Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moje dziecko właśnie daje o sobie znać. Smyra mnie i smyra. Leżę na lewym boku i czuję go też po lewej. Cudowne uczucie
Ja cały wieczór czuję jakieś bulgotanie i smyranie, ale do tej pory żadnych ruchów nie czułam i nie wiem czy to mała czy flaki się przelewająSzczesliwa_mamusia, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyNataliamonika - już wiem jak się nazywa to mleko. Popietroliło mi się. W składzie nie ma jęczmienia. Ale pamiętam, że pachniało i smakowało jak jęczmień. Tu masz skład. To mleko jest bezlaktozowe i bezglutenowe
https://www.aleleki.pl/produkt/11959-nutramigen-1-lgg-lipil-proszek-400g.html#
Ja akurat mam nietolerancji laktozy. Ale na szczescie jest dużo rzeczy bez laktozowych. Co prawda ja jem tylko ser żółty i czasem zjem płatki na mleku bez laktozy, reszty nie toleruje. Jestem jak ztruta. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią, a jak nie, to mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie potrzebowalo specjalnych mieszanek. Ale mleka krowiego w późniejszym etapie nie będę musiała odmawiać, chyba że będzie miał nietolerancje -
magdzia26 wrote:Wiem że są też mleka sojowe (humana i bebilon jakis) a i kokosowe czy jakoś tak muszę nazwę przypomnieć sobie alergolog nam dała próbkę raz (ale bez recepty kosztuje 200 zł za puszkę więc pewnie i tak Ci się nie przyda
)
Teraz to mnie zaskoczyłaś, bo myślałam, że jestem zorientowana w temacie mlek roślinnychNiestety obydwa są słodzone
ale zapisałam sobie w razie czego. Dzięki wielkie.
Gaja
A ja nadal pratycznie nie czuję malucha... ta bezsilność powoli mnie dobija. Czemu tak jest. W ogóle ostatnio lekarz powiedział ze mam łożysko na przedniej ścianie Ale bez cech przodowania. Czy to źle ?
Tak chciałabym już czuć codziennie to smyranie i którym piszecie. A jak pomyślę że chciałabym żeby mój M poczuł, to w ogole myślę ze może do 7 miesiąca mu się uda -
Szczesliwa_mamusia wrote:Nataliamonika - już wiem jak się nazywa to mleko. Popietroliło mi się. W składzie nie ma jęczmienia. Ale pamiętam, że pachniało i smakowało jak jęczmień. Tu masz skład. To mleko jest bezlaktozowe i bezglutenowe
https://www.aleleki.pl/produkt/11959-nutramigen-1-lgg-lipil-proszek-400g.html#
Ja akurat mam nietolerancji laktozy. Ale na szczescie jest dużo rzeczy bez laktozowych. Co prawda ja jem tylko ser żółty i czasem zjem płatki na mleku bez laktozy, reszty nie toleruje. Jestem jak ztruta. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią, a jak nie, to mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie potrzebowalo specjalnych mieszanek. Ale mleka krowiego w późniejszym etapie nie będę musiała odmawiać, chyba że będzie miał nietolerancje
Też mam taką nadzieję, bo te wszystkie mleka są tak chemiczne, na dodatek z syropem glukozowym na 1. miejscu w składzie, że nie wyobrażam sobie podać tego dziecku. Niestety ten Nutramigen odpada, bo tak czy siak ma kazeinę, ale magdzia26 już mnie poratowala sojowym wynalazkiemDzięki za zaangażowanie dziewczyny
Jak widać, ta grupa to prawdziwa skarbnica wiedzy
Gaja
Coco55 wrote:A ja nadal pratycznie nie czuję malucha... ta bezsilność powoli mnie dobija. Czemu tak jest. W ogóle ostatnio lekarz powiedział ze mam łożysko na przedniej ścianie Ale bez cech przodowania. Czy to źle ?
Tak chciałabym już czuć codziennie to smyranie i którym piszecie. A jak pomyślę że chciałabym żeby mój M poczuł, to w ogole myślę ze może do 7 miesiąca mu się uda
Ja sama nie wiem co poczułam i też mam łożysko na przedniej ścianie. Grzebałam na innych forach i dziewczyny pisały, że nawet w zaawansowanej ciąży nie czuły mocnych kopnięć, ale jeśli już to na bokach, a pierwsze ruchy poczuły w 22 tc albo później...Gaja
Przy pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze delikatnie smyranie poczulam po 20 tc kopniaki czułam później bardzo intensywnie nawet mam filmik jak mi brzuch skacze
wiec łożysko na przedniej ścianie w niczym nie przeszkadza (jak to lekarz mi tłumaczył trudniej jest wykonać cc tylko) nie jest w żaden spodob zagrożeniem...teraz mam na tylnej ścianie bardzo nisko i faktycznie szybciej poczulam ruchy (na razie smeranie, rozpychanie pływanie rybki)
nataliamonika, Nola lubią tę wiadomość
-
No to fakt nataliamonika daleko tym mlekom do ideału ale ja już byłam w takiej desperacji że próbowałam wszystkiego żeby tylko mój synek nie cierpiał ale on był uparty i chciał tylko moje mleczko
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:Ja sama nie wiem co poczułam i też mam łożysko na przedniej ścianie. Grzebałam na innych forach i dziewczyny pisały, że nawet w zaawansowanej ciąży nie czuły mocnych kopnięć, ale jeśli już to na bokach, a pierwsze ruchy poczuły w 22 tc albo później...
-
magdzia26 wrote:A wogole czy wy też macie już problem z pomalowanie paznokci u stóp
całe zebra mnie bolą...
Mnie żebra rozchodzą się od jakichś dwóch tygodni i ból jest nie do wytrzymania czasem, utrzymuje się od południa do wieczora. Na dodatek mam siedząca pracę przed komputerem i musiałam przerzucić się na laptopa w pozycji półleżącej na kanapie. Szczęście, że pracuję w domu, bo inaczej bym nie wyrobiła. Paznokcie maluję w cierpieniach, ale na szczęście lakier długo się trzymaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 23:57
Gaja
magdzia26 wrote:Nie słyszałam teorii że mm ma wpływ na AZS za to cc zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia alergii ponieważ dziecko naturalnie zostaje odczulone przechodząc przez kanał rodny kobiety podczas porodu sn dodatkowo otrzymuje specjalna florę bakteryjną niestety podczas cc tego wszystkiego nie ma ...
-
nataliamonika wrote:Tak, ani ja ani mój mąż nie jemy nabiału.
ale znam osoby które wyeliminowany różne rzeczy z jadlospisu. Ja wyeliminowalam wątróbkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 00:21
-
magdzia26 wrote:A wogole czy wy też macie już problem z pomalowanie paznokci u stóp
całe zebra mnie bolą...
Muszę się przestawić na Polski czas. Po północy a ja nadal na nogach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2017, 00:25
-
Emilkey ja tak samo. Zolty ser to od dzieciństwa moj ulubiony produkt
mama sie kiedys smiala ze chcialam go zamiast butelki z mlekiem
dobrze ze nie musze sobie odmawiać
nataliamonika a moze Twoje dziecko bedzie tolerowalo nabiał. To po co mu wtedy go odmawiać? Co takiego zlego jest w jogurtach czy kefirach ? Nie wyobrażam sobie tego nie jesc.
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:A wogole czy wy też macie już problem z pomalowanie paznokci u stóp
całe zebra mnie bolą...
Natalia-mam takie pytanie, czemu tak sie boisz tej kazeiny?
Fakt.pomijajac ta kazeine .Jak ją czytałam skład tych mlek modyfikowanych, to też mnie to przeraża, ale zabijać się o karmienie piersią nie będę
No i jeszcze dochodzi fakt, że urodziny zima. Trzeba będzie pamietac, żeby cycków nie przewiac. Bo jak dostaniemy zapalenia, to nici z kp. Nawet jak mleKo będzie -
nick nieaktualnyJa ogolnie przed ciąża nie jadłam w ogóle nabiału. Porzuciłam go z 2lata temu. Nawet nie chodzi już o moja nietolerancje laktozy. Ale ze względu na hashimoto. Tak samo jak produkty glutenowe. I bardzo wtedy poprawiły Mi się wyniki. Skakali co prawda jak szalone Tsh, ale reszta zaczynała być super. Wiedziałam, że to dobra drogą. Nietolerancji na gluten nie mam, więc w ciąży sobie pozwalam, a żółty ser. No cóż. Jeden z pierwszych smaków, które zapragnęłam w ciąży. Kupuje te bez laktozy. Jednak Po ciąży wracam z powrotem na dietę bezglutenowa i bezmleczna.
Zołzimagic- kiedyś miałam taka klientkę dietetyczne i ona mi opowiadala, że dorośli wcale niepotrzebuja nabiału. To był fajny "wyklad". Niestety nie umiem tego tak fachowo wytłumaczyć. Aczkolwiek Nie mam nic przeciwko jak ktoś lubi nabiał. Mój mąż potrafi wypić prawie litr mleka naraz i jest zdrowy. Żadnych problemów. Mi się bardzo tęskni za białym serem, ale niestety jak się ostatnio skusiłam na kawałek to wymiotowałam.