X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba nasze dzieci maja taki leniwy dzień, bo mojego tez bardzo mało czuję, aleale jeszcze wczesnie wiec moge go nie czuc az tak bardzo i czasem przeoczyc ;)
    Co do cech to chcialabym zeby po mnie odziedziczylo nosek, oczy i włosy, a po moim nogi, karnacje inteligencje i wzrost ;)
    Mnie czasami pobolewa podbrzusze i krzyż, szczegolnie jak sie nachodze, a i jeszcze pięty, okropnie bola mnie pięty. Luteine juz dawno odstawilam, biore teraz duphaston ale tez juz mi sie konczy opakowanie i koniec, później zobacze co moja gin powie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 19:56

Nola lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola - jeśli brało sie małą dawkę to i placebo, ale większych dawkach tak jak Duphaston rozluźnia macicę, niweluje skurcze. Krzyż może boleć bo wszystko tam rośnie i może boleć, ale jak bardzo boli i do tego masz skurcze czy twardnienia brzucha to nie jest normalne, bolesne skurcze nie są normalne na naszym etapie, boleć to mogą przepowiadające, niedługo mogą się pojawiać skurcze Braxtona-Hicksa ale one nie powinny być bolesne.

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    My też wysocy-
    ja 178 cm a mąż 193 :) Już się boję co z tego wyrośnie :P
    Ja tez mam 178 a mój mąż 186 i wszyscy mówili ze mała będzie długa a urodziła sie mając 51 cm i nadal nie jest z tych najwyższych w klasie a ma już 7 lat wiec nic nie wiadomo :)

Mam tylko nadzieje ze mój młody będzie wysoki i będzie miał ciemne włosy po moim mężu :)

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ;) Dzisiaj mój Dzidziorek tak rozpychał się przy pecherzu że popuscilam w gacie, a wcale nie chciało mi się siusiu. :D Trochę dzisiaj dokazywał po galaretce z owocami i bitą śmietaną. ;)

Co do cech dziedzicznych. Oczka mamy niebieskie. Ja mam 168 cm A Mąż 189. Urodziłam się w terminie 3900g a M miał poniżej 3000g, oboje coś około 58 cm wg książeczek. Zapowiada się długi Dzidziuś.
    Po mnie Maciuś mógłby odziedziczyc kręcone ciemne włoski, pełne usta, kształtne uszka. Po M długie rzęsy jak u cielaczka :D śniadą cerę, wzrost i sylwetkę. Ja mam umysł bardziej ścisły, M jest bardziej "techniczny" potrafi zrobić coś z niczego, "zdolny leń" ;). Nie zaszkodzi mix nas obojga. :)
    Ostatnio czytałam słynne badania amerykańskie na temat cech dziedziczenia. Podobno charakter i inteligencję Dzieciaczki dostają od mamy.. Zweryfikujemy za naście lat. ;)

Nola lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie czuje ruchów, lozysko przodujace, bardzo nisko ciaza, takze znowu poczekam do okolo 22 tc...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jest prawdy w zabobonie, że jak ładnie się wygląda to będzie chłopak? Komuś się sprawdziło? Komuś nie? Kogokolwiek spotkam to słyszę, ładnie wyglądasz będzie synuś.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój mąż jesteśmy równi wzrostem! (przeklinałam przez to strasznie bo do ślubu szlam w płaskich butach) :D Oboje mamy ciemne włosy i oczy, więc mogę poniekąd domyślać się jak będzie wyglądać nasze dziecię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole zeby dziecko poszło w małża ze wzrostem. Synek póki co idzie w mężą, mała jego kopia :D

ja mam 150 cm moj mąz 183 cm ;)

Jacqueline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ile jest prawdy w zabobonie, że jak ładnie się wygląda to będzie chłopak? Komuś się sprawdziło? Komuś nie? Kogokolwiek spotkam to słyszę, ładnie wyglądasz będzie synuś.
    ja z synem czułąm sie okej i tez nie wyglądałam źle ;) teraz sama nie wiem mialam wysyp pryszczy ale mineło znowu gładka buzia jak u niemowlaczka ;) z Kubą mi włosy nie leciały a teraz msakara:(

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiley - zero prawdy ;) nasza nauczycielka angielskiego "potwornie zbrzydła" w ciąży, syn ;) moja mama twierdzi, że jak w ciąży z córką po początkowym spadku formy i wyglądzie zombie teraz lepiej wyglądam ;) okaże się mam nadzieje, że lekarz za tydzień podejrzy :)

O i co do włosów to z córką mi nie leciały a teraz to masakra :-/ ale to zaczęły tydzień przed testem wiec to raczej nie od ciąży jako takiej pewnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 21:20

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś skutecznie odbiera Mamusi urodę. Zniknęły mi jedynie syfy z pleców i dekoltu. Mam wysyp na czole, bolące paskudy. Mimo stosowania kremów z filtrem pojawiły mi się plamy na twarzy- policzki i broda. Włosy odzyskały blask, rosną jak szalone. Paznokcie są twarde ale zaokrąglają mi się jak u czarownicy, takie kargulce. Paskudnie to wygląda.

Dziewczyny puchną Wam nogi? Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Dodatkowo odczuwam ból pięt. Piję dużo płynów, nerki pracują. Siusiam ostatnio nawet co godzinę( badania moczu i posiew jest ok). Dzidziuś upodobal sobie miejsce blisko pęcherza. Mocze stopki w chłodnej wodzie. Nie mam pomysłu co jeszcze. Aha. Smarowanie żelem z kasztanowca też nie pomaga.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krążenie i ciśnienie masz w normie? Tu akurat znam temat bo ja chorowalam na serce i mam slabe krazenie. W upaly puchne jak balon. Moze jajis kardiolog?

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie chce w takie rzeczy wierzyć, zwłaszcza że po cichu marzy nam.się córa, ale na każdym kroku mi to wpychaja. I starzy i młodzi.

Ja z cerą jestem.w przyjacielskich stosunkach. Nic się nie zmieniło. Jedyne co to dziecko ściąga mi ciało z tali. Zrobiłam się mocno wzięta. Jak dodam.do tego latynoski zad i cycki to w sumie sama uważam że wygląd nieźle jak na razie (odpukać w malowane). Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca

Dziś usilnie starałam się kupić jakieś luźne sukienki..takie letnie. Skończyłam na swoich klasykach - bawełnianych dopasowamych i krótkich. Widocznie jeszcze nie ten etap ciąży coby ciazowki kusiły ale naprawdę się starał coś znaleźć. Serio.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    A krążenie i ciśnienie masz w normie? Tu akurat znam temat bo ja chorowalam na serce i mam slabe krazenie. W upaly puchne jak balon. Moze jajis kardiolog?
    To może być po prostu tylko upał. mi puchną palce jak jest ponad 20 i nie mogę zdjąć obrączki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi o dziwo nogi nie puchną (odpukać), mimo, że zmagam się z żylakami, ale za to boli mnie... kość ogonowa! Normalnie nie ma opcji żebym usiadła na ławce czy czymś twardym bo wysiedzieć nie mogę ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wszyscy mówią, że promienieje. Faktycznie cera mi się poprawiła. Włosy zaczęły gęstnieć. No i myślę, że to iż jestem szczęśliwa robi swoje.

Leżymy sobie teraz w łóżeczku, mały się obudził. Przykładam rękę, a on znowu wypchany. Mój mąż przyłożył rękę w to miejsce i mówi, że czuję jak się rusza. Jakby boksował. Żebyście widziały ta jego radość w oczach.

Co do podobieństwa, to nasz syn to pewnie będzie skóra zdarta z taty. Mój P. jest kopia swojego ojca (co nie bardzo mnie cieszy, bo wiem jak będzie wyglądał na starość), jego najstarszy brat też jest kopia. Tylko średni taki mieszany. Ale córki najstarszego brata, też do niego podobni. Silne geny i myślę, że dlatego nasz też będzie do niego podobny. Wolałabym, żeby mój syn odziedziczył po mnie oczy. Bo mój mąż ma ładne, ale małe. No mam nadzieje, że chociaż charakter po mnie odziedziczy i zaradność.

Nola lubi tę wiadomość

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:

Ciśnienie wzorowe, wszystko w normie. Żadnych problemów z krążeniem wg kardiologa nie ma, bo rano budzę się z normalnymi stopami, gorzej wieczorem. Dodatkowo jak więcej leżę też jest ok. Zastanawiam się czasami czy tarczyca nie ma na to wpływu. Podpytam gina na kolejnej wizycie.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa- ja na wieczór też puchnę. Potrafię mieć aż 3kg do przodu wieczorem, taki zastój wody. A jak gdzieś przygniote nogę, to aż robi mi się wklesniecie. Mój gin powiedział, że dopuki rano nie ma tych opuchnięc, to mam sie nie martwic

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    U mnie w pierwszej ciąży się sprawdzilo miałam piękna cerę, włosy urosły mi jak nigdy wogole nie wypadaly itp, paznokcie też jak szalone noi każdy mówił że ładnie wyglądam...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy synuś włosy, oczy i nosek ma po mnie resztę po tatusiu urodził się 3890 ze wzrostem niby 56 (ale ubrania 62 były akurat 56 się nie mieścił więc myślę że średnio go zmierzyli) pewnie drugi też będzie mieszanka naszej dwójki ja mam 170 cm mąż 190 cm więc raczej pierwszy jak i drugi powinni być wysocy ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ