Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:ee, tam, w ciąży trzeba tyć; to jedyny taki czas! olać wszystkich, którzy gadają głupoty!
nesairah - niespodziewani goście prawie na cały tydzień?
pokazałabym im kuchnię i powiedziała, żeby se kupili w sklepie co chcą jeść i ugotowali; przy okazji dla mnie, bo ja w ciąży i nie mogę się forsowaći żeby się sobą zajęli, ja o 20:00 idę spać; niech zgadnę: mamusia?
Akurat kuzynka z narzeczonym, która przyjechała na szkolenie do miasta obok. Nie spodobał im się hostel, który mieli w pakiecie szkoleniowym... więc postanowili skorzystać z naszej gościnności. Wczoraj poszłam spać prawie o 1 w nocy. A na 8 do pracy. Jakoś to przetrwamy, ale nie ukrywam, że nam to bardzo nie na rękę. Jestem niestety osobą, która nie potrafi odmówić pomocy. -
MalaHD wrote:Ja piję głównie bezkofeinowa i inke ale jak mam ochotę czy w gościach pije normalna kawe.
Beti ja dużo spaceruje, przeważnie 8-10 km. Najwięcej w ciąży przeszłam 13 km ale ja wcześniej biegalam po 20 km i jezdzilam na rowerze 100 km więc mój organizm jest przyzwyczajony do tego.
Co do wtrącania sie teściów to moja od początku wie ze nie życzę sobie absolutnie żadnego wtrącania i po kilku swoich próbach przekonała sie ze nie warto i teraz nawet nie próbujehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNesairah-ja bym się nie przejmowała. Poszłabym spać o tej o której bym czuła, że muszę. U nas byli goście w ten weekend o sorry. Chcecie siedzieć proszę bardzo, ale ja idę spać. Na szczęście tyle dobrego, że rano sobie sami robili kawę, a nie jak moja teściowa czekała aż wstaniemy, żeby jej zrobić. Wykonczysz się dziewczyno, a nie jest to warte. Wypocznij.
Zołzimagic- podziwiam. Ja bym tak daleko nie pojechała w ciąży na wesele i jeszcze poprawiny. Dostałam zaproszenie na ślub na początek września i powiedziałam, że raczej nie przyjdę. A to raptem 45km. -
witam się w 18 tyg ciąży , nie chce zapeszać ale od 4 dni jem kanapki z obkładem na śniadanie i kolację , a nie tylko suchy chleb i chybaaaa wymioty ustępują
k878, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, nataliamonika, magdzia26, ara lubią tę wiadomość
-
k878 wrote:nikt nie mówi, żeby odmawiać łózka w takiej sytuacji, ale każde "skakanie" wokół takiej osoby bym sobie odpuściła; powinni zrozumieć moim zdaniem
Ja jestem wychowana 'po staremu', zawsze w domu była zasada, że gościa trzeba przyjąć i się nim zająć. Na szczęście mój narzeczony stanął na wysokości zadania i jeśli chodzi o przygotowywanie posiłków, zmywanie itd. Ja im tylko dałam czystą pościel i ręcznikiNo i głupio mi było nie dotrzymać towarzystwa... więc siedziałam do tej 24 twardo. Ale do czwartku tak nie dam rady, więc niestety będą musieli się sobą zająć, bo mój P ma akurat pracę do wykonania w tym tygodniu, a ja się przemęczać nie mogę.
-
Ja chyba za długo się cieszyłam bezproblemowa ciąża
od wczoraj mam plamienie w kolorzr brazowym, niewielkie, jest to raczej podbarwiona luteina. Oczywiście pół nocy nie spalam a jestem we Wloszech i wolalabym uniknąć tutejszego szpitala. Leci mi też krew z nosa od 3 dni. Biorę acard i clexane możliwe, że to od tego? Wczoraj też polazilam, może przegielam. Dziś będę odpoczywać i póki nie ma krwi staram się nie panikowac. Detektor tętna to był baaaaardzo dobry zakup. Gdyby nie on to już bym była w drodze do szpitala. Dlaczego większość z nas musi przejść przez takie czy podobne akcje
-
tak, wszelkie krwawienia i siniaki mogą być od clexane, ale od 3 dni... sporo tej krwi masz czy tak od czasu do czasu? krew znosa może być bez przyczyny w ciąży; może to wszystko razem - podróż, wysiłek, wyższe temperatury
podziwiam; Włochy i lipiec to mi jakoś nawet nie będąc w ciąży zupełnie nie pasują
ja sprzątam, ale na raty; pół mieszkania odkurzone i przerwaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
MalaHD ja też mam krwawienia z nosa, ale nie biorę w tej chwili żadnych leków. U mnie to jest spowodowane małopłytkowością i słabymi naczynkami, lekarz kazał się nie martwić, brać Wit C i póki co obserwować PLT. A kiedy wracasz?
-
Nola wrote:Cześć dziewczyny ja się witam w 21tc. Pięknie to brzmi i pozytywny Szok że już połowa ciąży za nami
mam pytanie czy któraś jeszcze na tym etapie ciąży bierze Luteine lub dupka i jak tak to jakie dawki? Jak długo zamierzacie ciągnąć? Mi każda próba odstawienia Kończy się izba przyjęć więc zastanawiam się czy nie mam jakiejs niedomogi Progesteronu. W Badaniu krwi wyszedł dużo za niski. Czy Któras spotkała się żeby na tym etapie kiedy już jest łożysko były problemy z naturalnym Progesteronem?
Są dziewczyny, które biorą aż do porodu. Moim zdaniem lepiej tak niż urodzić za wcześnie czy jeździć do szpitala 2 razy w tygodniuNola lubi tę wiadomość
-
Tu jest max 20 stopni (w tej chwili 14) zdecydowanie zimniej niż w Polsce
Plamienie mam od wczoraj w nocy, niewielkie tyle co na papierze przy podciedcieraniu i trochę na wkladce jak luteina wpłynęła. Dr kazal właśnie brać wit. C i się nie martwic. Ale jak tu się nie martwić... wracam dopiero za tydzień. -
MalaHD wrote:Ja chyba za długo się cieszyłam bezproblemowa ciąża
od wczoraj mam plamienie w kolorzr brazowym, niewielkie, jest to raczej podbarwiona luteina. Oczywiście pół nocy nie spalam a jestem we Wloszech i wolalabym uniknąć tutejszego szpitala. Leci mi też krew z nosa od 3 dni. Biorę acard i clexane możliwe, że to od tego? Wczoraj też polazilam, może przegielam. Dziś będę odpoczywać i póki nie ma krwi staram się nie panikowac. Detektor tętna to był baaaaardzo dobry zakup. Gdyby nie on to już bym była w drodze do szpitala. Dlaczego większość z nas musi przejść przez takie czy podobne akcje
Krwawienia z nosa w ciąży w takim klimacie są normalne, szczególnie, że bierzesz leki obniżające krzepliwość krwi. Rutinoscorbin i inne podobne w składzie witaminy powinny pomóc. -
Nola wrote:Cześć dziewczyny ja się witam w 21tc. Pięknie to brzmi i pozytywny Szok że już połowa ciąży za nami
mam pytanie czy któraś jeszcze na tym etapie ciąży bierze Luteine lub dupka i jak tak to jakie dawki? Jak długo zamierzacie ciągnąć? Mi każda próba odstawienia Kończy się izba przyjęć więc zastanawiam się czy nie mam jakiejs niedomogi Progesteronu. W Badaniu krwi wyszedł dużo za niski. Czy Któras spotkała się żeby na tym etapie kiedy już jest łożysko były problemy z naturalnym Progesteronem?
Nola lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
małopłytkowość też może wystąpić jako skutek uboczny brania acardu i clexane, dlatego trzeba monitorować morfologię i objawy;
Mala, jesteś na urlopie, spróbuj się wyluzować; walnij się na leżak albo łóżko i popijaj wodę z cytrynką! to faktycznie temperatury nietypoweCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Mala ja mialam dwa razy brazowe plamienia takie dwudniowe, w 16 tyg i teraz tydzien temu. Nie bylam z tym u lekarza, jutro mam wizyte i zapytam co moglo byc przyczyna. tak jak dziewczyny tutaj radzily, wzielam nospe (przed dwa dni 3 razy dziennie) i do tego magnez dwie tabletki 3 razy dziennie. Normalnie chodzilam po domu, ale nie robilam nic ciezkiego (sprzatanie, odkurzanie itp). Przeszlo. Poobserwuj siebie, spokojnie. Brązowe plamienie to raczej nic zlego, to stara krew. Jakby do tego doszly bole brzucha to wtedy jedz do szpitala. Albo gdyby sie pojawila zywa krew. Ale jesli tylko brazowe plamienie to spokojnie. Moze po wysilku, albo przytulanku. Ale duzo bardzo o tym czytalam, a ze nie mam kontaktu do ginekologa zeby podpytac sie w razie W, w Niemczech nie daja nr prywatnego, to moja tesciowa jest pielegniarka na oddziale noworodkow i podpytala lekarza co powinnam zrobic. Takie dal mi rady. Jak brazowe plamienie to luz, to podobno w 20% ciaz sie zdarza, nospa plus magnez.
-
Zołzimagic wrote:Nesairah zrob morfologie i będziesz wiedziała co robic dalej. A co do imprez to Cie doskonale rozumiem. Pod koniec sierpnia mamy wesele 500 km od Nas... jeszcze jak przeżyje wesele to przezyje, ale następnego dnia poprawiny do samego wieczora. Co ja tam ze soba zrobie to nie wiem...
Ja lece na wesele na koniec wrzesnia i strasznie sie ciesze - bedzie okazja zeby sobie poskakac, zwlaszcza ze nie tanczylam z rok przez zalobe. Co do wygod - plaskie buty, zel na puchnace stopy i ew.pokoj na gorze zebym mogla sobie chwile odpoczacDamy rade!