Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Coco55 wrote:Natalia ja wcześniej wybrałam dokładnie to samo łóżko tylko w sklepie mama Ania. Kurczę, z tego co sprawdzałam to ten trzeba dokupić więcej rzeczy i wychodziło mi to drożej niż w Ikei.
Poszukuję też pościeli w takiej kolorystyce. Znalazłaś coś fajnego ??
Mozna dokupić jeszcze ochraniacze-gryzaki na łóżeczko jak dziecko zacznie ząbkować, ale to jest jakaś niewielka kwota i w sumie to nie wiem co jeszcze jest tam potrzebne, że piszesz, że wyjdzie drożej? Mnie się to łóżeczko w każdym razie strasznie podoba
Planuję jedynie taką falbankę dokupić, żeby nie było widac tej nieestetycznej dziury jak materac będzie wysoko na początku
https://www.frommummy.pl/product-pol-3504-Falbanka-pod-materac-na-przod-lozeczka-60-120-szara-Dolly.html
Pościeli nie kupuję, bo na pierwsze miesiące zaopatruję się w materac Cocoonababy i do tego tylko otulacze chcę używać, a potem śpiworki, więc pościel dopiero około 1. roku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84b94bd89456.jpgLura82 lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
U nas z pierwszym też wszyscy kręcili nosem(i tesciowie i moi rodzice) ale to akurat mój P wymyślił a mi się też spodobało i tak zostało teraz już nikomu nie przeszkadza jest Nikos i koniec myślę że z Teosiem było by tak samo no może mój mąż zmadrzeje przestanie mi głowę suszyc
-
Wogole dzisiaj jakiś słaby dzień mam usłyszałam od znajomej tekst w stylu "do grudnia jeszcze tyle czasu a Ty juz tak OKAZALE wygladasz"...a ostatnio też od innej "że chyba mam duży apetyt bo widać że sporo przytyłam " nosz k*** tak mi przykro się zrobiło tym bardziej ze ani nie jem dużo ani nic nie przytyłam cały czas mam te -2kg normalnie miałam łzy w oczach czy tylko chude kosciotrupy z mini brzuszkami są uznawane jako piękne kobiety w ciąży...co to za durna moda
ja może nie jestem chudzielcem ale jakiejś mega dużej nadwagi nie mam...
-
Eli wrote:Magdzia znajomy dal Florian i tez wszyscy krecili nosami, a teraz nikt sobie nie wyobraza innego imienia
-
magdzia26 wrote:No właśnie dlatego się zdenerwowalam i powiedziałam że ja nic nie będę wymyślać mi się Teoś podoba i koniec i jak mój mąż znajdzie imię które "uznam"za ładniejsze to mogę się zgodzić na zmianę na razie nie zamierzam nic zmieniać jemu też się to imię podobało dopiero dzisiaj wyskoczył z takim tekstem...jego rodzice są wogole denerwujacy oni by chcieli o wszystkim decydować...
Teoś od Teodor? Mieliśmy to imię wybrane dla chłopca. Mojej teściowej się ani Teodor ani Gaja nie spodobało, ale za to dała nam swoje propozycje, które mój mąż skwitował, że okropne (dla dziewczynki Paulina). Na początku próbowałam jej tłumaczyć, że na Grażynę Kuroń mówiono Gaja, a teściowa Grażyna jest właśnie
Teraz już się w sumie przyzwyczaiła do naszego wyboru, ale i tak nie jest zachwycona
Gaja
Eli wrote:To tak jak u nas wszyscy... moze 3 ci bedzie syn, a my ze nie,bo tylko dziewczynki robimy, zeby byl wesoly babiniec;)
Tak a propos babińca, dzisiaj na to natrafiłam
https://www.youtube.com/watch?v=ezI9MmNRlHEmagdzia26 lubi tę wiadomość
Gaja
magdzia26 wrote:Ja bym bardzo chciała więcej spacerować i u mnie to nie kwestia kondycji bo ogólnie zmęczona nie jestem tylko ten brzuch tak ciągnie i boli że się boje ...
A nie zastanawiałaś się nad pasem ciążowym? Stabilizuje odcinek lędźwiowy i podtrzymuje brzuch. Mnie na razie brzuch nie przeszkadza podczas chodzenia, ale nie wiem czy za jakiś czas się w niego nie wyposażę. U mnie długie spacery to konieczność, bo mam psa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 22:31
magdzia26 lubi tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:A nie zastanawiałaś się nad pasem ciążowym? Stabilizuje odcinek lędźwiowy i podtrzymuje brzuch. Mnie na razie brzuch nie przeszkadza podczas chodzenia, ale nie wiem czy za jakiś czas się w niego nie wyposażę. U mnie długie spacery to konieczność, bo mam psa.
Ja musze kupic bo zauwazylam ze jak nosze wysokie podtrzymujace majtki takie obcisle, to mnie ta rwa ciazowa nie lapie tak czesto. -
Czy zaparcia są niebezpieczne dla dziecka? Znaczy nie samo w sobie zaparcia, a poradzenie sobie z nim. Dziś w nocy przydarzyło mi sie pierwsze zaparcie, ale że jelita mnie nawalały musiałam sobie jakoś poradzić bo bym oszalała albo by je skręciło. No i że tak powiem trochę musiałam się poskupiac. Teraz się martwię, że dziecku zaszkodzilam bo to przecież silne napinanie mięśni, prawie jak parcie.
Sry za takie niesmaczne pytanie z rana ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 05:54
-
Hej. Ja jestem na oddziale. Przed 6 rano położna już pytała "stolec był"? Norma
Jednorazowe zaparcie nie powinno zrobić Wam krzywdy. Następstwem mogą być hemoroidy, samo parcie podobno przypomina parcie przy porodzie. Tak tłumaczył mi gin. Można stosować lactulose w syropie, dziewczyny polecały czopki. Przy zwiększonej ilości błonnika trzeba pamiętać o wodzie żeby nie było odwrotnego efektu.