty już się robi problem, tak samo jak przejście 30 min drogi do żłobka, zadyszka, ból brzucha i kręgosłupa, muszę sobie usiąść chociaż na 15 min by uspokoiło się wszystko, potem idziemy dalej, i z powrotem też sobie robie na połowie drogi przerwę.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raz mój mąż malował paznokcie. Piękna sztukateria. Starał się, ale nigdy więcej. O goleniu też mi mówiłam, ale pukał się w czoło. Powiedział, że absolutnie. Ze strachu. Więc będę się gimnastykowac z lusterkiem.

Znalazłam bezpłatną szkole rodzenia internetowa. Rozważam ta opcje. Godziny elastyczne. A nawet mój P. stwierdził, że chętnie mi pomoże w jakiś ćwiczeniach. Myślę, że szybciej zrobi coś ze mną w domu niż pojedzie ze mną do szkoły w szpitalu. Tym bardziej, że godziny zajęć są poza zasięgiem w jego godzinach pracy

• k878 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, to jesteś drugą osobą z Hashi, której dieta bezglutenowa, bezlaktozowa pomogła. Na 4 hashimotki, które znam.
    Ja nie mam Hashi, odstawiłam soję (bo ona źle wpływa na tarczycę przy każdej niedoczynności i na to akurat są konkretne badania, że każdy lekarz mi to powiedział).

A co do nabiału, to też nie potrafiłabym odstawić, szczególnie teraz w ciąży, kiedy powinno się jeść dużo białka. Jem mięso, w tym ryby, ok. 4 porcje w tygodniu i tak od dawna, nie dałabym rady jeść go więcej.
    Moja mama miała alergie skórne, długo kombinowała z kosmetykami, detergentami, a w końcu lekarz zaproponował, żeby odstawiła mleko i ograniczyła pozostały nabiał. I podziałało.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam w czw będę w Wawe, dowiedziałam się że brat mieszka w dzielnicy Bielany. To jakieś spotkanko w piątek?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Produktów sojowych i tam gdzie jest soja unikam. Jeśli chodzi o wapń, to uzupełniam go inaczej. Migdały mają go dużo. Jarmuż, który ma go 4xwiecej niż mleko. Ogólnie staram się wyznawac zasadę im mniej przetworzonego jedzenia, tym lepiej.
    Mi po odstawieniu nabiału i glutenu zmniejszyły sie guzy na tarczycy. Ostatnio na usg były prawie niewidoczne. A wcześniej miałam już tak duże, że byłam już na biopsji, bo podejrzewali komórki rakowe. Na szczęście nic nie wyszło. A teraz to już w ogóle super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tak jak mówiłam w czw będę w Wawe, dowiedziałam się że brat mieszka w dzielnicy Bielany. To jakieś spotkanko w piątek?

Chętnie, tylko ja mogłabym popołudniu. Tak ok 15. Nie za późno będzie?

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia. Ja mam wrażliwa skórę i zawsze robią mi się krótki. Od kilku lat chodziłam co 3-4 miesiące na fotodepilacje. Teraz nie mogę. Musiałam wrócić do maszynki i jestem bardzo niezadowolona :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 8 i 9 msc golil maz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 08:33

• nesairah Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie mm się nie wypowiem, zupełnie nie mam w tym doświadczenia. Tak samo z dietami bez glutenu, laktozy itd. Ja jem wszystko, co lubię :)

Co do depilacji - nie wyobrażam sobie bez niej życia. Nie wiem, jak to będzie z wielkim brzuchem, ale chyba też zastosuję lusterko :D Paznokci u stóp akurat nie maluję, ale ja nie cierpię chodzić w klapkach, sandałach i wszelkich butach, które odkrywają stopy. Za to u rąk robię sobie ciągle hybrydy. Nie moczę łapek w acetonie (chociaż nie wiem, czy to szkodliwe), tylko piłuję kolor i nakładam nowy. Aż się boję, co będzie przed porodem, bo tak się do nich przyzwyczaiłam, a do porodu trzeba mieć paznokcie 'saute' :D

Ja dziś pracuję z domu. Wczoraj wieczorem złamał mi się ząb - dwójka niestety i wygląda to koszmarnie. Muszę na gwałt szukać dentysty. Słyszałam, że zęby w ciąży mogą być osłabione, ale tego się nie spodziewałam.

Mam do Was pytanie odnośnie urlopu wychowawczego. Doczytałam, że na takim urlopie można pracować u dotychczasowego lub innego pracodawcy, o ile charakter i wymiar pracy pozwalają na opiekę nad dzieckiem. Dla mnie to opcja idealna, bo moja praca pozwala na wykonywanie jej w domu, więc dziecko miałabym ciągle na oku. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć informacji na temat wypłaty na takich zasadach. Dostaje się normalnie pieniądze za urlop wychowawczy plus to, co się 'dorobi', czy są wtedy jakieś inne warunki?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah ja tak samo robie sobie hybrydy, spilowuje tylko do bazy. Dzięki temu mam mocniejsze paznokcie. Ostatnio mamaginekolog dodala post na temat hybrydy do porodu. Gdy ktos robi non stop to ona poleca zostanie z sama baza. Ja tak zrobie napewno.

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mam do Was pytanie odnośnie urlopu wychowawczego. Doczytałam, że na takim urlopie można pracować u dotychczasowego lub innego pracodawcy, o ile charakter i wymiar pracy pozwalają na opiekę nad dzieckiem. Dla mnie to opcja idealna, bo moja praca pozwala na wykonywanie jej w domu, więc dziecko miałabym ciągle na oku. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć informacji na temat wypłaty na takich zasadach. Dostaje się normalnie pieniądze za urlop wychowawczy plus to, co się 'dorobi', czy są wtedy jakieś inne warunki?
    Z tego co się orientuje to urlop wychowawczy jest nieplatny. Nie dostajesz nic. Tylko urlop rodzicielki i macierzyński są płatne. Dostajesz kasę tylko za to co dorobisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 08:47

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop wychowawczy jest bezpłatny. Ale można dostać dodatek ok 400zl. Ale nie wiem na jakich zasadach się go dostaje. Śmieszne te pieniądze.

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ