Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eli wrote:Pewnie tak, tyle, ze przy sn boli w trakcie, a przy cc po i zdecydowanie dluzej
z drugiej strony jak rodzilam w matce polce, to byly dziewczyny ktore rodzily wczesniej sn i cc ijednak zdecydowana wiekszosc za 3-razem wolala cc.
no ja jeszcze nie wiem ale szczerze powiem, że bardziej przychylne się do cc ze względu na ten mój wypadek 2 lata temu. Parcie chyba było by zbyt ryzykowne. Ustalę to z lekarzem w Anglii
-
nick nieaktualny
-
Jeja...nie spodziewalam ze jak babla czuc to juz tak co chwile. Jak dzis mam leniwy dzien to co godzinke, dwie dostaje serie kopniakow. Ale dziwaczne uczucie ^^
Nola, Kamcia1988 lubią tę wiadomość
-
mycha91 wrote:Ja slyszlam tyle pozytyenych opini o katarku ale nie wyobrazam sobie odpalac odkurzacza w srodku nocy
miałam gruszkę, bo moja mama mi powiedziała że trzeba kupić, męczyłam się i Zuzę strasznie tą gruszką ;/ ostatnia głupota, potem fridę, bo jakoś nie byłam przekonana do odkurzacza, a potem katarek i ciągniemy równo, rano wieczór, w nocy. I nie ma niczego lepszego. No ale to kwestia gustu każdej z nas.
-
Amus87 wrote:taki miałam
i stara dobra gruszka była lepsza hihihi
ale taka duża
to jest frida, też ją miałam, i masakra, nie da się tak dobrze odesać tym gili, a odkurzacz to ma tą moc i się człowiek tak nie mećzy i dziecka też nie, sekunda i już a fridą sie ciągnie i ciągnie. -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:a ja tak
miałam gruszkę, bo moja mama mi powiedziała że trzeba kupić, męczyłam się i Zuzę strasznie tą gruszką ;/ ostatnia głupota, potem fridę, bo jakoś nie byłam przekonana do odkurzacza, a potem katarek i ciągniemy równo, rano wieczór, w nocy. I nie ma niczego lepszego. No ale to kwestia gustu każdej z nas.
Bez sensu odpalac odkurzacz i budzic 6 latka w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 15:43
-
Ja rodzilam początkowo sn skurcze krzyzowe( dla niezorientowanych podobno najbardziej bolesne brakowało skali na ktg) przez 12 h doszłam do pełnego rozwarcia dwie dawki oksytocyny plus wszystkie możliwe wspomagacze na rozwieranie szyjki( jakiś zastrzyk dostałam i czopek) plus godzina skurczy partych i na koniec decyzja o cc bo dziecko tracilo tętno a mi już było wszystko jedno byłam tak wymeczona samego etapu "wyjścia dziecka" nie przeszłam więc nie mogę w 100 % powiedzieć ale ból jest porównywalny przy sn jak cc tylko jeden jest przed i zwieńczeniem go jest ujrzenie najukochanszej istoty na świecie podobno się wtedy o wszystkim zapomina...a drugi po kiedy trzeba się dzieckiem już zająć i nie ma tłumaczenia że boli... mi marzy się drugi poród siłami natury pomimo że wiem czego się spodziewać, cc przeszłam bardzo dobrze ale bardzo chciałabym przejść to wszystko co nie było mi dane (pierwszy płacz, karmienie i kangurowanie maluszka)
-
Amus87 wrote:Dla ciebie glupota dla mnie nie.
Bez sensu odpalac odkurzacz i budzic 6 latka w nocy
No wlasnie Lady. Jestem ciekawa czy nie zmieni Ci sie widzenie jesli mialabys budzic Zuze bo oczyszczasz Niko nos, albo odwrotnie. My za sciana bedziemy miec male dziecko szwagierki i nie wyobrazam sobie zeby nasze czy ich bylo budzone w nocy dzwiekiem odkurzacza zza sciany... -
Magdzia - u mnie było podobnie z porodem, samo się zaczęło, wieczorem jak mnie przyjmowali to już skali brakowało na skurcze, no bolało, ale było znośnie, też miałam oksytocynę dawaną, pompą, przebite wody, od czasu porodu wiem co to skurcze krzyżowe
i nie mam pojęcia jak na skurczu można coś było robić jak dziewczyny piszą, że skaczą na piłce czy coś, w momencie skurczu już nie chodziło o ból tylko jakbym hmmm paraliżu dostawała, mogłam na boki machać nogami, ale nie mogłam się ruszyć, unieść nogi. Miałam też masaż szyjki, ale Ola zwyczajnie nie mogła sie wstawić. Bardzo chciałabym przeżyć to przytulenie do piersi pierwsze, takie karmienie, dziewczyna na sali co urodziła leżała jakiś czas z dzieckiem zanim ją na normalną sale wzięli. Co prawda dali mi Ole zaraz, ale już ubraną, była z nami do wieczora. Jednak każdy u nas jest przekonany, że znowu będzie cesarka, że po co mam sie tak męczyć, że znowu kilkanaście godzin będę się męczyć itp. Kurczę no chciałabym przeżyć tak jak piszesz, zobaczymy jak wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 16:01
magdzia26 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Dla ciebie glupota dla mnie nie.
Bez sensu odpalac odkurzacz i budzic 6 latka w nocy
6 latka to ja bym budziła i tak, by sam nosa wydmuchał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 16:39