X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula911 wrote:
    a według @?
    5 tydzień 2 dzień.
    Co chwilę patrzę na to usg i śmieję się jak głupi do sera.

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean nie ma co się zamęczać dla idei - nikt tego nie doceni - wiem z doświadczenia. Jak w pierwszej ciąży zgłosiłam w pracy że spodziewam się dziecka i chciałabym iść na zwolnienie za miesiąc, żeby mogli spokojnie kogoś znaleźć na moje miejsce, to okazało się że dyrekcja się naśmiewała z tego że zostałam dłużej zamiast od razu iść na zwolnienie i nie szukali nikogo przez 3 miesiące bo myśleli że poronię... dojeżdżałam do pracy codziennie 80km i wychodząc o 6 z domu wracałam na 21:30... chciałam być fair wobec firmy, ale dyrekcja miała to w dupie, a ja padałam na twarz codziennie po powrocie do domu. Jeśli masz taką możliwość to idź na L4, żebyś nie przypłaciła tego dźwigania zdrowiem :)

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Agafia77 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na ta bete trzeba mieć skierowanie?

ganngzu3iwle043g.png

29.05.2004 Syn
    27.05.2016(*)18tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    A ja widzę na twoim suwaczku 5+5 tak jak u mnie :D a na kiedy masz termin?
    ja też mam 5+5 :P

Tizzi lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia77 wrote:
    Dziewczyny czy na ta bete trzeba mieć skierowanie?

można, ale nie musisz
    ja w pierwszej ciąży, pierwszą betę zrobiłam z własnego portfela, na drugą dostałam skierowanie, teraz z racji że wizytę mam dopiero 19.04, to obie bety robię za własne siano. Koszt u mnie to 30 zł

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie musisz, idziesz i mowisz ze chcesz wykonac badania beta hcg :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ...z tego co przeczytałam Emka29 już widziałaś dzidzie I słyszałaś serduszko gratulacje teraz jesteś spokojniejsza...

Mnie znowu dopadły obawy, czy wszystko będzie dobrze, czy zobacze w poniedziałek swojego groszka.Tak bardzo się denerwuje.
    Moja najmłodsza skończyła dzisiaj roczek a mnie normalnie się chce płakać z powodu słów mojego M, przykro mi się zrobiło nawet nie chciał ze mną porozmawiać tylko poszedł spać. Usłyszałam od niego dużo ale najbardziej zabolało mnie to , źe nienadaje się na matkę...
    Teraz jest mi tak przykro I boję się o maleństwo .

Czy wy też tak macie ? Normalnie boję się...

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to hormony ale chce mi się płakać a powinnam się przecież cieszyć...roczek córki I widiczny pęcherzyk, wizyta 10.04...a ja zapłakana.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    SusannaDean nie ma co się zamęczać dla idei - nikt tego nie doceni - wiem z doświadczenia. Jak w pierwszej ciąży zgłosiłam w pracy że spodziewam się dziecka i chciałabym iść na zwolnienie za miesiąc, żeby mogli spokojnie kogoś znaleźć na moje miejsce, to okazało się że dyrekcja się naśmiewała z tego że zostałam dłużej zamiast od razu iść na zwolnienie i nie szukali nikogo przez 3 miesiące bo myśleli że poronię... dojeżdżałam do pracy codziennie 80km i wychodząc o 6 z domu wracałam na 21:30... chciałam być fair wobec firmy, ale dyrekcja miała to w dupie, a ja padałam na twarz codziennie po powrocie do domu. Jeśli masz taką możliwość to idź na L4, żebyś nie przypłaciła tego dźwigania zdrowiem :)

masakra po prostu co Cię spotkało .... szkoda słów. To jest nowa praca nie zdążyłam ani przyzwyczaić się ani tym bardziej nie znam ich na tyle by być fair szczególnie, ze dziś przegięli po całości....miałam nie dźwigać miało to nie należeć do moich obowiązków a co innego teraz wyszło. Szkoda nerwów mąż kazał mi iść jutro do gina akurat mam w grafiku wolne a potem zadzwonię, że dostarczę l4...mówi się trudno ale dziecko ważniejsze !!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Nie wiem czy to hormony ale chce mi się płakać a powinnam się przecież cieszyć...roczek córki I widiczny pęcherzyk, wizyta 10.04...a ja zapłakana.
    To chyba normalne, ja dziś poryczałam się z tego wszystkiego a teraz nabieram pewności, co jest najważniejsze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Gratulacje dziewczyny ...z tego co przeczytałam Emka29 już widziałaś dzidzie I słyszałaś serduszko gratulacje teraz jesteś spokojniejsza...

Mnie znowu dopadły obawy, czy wszystko będzie dobrze, czy zobacze w poniedziałek swojego groszka.Tak bardzo się denerwuje.
    Moja najmłodsza skończyła dzisiaj roczek a mnie normalnie się chce płakać z powodu słów mojego M, przykro mi się zrobiło nawet nie chciał ze mną porozmawiać tylko poszedł spać. Usłyszałam od niego dużo ale najbardziej zabolało mnie to , źe nienadaje się na matkę...
    Teraz jest mi tak przykro I boję się o maleństwo .

Czy wy też tak macie ? Normalnie boję się...

/a co się stało, że ci tak powiedział? Może też ma jakiś stres czy nerwy kurde....warto by pogadać

• A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    masakra po prostu co Cię spotkało .... szkoda słów. To jest nowa praca nie zdążyłam ani przyzwyczaić się ani tym bardziej nie znam ich na tyle by być fair szczególnie, ze dziś przegięli po całości....miałam nie dźwigać miało to nie należeć do moich obowiązków a co innego teraz wyszło. Szkoda nerwów mąż kazał mi iść jutro do gina akurat mam w grafiku wolne a potem zadzwonię, że dostarczę l4...mówi się trudno ale dziecko ważniejsze !!!!

Mąż ma rację idź na L4 dziecko jest teraz najważniejsze.

SusannaDean lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Mąż ma rację idź na L4 dziecko jest teraz najważniejsze.
    Daj spokój, myślałam, że dam radę dłużej....
    Jak sciągnęłam stanik to aż mi się czerwone pręgi z ucisku na piersiach odznaczyły tak mi po prostu zwiekszyly objetosc i teraz bez stanika czuc że bolą
    prawie cały dzien nic nie jadłam bo mnie odrzucało a teraz sie rzuciłam na wieśmaka ze smakiem ale coś już mulić zaczyna

• A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    /a co się stało, że ci tak powiedział? Może też ma jakiś stres czy nerwy kurde....warto by pogadać

Ale on nie chciał gadać tylko poszedł spać.
    Dziewczyny były niespokojne I płakały a ja dzisiaj taka , że nie ogarniam tylko bym spała ...wiem , że teraz mamy tyle na głowie ale człowiek się stara I ciężko jest czasami bo przydałaby sie pomoc a jesteśmy tylko my rodzice I dzieci .

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Daj spokój, myślałam, że dam radę dłużej....
    Jak sciągnęłam stanik to aż mi się czerwone pręgi z ucisku na piersiach odznaczyły tak mi po prostu zwiekszyly objetosc i teraz bez stanika czuc że bolą
    prawie cały dzien nic nie jadłam bo mnie odrzucało a teraz sie rzuciłam na wieśmaka ze smakiem ale coś już mulić zaczyna

Ja to staram się jeść ale nie mam tak apetytu , nie muli mnie ani nie mam mdłości piersi też ok .
    Smutno mi jakoś dzisiaj...

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ja to staram się jeść ale nie mam tak apetytu , nie muli mnie ani nie mam mdłości piersi też ok .
    Smutno mi jakoś dzisiaj...
    Mam to samo, jeszcze mi gorzej zrobiło właśnie po pracy po tej całej akcji...i takie wahania nastroju chyba mogą się zdarzać...nie martw się. Chociaż faktem jest, że dobrze mieć wsparcie, ciekawe o co poszło mu, ze tak się zachował

Mój gin ma jutro komplet, jak myslicie próbować zadzwonic do niego o l4 czy pojsc do rodzinnego powiedziec co i jak?

A85K lubi tę wiadomość

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna myślę, że rodzinny też powinien przepisać w takim wypadku l4 chociaż do tego czasu aż pójdziesz do ginekologa

emka29 gratuluję!! :)
    Ile miał twój zarodek już mm?

Czuje się jakbym miała okres. Taki sam ból brzucha. Ciągle sprawdzam czy nie przyszła @.tez tak macie?? Czy tylko ja taka nawiedzona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 22:57

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem ja ma jutro wizyte :P

migiem lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Susanna myślę, że rodzinny ten powinien przepisać w takim wypadku l4 chociaż do tego czasu aż pójdziesz do ginekologa

emka29 gratuluję!! :)
    Ile miał twój zarodek już mm?
    Tak właśnie mi się wydawało, dzięki, spróbuję w takim razie jutro w przychodni :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ale on nie chciał gadać tylko poszedł spać.
    Dziewczyny były niespokojne I płakały a ja dzisiaj taka , że nie ogarniam tylko bym spała ...wiem , że teraz mamy tyle na głowie ale człowiek się stara I ciężko jest czasami bo przydałaby sie pomoc a jesteśmy tylko my rodzice I dzieci .

przykro mi ze tak sie u was ulozylo i two sprawil tobie przykrosc, mam nadzieje ze wyjasnicie sobie to nieporozumienie i bedzie dobrze miedzy wami

100 lat dla coreczki :)

❤️❤️❤️
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ