Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Magdzia - u mnie było podobnie z porodem, samo się zaczęło, wieczorem jak mnie przyjmowali to już skali brakowało na skurcze, no bolało, ale było znośnie, też miałam oksytocynę dawaną, pompą, przebite wody, od czasu porodu wiem co to skurcze krzyżowe
i nie mam pojęcia jak na skurczu można coś było robić jak dziewczyny piszą, że skaczą na piłce czy coś, w momencie skurczu już nie chodziło o ból tylko jakbym hmmm paraliżu dostawała, mogłam na boki machać nogami, ale nie mogłam się ruszyć, unieść nogi. Miałam też masaż szyjki, ale Ola zwyczajnie nie mogła sie wstawić. Bardzo chciałabym przeżyć to przytulenie do piersi pierwsze, takie karmienie, dziewczyna na sali co urodziła leżała jakiś czas z dzieckiem zanim ją na normalną sale wzięli. Co prawda dali mi Ole zaraz, ale już ubraną, była z nami do wieczora. Jednak każdy u nas jest przekonany, że znowu będzie cesarka, że po co mam sie tak męczyć, że znowu kilkanaście godzin będę się męczyć itp. Kurczę no chciałabym przeżyć tak jak piszesz, zobaczymy jak wyjdzie
-
nick nieaktualny
-
Magdzia - weź mój też zdziwiony, że mi myśli o sn przechodzą
moja mama tak samo
byli ze mną troche w trakcie porodu jak nie miałam kroplówki czy badania, gorzej zestresowani ode mnie
A jaki był oburzony jak mu położna podała córkę szybko na ręce później przed salą
Kompletnie nie mam pojęcia jak wygląda sprawa porodów teraz w szpitalu, znaczy z opowieści koleżanek wiem, że obrót o 190 stopni, w lepszą stronęprzekonamy sie w grudniu
magdzia26 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hejka! My już po połowkowym
Czujemy się dobrze i pozdrawiamy
Potwierdziło się będzie córeczka ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ebac4758b4.jpgLady Savage, Kamcia1988, [m]alina, salenne, emikey, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, Eli, Aztoria, nataliamonika, magdzia26, malysmok84, Coco55, k878, Mamabyc3, Wachciowa, agii81, MalaHD, bebloszka90, omii lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyk878 wrote:dziewczyny, wyszło mi w biocenozie ziarenkowce G+ nieliczne; lecieć do lekarza czy to niegroźne skoro nieliczne?
za to mam CMV IgG dodatnie, IgM ujemne, Toxo powtórzyłam i też nie ma IgM -
Angie 31 wrote:Hejka! My już po połowkowym
Czujemy się dobrze i pozdrawiamy
Potwierdziło się będzie córeczka ❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ebac4758b4.jpg
ŚlicznaJa mam w przyszłym tygodniu w środę i odliczam dni niecierpliwie
Angie 31 lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Coco55 wrote:A ja nadal pratycznie nie czuję malucha... ta bezsilność powoli mnie dobija. Czemu tak jest. W ogóle ostatnio lekarz powiedział ze mam łożysko na przedniej ścianie Ale bez cech przodowania. Czy to źle ?
Tak chciałabym już czuć codziennie to smyranie i którym piszecie. A jak pomyślę że chciałabym żeby mój M poczuł, to w ogole myślę ze może do 7 miesiąca mu się uda
To co poczułam wczoraj wieczorem, to chyba faktycznie ruchy nareszcieZjadłam przed chwilą krówkę kokosową i znowu się powtórzyło. Mamy kilkudniową różnicę, więc może też niedługo zaczniesz czuć. 100% pewności nie mam, ale wcześniej czegoś takiego nie czułam: przelewanie, bulgotanie i łaskotanie, momentami przypomina to przelewanie flaków i smyranie jak podczas szybkiej jazdy autem po górkach. Może któraś z Was potwierdzi czy to faktycznie może być to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 18:27
Coco55 lubi tę wiadomość
Gaja
Lady Savage wrote:Zaznaczyłam że to kwestia gustu, ja wolę włączyć odkurzacz, Wy wyciągać, i wszystko jest cacy
No wlasnie akurat tu mowimy nie o guscie tylko o praktycznosci. Czy oplaca sie budzic to drugie dziecko. Bo nie ukrywajmy ze odkurzacz to dosyc intensywny dzwiek w nocy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:dziewczyny, wyszło mi w biocenozie ziarenkowce G+ nieliczne; lecieć do lekarza czy to niegroźne skoro nieliczne?
za to mam CMV IgG dodatnie, IgM ujemne, Toxo powtórzyłam i też nie ma IgM
Fajnie ze cmv masz juz za soba, zazdroszcze! -
nataliamonika wrote:To co poczułam wczoraj wieczorem, to chyba faktycznie ruchy nareszcie
Zjadłam przed chwilą krówkę kokosową i znowu się powtórzyło. Mamy kilkudniową różnicę, więc może też niedługo zaczniesz czuć. 100% pewności nie mam, ale wcześniej czegoś takiego nie czułam: przelewanie, bulgotanie i łaskotanie, momentami przypomina to przelewanie flaków i smyranie jak podczas szybkiej jazdy autem po górkach. Może któraś z Was potwierdzi czy to faktycznie może być to
Ps. Jaka to krówka kokosowa ?az mam slinitok heheh
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
Coco55 wrote:Natalia bardzo się cieszę, ze Ci się udało poczuć !! Obyci na mnie przyszła niebawem chwia. Jakoś teraz szybko mi te dni mijają I oby jak najszybciej doctrgo polowkowego. Drugie, w luz medzie mam na 24.07 także w razie czego nie wyjdę póki nie poznam płci : )
Ps. Jaka to krówka kokosowa ?az mam slinitok heheh
Krówki z RossmannaPodobno dziecko uaktywnia się po zjedzeniu czegoś słodkiego i wychodzi na to, że faktycznie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09371a3b6e2b.jpgGaja
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Kurde nie wiem co to to G+.
Fajnie ze cmv masz juz za soba, zazdroszcze!
że gram dodatnie, nie wiem co to znaczy
przyszły jeszcze wyniki moczu i tam jest cały świat, liczne bakterie, bardzo liczne fosforany, pojedyncze leukocyty, erytrocyty, pasma śluzu, ph 8, normalnie gały mi wyszły, idę jutro do pierwszego lepszego gin po skierowanie na posiew i ponowne badanie ogólne, zapytam o te ziarenkowce; zobaczę co mi powie i potem zadzwonię do mojej;
jeszcze od wczoraj mnie brzuch boli, magnez nie działa, już się zaczęłam stresowaćCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
mycha91 wrote:No wlasnie akurat tu mowimy nie o guscie tylko o praktycznosci. Czy oplaca sie budzic to drugie dziecko. Bo nie ukrywajmy ze odkurzacz to dosyc intensywny dzwiek w nocy.