X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Czuje się taka jagbym była sama z tą ciążą....z jednej strony radość , że się udało a z drugiej strach czy będzie wszystko dobrze...

Wsparcia potrzebujemy wszystkie I dobrze , że możemy tu na tym forum pogadać niemalże o wszystkim o obawach I radościach , o tym co nas boli I o wynikach I o tym jak przebiegało Usg....jest tyle tematów , tyle rzeczy .
    Dobrze , że mamy tu siebie.
    U mnie jeszcze nikt nie wie, ustaliliśmy, ze sobie poczekamy jeszcze do ogłoszenia :) Dlatego mam tu was <3

• A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słowa bolą ...zwłaszcza od ukochanego mężczyzny.

A jacy są wasi partnerzy ?

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Słowa bolą ...zwłaszcza od ukochanego mężczyzny.

A jacy są wasi partnerzy ?
    Facet czasem coś tak powie a nie zda sobie sprawy z tego co mówi i jak to boli, oni są ciut inaczej skonstruowani emocjonalnie od nas...

Mój się bardzo martwi mną teraz każe mi iść na l4 i się nie martwić i wierzyć, że będzie dobrze...czuje że on też się boi :( Ale tak to już jest jak jest człowiek po przejsciach

Lady Savage lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    U mnie jeszcze nikt nie wie, ustaliliśmy, ze sobie poczekamy jeszcze do ogłoszenia :) Dlatego mam tu was <3

My też czekamy ...jak będzie wszystko dobrze to powiemy na początku drugiego trymestru, w czwartm miesiącu ciąży.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    My też czekamy ...jak będzie wszystko dobrze to powiemy na początku drugiego trymestru, w czwartm miesiącu ciąży.
    Ja zobaczę <3

Znowu poszłam zwymiotowac bo mi siadło na żołądku i musiałam sie zmusić masakra troche lepiej ale tylko ciut...niepotrzebnie takie tłuste jadłam na kolacje...

• A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Facet czasem coś tak powie a nie zda sobie sprawy z tego co mówi i jak to boli, oni są ciut inaczej skonstruowani emocjonalnie od nas...

Mój się bardzo martwi mną teraz każe mi iść na l4 i się nie martwić i wierzyć, że będzie dobrze...czuje że on też się boi :( Ale tak to już jest jak jest człowiek po przejsciach

Masz rację....mój jest zdania , że wszystko będzie dobrze a ja panikuje I mam obsesję , przecież mam trzy zdrowe córki...
    Chyba te obawy będą nam towarzyszyć bo widziałyśmy pęcherzyk a potem obawa czy zobaczymy zarodek I bijące serduszko ..potem czy rośnie prawidłowo...

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Masz rację....mój jest zdania , że wszystko będzie dobrze a ja panikuje I mam obsesję , przecież mam trzy zdrowe córki...
    Chyba te obawy będą nam towarzyszyć bo widziałyśmy pęcherzyk a potem obawa czy zobaczymy zarodek I bijące serduszko ..potem czy rośnie prawidłowo...
    Tego strachu to się nie pozbędziemy, jednak należy słuchać mężów, którzy nas uspokajają :) A mój ma często racje a ja mu przyznam to po fakcie, dłuuugo później

A85K lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Tego strachu to się nie pozbędziemy, jednak należy słuchać mężów, którzy nas uspokajają :) A mój ma często racje a ja mu przyznam to po fakcie, dłuuugo później

Obawy są I będą....mój w pewnych sprawach też ma racje .
    Chciałabym się uspokoić ale to silniejsze ode mnie.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi ja miałam mieć jutro wizytę ale mi przelozyli na 11 więc z jutra mnie wykresl

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego mój suwaczek pokazuje
    5 tydz.2 dni
    Dzisiaj mam 5 tydz. 3 dni.
    Wiecie o co chodzi w tym ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 00:44

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Nie wiem dlaczego mój suwaczek pokazuje
    5 tydz.2 dni
    Dzisiaj mam 5 tydz. 3 dni.
    Wiecie o co chodzi w tym ?

mysle ze to cudo liczy tak jak liczymy cykl menstruacyjny, dzien poprzedzajacy wylicza...

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    mysle ze to cudo liczy tak jak liczymy cykl menstruacyjny, dzien poprzedzajacy wylicza...

Ale liczyło dobrze tylko dzisiaj...nie wiem sama..a tobie wylicza dobrze bo w kalendarzu ciąży pokazuje mi 5+3.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny idę trochę pospać :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ale liczyło dobrze tylko dzisiaj...nie wiem sama..a tobie wylicza dobrze bo w kalendarzu ciąży pokazuje mi 5+3.

Dzisiaj, liczę już z czwartkiem- od ost. @ minęło 41 dni. Jutro zaczynam 7 tydzień czyli 6 pełnych już będę miała zakończonych <3

Lady Savage lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Nola Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Jestem już po wizycie z moim krokiem wszystko jest dobrze, zrobił mi usg pojedynczy pęcherzyk nawet biło serce. Dostałam proszki cyclo3forte one są na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Powiedział że ciąża ładna z usg wychodzi na 5 tydzień i 1 dzień. W sobotę idę jeszcze raz już będzie słychać serce. A to krwawienie to powiedział że mogło jakieś naczynko peknac. Dalej mam prowadzić kanapowy styl życia.
    Czesc Dziewczyny! Wooow gratulujemy pierwszego serduszka na forum <3 Co za radość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka wielkie Graatuluje :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż cały czas powtarza że będzie dobrze, że jest zemna, wspiera mnie i doradza, mówi bym się nie przemęczala i leżała sobie. A to herbatke zrobi, a to da owoca itp.

Nola lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85k też się bardzo boję, jestem po stratach i każdy dzień jest dla mnie z lekiem czy wszystko będzie dobrze. Bardzo się boję ale muszę wierzyć że będzie dobrze, chociaż jest mi ciężko

Nola, A85K lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi, ja również poproszę o dopisanie wizyty na 11.04 :)

Tizzi lubi tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że każda z nas się boi to naturalne i niestety nie ma na to lekarstwa. Najważniejsze dotrwać do 9tc później ryzyko już bardzo maleje a najmniejsze jest wiadomo po 13tc. Co tez nie daje 100%. Zawsze może coś pójść nie tak. Nam zostaje nadzieja/wiara/modlitwa aby wszytsko dobrze się skonczylo. Ja chyba do przyszłej środy na zawał zejdę najchętniej chodzila bym na betę co 2 dni ale to jest bez sensu i za drogę.

Yoselyn82, Lady Savage, SusannaDean, Tizzi, A85K lubią tę wiadomość

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ