X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chcialabym karmic piersia. Zobaczymy jak bedzie. Nie lubie nachalnego namawiania na kp i negowania butli i mm (nie pisze tutaj o kims z forum a ogolnie)[/QUOTE]

Tez mam poczucie, ze matka karmiaca mm jest uznawana za gorsza i pisze to z wlasnego doswiadczenia. Wierzcie mi, ze miałam juz tak dosc, ze jak ktos pytal karmisz??? To odpowiadalam: nie, tylko nosze i przytulam...
    A jak w rodzinie jeszcze urodzi kobieta, ktora przy stole karmi cyckiem, a Wy butla to juz w ogole jestescie najgorsze matki swiata...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Nesairah ja tak samo robie sobie hybrydy, spilowuje tylko do bazy. Dzięki temu mam mocniejsze paznokcie. Ostatnio mamaginekolog dodala post na temat hybrydy do porodu. Gdy ktos robi non stop to ona poleca zostanie z sama baza. Ja tak zrobie napewno.
    Bo przezroczysty lakier może być. Chodzi o to, żeby płytka była widoczna.

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P
    Pierwszy raz słyszę o tym dodatku ale sprawdziłam.

Z dodatku wychowawczego mogą skorzystać tylko Ci rodzice, którym przysługuje prawo do zasiłku rodzinnego. Decydujące jest więc głównie kryterium dochodowe. Dochód nie może przekraczać 754zł na osobe

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne. Kasa głodowa

• nesairah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Urlop wychowawczy jest bezpłatny. Ale można dostać dodatek ok 400zl. Ale nie wiem na jakich zasadach się go dostaje. Śmieszne te pieniądze.

aaa to tego już nie doczytałam :D W takim razie i tak będzie mi się bardziej opłacało iść na pół roku macierzyńskiego 100% płatnego, a później pracować w domu. Temat jeszcze do przemyślenia... a jak Wy planujecie ?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:

Tez mam poczucie, ze matka karmiaca mm jest uznawana za gorsza i pisze to z wlasnego doswiadczenia. Wierzcie mi, ze miałam juz tak dosc, ze jak ktos pytal karmisz??? To odpowiadalam: nie, tylko nosze i przytulam...
    A jak w rodzinie jeszcze urodzi kobieta, ktora przy stole karmi cyckiem, a Wy butla to juz w ogole jestescie najgorsze matki swiata...
    Mojej koleżanka miała malowodzie i urodziła przez cc miesiąc wcześniej. Nie dostała mleka ale za to dostała opieprz od pielęgniarek które powiedziały jej cytuje "masz cycki to karmi"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:07

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam zrobic pierwszy raz w tej ciaxy badania, ktore zalecil gin i co??? Mocz mi sie wylal przed samym laboratorium... dobrze, ze nie bylo duzo, wiec tym bardziej nie mialam czego oddac do badania :/ zla jestem na siebie, ze tak zle zakrecilam.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus zle mi sie skopiowal Twoj post o karmieniu piersią, w ogóle dzis porazka ze mna :/

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    aaa to tego już nie doczytałam :D W takim razie i tak będzie mi się bardziej opłacało iść na pół roku macierzyńskiego 100% płatnego, a później pracować w domu. Temat jeszcze do przemyślenia... a jak Wy planujecie ?
    Ja to idę od razu na rok. I tak kasa z macierzyńskiego ch...wa. a ja czy pójdę na pół roku czy na rok to dostanę 1000zl. Bo mi z macierzyńskiego wychodzi mniej niż tysiąc, więc wyrownaja mi z Kosiniakowym do 1000. Przed zakończeniem macierzyńskiego chciałabym zajść znowu w ciążę, żeby potem przejść na zwolnienie. Ale zobaczymy jak się życie ułoży. Jak mi będę usuwać mięśniaka po porodzie. To nie będę mogła zajść w ciążę przez 1.5roku. Tak czy siak pewnie na urlopie macierzyńskim będę dorabiać.

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jak najdluzej się da. Cały rok plus mam z 5 miesięcy zaległego urlopu. Potem drugie dziecko i wrócę do pracy za 4 lata ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jak najdluzej się da. Cały rok plus mam z 5 miesięcy zaległego urlopu. Potem drugie dziecko i wrócę do pracy za 4 lata ;)

Też mam miesiąc zaległego urlopu, a na macierzyńskim nowy urlop wypoczynkowy się nalicza?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Chętnie, tylko ja mogłabym popołudniu. Tak ok 15. Nie za późno będzie?
    Nie, mojego brata nie ma do 18 w domu więc sobie coś na piątek organizujemy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też mam miesiąc zaległego urlopu, a na macierzyńskim nowy urlop wypoczynkowy się nalicza?
    Tak. Nie wiem jak u ciebie w pracy bo ja jeszcze mam 2 dni extra tzw opiekunczego na dziecko. Więc 28 dni urlopu ;-)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie, mojego brata nie ma do 18 w domu więc sobie coś na piątek organizujemy
    No to super. Zgadamy się messengera co do miejsca bliżej piatku

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Chcialabym karmic piersia. Zobaczymy jak bedzie. Nie lubie nachalnego namawiania na kp i negowania butli i mm (nie pisze tutaj o kims z forum a ogolnie)

A jak w rodzinie jeszcze urodzi kobieta, ktora przy stole karmi cyckiem, a Wy butla to juz w ogole jestescie najgorsze matki swiata...[/QUOTE]

zgadzam się, takie właśnie podejście osób trzecich wpędziło mnie w depresje poporodową, bo mogłam się dwoić troić, a karmienie piersią nie wychodziło, i takie wzroki ludzi, jakbym to ja była winna, taka wyrodna matka bo cyckiem nie karmi. Starałam się, nie wyszło. Teraz też bedę sie starać, jak nie wyjdzie trudno, i w nosie mam opinię innych. Przeważnie komentują te osoby które zielonego pojęcia nie mają jak ciężko jest karmić piersią, nie tylko dla matki to jest spore wyzwanie, ale dla dziecka też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:42

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z paznokciami u stóp i depilacja. Co prawda nie wiem co będzie później jak nie poradzę sobie z lusterkiem to jakas przyjaciolka mnie wydepiluje ;) dobrze, że to zima bedzie.

Co do paznokci do porodu tudzież cc. Miałam operacje jak miałam założone żele. I to pikajace na palec normalnie działało. Kazali jedynie zmyć jeden paznokiec (mógł być u stopy) żeby widzieli czy płytka nie sinieje.

Niestety ruchów nie czuje. Czuje np jedno miejsce bardziej twarde sprawdzilam detektorem i bylo słychać chlupanie i pukanie ale czuć nic. Ja nie wiem gdzie mam łożysko, musze dopytać

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak odpowiadałam jak Eli na pytanie czy karmisz ;) "nieeee dziecko powietrzem żyje" i się zamykali. Wkurza mnie to pytanie, doradzanie na siłę itp. śmieszą mnie te plakaty na położnictwie "dziecko karmione piersią ma wyższy iloraz inteligencji" taki wisi u nas ;)

czasami nie da się karmić i potem taka kobieta czuje się źle, popada w depresję itp. po co to ?? co kogo obchodzi jak karmi ?:)

mała spokojnie, jeszcze bedziesz prosić by CI tak po żebrach dziecko nie dawało ;) :D u mnie tez całkiem spokoj dlatego serduszko sprawdzałam dwa dni temu. Nie chce codziennie bo uważam że mimo wszystko jakiś to wpływ na płód ma. Bo moje dziecko strasznie sie denerwuje na głowicę USG czy detektor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 09:53

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kuba w październiku kończy 6 lat :) zdrowy wesoły chłopak:)
    ja zastrzyki dostawałam w spzitalu i do domju tez dostałam zastrzyki
    Amus to jak mój Fabian, też skończy w październiku 6 lat :)

gann3e3klgptngn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie. Panie w rejestracji kazały dzownić w 18 tc by sie ugadać na połówkowe. Mam dzownić 18+1 czy 17+1 ??

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    mam pytanie. Panie w rejestracji kazały dzownić w 18 tc by sie ugadać na połówkowe. Mam dzownić 18+1 czy 17+1 ??
    18+1

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ