X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    A u was też taka paranoja jeśli chodzi o ginekologa na NFZ.teraz 12 kwietnia idę prywatni, ale stwierdziłam z zapisze się na fundusz by chociaż mieć badania za darmo a prywatnie sobie też będę chodzila. No i są jaja dosłownie dzwonie do jednej przychodni mówi mi że na sierpień i nawet jak w ciąży jestem to wcześniej mnie nie przyjemnie. Ok dzwonie do szpitala może tam. A tam babka " ale my mamy terminy na pazdziernik a ma pani zaświadczenie? " to mówię, że nie i ide 12 kwietnia prywatnie to ta do mnie " to przyjdzie pani z zaświadczeniem i pewnie pod koniec maja /czerwiec znajdzie się jakiś wolny termin" no nienormalne to jest...
    Tak mialam w pierwszej ciazy zaszlam w listopadzie a kobieta do mnir mowi ze na msrzec termin powiedzialam jej ze do 10 tyg musze miec bo becikowe mi przepadnie i znalazla dziwnym trafem termin wczsniej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tak mialam w pierwszej ciazy zaszlam w listopadzie a kobieta do mnir mowi ze na msrzec termin powiedzialam jej ze do 10 tyg musze miec bo becikowe mi przepadnie i znalazla dziwnym trafem termin wczsniej
    Dobre....ha ha ha ale jaja

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Cześć w ten deszczowy ranek! Jakbym nie musiała wstawać do pracy to bym chyba cały dzień w łóżku przeleżała. Jestem strasznie zmęczona, wracam do domu , robię obiad i najchętniej od razu poszłabym spać. Do tego wszystkiego mam niesamowity apetyt.Non stop jestem głodna i nie ważne czy słone czy słodkie- wszystko mi smakuje.

Co do facetów to mój też mistrzem w zrozumieniu i delikatności czasem nie jest. Po pierwsze nie do końca rozumie mój strach. Ze względu na to,że kilka miesięcy temu wyszły moje problemy z tarczycą i wtedy szukałam informacji jaki to może mieć wpływ na zajście w ciąże, utrzymanie itp. no i były tam też informacje,że czasem mogą być problemy, poronienia itp. ... no i mój mąż chyba sobie zakodował,że jak się nie uda raz, drugi trzeci, to można próbować do skutku. A ja tak nie chcę- jedna ciąże straciłam już i żadnym pocieszeniem dla mnie nie jest,że jak się coś nie uda to po raz kolejny spróbujemy. Po co mi kolejna wizyta w szpitalu i ta niemoc,żal i ból z którym jeszcze do tej pory walczę. Chcę cieszyć się tą ciążą, tym,że się udało i tym,że w grudniu będę mamą.
    Oczywiście wiem,że mój mąż też się cieszy, ale chyba w jakiś bardzo racjonalny męski sposób. Poza tym on już ma syna z wcześniejszego związku więc radość bycia rodzicem jest mu dana. A ja ciągle walczę o to, by poznać czym jest prawdziwa i bezwarunkowa miłość do dziecka.

Tizzi, zmień mi termin wizyty na 11.04, przenieśli mnie na wcześniejszy termin.

Wiesz co, faceci jednak inaczej to wszystko odczuwają. To dzieje się trochę poza nimi. Dlatego też ja mojego chciałam zabrać już dziś na wizytę, niech zobaczy... ale niestety powiedział, że nie idzie, bo się boi. A co ja mam powiedzieć? Też się boję, a iść muszę. Rozumiem go, bo w ostatniej ciąży jak dowiedzieliśmy się, że to koniec byliśmy razem. No cóż... chyba dopiero jak poczuje ruchy to uwierzy :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Wiesz co, faceci jednak inaczej to wszystko odczuwają. To dzieje się trochę poza nimi. Dlatego też ja mojego chciałam zabrać już dziś na wizytę, niech zobaczy... ale niestety powiedział, że nie idzie, bo się boi. A co ja mam powiedzieć? Też się boję, a iść muszę. Rozumiem go, bo w ostatniej ciąży jak dowiedzieliśmy się, że to koniec byliśmy razem. No cóż... chyba dopiero jak poczuje ruchy to uwierzy :D
    Przykro mi, że mąż nie pójdzie z tobą :( Ale będzie wszystko dobrze

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No mamy to samo, porównywanie...tylko dziś już minął tzn wczoraj był ten dpo kiedy się dowiedziałam w październiku, że beta nie rośnie...może teraz jest wszystko inaczej i lepiej???

Ja już przestałam mierzyć betę, przestraszyłam się kilka dni temu, bo wzrost był mniejszy niż teoretycznie powinien, później już prawie załamana zrobiłam jeszcze jedną na szczęście podskoczyła bardzo ładnie i dałam sobie spokój. Za dużo stresu mnie to kosztuje. Pęcherzyk już widziałam,także teraz czekam do wtorku na kolejne usg i mam nadzieję same dobre wiadomości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Ja już przestałam mierzyć betę, przestraszyłam się kilka dni temu, bo wzrost był mniejszy niż teoretycznie powinien, później już prawie załamana zrobiłam jeszcze jedną na szczęście podskoczyła bardzo ładnie i dałam sobie spokój. Za dużo stresu mnie to kosztuje. Pęcherzyk już widziałam,także teraz czekam do wtorku na kolejne usg i mam nadzieję same dobre wiadomości.
    Ja dopiero za 8 dni będę podglądać pęcherzyk, bo u mnie jest wcześniej. Boję się po prostu, że pójdę i nic nie będzie...ale to moja paranoja jakaś

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam druga bete i koniec ;) po co kolejne jak bedzie wszystko ok

SusannaDean lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja dzis zrobilam druga bete i koniec ;) po co kolejne jak bedzie wszystko ok
    No ja z mojej paranoi robiłam 3 razy tak nie mogłam uwierzyć, ze jest ok...

• majamia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko dwie robilam. Teraz musze sie umowic do gina. Na nfz i prywatnie. Najgorsze, ze nie mam z kim chlopakow zostawic, a na nfz tylko rano przyjmuje. A nie chce o ciąży za bardzo mowic w rodzinie - poczekam troche.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się do drugiego umówię,żeby mieć badania do zrobienia za free a nie płacić, ale mojemu ginowi bardzo ufam ale on prywatnie niestety

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Całą noc nie spałam:-( dzisiaj oddałam krew .Zła jestem sama na siebie ze poszłam tak szybko...

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie i usg. Na USG widoczny już malutki pecherzyk. Kolejna wizyta za tydzień :-)

SusannaDean, nesairah, majamia, Lady Savage, Zołzimagic, Tizzi, migiem, emka29, Mamaokruszka, Angie 31, Justya85, magdzia26, Nola, Jooozefka, Wachciowa, Agafia77 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    To nasza. Lista wizyt. Jeśli kogoś dopisać, coś zmienić, przesunąć to piszcie. Dzisiaj miała mieć wizytę jeszcze Agii81 i chyba jeszcze nam tu nie pisala
    <3 Terminy naszych wizyt u lekarza <3

05.04 - Agii81
    06.04 - magdzia26, nesairah, Yoselyn82
    07.04 - Mamaokruszka, Jula911
    08.04 - Jooozefka, emka29
    09.04 -
    10.04 - Wachciowa, Monal, A85K, mycha91
    11.04 - Tizzi, 78beti, magdzia26
    12.04 - Mamabyc3, Agafia77
    13.04 - migiem
    14.04 - aknelam, Justya85
    15.04 -
    16.04 -
    17.04 -
    18.04 - Mus
    19.04 - LadySavage
    20.04 -
    21.04 - Nola
    22.04 -
    23.04 -
    24.04 -
    25.04 -
    26.04 -
    27.04 -
    28.04 -
    29.04 -
    30.04 -
    Tizzi proszę o zmianę terminu mojej wizyty na 10.04 ;), nie wytrzymałam i przesunęła ją na poniedziałek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:08

Tizzi lubi tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jestem juz po wizycie i usg. Na USG widoczny już malutki pecherzyk. Kolejna wizyta za tydzień :-)
    Super !

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Oooo to u mnie może też już coś bęzie :) Gratuluję! 1 pęcherzyk był? Bo betę miałas wysoką

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziała jeden na ten moment

nesairah, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Widziała jeden na ten moment

Chętnie zobaczymy fotkę, jeśli masz... :)

A85K lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • A85K Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebloszka90 witam I gratuluje bądźmy dobrej myśli :-)

Yoselyn82 gratuluję pęcherzyka I życzę wytwałości do następnej wizyty.

Dziewczyny piszcie jak tam po.wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:22

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Chętnie zobaczymy fotkę, jeśli masz... :)

Właśnie nie mam, za tydzień mam wizytę więc wtedy wezmę fotke

❤️❤️❤️
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Super! A ile ma pęcherzyk?

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ