Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja narzekalam ze dzis dziecko takie spokojne, ale po południu i wieczorem odezwalo sie i to bardzo aktywnie
A co do tych zabobonow na temat wygladu... mi w 12 tyg powiedziała gin na prenatalnych ze bedzie dziewczynka. I tak.mowilismy jak.ktos pytal ale z reguly slyszalam "eee bedzie i tak.chlopak, za ladnie wygladadz" i teraz w 16 tyg niby wyszlo ze chlopak ale.upewnimy sie we wtorek. Ale ludzie w to wierzą jak widac, a jak ma sie z prawdą? Nie wiem, nie wierze w to. Moja kolezanka jest w 9 mscu z synkiem i wyglada zle
opuchnieta, okropna cera, w ogole zbrzydla strasznie. Druga jest w ciazy z dziewczynka i wyglada przepieknie. Mysle ze to zależy od tego jak nadz organizm znosi ciążę, jakie mamy predyspozycje do opuchniec, jak hormony wplywaja na nasza cere, wlosy... mysle ze to bardziej zalezy od organizmu niz plci dziecka. Takie moje zdanie:)
Eli, Wachciowa, nataliamonika, Nola lubią tę wiadomość
-
A co do dziedziczenia cech to podobno jest tak ze kolor oczu, włosów itp dziedziczy się po dziadkach a nie rodzicach (coś mi tak świta ze szkoły może się myle) ja np mam włosy "mysie" po dziadku oboje rodzice mają czarne a cycki po babci moje siostry i mama mają raczej z tych mniejszych (A i B ) a ja mam J...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 22:28
-
magdzia26 wrote:cycki po babci moje siostry i mama mają raczej z tych mniejszych (A i B ) a ja mam J...
Ze strony mojej Mamusi kobitki mają ładne kształtne pomarańczeja poszłam akurat chyba z cycuchami w geny rodziny ojca- istna Dolly Parton, na chwilę obecną miska I.
Odnośnie cycków. Ostatnio zauważyłam po badaniu piersi że skroplily mi się brodawki i sutki. Cieszę się że mam mleczko tylko nasuwa mi się jedno pytanie. Co dalej? Powinnam dbać jakoś dodatkowo o suty w ciąży? Smarować je lanoliną czy pozwolić im żyć własnym życiem i nic z tym nie robić? Wszędzie piszą o pielęgnacji przy karmieniu piersią a w ciąży?magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ja piersi smaruje olejem.kokosowym tak jak brzuszek a sutki od jakiegos czasu delikatnir lanolina, bo jednak przy dotyku bolą. Jak beda nawilozne i odzyeione to t3z mysle ze lepiej zniosa poerwsze proby karmienia, a widzialam ze bardzo mi sie przesuszac zaczely jakos dziwnieLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
salenne wrote:Ja i mój mąż jesteśmy równi wzrostem! (przeklinałam przez to strasznie bo do ślubu szlam w płaskich butach)
Oboje mamy ciemne włosy i oczy, więc mogę poniekąd domyślać się jak będzie wyglądać nasze dziecię
A któreś z Twoich rodziców albo dziadków ma jasne oczy? Przy brązowych u obojga rodziców mogą wyjść niebieskie, o ile dobrze pamiętam lekcje biologii, to na odwrót nieMam koleżankę - brązowe oczy, mąż piwne, a ich dwójka dziewczynek niebieskie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 00:11
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
U mnie obydwoje rodziców ma niebieskie oczy, babcia miała piwne, dziadka nie pamiętam, ale mówili, że niebieskie, dziadkowie ze strony mamy też niebieskie. Ja mam zielonkawe, nikt u nas nie ma zielonych
W rodzinie taty i mamy tej co znam też nikt nie ma zielonych. Mąż ma niebieskie, córka wydawało się, że będzie mieć szare, od 2 roku życia no szare były po prostu, a w ostatnim roku zaczęły jej się pokazywać pojedyncze kropki inne takie jakby piwny z zielonym zmieszane czy coś
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Czasem kolory się mieszają a nie dziedzicza. W rodzinie mojej mamy wszyscy maja kruczoczarne włosy i prawie czarne oczy. U taty same blondynki z szarymi oczyma. My z bratem jesteśmy mieszani. Mamy piwne,orzechowe oczy i brązowe włosy, on ciemny brąz ja brąz z kasztanowymi refleksami. Nikt takich nie ma po stronie taty i mamy.
-
malysmok84 wrote:Ja piersi smaruje olejem.kokosowym tak jak brzuszek a sutki od jakiegos czasu delikatnir lanolina, bo jednak przy dotyku bolą. Jak beda nawilozne i odzyeione to t3z mysle ze lepiej zniosa poerwsze proby karmienia, a widzialam ze bardzo mi sie przesuszac zaczely jakos dziwnie
Apropo sutków słyszałam, żeby omijać je podczas pielęgnacji i raczej je hartować. Podczas prysznica masować szorstką rękawicą- żeby właśnie były mniej delikatne. Od kilku koleżanek słyszałam, że im krwawiły na początku i nie mogły karmić... Dlatego ja przy każdym prysznicu szoruję -
nick nieaktualny
-
Kamcia1988 wrote:Apropo sutków słyszałam, żeby omijać je podczas pielęgnacji i raczej je hartować. Podczas prysznica masować szorstką rękawicą- żeby właśnie były mniej delikatne. Od kilku koleżanek słyszałam, że im krwawiły na początku i nie mogły karmić... Dlatego ja przy każdym prysznicu szoruję
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Witam
)
Szczesliwa w szoku jestem.ze juz tak wyczuwasz przykladajac reke i zazdroszczeja chyba za.gruba na to jestem
Nola lubi tę wiadomość
-
Ja tez słyszałam ze dzieci raczej są bardziej podobni do dzaiadkow. Moja młoda za to jak była mała to wyglądała jak moja siostra za młodu
U mnie dziś zaczął sie remont - masakra. Mam nadzieje ze to jakos przeżyjehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
magdzia26 wrote:Niestety szorowaniem możesz wywoalac skurcze macicy i przedwczesny poród...( na końcówce to jeden ze sposobów w szpitalu jak wywołują poród każą masować i drażnić sutki) więc radzę uważać...
ale dokladnie nie wnikam
-
Eli wrote:Tez to slyszalam i to, ze sperma na koncowce ma wlasciwosci wywolujace porod
ale dokladnie nie wnikam
-
magdzia26 wrote:Niestety szorowaniem możesz wywoalac skurcze macicy i przedwczesny poród...( na końcówce to jeden ze sposobów w szpitalu jak wywołują poród każą masować i drażnić sutki) więc radzę uważać...
chyba że, już będę po terminie i trzeba będzie pogonić malucha