Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za miłe słowa . Szczerze mówiąc to nie pamiętam jak mówił ile mm ma pęcherzyk chyba skupilam się na tym że wszystko jest ok i że jest serduszko. W sobotę mam wizytę i mam zabrać ze sobą męża to już będzie słychać jak bije serce.
Lady Savage, A85K lubią tę wiadomość
-
Jak mnie cieszy widok Grudniówek jeszcze nie tak dawno sama testowałam i ujrzałam II kreski a tu proszę! Kolejny wątek zafasolkowanych
Gratuluję Wam z całego serca i pamiętajcie: grudzień to piękny czas na narodziny sama jestem z grudnia hehe
Życzę Wam spokojnej i nudnej ciąży, bez stresu chociaż wiem, że czasem to nieuniknione nie zamartwiajcie się na zapas bo to i tak nic nie da
Pozdrawiam
Lipcówka 2017Justya85, magdzia26, Lady Savage, emilydread, Tizzi, A85K, JaKa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę poratujcie dobrą radą. Dodało mnie jakieś przeziębienie z nosa leci i jeszcze kaszel do tego.
-
Emka29 - jesli Cie nie odrzuci, to domowy syrop z cebuli. Na katar sol morska do nosa. Sa syropy Prenalen dla ciezarnych, ale lepiej poczytac sklad i wybrac samodzielny syrop z cebuli.
Czosnek, miod,herbatka, mleko. Do wyboru wiele, tylko pytanie, czy Cie nie odrzuci.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Tizzi wrote:Susanna myślę, że rodzinny też powinien przepisać w takim wypadku l4 chociaż do tego czasu aż pójdziesz do ginekologa
emka29 gratuluję!!
Ile miał twój zarodek już mm?
Czuje się jakbym miała okres. Taki sam ból brzucha. Ciągle sprawdzam czy nie przyszła @.tez tak macie?? Czy tylko ja taka nawiedzona? -
Jedz powodzenia! Tez mam dzisiaj lekkie ciagniecie takoe okresowe...smieje sie ze najbardziej chxialabym miec awersje do pokarmow ktorej nie mam w zamian za wszystkie nietypowe bole brzucha bym przynajmniej wiedziala ze to typowy objaw ciazy ktory mimo ze meczacy to bezpieczny
-
A85K wrote:Czuje się taka jagbym była sama z tą ciążą....z jednej strony radość , że się udało a z drugiej strach czy będzie wszystko dobrze...
Wsparcia potrzebujemy wszystkie I dobrze , że możemy tu na tym forum pogadać niemalże o wszystkim o obawach I radościach , o tym co nas boli I o wynikach I o tym jak przebiegało Usg....jest tyle tematów , tyle rzeczy .
Dobrze , że mamy tu siebie. -
SusannaDean wrote:Facet czasem coś tak powie a nie zda sobie sprawy z tego co mówi i jak to boli, oni są ciut inaczej skonstruowani emocjonalnie od nas...
-
Rany, nie było mnie na forum wczoraj i mam 11 stron do przeczytania
Zaraz się za to zabieram
Ja byłam wczoraj na wizycie ,ae mój lekarz powiedział mi, że to za wcześnie, żeby stwierdzić lub wykluczyć ciążę i mam przyjść 25.04. Jakos w poprzednich ciążach na podobnym etapie lekarz bez problemu mógł potwierdzić Ech...
A i kazał mi się na następna wizytę zastanowić, czy chce badania prenatalne.Jak mnie zapytał o wiek (36 lat) to reakcja jego..." Ojej to dużo ma Pani lat..." Załapałam doła wczoraj i trzyma mnie do dzisiaj Najgorsze,że mój mąż jak mu wszystko opowiadalam,że np chyba zmienię lekarza itd to "no tak" "aha" a na pytanie o badania prenatalne usłyszałam "aha". Ryczeć mi się chcę a nie mam z kim pogadać bo nikt o ciąży jeszcze nie wie
dziewczyny,a gdybyście Wy miały możliwość badań prenatalnych to byście się zdecydowały?
-
Lady Savage niestety z mężczyznami nie jest łatwo, nie zdają sobie do końca sprawy, co się z nami dzieje. Ja mojego męża powolutku uczę, przejmowania części obowiązków, bo sam by się nie domyślił .25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
24.04.17 jest serducho
-
agii81 wrote:Rany, nie było mnie na forum wczoraj i mam 11 stron do przeczytania
Zaraz się za to zabieram
Ja byłam wczoraj na wizycie ,ae mój lekarz powiedział mi, że to za wcześnie, żeby stwierdzić lub wykluczyć ciążę i mam przyjść 25.04. Jakos w poprzednich ciążach na podobnym etapie lekarz bez problemu mógł potwierdzić Ech...
A i kazał mi się na następna wizytę zastanowić, czy chce badania prenatalne.Jak mnie zapytał o wiek (36 lat) to reakcja jego..." Ojej to dużo ma Pani lat..." Załapałam doła wczoraj i trzyma mnie do dzisiaj Najgorsze,że mój mąż jak mu wszystko opowiadalam,że np chyba zmienię lekarza itd to "no tak" "aha" a na pytanie o badania prenatalne usłyszałam "aha". Ryczeć mi się chcę a nie mam z kim pogadać bo nikt o ciąży jeszcze nie wie
dziewczyny,a gdybyście Wy miały możliwość badań prenatalnych to byście się zdecydowały?
Agi, w 5tyg3 dniu nie można stwierdzić ciąży?;/ Może zmień ginekologa?
Jeśli chodzi o badania prenatalne to robimy na 100% mimo że żadnego obciążenia genetycznego w rodzinie nie mamy. Może po poprzedniej stracie jesteśmy trochę przewrażliwieni, ale chcemy mieć pewność, że w tej ciąży zrobiliśmy wszystko co się dało:)
Zastanawiam się nad NIFTY, tylko kurczę troche drogie, ale z drugiej strony spokój na kolejne miesiące ciąży nieocenionyTizzi lubi tę wiadomość
-
Agii tylko jesli moja ginekolog by mi to powiedziala, w pierwszej ciazy powiedziala ze nie bo 29 lat, bez pronien, szybkue zajscie, nie widziala potrzeby, teraz mam 30 lat i zovaczymy co powie moja niwa ginekolog, napewno to skonsultuje z innym lekarzem, tamta znalam 6 lat i mialam do niej pelne zaufanie
-
Agii81 - masz prawo do darmowych - wiec korzystaj. Ja bede placic za badania, bo sie nie lapie jeszcze wiekowo, a obciazenia genetycznego tez nie mam.
emilydread lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
emilydread dokładnie tak mi powiedział, u nas też nie ma obciążeń genetycznych,ale z racji mojego wieku już mi się na nfz należy.poczułam się jak stara baba.Właśnie szukam jakiegoś innego ginekologa, tylko by nie trafić z deszczu pod rynnę Ja tam chodziłam tylko na przeglądy do niego,ale coś miesiąc temu mi sie czerwona lampka zaświeciła. Mówię mu,że chcemy mieś z mężem jeszcze jedno dziecko,ale okres mi sie rozregulował bo mam np cykle 25,31,27 itd. Zawsze miałam co 28 dni to łatwo było mi owulacje wyliczyć a teraz nie mam jak w zasadzie. No to mi powiedział,że np 25 a następny cykl 31 to nie sa nieregularne,a owulacja jest zawsze 13 dni przed okresem.To do wróżki miałam iść,żeby mi powiedziała jaki będzie ten następny? a wczoraj jak mu powiedziałam ,że wiem kiedy miałam owulacje bo robiłam test owulacyjny to zrobił wielkie oczy,poniwaz nie miał pojęcia,że cos takiego jest....
Pierwszy raz mam do czynienia z takim "inteligentem"
Lady Savage ja sie też skłaniam ku temu,żeby go zrobić bo to tak jak napisała emilydread jest spokój na kolejne miesiąc, bez stresu
-
No ja bym chyba chciała zrobić badania prenatalne, jestem po stratach to mi się należy na NFZ?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️