X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    6 latka to ja bym budziła i tak, by sam nosa wydmuchał.
    Myślę, że jej chodziło o dziecko nr 2 ;) czyscisz nos małemu a przy okazji budzisz starsze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaznaczyłam że to kwestia gustu, ja wolę włączyć odkurzacz, Wy wyciągać, i wszystko jest cacy :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Myślę, że jej chodziło o dziecko nr 2 ;) czyscisz nos małemu a przy okazji budzisz starsze.
    Hehehe no jasne ze o to :D

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Magdzia - u mnie było podobnie z porodem, samo się zaczęło, wieczorem jak mnie przyjmowali to już skali brakowało na skurcze, no bolało, ale było znośnie, też miałam oksytocynę dawaną, pompą, przebite wody, od czasu porodu wiem co to skurcze krzyżowe ;) i nie mam pojęcia jak na skurczu można coś było robić jak dziewczyny piszą, że skaczą na piłce czy coś, w momencie skurczu już nie chodziło o ból tylko jakbym hmmm paraliżu dostawała, mogłam na boki machać nogami, ale nie mogłam się ruszyć, unieść nogi. Miałam też masaż szyjki, ale Ola zwyczajnie nie mogła sie wstawić. Bardzo chciałabym przeżyć to przytulenie do piersi pierwsze, takie karmienie, dziewczyna na sali co urodziła leżała jakiś czas z dzieckiem zanim ją na normalną sale wzięli. Co prawda dali mi Ole zaraz, ale już ubraną, była z nami do wieczora. Jednak każdy u nas jest przekonany, że znowu będzie cesarka, że po co mam sie tak męczyć, że znowu kilkanaście godzin będę się męczyć itp. Kurczę no chciałabym przeżyć tak jak piszesz, zobaczymy jak wyjdzie :)
    Mój mąż nawet nie chce słyszeć o drugim porodzie sn był przy pierwszym całym widział co się ze mną działo (dosłownie wymiotowalam z bolu) tak jak piszesz nie byłam w stanie nic zrobić ani skakac na piłce ani prysznic ani kąpiel nic nie pomagało ja jednak naiwnie liczę że za drugim razem się uda i pójdzie szybciej

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu ktorym mialam cc maz mogl byc na sali podczas cesarki siedzial kolo mokej glowy i mnie glskal po glowie...kazalam mu za pilnowac syna :p duzo jego obecnosc mi dala. W tym szpitalu, w ktorym bede rodzic nie ma takiej opcji ;(

• k878 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wyszło mi w biocenozie ziarenkowce G+ nieliczne; lecieć do lekarza czy to niegroźne skoro nieliczne?

za to mam CMV IgG dodatnie, IgM ujemne, Toxo powtórzyłam i też nie ma IgM :-)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - weź mój też zdziwiony, że mi myśli o sn przechodzą ;) moja mama tak samo ;) byli ze mną troche w trakcie porodu jak nie miałam kroplówki czy badania, gorzej zestresowani ode mnie :P A jaki był oburzony jak mu położna podała córkę szybko na ręce później przed salą ;)

Kompletnie nie mam pojęcia jak wygląda sprawa porodów teraz w szpitalu, znaczy z opowieści koleżanek wiem, że obrót o 190 stopni, w lepszą stronę :) przekonamy sie w grudniu :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! My już po połowkowym
    Czujemy się dobrze i pozdrawiamy
    Potwierdziło się będzie córeczka ❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ebac4758b4.jpg

Lady Savage, Kamcia1988, [m]alina, salenne, emikey, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, Eli, Aztoria, nataliamonika, magdzia26, malysmok84, Coco55, k878, Mamabyc3, Wachciowa, agii81, MalaHD, bebloszka90, omii lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    dziewczyny, wyszło mi w biocenozie ziarenkowce G+ nieliczne; lecieć do lekarza czy to niegroźne skoro nieliczne?

A kiedy masz wizytę? Może napisz do swojego lekarza

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Hejka! My już po połowkowym
    Czujemy się dobrze i pozdrawiamy
    Potwierdziło się będzie córeczka ❤
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ebac4758b4.jpg

Śliczna :) :) Ja mam w przyszłym tygodniu w środę i odliczam dni niecierpliwie

Angie 31 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    A ja nadal pratycznie nie czuję malucha... ta bezsilność powoli mnie dobija. Czemu tak jest. W ogóle ostatnio lekarz powiedział ze mam łożysko na przedniej ścianie Ale bez cech przodowania. Czy to źle ?

Tak chciałabym już czuć codziennie to smyranie i którym piszecie. A jak pomyślę że chciałabym żeby mój M poczuł, to w ogole myślę ze może do 7 miesiąca mu się uda ;)

To co poczułam wczoraj wieczorem, to chyba faktycznie ruchy nareszcie :) :) Zjadłam przed chwilą krówkę kokosową i znowu się powtórzyło. Mamy kilkudniową różnicę, więc może też niedługo zaczniesz czuć. 100% pewności nie mam, ale wcześniej czegoś takiego nie czułam: przelewanie, bulgotanie i łaskotanie, momentami przypomina to przelewanie flaków i smyranie jak podczas szybkiej jazdy autem po górkach. Może któraś z Was potwierdzi czy to faktycznie może być to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 18:27

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Zaznaczyłam że to kwestia gustu, ja wolę włączyć odkurzacz, Wy wyciągać, i wszystko jest cacy :)

No wlasnie akurat tu mowimy nie o guscie tylko o praktycznosci. Czy oplaca sie budzic to drugie dziecko. Bo nie ukrywajmy ze odkurzacz to dosyc intensywny dzwiek w nocy.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- to jest to. Ja wczoraj czułam jakby mnie ktoś piłeczka piankowa szturchal. Ale wcześniej czułam bulgotki i takie muśnięcia

nataliamonika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

Kurde nie wiem co to to G+.

Fajnie ze cmv masz juz za soba, zazdroszcze!

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !!! Ja za tydzień i godzinę też już powinnam wiedzieć ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To co poczułam wczoraj wieczorem, to chyba faktycznie ruchy nareszcie :) :) Zjadłam przed chwilą krówkę kokosową i znowu się powtórzyło. Mamy kilkudniową różnicę, więc może też niedługo zaczniesz czuć. 100% pewności nie mam, ale wcześniej czegoś takiego nie czułam: przelewanie, bulgotanie i łaskotanie, momentami przypomina to przelewanie flaków i smyranie jak podczas szybkiej jazdy autem po górkach. Może któraś z Was potwierdzi czy to faktycznie może być to :)
    Natalia bardzo się cieszę, ze Ci się udało poczuć !! Obyci na mnie przyszła niebawem chwia. Jakoś teraz szybko mi te dni mijają I oby jak najszybciej doctrgo polowkowego. Drugie, w luz medzie mam na 24.07 także w razie czego nie wyjdę póki nie poznam płci : )

Ps. Jaka to krówka kokosowa ? :) ;) az mam slinitok heheh

nataliamonika lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Natalia bardzo się cieszę, ze Ci się udało poczuć !! Obyci na mnie przyszła niebawem chwia. Jakoś teraz szybko mi te dni mijają I oby jak najszybciej doctrgo polowkowego. Drugie, w luz medzie mam na 24.07 także w razie czego nie wyjdę póki nie poznam płci : )

Ps. Jaka to krówka kokosowa ? :) ;) az mam slinitok heheh

Krówki z Rossmanna :) Podobno dziecko uaktywnia się po zjedzeniu czegoś słodkiego i wychodzi na to, że faktycznie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09371a3b6e2b.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrz, a moje po słodkościach śpi ;)

• k878 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurde nie wiem co to to G+.

Fajnie ze cmv masz juz za soba, zazdroszcze!

że gram dodatnie, nie wiem co to znaczy

przyszły jeszcze wyniki moczu i tam jest cały świat, liczne bakterie, bardzo liczne fosforany, pojedyncze leukocyty, erytrocyty, pasma śluzu, ph 8, normalnie gały mi wyszły, idę jutro do pierwszego lepszego gin po skierowanie na posiew i ponowne badanie ogólne, zapytam o te ziarenkowce; zobaczę co mi powie i potem zadzwonię do mojej;
    jeszcze od wczoraj mnie brzuch boli, magnez nie działa, już się zaczęłam stresować :(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    No wlasnie akurat tu mowimy nie o guscie tylko o praktycznosci. Czy oplaca sie budzic to drugie dziecko. Bo nie ukrywajmy ze odkurzacz to dosyc intensywny dzwiek w nocy.
    Mój odkurzacz cicho chodzi. Zresztą zobaczy się w praniu, na razie nie ma drugiego dziecka i ta forma mi i Zuzi pasuje najbardziej.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ