Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ja się witam w 21tc. Pięknie to brzmi i pozytywny Szok że już połowa ciąży za nami
mam pytanie czy któraś jeszcze na tym etapie ciąży bierze Luteine lub dupka i jak tak to jakie dawki? Jak długo zamierzacie ciągnąć? Mi każda próba odstawienia Kończy się izba przyjęć więc zastanawiam się czy nie mam jakiejs niedomogi Progesteronu. W Badaniu krwi wyszedł dużo za niski. Czy Któras spotkała się żeby na tym etapie kiedy już jest łożysko były problemy z naturalnym Progesteronem?
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Wogole dzisiaj jakiś słaby dzień mam usłyszałam od znajomej tekst w stylu "do grudnia jeszcze tyle czasu a Ty juz tak OKAZALE wygladasz"...a ostatnio też od innej "że chyba mam duży apetyt bo widać że sporo przytyłam " nosz k*** tak mi przykro się zrobiło tym bardziej ze ani nie jem dużo ani nic nie przytyłam cały czas mam te -2kg normalnie miałam łzy w oczach czy tylko chude kosciotrupy z mini brzuszkami są uznawane jako piękne kobiety w ciąży...co to za durna moda
ja może nie jestem chudzielcem ale jakiejś mega dużej nadwagi nie mam...
ja się nawet nie spodziewałam, że w 5 miesiącu już będzie tak widać ale im bardziej widać tym bardziej się cieszę
PS: mam przeeee beznadziejną intuicję, od początku myślałam że będziemy mieć synka a tu baaaaach i dziewczynkaale zawiedziona nie jestem
magdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość
27.04.17 - jest
01.06.17 - 6,5cm, NT=1,14
12.07.17 - 236g szczęścia - będziemy mieć córeczkę!
-
nick nieaktualny
-
Wachciowa, a co się dzieje ze ty w szpitalu?
Magdzia, nie przejmuj się, a te koleżanki maja dzieci? I mogły palnąć bez sensu, dla mnie okazale to byłby komplement, ze brzuszek duży
A mi co ciekawe brzuszek nie rośnie, mam taki sam jak na początku, rzadziej mam wzdęcia, pewnie dlategomagdzia26 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nola - ja biorę Luteine 100mg w dawce 3x1, od początku ciąży. Ostatnio gin co receptę mi wypisał to przy tym dawkowaniu mam jej jeszcze na dwa miesiące. Zobaczymy co mi w czwartek powie, mam wizytę, czy to co mam to pod koniec schodzić z dawki co tydzień o tabletkę czy jak czy dłużej będę brać. Pierwszą ciąże co poroniłam była na wątku dziewczyna co brała Luteine 3x2, zmniejszenie dawki na 2x2 nawet skutkowało bólami i twardnieniami po paru dniach, to było blisko 30tc, brała prawie do końca.
Nola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Nola, ja po odstawieniu miewam bóle brzucha, ale nospa i polegiwanie załatwia sprawę póki co.
Słyszałam natomiast o dziewczynie która cała ciąże była na progesteronie, dużo bierzesz? Podobno stopniowe odchodzenie jest lepsze niż odstawienie od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 08:00
Nola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja trafiłam wczoraj do szpitala z silnym bólem brzucha. Pojawił się 2-3 cm pod pepkiem i promieniowal do krocza. Zaslablam. Dostałam kroplowke, scopolan i magnez. Z Maciusiem jest wszystko dobrze. Łożysko wysoko. Szyjka zamknięta. Nie wiem skąd ten ból. Leżę na oddziale I czekam na obchód.
-
nataliamonika wrote:Teoś od Teodor? Mieliśmy to imię wybrane dla chłopca. Mojej teściowej się ani Teodor ani Gaja nie spodobało, ale za to dała nam swoje propozycje, które mój mąż skwitował, że okropne (dla dziewczynki Paulina
). Na początku próbowałam jej tłumaczyć, że na Grażynę Kuroń mówiono Gaja, a teściowa Grażyna jest właśnie
Teraz już się w sumie przyzwyczaiła do naszego wyboru, ale i tak nie jest zachwycona
Kwestia gustu. Od 32 lat mam na imię Paulina i wcale nie czuję się z tym "okropnie" < pozwól, że w tym miejscu również użyję zniesmaczonej emotikonki>
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
k878 wrote:Magdzia, nie przejmuj się, a te koleżanki maja dzieci? I mogły palnąć bez sensu, dla mnie okazale to byłby komplement, ze brzuszek duży
-
Opolanka 85 wrote:Kwestia gustu. Od 32 lat mam na imię Paulina i wcale nie czuję się z tym "okropnie" < pozwól, że w tym miejscu również użyję zniesmaczonej emotikonki
>
a to dlatego głównie ze połowa dziewczyn ze szkoły miała tak samo...
-
Witam się poniedziałkowo. Ciężki u nas ten weekend. Piątek i sobota upłynęły nam pod hasłem 'impreza', ja już się na imprezy nie nadaję, głownie dlatego, że szybko kładę się spać, męczę się i do tego zaczynają mnie boleć plecy jak długo chodzę lub siedzę. Najlepiej mi w pozycji leżącej. Myślałam, że w niedzielę odpocznę, ale nie. Mamy niespodziewanych gości do czwartku. I znów muszę się nimi zająć, zamiast odpoczywać. Ehh... Mało śpię ostatnio
Zauważyłam, że od kilku dni zaczęły pojawiać się u mnie siniaki. Takie ciemne, od nie wiadomo czego. Coś czuję, że płytki znów spadły. Ostatnio było tylko 140tys. Martwię się, bo się naczytałam, że poniżej 100tys to już bardzo mało i w skrajnych przypadkach kobiety lądują w szpitalu. Do gina idę dopiero 27 lipca i zastanawiam się, czy nie przyspieszyć wizyty.
Mi w weekend koleżanka też powiedziała, że przytyłam (na twarzy), nie było mi miło. W pracy mówią, że nic nie widać i dobrze się kamuflujęCiekawe ile tak jeszcze uda się wyglądać 'normalnie'.
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Nesairah moze najpierw zrob morfologie i jesli bedą niskie to przyspiesz wizyte
Miałam plan zrobić w przyszłym tygodniu na początku żeby mieć najbardziej aktualny wynik. W tej sytuacji chyba jeszcze w tym tygodniu się wybiorę. -
ee, tam, w ciąży trzeba tyć; to jedyny taki czas! olać wszystkich, którzy gadają głupoty!
nesairah - niespodziewani goście prawie na cały tydzień?
pokazałabym im kuchnię i powiedziała, żeby se kupili w sklepie co chcą jeść i ugotowali; przy okazji dla mnie, bo ja w ciąży i nie mogę się forsowaći żeby się sobą zajęli, ja o 20:00 idę spać; niech zgadnę: mamusia?
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nesairah zrob morfologie i będziesz wiedziała co robic dalej. A co do imprez to Cie doskonale rozumiem. Pod koniec sierpnia mamy wesele 500 km od Nas... jeszcze jak przeżyje wesele to przezyje, ale następnego dnia poprawiny do samego wieczora. Co ja tam ze soba zrobie to nie wiem...