X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    U mnie w rodzinie chłopy rodzą się po 4600-5200!!!! Ja urodzona w 7 miesiącu ważyłam 2950. Mój mąż był duży i gruby też. Czarno to widzę....
    To kawał dzieciaczka. Taka waga. Ja się urodziłam w terminie i ważyłam 2250 i miałam aż 57cm! Mój mąż też był chudy i długi. Podejrzewam, że nasze dziecko będzie podobne

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 7 miesiącu 58cm. Pytałam mamy czy może pomyliła się z liczeniem ale powiedziała, że absolutnie nie.
    Za to miałam lanugo i nie umiałam ssać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 17:31

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy jest coś co chciałybyście żeby wasze dziecko odziedziczyło z wyglądu po was lub mężu?
    Po moim mężu to mógłby odziedziczyc długie nogi, byle nie stopy;) a po mnie mały nosek;)
    Kiedyś sie śmiałam, że mogłoby dziecko odziedziczyc po mamusi urodę i charakter. A mój mąż się pyta - co po mnie odziedziczy? A ja mowie-nazwisko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 17:28

• Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy jest coś co chciałybyście żeby wasze dziecko odziedziczyło z wyglądu po was lub mężu?
    Druga moglaby byc podobna do pierwszej cory, oczy ma moje, duze i niebieskie, reszta to caly tatus ;) swego czasu smialam sie urodziłam klona tesciowej, ale gdyby odziedziczyla babki biust i figure, to bym sie nie obrazila ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem tak podobna do męża z wyglądu tzn ciemne włosy okrągła twarz oczy te same dołki w policzkach ze ciężko będzie zgadnąć do kogo podobne ;))

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby miało nos męża. Mąż ma śliczny nos. I ma zgrabniejdze nogi. Za to chciałabym żeby miało moje piwne oczy, nie jego szare, ciemna oprawę we mnie, moje kasztanowe włosy a nie jego blond, i moja śniada cerę a nie jego biało-różową. Ale będzie co będzie. Nie da się wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 17:37

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Uważaj na studentów AWFu. Oni często tam w zimę biegają i można ich pomylić z kimś o nieczystych zamiarach :P wystraszysz się i nie zdążysz dojść :P
    poród mi szybciej pojdzie :p ja tam widze same plusy.

A smieszne jest to ze akurat spod mojego domu nic a nic tam nie jedzie. Dojscie do jakiegokolwiek autobusu/ tramwąju zajmuje tyle co ten spacer przez las lub musialbym jechac naokolo i sie przesiadac. Wiec ja serio chyba tam.pojde:D

aga1402 lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa po kim odziedziczy kolor włosów, bo małż jest blondynem. Może będzie wiadomo, jeśli na końcowych usg będzie widać jakieś włosy, bo mąż urodził się całkiem łysy, a ja z bujną czupryną, która nawet się nie wytarła potem :D Jedyne co do czego mamy pewność, to kolor oczu, bo obydwoje mamy niebieskie. Mąż ma bardzo duże usta, więc mogłaby po nim odziedziczyć i nos w sumie też, bo po mnie miałaby kartofel :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja bym chciała żeby miało nos męża. Mąż ma śliczny nos. I ma zgrabniejdze nogi. Za to chciałabym żeby miało moje piwne oczy, nie jego szare, ciemna oprawę we mnie, moje kasztanowe włosy a nie jego blond, i moja śniada cerę a nie jego biało-różową. Ale będzie co będzie. Nie da się wybrać.

Mój też taki bladzioch opalający się na czerwono, więc oby tego nie odziedziczyła :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To kawał dzieciaczka. Taka waga. Ja się urodziłam w terminie i ważyłam 2250 i miałam aż 57cm! Mój mąż też był chudy i długi. Podejrzewam, że nasze dziecko będzie podobne

Moja siostra urodziła się bardzo długa, wszyscy sądzili, że będzie wysoka, a skończyło się na 165 cm. Przez pierwsze lata bardzo kiepsko sypiała i podobno jest to bardzo częsta przyczyna niższego wzrostu, więc zwracajcie uwagę na sen dziecka.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma ciemna karnacje i czarne wlosy, ale jako dziecko byl blondaskiem i corka karnacje i wlosy chyba odziedziczyla po tacie, bo karnacje ma brzoskwinkowa a wlosy ciemny blond, a ja jako dziecko mialam bardzo jasne wlosy, a skore mam nie jakas blada, ale tez nie sniada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 18:15

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Moja siostra urodziła się bardzo długa, wszyscy sądzili, że będzie wysoka, a skończyło się na 165 cm. Przez pierwsze lata bardzo kiepsko sypiała i podobno jest to bardzo częsta przyczyna niższego wzrostu, więc zwracajcie uwagę na sen dziecka.
    Ja mam nadzieje, ze dziewczyny wzrost beda mialy po mnie czyli 169 jest akurat, bo maz ma 189 to chyba sporo by bylo, gdyby zatrzymaly sie posrodku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 18:17

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja mam nadzieje, ze dziewczyny wzrost beda mialy po mnie czyli 169 jest akurat, bo maz ma 189 to chyba sporo by bylo, gdyby zatrzymaly sie posrodku ;)

To obliczając średnią z was dwoje mogą być wysokie :D Ja mam 170, ale mąż tylko 178.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala zeby Mala po M. miala rzesy bo on ma takie czarne firany, ze mnie skręca z zazdrosci. Ale jako dziewczynka moze byc poza tym filigranowa blondynka po mnie :p

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala żeby była mała kopią mnie :P a po mężu może odziedziczyc inteligencje i zasadność, on na wszystko ma pomysł i rozwiązanie ja to trochę nieogar jestem

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilkę oznajmić, iż u nas na 80% dziewczynka i na razie jeśli chodzi o imię to Kornelia :)

salenne, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Wachciowa, Amus87, magdzia26, Jooozefka, Anuśka...G, Nola, ara lubią tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja mam 175 i nie lubię tych dodatkowych 5cm. 170 by mi stykło. Mój ma 183 więc nasze dzieci powinny byc coś pomiędzy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po połówkowych :) Dziewczynka będzie Ninka :) 273 gramy Ułozyła się do nas tyłem i nie chciała współpracować ograniczając badanie :( nie moge się ostatnio doprosić o jakieś fajne zdjęcie jej. Czy Wam lekarze robią 3/4D? bo ja zawsze mam standardowe 2D i dzisiaj mimo, ze zaplacilismy za plytke cd 50 zl nic z tego nie mamy pamaitki. Szkoda ale najważniejsze ze mała zdrowa :) tylko cos mnie straszy nie rusza sie dzisiaj a mnie za to przeraźliwie boli okresowo po nospie jestem.Eh czlowiek zamiast sie cieszyc sie przejmuje. Termin porodu z usg 2 dni pozniej niz wg OM. 6 grudnia na Mikolaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 19:38

k878, Amus87, magdzia26, Jooozefka, ara lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to ostatecznie zakonczylam luteiine i sie juz martwie bo dopatruje ze te bole okresowe sa z tego. Straszny bol piersi, krzyzy, jajnikow, skurcze Ma ktoras tak? Ale na Boga jest 20tc moj lekarz twierdzi ze luteina teraz to juz tylko efekt placebo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 19:41

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wysocy-
    ja 178 cm a mąż 193 :) Już się boję co z tego wyrośnie :P

w4sq43r8x4wdamie.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ