X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    A z innej beczki: dziewczyny które chodzą na spacery to ile km przychodzicie ?
    Ja przed ciąża latalam z wózkiem po 10 km a teraz ledwo 2 km i mnie brzuch ciągnie i boli :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam tyc/ puchnac widze ile pije a ile sikam :/ juz mam 1 kg wiecej :(

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja się zdecydowałam na łożeczko w bardzo podobnym stylu, ale polskiej firmy. Belkę do tapczanika później trzeba dokupić osobno, ale kosztuje chyba 30 zł

http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-misza-mint-grey-120-60-z-szuflada-ID394
    https://www.youtube.com/watch?v=9tMWm5aHXag
    Natalia ja wcześniej wybrałam dokładnie to samo łóżko tylko w sklepie mama Ania. Kurczę, z tego co sprawdzałam to ten trzeba dokupić więcej rzeczy i wychodziło mi to drożej niż w Ikei.
    Poszukuję też pościeli w takiej kolorystyce. Znalazłaś coś fajnego ??

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja ok 5 max a zwykle 1,5
    Ja skoro już jestem na l4 i będę miała trochę więcej czasu to postanowiłam zacząć przynajmniej chodzić na spacery. Przeszłam dziś 3,5 km i było OK

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja skoro już jestem na l4 i będę miała trochę więcej czasu to postanowiłam zacząć przynajmniej chodzić na spacery. Przeszłam dziś 3,5 km i było OK
    I super :) takie spacery duzo daja. Czlowiek od razu lepiej sie czuje :))

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała więcej spacerować i u mnie to nie kwestia kondycji bo ogólnie zmęczona nie jestem tylko ten brzuch tak ciągnie i boli że się boje ...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja bym bardzo chciała więcej spacerować i u mnie to nie kwestia kondycji bo ogólnie zmęczona nie jestem tylko ten brzuch tak ciągnie i boli że się boje ...
    Jeśli boli i ciągnie to ja bym nie ryzykowała :( mnie brzuch najbardziej bolał po siedzeniu przy biurku w pracy

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj wkurzylam usłyszałam od mojego męża że mam inne imię wymyślić dla naszego synka bo coś tam...jak go pociagnelam za język to okazało się że jego rodzicom się nie podoba...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę pije 2-3 dziennie, dobrze się czuje wiecej jest ok.

Spacery różnie dziś byliśmy 4 godziny na spacerze pewnie 7km jak nic z czego połowę trzymałem mlodsza na rękach 11kg ale pod koniec brzuch się odzywał. Teraz odpoczywam i brzuch nie boli mały kopie więc chyba się wyspał podczas spaceru ;). Ale co dni kiedy spacer to góra 1 km bo pogoda nie pozwala, więc z córkami do sklepu po zakupy i do domu :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pomysł żeby teściowa nadawała imię dziecku!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja się dzisiaj wkurzylam usłyszałam od mojego męża że mam inne imię wymyślić dla naszego synka bo coś tam...jak go pociagnelam za język to okazało się że jego rodzicom się nie podoba...
    A co rodzice mają do imienia waszego dziecka? Przecież nie będziesz się pytała całej najbliższej rodziny jakie imiona się podobają bo nigdy nie wybierzesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Jeśli boli i ciągnie to ja bym nie ryzykowała :( mnie brzuch najbardziej bolał po siedzeniu przy biurku w pracy
    mnie też własnie boli od siedzenia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo dużo chodzę. Nieraz z mężem po całym mieście pieszo chodzimy. Nigdy w sumie nie liczyłam ilości kilometrów, ale sądzę, że sporo :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję głównie bezkofeinowa i inke ale jak mam ochotę czy w gościach pije normalna kawe.

Beti ja dużo spaceruje, przeważnie 8-10 km. Najwięcej w ciąży przeszłam 13 km ale ja wcześniej biegalam po 20 km i jezdzilam na rowerze 100 km więc mój organizm jest przyzwyczajony do tego.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego się zdenerwowalam i powiedziałam że ja nic nie będę wymyślać mi się Teoś podoba i koniec i jak mój mąż znajdzie imię które "uznam"za ładniejsze to mogę się zgodzić na zmianę na razie nie zamierzam nic zmieniać jemu też się to imię podobało dopiero dzisiaj wyskoczył z takim tekstem...jego rodzice są wogole denerwujacy oni by chcieli o wszystkim decydować...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie przejmuj się. Moi teściowie co prawda nie wiedzą jeszcze jak będzie miał na imię ich wnuk. Ale moja mama jak usłyszała, że będzie Wojtuś, to od razu stwierdziła Wojtek bez portek. Po czym ja mówię, że ma już wnuka Kajtka. Kajtek bez majtek, to i Wojtka bez portek przeżyje;) po czyn przemyślała i stwierdziła, że w końcu to nasze dziecko i nazwiemy je tak jak chcemy. I że po dłuższym zastanowieniu Wojtuś też się jej podoba.
    Więc nie przejmuj się treściami, a mężowi powiedz, że to Wasz syn , a nie ich :)

magdzia26, ara lubią tę wiadomość

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imie dla chlopca sie podoba, ale dla dziewczyny to dramat.
    Bo wuja antka konia siostra miala na imie Łucja i ona byla taka i taka...

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa moja teściowa też się na temat imienia wymądrza "nad tą Antoniną to się zastanówcie bo znam kilku Antonich i są tacy a tacy".

• Eli Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo duzo spaceruje, bo moja dwulatka, nie lubi siedziec w domu, wiec spacery, place zabaw, zakupy itp, na szczescie nic mnie nie boli i w ogole noe czuje ciazy, poza spadkami cisnienia. Dzis bylam z Mloda i z kuzynka oraz chrzestna corki na spacerze i planu zabaw, kuzynka dtwierdzila, ze podziwia, ze mimo ciazy tak daje rade codziennie, bo ona po pol h czuje sie zmeczona ;) co do imion, my akurat wybieramy takie, ktore jakos wszyscy przyjmuja normalnie, ale pamietam, jak moj zaproponowal Wiktorie, to moja mama, ze najgorsze imie i krzywde zrobimy dziecku, a M. na to : to tesciowa sobie urodzi i nazwie dziecko jak chce ;) troche sie obrazila, ale potem juz nic nie mowila. Tesciowa tez, ze imiona ktore wybieramy nie sa w ich guscie, a ja na to, ze najwazniejsze, ze sa w naszym ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to mowo" znowu chlopak bedzie , szkoooda" :/ ignoruje :D

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ