X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    A u was też taka paranoja jeśli chodzi o ginekologa na NFZ.teraz 12 kwietnia idę prywatni, ale stwierdziłam z zapisze się na fundusz by chociaż mieć badania za darmo a prywatnie sobie też będę chodzila. No i są jaja dosłownie dzwonie do jednej przychodni mówi mi że na sierpień i nawet jak w ciąży jestem to wcześniej mnie nie przyjemnie. Ok dzwonie do szpitala może tam. A tam babka " ale my mamy terminy na pazdziernik a ma pani zaświadczenie? " to mówię, że nie i ide 12 kwietnia prywatnie to ta do mnie " to przyjdzie pani z zaświadczeniem i pewnie pod koniec maja /czerwiec znajdzie się jakiś wolny termin" no nienormalne to jest...
    To są jakieś żarty....ja mam opiekę w pzu więc badania zrobię sobie tam na szczęście ale to co piszesz to masakra, to jakieś duże miasto?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie w pracy uciesza xD ale wisi.mi to przez 9 miesiecy jak tam pracowalam to tyke razy wyzwali mnie od grubasow ze ciesze sie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belboszka90 to że nie czujesz się jak w ciąży to nic takiego możesz dostać wszytskie objawy nawet jutro. Nie wywołuj wilka z lasu bo czasem za 2 nie będziesz mogła się ruszyć jak wymioty, wzdęcia, omdlenia nagle przyjdą;) co do kwasu foliowego wiem z nadmiar jest usuwany z organizmu z moczem. Witamina D możesz brać ale zaraz zacznie być codziennie ładnie więc wystarczy spacer 2godzinny i masz sprawę załatwiona :)

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak czytam o tych waszych pracach. Dobrze, że już macie l4.

SusannaDean, Lady Savage lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    A u was też taka paranoja jeśli chodzi o ginekologa na NFZ.teraz 12 kwietnia idę prywatni, ale stwierdziłam z zapisze się na fundusz by chociaż mieć badania za darmo a prywatnie sobie też będę chodzila. No i są jaja dosłownie dzwonie do jednej przychodni mówi mi że na sierpień i nawet jak w ciąży jestem to wcześniej mnie nie przyjemnie. Ok dzwonie do szpitala może tam. A tam babka " ale my mamy terminy na pazdziernik a ma pani zaświadczenie? " to mówię, że nie i ide 12 kwietnia prywatnie to ta do mnie " to przyjdzie pani z zaświadczeniem i pewnie pod koniec maja /czerwiec znajdzie się jakiś wolny termin" no nienormalne to jest...

Szkoda że nie zaproponowali, że przyjmą Cię np w listopadzie dopiero :D
    Nasz kraj jest chory.
    We Wrocławiu jest to samo, ja akurat mam Medicover (jakby sie uprzeć, można by chodzić na wizytę co 3 dni), ale koleżanki przechodziły tą samą gehennę z ginekologami co Ty :(

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale sie w pracy uciesza xD ale wisi.mi to przez 9 miesiecy jak tam pracowalam to tyke razy wyzwali mnie od grubasow ze ciesze sie

Nie wiem jak to skomentować, naprawdę mam ciarki na plecach :O

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to fajni współpracownicy powiem ci...nie ma co...
    Mnie też wisi pracowałam kilka dni a po tym jak kazali mi skakać po drabinie i dźwigać kartony to ja podziękuję..tak się złożyło, moje obowiązki miały być inne, doradca klienta a nie magazynier. paranoja

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    To są jakieś żarty....ja mam opiekę w pzu więc badania zrobię sobie tam na szczęście ale to co piszesz to masakra, to jakieś duże miasto?

Mieszkam w średnim około 60tys w tym że na około wioski nie mają żadnych przychodni i to też robi swoje. U nas wizyty prywatne około 150-180zl plus badania to czasem 400zl wyjdzie chciałam chodzić na kasę chorych bo badania a prywatnie raz na 2 miesiace by mieć pewność, że wszytsko dobrze. Mam 2 córki i szczerze cześć tych pieniędzy co pewnie na wizyty wydam wolałam na dziewczynki a tu dupa. Trudno zobaczę jak pójdę z zaświadczeniem co mi powie ciekawego babka w rejestracji

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Mieszkam w średnim około 60tys w tym że na około wioski nie mają żadnych przychodni i to też robi swoje. U nas wizyty prywatne około 150-180zl plus badania to czasem 400zl wyjdzie chciałam chodzić na kasę chorych bo badania a prywatnie raz na 2 miesiace by mieć pewność, że wszytsko dobrze. Mam 2 córki i szczerze cześć tych pieniędzy co pewnie na wizyty wydam wolałam na dziewczynki a tu dupa. Trudno zobaczę jak pójdę z zaświadczeniem co mi powie ciekawego babka w rejestracji
    No oczywiście, od tego płacisz składki na nfz (niemałe) aby korzystać...ale paranoja z tymi ginekologami na nfz...żeby tyle czekać, to trzeba by się przed ciazą zapisywać ha ha

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:

Kochana wiesz jakbym ja to załatwiła? wzięła z prv zaświadczenie i poszła osobiście się umówić, jeśli Cię nie wcisną to na skargę żeby Ci pisemnie odpowiedzieli dlaczego kobiety w ciąży nie mogą objąć opieką gin. Ja tak nauczyłam się załatwiać szybkie terminy bo to co się dzieje w naszym państwie to paranoja. I jeszcze z dopiskiem że sprawę przekazujesz do nfz-tu.
    U nas jest tak że jak kobieta mówi że jest w ciąży to zapiszą Cię i nawet za tydzień. Ja chodzę narazie na nfz może później pójdę prywatnie do szpitala w którym rodziłam.

Mnie tak wczoraj piersi mało bolały też schiza miałam okropnego, co chwile się macałam. Za to dzisiaj ból piersi mnie budził w nocy...

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Kochana wiesz jakbym ja to załatwiła? wzięła z prv zaświadczenie i poszła osobiście się umówić, jeśli Cię nie wcisną to na skargę żeby Ci pisemnie odpowiedzieli dlaczego kobiety w ciąży nie mogą objąć opieką gin. Ja tak nauczyłam się załatwiać szybkie terminy bo to co się dzieje w naszym państwie to paranoja. I jeszcze z dopiskiem że sprawę przekazujesz do nfz-tu.
    U nas jest tak że jak kobieta mówi że jest w ciąży to zapiszą Cię i nawet za tydzień. Ja chodzę narazie na nfz może później pójdę prywatnie do szpitala w którym rodziłam.

Mnie tak wczoraj piersi mało bolały też schiza miałam okropnego, co chwile się macałam. Za to dzisiaj ból piersi mnie budził w nocy...
    Mnie bolały bardzo w dzień @ albo dzień przed, jakoś tak, teraz tylko mam ociężałe takie...

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No oczywiście, od tego płacisz składki na nfz (niemałe) aby korzystać...ale paranoja z tymi ginekologami na nfz...żeby tyle czekać, to trzeba by się przed ciazą zapisywać ha ha

Ale to nie tylko z gin tak jest, ja jak urodziłam wcześniaka dostałam mnóstwo skierowań a to do owi a to do neurologa, okulisty itp. No i co? rehabilitacja którą powinna jak najszybciej dostać dopiero za 4 miesiące Więc już w ciąży pasuje się zapisywać, bo nigdy nic nie wiadomo....:/

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Ale to nie tylko z gin tak jest, ja jak urodziłam wcześniaka dostałam mnóstwo skierowań a to do owi a to do neurologa, okulisty itp. No i co? rehabilitacja którą powinna jak najszybciej dostać dopiero za 4 miesiące Więc już w ciąży pasuje się zapisywać, bo nigdy nic nie wiadomo....:/
    W tym kraju to chyba tylko emeryt się dostanie do lekarza bo siedzi pod gabinetem i czeka...

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Mnie bolały bardzo w dzień @ albo dzień przed, jakoś tak, teraz tylko mam ociężałe takie...
    No a Wy tu piszecie o bólach okresowych, a mnie nic kompletnie nie boli, nie ciągnie. Miałam tylko bóle okresowe w okolicach gdzie miałam @ dostać, i też schizuje czy to aby normalne hehe masakra! i tak jeszcze do grudnia OMG!

Nola lubi tę wiadomość

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 - tez żadnych objawów nie mam... w poprzednich rzygalam jak glupia od 5tc. A teraz nic... jedynie gazy troche mnie mecza.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Justya85 - tez żadnych objawów nie mam... w poprzednich rzygalam jak glupia od 5tc. A teraz nic... jedynie gazy troche mnie mecza.
    Też nie mam szału objawów, jedynie lewy jajnik mnie męczy co tak ciągnie

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w ten deszczowy ranek! Jakbym nie musiała wstawać do pracy to bym chyba cały dzień w łóżku przeleżała. Jestem strasznie zmęczona, wracam do domu , robię obiad i najchętniej od razu poszłabym spać. Do tego wszystkiego mam niesamowity apetyt.Non stop jestem głodna i nie ważne czy słone czy słodkie- wszystko mi smakuje.

Co do facetów to mój też mistrzem w zrozumieniu i delikatności czasem nie jest. Po pierwsze nie do końca rozumie mój strach. Ze względu na to,że kilka miesięcy temu wyszły moje problemy z tarczycą i wtedy szukałam informacji jaki to może mieć wpływ na zajście w ciąże, utrzymanie itp. no i były tam też informacje,że czasem mogą być problemy, poronienia itp. ... no i mój mąż chyba sobie zakodował,że jak się nie uda raz, drugi trzeci, to można próbować do skutku. A ja tak nie chcę- jedna ciąże straciłam już i żadnym pocieszeniem dla mnie nie jest,że jak się coś nie uda to po raz kolejny spróbujemy. Po co mi kolejna wizyta w szpitalu i ta niemoc,żal i ból z którym jeszcze do tej pory walczę. Chcę cieszyć się tą ciążą, tym,że się udało i tym,że w grudniu będę mamą.
    Oczywiście wiem,że mój mąż też się cieszy, ale chyba w jakiś bardzo racjonalny męski sposób. Poza tym on już ma syna z wcześniejszego związku więc radość bycia rodzicem jest mu dana. A ja ciągle walczę o to, by poznać czym jest prawdziwa i bezwarunkowa miłość do dziecka.

Tizzi, zmień mi termin wizyty na 11.04, przenieśli mnie na wcześniejszy termin.

• Nola Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Cześć dziewczyny! Nieśmiało się z Wami przywitam (nieśmiało, ponieważ po stracie - puste jajo w grudniu 2016 roku - nie potrafię od razu się cieszyć). Termin porodu według daty om przypada mi na 12 grudnia. Wczoraj (15 dpo i 29 dc) zrobiłam betę - 341,9 mlU/ml i progesteron - 44,83 ng/ml (norma dla I trymestru do 44,3 ng/ml - myślicie, że jej przekroczenie już w 5t0d, to zły objaw?). Ponownie badania będę robiła jutro.
    Tak się złożyło, że kilka dni po owulacji w tym miesiącu zrobiłam badania - pakiet badań dla kobiet planujących ciążę, ponieważ chciałam sprawdzić, czy wszystko się już unormowało po grudniowym poronieniu. Ogólnie wyniki wyszły w porządku, poza kwasem foliowym (norma jakoś do 17, a mój wynik to 25) oraz witaminą D (norma coś w okolicach 25, a mój wynik około 18 - piszę z pamięci, ponieważ nie mam wyników przy sobie). Dodam, że już ponad rok codziennie biorę kwas foliowy (od poronienia femibion 1, wcześniej folik)- czy myślicie, że powinnam przestać, a zacząć na własną rękę suplementowac się witaminą D? Szukałam w internecie informacji o tym, czy nadmiar kwasu foliowego we krwi matki może zaszkodzić dziecku, ale informacji takich nie znalazłam.
    Poza tym martwi mnie też, że w ogóle nie czuję się ciążowo - test zrobiłam pro forma, przed treningiem, ponieważ trenuję taką dyscyplinę, której trenowanie jest zakazane już od pierwszych dni ciąży. Byłam w ciężkim szoku, gdy zobaczyłam dwie kreski na teście. W poprzedniej ciąży zakończonej niepowodzeniem już od pierwszych dni miałam bardzo obrzmiale piersi i nawet stanik sprawiał mi ból, a teraz są miękkie i niebolesne, mimo że i betę i progesteron mam na dużo wyższym poziomie niż wówczas (dla porównania - wtedy beta 14 dpo wyniosła 48, a progesteron 29).
    Dodam jeszcze, bo widziałam, że ten temat się tu przewinął, że brałam bromergon (niewielka hiperprolaktynemia) - pół tabletki dziennie i odstawiłam go od razu, gdy dowiedziałam się i ciąży, zgodnie z zaleceniem ginekologa.
    Wizytę mam umówioną na 18 kwietnia, nie wiem, czy już będzie coś widać, ale miałam ja umówioną juz wcześniej, celem podjęcia z ginekologiem decyzji o dalszych badaniach i ewentualnej pomocy medycznej w zajściu w ciążę, więc nie będę jej już przekładać.
    Mam nadzieję, że zagoszcze tu dłużej i ktoś to przeczyta, bo jak zawsze mega się rozpisałam.
    Witamy :) nie ma co porównywać do poprzednich ciaz ja też to robię i to jest błąd tymbardziej jak wcześniej miałyśmy straty dziś sie pomodliłam podziękowałam Bogu ze jest dobrze i obiecał sobie nie siać paniki :) kwasu foliowego nie da się przedawkować i to bardzo dobrze że miałaś już dużo przed ciążą ja też biorę rok równy kwas foliowy bo tyle się staramy a nawet ponad.. Co do progesteronu lepiej więcej niż mniej :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Cześć w ten deszczowy ranek! Jakbym nie musiała wstawać do pracy to bym chyba cały dzień w łóżku przeleżała. Jestem strasznie zmęczona, wracam do domu , robię obiad i najchętniej od razu poszłabym spać. Do tego wszystkiego mam niesamowity apetyt.Non stop jestem głodna i nie ważne czy słone czy słodkie- wszystko mi smakuje.

Co do facetów to mój też mistrzem w zrozumieniu i delikatności czasem nie jest. Po pierwsze nie do końca rozumie mój strach. Ze względu na to,że kilka miesięcy temu wyszły moje problemy z tarczycą i wtedy szukałam informacji jaki to może mieć wpływ na zajście w ciąże, utrzymanie itp. no i były tam też informacje,że czasem mogą być problemy, poronienia itp. ... no i mój mąż chyba sobie zakodował,że jak się nie uda raz, drugi trzeci, to można próbować do skutku. A ja tak nie chcę- jedna ciąże straciłam już i żadnym pocieszeniem dla mnie nie jest,że jak się coś nie uda to po raz kolejny spróbujemy. Po co mi kolejna wizyta w szpitalu i ta niemoc,żal i ból z którym jeszcze do tej pory walczę. Chcę cieszyć się tą ciążą, tym,że się udało i tym,że w grudniu będę mamą.
    Oczywiście wiem,że mój mąż też się cieszy, ale chyba w jakiś bardzo racjonalny męski sposób. Poza tym on już ma syna z wcześniejszego związku więc radość bycia rodzicem jest mu dana. A ja ciągle walczę o to, by poznać czym jest prawdziwa i bezwarunkowa miłość do dziecka.

Tizzi, zmień mi termin wizyty na 11.04, przenieśli mnie na wcześniejszy termin.
    Mój maz mnie nieudolnie pociesza, że są kobiety, które po kilka ciąż straciły i się nie poddają i dalej walczą, a ja sobie wmawiam od razu, że będzie źle zamiast się cieszyć i wierzyć, ze będzie dobrze...pokrętne to

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Witamy :) nie ma co porównywać do poprzednich ciaz ja też to robię i to jest błąd tymbardziej jak wcześniej miałyśmy straty dziś sie pomodliłam podziękowałam Bogu ze jest dobrze i obiecał sobie nie siać paniki :) kwasu foliowego nie da się przedawkować i to bardzo dobrze że miałaś już dużo przed ciążą ja też biorę rok równy kwas foliowy bo tyle się staramy a nawet ponad.. Co do progesteronu lepiej więcej niż mniej :)
    No mamy to samo, porównywanie...tylko dziś już minął tzn wczoraj był ten dpo kiedy się dowiedziałam w październiku, że beta nie rośnie...może teraz jest wszystko inaczej i lepiej???

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ