X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jestem po 30-tce. No zobaczymy. Najpierw musimy dotrwac do tego czasu

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, a masz jakiś medicover lub inny luxmed?
    Tam Pappa jest za free

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam ale chyba po 2 albo 3 stratach na sie na nfz

Beta oddana teraz czekam, na maila maja byc wyniki,

Ciagle mam bole takie jak kolka albo wzdecia, z zuza tak nie mialam, ma ktoras takue bole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:25

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dostałam l4 od rodzinnego do dnia wizyty, niestety, miałam dziś biegunkę, ale na to mi nic nie dała tylko jeść kleik bo w ciąży nie można tych przeciwwymiotnych. Na krew z nosa nic nie mówiła..ogólnie spoko była jeszcze stażystka miła w gabinecie. Przede wszystkim mam iść do ginekologa w swoim terminie...jakbym nie wiedziała :D

Lady Savage, Tizzi lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    Yoselyn, a masz jakiś medicover lub inny luxmed?
    Tam Pappa jest za free

Nie mam właśnie takiego pakietu. A gdzie mogę sobie go załatwić?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee faceci to wogole inny stan umysłu mój też jak czasem cos powie to aż nie wiem w która stronę się odwrócić. Ostatnio leżał na kanapie te zaczęły piszczec " mama opa" to je w końcu wzięłam raz jedna raz druga a ten siedzi i mówi "ty nie możesz tyle dźwigać " oczywiście leżąc. No kto by pomyślał aby wziąść je na ręce zamiast mnie No przecież nie on. Później jeszcze kilka razy było " ale ty chyba nie powinnaś tego i tamtego robic" to się tak wkurwi... i następnego dnia tylko mu dawalam np biorąc starsza na ręce " ale przecież ja nie moge" później coś tam zaczął gadać że one są rozpieszczne . Bo mlodsza wiadomo nie mówi więc piszczy jak coś chce. Ja ją rozumiem bądź zadaje pytania , bo mówi tak lub nie. A ten nie pomyśli i zacznie się wydzierac. Ale tak pyska już dawno na niego nie wydarlam, że nawet nie spróbuję zrozumiec o co chodzi małej.

No niestety oni nie zrozumieją do końca nas nigdy. Też nigdy w ciąży ne byli także trudno im wogole pojąć nagły bol po podniesieniu czegoś i ten strach ciągły

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Ciagle mam bole takie jak kolka albo wzdecia, z zuza tak nie mialam, ma ktoras takue bole

No to jestem po tylu stratach, ale to musi być jakiś konkretny tydzień?
    Ja momentami też mam takie napisanie w podbrzuszu. Biorę magnez i leze

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No ja też jestem po 30-tce. No zobaczymy. Najpierw musimy dotrwac do tego czasu
    Ja cię rozumiem, po stracie ciężej uwierzyć chyba w miłą odmianę losu, ciągle myślę, że to niemożliwe, ze mnie spotka coś dobrego, powoli muszę zmieniać nastawienie...bo tak się nie da żyć.

Yoselyn82, Nola, A85K lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Bardziej jak wzdęcia i taka ciężkość w podbrzuszu

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się czuję źle. Obudziłam się z bólem głowy i strasznie mnie muliło. Po śniadaniu ciut lepiej, ale znów dostałam biegunki :( Nie wiem, czy to ze stresu przed dzisiejszą wizytą, czy coś złego się dzieje. O 15:45 dziś wizyta, wiec proszę was o kciuki!

Justya85, Nola lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj myślałam, że wybuchnę, takie miałam wzdęcia :( Dziś mój 5t 3d, może coś zobaczę na USG?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Tylko musisz miec udokumentowane straty. Na 'slowo' nikomu nie dadza darmowych... niestety...

Lady Savage lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Justya85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Trzymam kciuki za bete :) Ja mam:( masakra czasem... wczoraj bolał mnie lewy bok (wyrostek?) wiem że debridat można brać to jest na jelita.
    Ja nie wiem sama co o tych prenatalnych sądzić... a jak wyjdzie źle?mam koleżanke która późno zaszła w ciążę, przed 40 pierwsze dziecko i testy wyszły jej źle, nie opowiadała dokładnie ale straszyli ją strasznie chorym dzieckiem, urodził się chłopczyk wszystko ok (teraz koło 4 lat stwierdzony autyzm). No i sama się bije z myślami...

emka29 gratulacje, pierwsze serduszko!:)u mnie 5.2 jest tylko pęcherzyk, ale lekarz nawet nie przybliżał za bardzo tego pęcherzyka. Co do przeziębienia ja zrobiłam syrop z cebuli, polecam (obecnie moje dziecko wsuwa bo lekko ją bierze)

Jak Wy to robicie że nie śpicie koło 23 :P ja to padam po 21 z dzieckiem, masakra. Jeszcze ta pogoda, u nas leje, nie ma słońca.

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja dzisiaj się czuję źle. Obudziłam się z bólem głowy i strasznie mnie muliło. Po śniadaniu ciut lepiej, ale znów dostałam biegunki :( Nie wiem, czy to ze stresu przed dzisiejszą wizytą, czy coś złego się dzieje. O 15:45 dziś wizyta, wiec proszę was o kciuki!
    Nie martw się :) Trzymam :*

• Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brzuch mi wysadzilo hehe :-)

Też chcę cieszyć się ciąża ale mam stracha i boję się. Chociaż staram się myśleć pozytywnie. Mąż zaraza mnie optymizmem. I dziękuję mu za to. Bo chyba bym zwariowana od myślenia. Nie ukrywam że myślę, czytam itp. I chyba nie potrzebnie się nakręcam.

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya jak zrobię drzemki popołudniu to mi ciężko zasnąć o 23

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Tylko musisz miec udokumentowane straty. Na 'slowo' nikomu nie dadza darmowych... niestety...

Mam dokumentację.. Nawet że szpitala

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No brzuch mi wysadzilo hehe :-)

Też chcę cieszyć się ciąża ale mam stracha i boję się. Chociaż staram się myśleć pozytywnie. Mąż zaraza mnie optymizmem. I dziękuję mu za to. Bo chyba bym zwariowana od myślenia. Nie ukrywam że myślę, czytam itp. I chyba nie potrzebnie się nakręcam.
    Robię to samo, chociaż wiem, jakie to głupie i nierozsądne się tak stresować. Zawsze się doczyta coś złego i potem głowa wielka od myśli i paranoi.

• Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja wczoraj myślałam, że wybuchnę, takie miałam wzdęcia :( Dziś mój 5t 3d, może coś zobaczę na USG?

Kochana kciuki za wizytę :-)

❤️❤️❤️
  • majamia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mam dokumentację.. Nawet że szpitala
    To nie powinno byc problemu.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ