Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:mam pytanie. Panie w rejestracji kazały dzownić w 18 tc by sie ugadać na połówkowe. Mam dzownić 18+1 czy 17+1 ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 10:00
-
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Też mam miesiąc zaległego urlopu, a na macierzyńskim nowy urlop wypoczynkowy się nalicza?
Zazdroszczę Wam dyskusji o urlopach, bo mam własną działalność i nie znam czegoś takiego jak płatny urlopU mnie urlop to po prostu brak zarobków, chyba że sobie sama zapłacę
Na szczęście przynajmniej macierzyński mi przysługuje.
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Eli wrote:Poszlam zrobic pierwszy raz w tej ciaxy badania, ktore zalecil gin i co??? Mocz mi sie wylal przed samym laboratorium... dobrze, ze nie bylo duzo, wiec tym bardziej nie mialam czego oddac do badania
zla jestem na siebie, ze tak zle zakrecilam.
Mnie się raz wylał do torebki_darkblueberry, Lady Savage, Eli, Nola lubią tę wiadomość
Gaja
Eli napisała:
Poszlam zrobic pierwszy raz w tej ciaxy badania, ktore zalecil gin i co??? Mocz mi sie wylal przed samym laboratorium... dobrze, ze nie bylo duzo, wiec tym bardziej nie mialam czego oddac do badaniazla jestem na siebie, ze tak zle zakrecilam.
nie przejmuj się, kubeczki są wredne delikatnie mówiąc - obojętnie zakręcane typu twist czy takie tylko "nasadzane", ale chwała ci za to, że nie chciałaś za wszelką cenę oddać resztek do badania. a zdarzają się tacy pacjenci...niestety
-
Gdzieś, któraś z Was pisała o wózkach. Mnie zaintrygował Adamex Vicco. Oglądaliśmy w sklepie i wygląda całkiem, całkiem. Podobno jeden z lepszych na zimę
http://www.babyland.pl/assets/upload/cms/user_uploads/images/produkty/adamex/vicco-wozek-uniwersalny.jpg
Czy któraś z Was miała z nim do czynienia? -
Zołzimagic wrote:Emilkey ja tak samo. Zolty ser to od dzieciństwa moj ulubiony produkt
mama sie kiedys smiala ze chcialam go zamiast butelki z mlekiem
dobrze ze nie musze sobie odmawiać
nataliamonika a moze Twoje dziecko bedzie tolerowalo nabiał. To po co mu wtedy go odmawiać? Co takiego zlego jest w jogurtach czy kefirach ? Nie wyobrażam sobie tego nie jesc.
Tylko, że nie rozważam tego pod kątem ewentualnej tolerancji czy nietolerancji, bo nie jemy tych produktów od wielu lat z zupełnie innych powodów i naturalną koleją rzeczy jest to, że nasze dzieci również nie będą ich jadły.Gaja
No, sorry, jak masz dZialalnosc to tez możesz się ubezpieczyć i dostawać wszystko. Ja mam etat od x lat mi zabierają co miesiąc mnóstwo kasy, ale za to jestem ubezpieczona. Jak się nie płaci składek to i tak ze to kosiniakowe jest to uważam za państwo opiekuńcze i rozdawnictwo.
A patrząc na Europę to i tak mamy dobrze ze rok można na macierzyńskim byc. Inna sprawa ze nic za darmo i chyba wolałabym płacić niższe składki i sama sobie odłożyć na okres opieki nad dzieckiem. Wyszłoby taniej, przynajmniej dla mnie.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Amus87 wrote:o tez taka duża różnica wieku ??czy jeszcze macie wiecej dzieciaczków ??
dzięki Lady
Kubuś się czeka na rodzeństwo? Fabian bardzo, rozmawia z brzuszkiem, krzyczy na Tż że ma mnie nie denerwować, planuje co będziemy robić z dzidzią...takie to słodkie -
Amus87 wrote:Jesli nie ma alergii/chorob uwazam ze nalezy wszystko jesc ale rozsadnie. Zbilansowana dieta. Ale kazdy robi jak uwaza
Ja maluszka od paru dni nie czujd, ale z kuba bylo tak samo. Za dwa tyg.pewni juz sie na stalw uaktywni.
Alergia i choroby nie zawsze są motywatorami, czasami jest to również zapobieganie chorobom, czy stosowanie się do pewnych wartości i przekonań. Jedzenie wszystkiego nie jest równoznaczne ze zbilansowaną dietą. Gdyby tak było, to mało kto kupowałby w aptekach suplementy, a wiemy, że sprzedają się jak świeże bułeczkiWierz mi, że rezygnując z pewnych grup produktów również można prowadzić zblinasowaną i bardzo zdrową dietę, ale uważam, że nie jest to temat wart kontynuowania w tej grupie.
Gaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Tylko, że nie rozważam tego pod kątem ewentualnej tolerancji czy nietolerancji, bo nie jemy tych produktów od wielu lat z zupełnie innych powodów i naturalną koleją rzeczy jest to, że nasze dzieci również nie będą ich jadły.
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Alergia i choroby nie zawsze są motywatorami, czasami jest to również zapobieganie chorobom, czy stosowanie się do pewnych wartości i przekonań. Jedzenie wszystkiego nie jest równoznaczne ze zbilansowaną dietą. Gdyby tak było, to mało kto kupowałby w aptekach suplementy, a wiemy, że sprzedają się jak świeże bułeczki
Wierz mi, że rezygnując z pewnych grup produktów również można prowadzić zblinasowaną i bardzo zdrową dietę, ale uważam, że nie jest to temat wart kontynuowania w tej grupie.
-
nick nieaktualnyAnuśka...G wrote:Tak tak nasz dotychczas jedynak, ale ja świadomie zaplanowałam taką różnicę wieku, młody jest już bardzo samodzielny, pomoże przy maleństwo itp. Po prostu nie wyobrażałam sobie dwóch malutkich dzieciaczków...
Kubuś się czeka na rodzeństwo? Fabian bardzo, rozmawia z brzuszkiem, krzyczy na Tż że ma mnie nie denerwować, planuje co będziemy robić z dzidzią...takie to słodkiesuper
) Kubus też czeka ale chciałby siostrzyczke
zna pewne rodzeństwo gdzie są braca i ten młodszy jest okropnie niegrzeczny
i tak sobei ubzdurał ze każdy młodszy brat taki jest hehehe
też do brzucha gada, mówi ze czuje jak go dzidziuś kopnąła męża też poucza ze ma mnie nie denerwować bo dzidzius w brzuszku siedzi.
na dobranoc zawsze dostaje dwa buziaki - od niego i dzidziusiaAnuśka...G lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:No, sorry, jak masz dZialalnosc to tez możesz się ubezpieczyć i dostawać wszystko. Ja mam etat od x lat mi zabierają co miesiąc mnóstwo kasy, ale za to jestem ubezpieczona. Jak się nie płaci składek to i tak ze to kosiniakowe jest to uważam za państwo opiekuńcze i rozdawnictwo.
A patrząc na Europę to i tak mamy dobrze ze rok można na macierzyńskim byc. Inna sprawa ze nic za darmo i chyba wolałabym płacić niższe składki i sama sobie odłożyć na okres opieki nad dzieckiem. Wyszłoby taniej, przynajmniej dla mnie.
Pewnie, że tak, mogę iść na chorobowe za marne grosze, ale nie mam czegoś takiego jak płatny urlop wypoczynkowyMnie też zabierają mnóstwo kasy, tylko mam jeszcze gorzej, bo muszę ją sama co miesiąc płacić do czarnej zusowej i skarbowej dziury i dokładnie widzę ile tych pieniędzy idzie z konta
Co do długości urlopu macierzyńskiego, masz rację, ale i tak negatywów pracy w naszym kraju jest więcej niż pozytywów, choćby wysokość emerytury. Temat rzeka
Gaja
Eli wrote:Chcialabym karmic piersia. Zobaczymy jak bedzie. Nie lubie nachalnego namawiania na kp i negowania butli i mm (nie pisze tutaj o kims z forum a ogolnie)
Tez mam poczucie, ze matka karmiaca mm jest uznawana za gorsza i pisze to z wlasnego doswiadczenia. Wierzcie mi, ze miałam juz tak dosc, ze jak ktos pytal karmisz??? To odpowiadalam: nie, tylko nosze i przytulam...
A jak w rodzinie jeszcze urodzi kobieta, ktora przy stole karmi cyckiem, a Wy butla to juz w ogole jestescie najgorsze matki swiata...[/QUOTE]
To tak samo jak kobieta która rodzi cc też nie przezyla "prawdziwego" porodu ja długo czułam się "gorsza" przez to bo ból który jest po cc już się nie liczy tak samo jak nikt nie wie dlaczego to cc zostało wykonane ja bardzo chciałam urodzić naturalnie i nie mogę sobie tego wybaczyć że się nie udalo -
magdzia26 wrote:To tak samo jak kobieta która rodzi cc też nie przezyla "prawdziwego" porodu ja długo czułam się "gorsza" przez to bo ból który jest po cc już się nie liczy tak samo jak nikt nie wie dlaczego to cc zostało wykonane ja bardzo chciałam urodzić naturalnie i nie mogę sobie tego wybaczyć że się nie udalo
-
nick nieaktualny