X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    mam pytanie. Panie w rejestracji kazały dzownić w 18 tc by sie ugadać na połówkowe. Mam dzownić 18+1 czy 17+1 ??
    To zależy jak długo będziesz czekać. Zadzwoń jak będzie 17+1. I umów się za 3tyg. Tak, żebyś poszła 20+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 10:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Amus to jak mój Fabian, też skończy w październiku 6 lat :)
    o tez taka duża różnica wieku ??czy jeszcze macie wiecej dzieciaczków ??

dzięki Lady :)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też mam miesiąc zaległego urlopu, a na macierzyńskim nowy urlop wypoczynkowy się nalicza?

Zazdroszczę Wam dyskusji o urlopach, bo mam własną działalność i nie znam czegoś takiego jak płatny urlop :D U mnie urlop to po prostu brak zarobków, chyba że sobie sama zapłacę :P :P Na szczęście przynajmniej macierzyński mi przysługuje.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Poszlam zrobic pierwszy raz w tej ciaxy badania, ktore zalecil gin i co??? Mocz mi sie wylal przed samym laboratorium... dobrze, ze nie bylo duzo, wiec tym bardziej nie mialam czego oddac do badania :/ zla jestem na siebie, ze tak zle zakrecilam.

Mnie się raz wylał do torebki :D :D :D

_darkblueberry, Lady Savage, Eli, Nola lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Eli napisała:
    Poszlam zrobic pierwszy raz w tej ciaxy badania, ktore zalecil gin i co??? Mocz mi sie wylal przed samym laboratorium... dobrze, ze nie bylo duzo, wiec tym bardziej nie mialam czego oddac do badania :/ zla jestem na siebie, ze tak zle zakrecilam.

nie przejmuj się, kubeczki są wredne delikatnie mówiąc - obojętnie zakręcane typu twist czy takie tylko "nasadzane", ale chwała ci za to, że nie chciałaś za wszelką cenę oddać resztek do badania. a zdarzają się tacy pacjenci...niestety

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś, któraś z Was pisała o wózkach. Mnie zaintrygował Adamex Vicco. Oglądaliśmy w sklepie i wygląda całkiem, całkiem. Podobno jeden z lepszych na zimę

http://www.babyland.pl/assets/upload/cms/user_uploads/images/produkty/adamex/vicco-wozek-uniwersalny.jpg

Czy któraś z Was miała z nim do czynienia?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Emilkey ja tak samo. Zolty ser to od dzieciństwa moj ulubiony produkt :) mama sie kiedys smiala ze chcialam go zamiast butelki z mlekiem :D dobrze ze nie musze sobie odmawiać :) nataliamonika a moze Twoje dziecko bedzie tolerowalo nabiał. To po co mu wtedy go odmawiać? Co takiego zlego jest w jogurtach czy kefirach ? Nie wyobrażam sobie tego nie jesc.

Tylko, że nie rozważam tego pod kątem ewentualnej tolerancji czy nietolerancji, bo nie jemy tych produktów od wielu lat z zupełnie innych powodów i naturalną koleją rzeczy jest to, że nasze dzieci również nie będą ich jadły.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, sorry, jak masz dZialalnosc to tez możesz się ubezpieczyć i dostawać wszystko. Ja mam etat od x lat mi zabierają co miesiąc mnóstwo kasy, ale za to jestem ubezpieczona. Jak się nie płaci składek to i tak ze to kosiniakowe jest to uważam za państwo opiekuńcze i rozdawnictwo.

A patrząc na Europę to i tak mamy dobrze ze rok można na macierzyńskim byc. Inna sprawa ze nic za darmo i chyba wolałabym płacić niższe składki i sama sobie odłożyć na okres opieki nad dzieckiem. Wyszłoby taniej, przynajmniej dla mnie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    o tez taka duża różnica wieku ??czy jeszcze macie wiecej dzieciaczków ??

dzięki Lady :)
    Tak tak nasz dotychczas jedynak, ale ja świadomie zaplanowałam taką różnicę wieku, młody jest już bardzo samodzielny, pomoże przy maleństwo itp. Po prostu nie wyobrażałam sobie dwóch malutkich dzieciaczków...
    Kubuś się czeka na rodzeństwo? Fabian bardzo, rozmawia z brzuszkiem, krzyczy na Tż że ma mnie nie denerwować, planuje co będziemy robić z dzidzią...takie to słodkie :)

gann3e3klgptngn9.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jesli nie ma alergii/chorob uwazam ze nalezy wszystko jesc ale rozsadnie. Zbilansowana dieta. Ale kazdy robi jak uwaza :)

Ja maluszka od paru dni nie czujd, ale z kuba bylo tak samo. Za dwa tyg.pewni juz sie na stalw uaktywni.

Alergia i choroby nie zawsze są motywatorami, czasami jest to również zapobieganie chorobom, czy stosowanie się do pewnych wartości i przekonań. Jedzenie wszystkiego nie jest równoznaczne ze zbilansowaną dietą. Gdyby tak było, to mało kto kupowałby w aptekach suplementy, a wiemy, że sprzedają się jak świeże bułeczki :) Wierz mi, że rezygnując z pewnych grup produktów również można prowadzić zblinasowaną i bardzo zdrową dietę, ale uważam, że nie jest to temat wart kontynuowania w tej grupie.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Tylko, że nie rozważam tego pod kątem ewentualnej tolerancji czy nietolerancji, bo nie jemy tych produktów od wielu lat z zupełnie innych powodów i naturalną koleją rzeczy jest to, że nasze dzieci również nie będą ich jadły.
    a z jakich? tak z ciekawości pytam o ile to nie tajemnica ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Alergia i choroby nie zawsze są motywatorami, czasami jest to również zapobieganie chorobom, czy stosowanie się do pewnych wartości i przekonań. Jedzenie wszystkiego nie jest równoznaczne ze zbilansowaną dietą. Gdyby tak było, to mało kto kupowałby w aptekach suplementy, a wiemy, że sprzedają się jak świeże bułeczki :) Wierz mi, że rezygnując z pewnych grup produktów również można prowadzić zblinasowaną i bardzo zdrową dietę, ale uważam, że nie jest to temat wart kontynuowania w tej grupie.
    n ie wiem ja uwazam mam zbilansowaną diete wyniki krwi idealne it itd no ale tak jak napisałaś nie warto kontynuowac tematu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Tak tak nasz dotychczas jedynak, ale ja świadomie zaplanowałam taką różnicę wieku, młody jest już bardzo samodzielny, pomoże przy maleństwo itp. Po prostu nie wyobrażałam sobie dwóch malutkich dzieciaczków...
    Kubuś się czeka na rodzeństwo? Fabian bardzo, rozmawia z brzuszkiem, krzyczy na Tż że ma mnie nie denerwować, planuje co będziemy robić z dzidzią...takie to słodkie :)
    ooo :D super :)) Kubus też czeka ale chciałby siostrzyczke ;) zna pewne rodzeństwo gdzie są braca i ten młodszy jest okropnie niegrzeczny ;) i tak sobei ubzdurał ze każdy młodszy brat taki jest hehehe
    też do brzucha gada, mówi ze czuje jak go dzidziuś kopnął :P a męża też poucza ze ma mnie nie denerwować bo dzidzius w brzuszku siedzi.
    na dobranoc zawsze dostaje dwa buziaki - od niego i dzidziusia :D

Anuśka...G lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    No, sorry, jak masz dZialalnosc to tez możesz się ubezpieczyć i dostawać wszystko. Ja mam etat od x lat mi zabierają co miesiąc mnóstwo kasy, ale za to jestem ubezpieczona. Jak się nie płaci składek to i tak ze to kosiniakowe jest to uważam za państwo opiekuńcze i rozdawnictwo.

A patrząc na Europę to i tak mamy dobrze ze rok można na macierzyńskim byc. Inna sprawa ze nic za darmo i chyba wolałabym płacić niższe składki i sama sobie odłożyć na okres opieki nad dzieckiem. Wyszłoby taniej, przynajmniej dla mnie.

Pewnie, że tak, mogę iść na chorobowe za marne grosze, ale nie mam czegoś takiego jak płatny urlop wypoczynkowy :) Mnie też zabierają mnóstwo kasy, tylko mam jeszcze gorzej, bo muszę ją sama co miesiąc płacić do czarnej zusowej i skarbowej dziury i dokładnie widzę ile tych pieniędzy idzie z konta :) Co do długości urlopu macierzyńskiego, masz rację, ale i tak negatywów pracy w naszym kraju jest więcej niż pozytywów, choćby wysokość emerytury. Temat rzeka :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mnie się raz wylał do torebki :D :D :D
    dlatego ja kubeczek wkładam jeszcze do słoika XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a z jakich? tak z ciekawości pytam o ile to nie tajemnica ;)

Zdrowotnych, etycznych, ekonomicznych i ekologicznych.

Jooozefka lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    dlatego ja kubeczek wkładam jeszcze do słoika XD

Nauczona doświadczeniem biorę teraz woreczek i dokładnie sprawdzam nakrętkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 10:40

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Chcialabym karmic piersia. Zobaczymy jak bedzie. Nie lubie nachalnego namawiania na kp i negowania butli i mm (nie pisze tutaj o kims z forum a ogolnie)

Tez mam poczucie, ze matka karmiaca mm jest uznawana za gorsza i pisze to z wlasnego doswiadczenia. Wierzcie mi, ze miałam juz tak dosc, ze jak ktos pytal karmisz??? To odpowiadalam: nie, tylko nosze i przytulam...
    A jak w rodzinie jeszcze urodzi kobieta, ktora przy stole karmi cyckiem, a Wy butla to juz w ogole jestescie najgorsze matki swiata...[/QUOTE]
    To tak samo jak kobieta która rodzi cc też nie przezyla "prawdziwego" porodu ja długo czułam się "gorsza" przez to bo ból który jest po cc już się nie liczy tak samo jak nikt nie wie dlaczego to cc zostało wykonane ja bardzo chciałam urodzić naturalnie i nie mogę sobie tego wybaczyć że się nie udalo

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    To tak samo jak kobieta która rodzi cc też nie przezyla "prawdziwego" porodu ja długo czułam się "gorsza" przez to bo ból który jest po cc już się nie liczy tak samo jak nikt nie wie dlaczego to cc zostało wykonane ja bardzo chciałam urodzić naturalnie i nie mogę sobie tego wybaczyć że się nie udalo
    Mi raz tez powiedziala znajoma: Ty nie.rodzilas, Tobie wyjeli dziecko (dodam, ze ona tez miala cc i uwaza, ze sn to wieksze poswiecenie). Zapytalam skad wie, jesli nie ma porownania, czy jednak moj bol po operacji nie byl wiekszy??? A najlepsze jest to, ze teraz wsZyscy pytaja czy nie chce sprobowac sn. Chyba gdybym mogla rodzic naturalnie, to nie poszlabym ciac brzucha, a nie chce mi sie tlumaczyc, ze lekarz powiedział, ze to za duze ryzyko i dziecko mogloby sie zaklinowac w kanale rodnyn.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eli bo ludzie są daremni serio. Czy to ma znaczenie jak dziecko wyszło na świat .Eh ludzie są dziwni

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ