Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany Dziewczyny jaki ja mialam dzisiaj okropny sen..generalnie nie wierze w zabobony, ale sny o zębach jakoś zawsze mnie orzerażają ze wydarzy sie coś złego. A dzisiaj sniło mi się że mam dwie ogromne dziury w 2 górnych czwórkach lub piatkach, z czego jednej sie az scianka rusza. Ze siedze u dentysty i mowie ze od tej ciazy wszystkie plomby mi wypadaja, a ona na to ze nie wiem czy da sie to jakos odratowac. Finalnie chyba mi te zeby zatkala czyms a ja sie obudzilam i nie moge sobie miejsca znalezc. Zadzwonilam do mojego M czy u niego ok, bo ma dzis od rana pracujaca sobote i do mojej Mamy czy ok, bo miala jechac na dzialke. I nerke bym.oddala teraz za detektor zeby zobaczyc co z małą.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Hej mamusie
Wstalam dzis bez mdlosci itp za to z ogromnym apetytem. Cud normalnie. W sklepie jak zobaczylam pieczony tradycyjny pasztet to az mi slinka pociekla i prawie bieglam do domu zeby go w koncu zjesci teraz wcinam bulke z tym pasztetem, niebo
Oby caly dzien byl taki udanyJacqueline, Szczesliwa_mamusia, agii81, k878, Jooozefka, magdzia26, Nola, ara lubią tę wiadomość
Synuś
-
Aztoria wrote:Hej mamusie
Wstalam dzis bez mdlosci itp za to z ogromnym apetytem. Cud normalnie. W sklepie jak zobaczylam pieczony tradycyjny pasztet to az mi slinka pociekla i prawie bieglam do domu zeby go w koncu zjesci teraz wcinam bulke z tym pasztetem, niebo
Oby caly dzien byl taki udany
Aztoria obys juz teraz miala same takie poranki -
nick nieaktualnyU mnie to nie za wesoło w nocy. Ciągle siku co dwie godziny rano o 4 się budzę głodna taka żebym wilka zjadła a przecież ostatni posiłek jem o 22 masakra.
Dziewczyny jak u was jest z tym piciem 3 litrów wody ? Ja to ledwo 1.5przez cały dzień wciskam.Nola lubi tę wiadomość
-
Ja na pewno nie wypijam 3 litrow wody, mysle ze gdzies okolo 2. Wczoraj robilam badanie moczu i mialam az za niski ciezar wlasciwy co jak przeczytalam wskazuje na duza ilosc przyjmowanych plynow wiec juz sama nie wiem.
Mycha oby tak bylo bo od razu psychicznie lepiej sie czujeSynuś
-
Aztoria - o popatrz, ja w dzień właśnie wypijam 2-2,5 litra samej wody, plus dwie wielkie herbaty, przed samym snem za bardzo nie pije, bo boli mnie pęcherz w nocy. No i wczoraj hehehe robiłam badania, mocz i krew, mocz właśnie wyszedł za rzadki, widziałam, że może coś nie tak być, bo mimo, że nie piłam na noc jak i nie chodziłam w nocy siku to mocz był bardzo jasny i w badaniu wyszło, że ciężar właściwy mniejszy lub równy dolnej granicy
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam się po urlopie:) Wczoraj wróciliśmy znad morza i pierwsze kroki skierowałam na IP. Od 3 dni kłuło mnie w okolicy spojenia łonowego i w pochwie, wczoraj to już w pochwie co chwilę czułam jakby mi ktoś szpilki wbijał. Poczekałam sobie równo 4 godziny i o 21:54 dopiero lekarz mnie przyjął
Wyszła infekcja grzybiczna, od tego te kłucia. Teraz już jadę na globulkach, za 7 dni kontrola i wymaz. Ale długie czekanie wynagrodził mi widok mojego dzidziusia!!! Wymierzony został ze wszystkich stron, wszystko się zgadza, waży ponad 200 g
Strasznie się wiercił, kopał, przewracał, fikołki robił, lekarka stwierdziła, że chyba nie lubi usg, albo ma adhd
Przy tych wszystkich fikołkach tętno wyszło 152/min, więc w normie
Łożysko mam bardzo nisko osadzone, mam nadzieję, że się podniesie, podobno na tym etapie to nic złego. Szyjka wyszła 32 mm, ale szczelnie zamknięta. W środę idę do gina, to zobaczę co jemu wyjdzie, wcześniej nie miałam nigdy mierzonej. Generalnie, czekanie się opłaciło, bo wiem, że dzidzia ma się dobrze
Ze smutnych rzeczy - przed chwilą pralka zaczęła mi się dymić!!! Zadymiło mi całe mieszkanie, na szczęście w miarę szybko się zreflektowałam i wyłączyłam. Chyba nadszedł jej kres po 7 latach...
aga1402, Nola lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
ja wypijam ok 5 l płynów, w tym głównie wody; sześciopak mi starcza na 2 dni; ostatnio moja gin skomentowała na portalu te moje dziwne wyniki moczu: proszę pić min 2,5-3 l płynów
nie wiem o co cho; piję ile potrzebuję, więc nie wiem, co się dzieje w tym organizmie; też mam ciężar właściwy < normy, czyli jakby rozcieńczony,Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyJa wypijam różnie. Raz 2litry, raz 3.5. Plus czasem szklanka soku. Wyniki mam dobre. Ostatnio wyszło mi tylko za dużo minerałów. Więc teraz pije wodę zrodlana zamiast mineralnej.
My mieliśmy rano niezła "przygode". Ktoś potrącił niedaleko nas kota. Kot jeszcze żył. Więc my szybko w samochód i po weterynarza. Kot nie nasz. Ale tak mi się szkoda zrobiło biedaka, że stwierdziłam iż nie ma na co czekac. Zapakowalismy go do transportera i do weta. Niestety za dużo obrażeń i wylew wewnetrzny. Uspilismy go. Jedyne co mogliśmy dla niego zrobić. Ale przynajmniej nie zdychal w męczarniach. Albo jeszcze zostałby rozjechany z 5 razy. Było mi okrutnie smutno. Jestem jak to mąż mówi -przwrazliwiona na punkcie cierpienia zwierzątnataliamonika, Nola lubią tę wiadomość
-
Witam się weekendowo:)
Dziewczyny, używające detektora czy wszystkie się z nim polubilyscie ?
Używam go co kilka dni i idzie zawału dostać, ale jak już znajdę to jestem w miarę spokojna.
Dziś za to znalazłam tętno dosyć wyraźnie, ale dwa razy wolniej niż moje takie puuuk puuuk, słabo mi się zrobiło i za chwilę już normalne ok 140. Nie wiem co mam myśleć, możliwe że to dziecka ?
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
nick nieaktualnyMyślę, że to wolniejsze to nie puls dziecka. Tylko Twój. Więc spokojnie. Ja tylko raz nie znalazłam serducha. Jak miałam krwotok. Ale to chyba dlatego, że byłam zbyt zdenerwowana i nie wiedziałam czy słyszę swój czy dziecka. Ja słucham rano i zawsze znajduje. Moje wtedy spi. A jak zdarzało mi się słuchać o innej porze, to znajdowałam po chwili. Ale zawsze słychać. Raz cicho, raz jakby siedział Mi pod skóra. A już teraz to już w ogóle słychać pięknie. I mimo, że już go czuję, to jakoś dalej rano lubię go włączyć choćby na 10sek, żeby go posłuchać.
-
Jagna - pierwszy raz użyłam zaraz jak dostałam, w 11t6d. W pierwszym tygodniu zajmowało mi max 1 minutę znalezienie tętna, obecnie często zaraz po przyłożeniu głowicy. Jak dziecię wciśnie sie blisko tętnicy czy bliżej pachwiny jakoś to wystarczy delikatnie przechylić głowice i już inaczej słychać, znaczy nasze tętno nie dziecka
dziecka to taka ciuchcia jednak, szybszy urywany odgłos, nasze jest wolniejsze i odgłos bicia serca jest dużo dłuższy niż dziecka
-
Kurczę nie wiem, niby odróżniam swoje od dziecka. Ale to było mega dziwne, na pewno nie moje bo bardzo wolne i bardzo wyraźne. Wieczorem jeszcze skontroluje.
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jagna - pewnie jakiś przepływ żylny
dziecko czasem ucieka, moje jak miało moment aktywności i znalazłam tętno szybko, ale po paru sekundach znikło bo dziecko gdzieś odpłynęło
Jagna0707 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa mamusia doskonale Cie rozumiem. I tak dobrze zrobiliscie, ze nie zostawiliscie kota na rozjechanie przez inne auta. Szkoda tylko ze tak sie to skonczylo... Na pewno mimo ze to nie Wasz kot byl, to bylo Wam bardzo ciężko. Pewnie by sie u mnie nie obylo bez lez... Ja jestem tak samo przewrazliwiona na punkcie zwierzaków. Kiedys dalam tymczas trzem zabranym 3 tygodniowym kotom z dzialki, babcia gotowa je topic. Boooze jak mi sie z nimi ciezko rozstawalo po miesiacu opiekowania (karmienia strzykawka itp). Ile ja sie naryczalam chociaz wiedzialam ze zrobilam co moglam najlepiej ze znalazlam im nowe domy. Czlowiek to sie strasznie przywiązuje. Ale teraz dostalam od jednej rodzinki po dwoch latach zdjecie jednego z kociaków
Jak mi sie milo zrobilo
Wiem ze to byl dobry uczynek i zmienilam cale zycie tego kota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 16:51
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Bardzo fajny artykuł jak któraś z Was waha się pomiędzy pieluszkami wielorazowymi a jednorazówkami
http://liseko.pl/2016/10/co-zawiera-pielucha-jednorazowa/Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
U nas ostatnio z gniazda pod domem wypadły dwa małe ptaszki niestety nie dało się już nic zrobić jak je znalezlizmy już nie żyły, jedyne co to mąż mógł je zakopać żeby koty i inne zwierzaki nie zjadly ich ale mi ich było strasznie szkoda
-
Dziewczyny, to tak w temacie hartowania piersi , którego na marginesie nie powinno się robić bo można nim doprowadzić do problemów z karmieniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 18:28
magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość