X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ooo to juz duzy chlopczyk :) ja sie dowiedziałam przypadkowo, jak kolezanka zapytala mnie czy dawalam sobie zastrzyki w brzuch czy reke...
    strasznie duże zaniedbanie ze strony szpitala :/ mogło sie zakończyć tragedią

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc nie dostawałam zastrzyków, u nas w szpitalu nie dawali jeśli ktoś nie miał problemów z krzepliwością, nie wiem jak jest teraz.

Amus - córka łapczywie jadła, nie krztusiła sie, ale strasznie szybko, karmienie nie trwało 10 minut nawet, bardzo ulewała nawet po odbiciu, a średnio dwa razy dziennie rzygała po karmieniu, dosłownie co wypiła to za kilka minut chlust na jakieś 30cm do przodu, zamiast kupy rzadka plama, przybierała mało, a lekarze mic sobie z tego nie robili, średnio ledwo 600g na miesiąc. Kolek nie miała, nie była płaczliwa, ależ malutko spała. Wszystkie problemy zniknęły jak ręką odjął kiedy zaczął mi zanikać pokarm po zapaleniu piersi i przeszliśmy na mm całkiem. Wreszcie była normalna kupa, przestała rzygać i ulewać z dnia na dzień prawie, zaczęła normalnie spać, zwrot o 360 stopni bym powiedziała. Pierwsze dziecko i żem była głupia, ale jak któraś z kolei położna i lekarz mówi ci, że jest ok to ciężko było im nie wierzyć. Męczyliśmy sie tak blisko 4 miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 14:29

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bardzo chciałam kp, byłam przekonana, że tak z 8 miesięcy będę karmić. Może tym razem się uda :)

Córka musiała nie tolerować mleka mojego, coś na rzeczy było ze skazą, bo później przy wprowadzaniu nabiału miała bardzo kaszke na buzi i rączkach, z czasem sie unormowało.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jestem właśnie na lotnisku. Pełno maluszków w wózkach, chustach i nosidelkach :) a te które już chodzą mają takie słodkie mini walizeczki na których mogą jeździć :D
    Mamy taką "śliczna walizeczkę" i nie polecam :) jest mega niepraktyczna już w samym samolocie i moja młoda po dwóch czy trzech wylotach już ja połamała

Co do szyjki to ja kompletnie nie mam pojęcia jaka mam - lekarz mówi ze wszystko Ok wiec nigdy nie dopytywałam :)

Jeśli chodzi o laktator to ja poprzednio kupiłam i elektryczny i ręczny bo byłam mega nastawiona na karmienie piersią ale nic z tego nie wyszło :( wiec teraz nie kupuje. Jak sie okaże ze potrzebuje to wtedy kupię

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Amus87 a ile Twoj synek teraz ma? Ja sie strasznie boje bolu po cc, do tego podobno.powinno sie dostawac leki przeciwzakrzepowe po, a nam nikt nic takiego nie dawal.
    Ja tez dostawałam zastrzyki w szpitalu a potem w domu po cc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli jesteście nastawione na karmienie piersią to najlepsza rzecz jaka możecie sobie uszykować przed porodem to namiary na dobrego doradcę laktacyjnego w okolicy. Jeśli pojawi sie problem to przyjedzie do was na wizytę doradzi jaki laktator jeśli bedzie potrzebny

Lady ja mam lovi i jestem mega zadowolona

Ja po cc tez żadnych zastrzyków nie miałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie uśmiałam do siebie samej. Stałam w kolejce do kasy, za mną stała dziewczyna w ciąży. Już ja chciałam przepuścić, Jak sobie uświadomiłam, że sama też jestem w ciąży. 19tydz a ja się nie mogę przestawić.

Co do laktatora, to jak mu się nie uda pożyczyć to kupię ręczny. W razie czego nie będzie mi tak szkoda kasy. Chciałabym kp, ale sie nie pochlastam jak się okaże, że nie mogę. Trudno. Chociaż wydaje mi się, że mleko będę miała. Patrząc na moje cycki i brodawki. Zobaczymy :)

Nola lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak poprawić jakość mleka? Bo ja miałam mleko które nie karmiło Zuzi, nie przybierała na wadze, tylko chudła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ze studiów też przechodziła w zeszłym roku sepse po porodzie ;/ lekarz nie zauważył że ma problem z nerkami pod koniec ciąży, i doszło do ogólnego zakażenia organizmu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:

Lady ja mam lovi i jestem mega zadowolona

też :) a masz elektryczny czy ręczny?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektryczny on ma tez opcje ręczna ale wg mnie ona nie zdaje egzaminu.
    Lady ponoc nie ma takiego czegoś jak chude mleko moze być go za mało wtedy trza pobudzać laktację albo dziecko moze mieć alergie i nie tolerować mleka mega ulewac itp. Mleko na pewno bedziesz miała dobrej jakości a jeśli pojawi sie jakis problem to wezwij doradcę to stokroć tańsze niż pózniej kupowanie mm;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz? Mi powiedzieli w szpitalu że mam gorsze jakościowo mleko, dlatego mała tak chudła.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażajace ze takie bzdury w służbie zdrowia
    Moja mała tez nie przybierała na wadze pomeczyla sie przy piersi wydawało mi sie ze cos zjadła potem spała troche ale zero przybierania okazało sie ze ssała nieefektywnie i ze trzeba było pobudzić piersi do większej produkcji. Nie było to łatwe niestety bo co 3 h przystawialam dziecko potem je dokarmialam mm i 30 min z laktatorem wiec o spaniu nie było mowy ale po kilku dniach karmiłam juz tylko swoim mlekiem a laktator używałam juz tylko sporadycznie. Po ustabilizowaniu i przejście wszelkich kryzysów około 3 miesiąca karmienie zaczęło być bajka;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara dzieci ulewaja wcale nie koniecznie przez alergie mój synuś miał ostra alergie na białko mleka krowiego i jaja od urodzenia oznaczało to u mnie ostra dietę do tego stopnia ze musiałam nawet patrzyć czy coś nie zawiera śladowych ilości tego w składzie..a i on wogole nie ulewal jest jeszcze nietolerancja laktozy ale na to są kropelki delicol noi laktoze ma każde mleko czy krowie czy kobiece (najwięcej jest go w pierwszej porcji więc u nas pomogło odciaganie pierwszego mleka przed karmieniem plus właśnie te kropelki) a na ulewanie wystarczy dawać "specjalny zagestnik" bo wcale nie musi być ono związane z alergia

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak pisałam nie ma "za mało pozywnego mleka" dla dziecka ;) i nie wierzcie w takie głupoty ja zaczęłam karmić swojego małego dopiero tydzień po porodzie bo przez cc i cały stres który się wydarzył jak mi go zabrali i prawie go nie widziałam na początku nie miałam ani kropli mleka jak wyszłam do domu nagle mleko się pojawiło tylko dziecko trzeba przystawiac regularnie do piersi czy mleko jest czy go nie ma

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i bardzo polecam blog o karmieniu piersią hafija.pl bardzo mi pomógł dużo mądrych rzeczy można przeczytać :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja właśnie jestem po niespodziewanej wizycie bo się jakaś infekcja przyplątała :( Byłam u innego lekarza niż mój więc skorzystałam z okazji żeby też zajrzeć do maleństwa (bo i tak mi usg robił) i od razu podpytałam co tam może mieszkać. Powiedział tak, jak moja lekarka, że wszystko wskazuje na dziewczynkę <3 Mała ma prawie 300g i wygląda na to, że wszystko jest w najlepszym porządku :)

Czytam Was cały czas i wiele się uczę :) Niestety nie udzielam się w tematach bo jestem niedoświadczona :D

A85K, magdzia26, Kamcia1988, k878, [m]alina, Aztoria lubią tę wiadomość

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia26 zgadzam sie z tym co napisałaś chodziło mi raczej o to co moze być przyczyna ze dziecko karmione na piersi nie przybiera i moze to być wlasnie alergia i teraz od przekonań i determinacji matki zależy jak to karmienie sie dalej potoczy

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia i laktacji, wyczytałam w paru miejscach, że bardzo pomaga jedzenie w ciąży łuskanych nasion konopii i nasion chia, więc zjadam zapobiegawczo codziennie po łyżce. Dodatkowo biorę chlorellę w tabletkach, która usuwa z mleka dioksyny.
    Jedna babka pisała, że po konopii miała taką laktację, że w szpitalu dzieliła się mlekiem z innymi matkami. Tak czy siak nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie, więc dam znać po fakcie czy udało mi się zapobiec problemom :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Eli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialabym korzystac z mleka innej matki, odnoszac sie do postu NataliiMoniki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 17:56

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ