X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Domowe huśtawki są zbędne. Te stojące. Ledwo to się husta. Nie znam jeszczę osoby która tego używała więcej niż kilka razy.
    Akurat taki leżaczek
    http://www.4momspl.pl/mamaroo/
    To super sprawa, kilka koleżanek ma i są zachwycone, gdyby mnie było stać to bym kupila.
    Tak samo jak taki zwykly
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-dzwieki-wibra-kolor-i6869530557.html
    też jest bardzo przydatny

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith ja bym nie kupiła. Szczególnie tych przy ciele od razu.

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A jakie macie opinie o ubrankach welurowych? Dużo ich w ofercie, ale nie wiem, jak się sprawdzają, bo mają w sobie domieszkę sztucznego, najczęściej poliestru.

Ja Ci powiem tak, że osobiście polecam, pierwszy rok życia Zuzi zrównał się z nowym mieszkaniem, i było w murach zimno, więc te welurkowe ubranka się mega sprawdzały w domu, z dworu wracała w nich mokra, welurek plus kombinezon, nie dobre połączenie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:

Dziękuję, z pewnością skorzystam i kupię

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przymierzam sie jeszcze do tych ksiazek:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/155736/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy

http://www.empik.com/po-prostu-piersia-rapley-gill-murkett-tracey,p1108687175,ksiazka-p

nataliamonika lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A jakie macie opinie o ubrankach welurowych? Dużo ich w ofercie, ale nie wiem, jak się sprawdzają, bo mają w sobie domieszkę sztucznego, najczęściej poliestru.
    Ja nie ubieralam dziewczyna anie welurowu ani polaru nie lubię tych materiałów, ale to raczej ze względu że wiem jak ciało się poci w tym. A jeśli mały będzie się pocic jak siostry to masakra ( ale to raczej u nas rodzinne ja z moim tez mocno się pocimy) chociaż może teraz jak zima urodze to zmienię zdanie;)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosza na śmieci ja mialam/mam w lazience normalny. Mt tyle śmieci produkujemy, że codziennie muszę wynosić więc smródu nie ma , Chociaż pamiętam kilka takich kup, że trzeba było od razu iść do śmietnika na dworze wynosić heh ;)

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina a propo Alie ja zamówiłam ten kocyk...miał świetną recenzję u mamusiek z FB...dokładnie z tego linku był...wiem, że w necie można takie kupić od 150-90 zł...ten był duuuuuuuużo taniej

https://pl.aliexpress.com/item/Breathe-Freely-100-Cotton-Baby-Blankets-Sweater-Knit-Super-Soft-Summer-Casual-Bed-Sleeping-Infant-Envelope/32803202689.html

MyE, [m]alina, Aqu lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • chicken Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam jak narazie tylko minitor oddechu-uzywany. Znalazlam dobra cene wiec odrazu postanowilam zakupic :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba dzisiaj o 14 do domu pojde...nie umiem wysiedzieć zasypiam :(

aga1402 lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    chyba dzisiaj o 14 do domu pojde...nie umiem wysiedzieć zasypiam :(

Też mam fatalny dzień dziś, nie spałam od 3 i oczy mi się zamykają. Wybacz, ale nie pamiętam, czy pisałaś, do którego miesiąca planujesz pracować?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słoneczka <3

Wróciłam właśnie z krzywej cukrowej i umieram, ohyda!! Nigdy więcej nie wypije tego świństwa. Gdyby chodziło o mnie a nie o malucha to nawet nie spojrzałam bym w stronę glukozy.

My wózek, łóżeczko, ciuszki kupujemy nowe. Nie mamy w rodzinie osób, które by nas wspomogły a możemy sobie na to pozwolić więc nie ma problemu. Jednocześnie nie mam nic przeciwko używanym rzeczom. Moją córę np chętnie ubieram w jakieś stare, przenoszone ciuchy do ogrodu, bo szkoda by mi było ładnych, nowych skoro mają się nie doprać i trafić finalnie do kosza :P Tak jak pisała Lady w pełni zgadzam się, że dziecko musi się czasem ubrudzić, poskakać po kałużach czy wytaplać jak świnka w błotku. Jeśli jest z tego powodu szczęśliwe to ja też. A i moja głowa spokojna, bo nie zrobi tego np w nowej drogiej sukience. ;)
    Ale to też przychodzi z czasem. Maluch jeszcze aż tak nie daje popalić jak trochę starsze dziecko i nawet jeśli mu się uleje lub pielucha przecieknie to wszystko da się ładnie sprać. Problem przychodzi jak zaczyna się samodzielne jedzenie czy bieganie i nauka pod tytułem : "co się stenie jeśli...".
    Wtedy pralka chodzi 24h na dobę a i tak połowa rzeczy przestaje nadawać się na wyjścia okazjonalne czy na miasto. ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też mam fatalny dzień dziś, nie spałam od 3 i oczy mi się zamykają. Wybacz, ale nie pamiętam, czy pisałaś, do którego miesiąca planujesz pracować?
    do końca sierpnia. Juz nie mam sił chyba na więcej...jeszcze troszke. Od pon mam tydzien urlopu potem jeszcze 15 tego wolne ehh

a czemu zasnąc nie umiałaś ??

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    do końca sierpnia. Juz nie mam sił chyba na więcej...jeszcze troszke. Od pon mam tydzien urlopu potem jeszcze 15 tego wolne ehh

a czemu zasnąc nie umiałaś ??

To ja też tak planuję do końca sierpnia. 25 zaczyna mi się urlop, a później już chyba nie wrócę. Chyba, że z domu jeszcze popracuję, ale w biurze ciężko mi czasem wysiedzieć, szczególnie kiedy dziecko jest aktywne (większość dnia), ja się nie mogę skupić, denerwuję się, nie mogę wygodnie usiąść... każdy chce ode mnie milion rzeczy na już, aż mi się chce chwilami płakać.

A zasnąć nie mogłam, bo obudziłam się na siku, mały zaczął się wiercić, ja razem z nim nie mogłam się ułożyć i tak się przewracałam z boku na bok, aż wybiła 6 i czas wstawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 13:52

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to racja, że coraz iecej ludzi stara się by dzieci były idealne, czyste pachnące niczym z fabryki. Tak jak ja pamiętam my po kałużach w sandałach biegalismy to teraz tylko słysząc nie wchodz bo brudny/a będziesz ahhh nie pozwalają być dziećmi moje mają kalosze i w deszczu normalnie wychodzę one szczęśliwe ja mam w domu spokój bo się wybiegaja. Nie ważne że brudne, mokre ważne że szczęśliwe. Jakbym miała patrzeć bo mają by były czyste, nigdy nic nie podarly czy poplamily to chyba bym zwariowala. Dzieci to dzieci i niech tak zostanie :)

k878, MyE, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ostatnio czuje się strasznie ciężka. W pracy duszno okna nawet nie ma. A pracować trzeba i to aż do listopada
    Teraz poszłabym spać po obiedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki morfologi, hcv, i hiv wszystko pieknie
    i o dziwo wątrobowe....mam idealne !!! nigdy nie miałam wyniku ponizej 20 :D:D

nesairah, Szczesliwa_mamusia, k878, Aztoria, Iruletka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Ja to ostatnio czuje się strasznie ciężka. W pracy duszno okna nawet nie ma. A pracować trzeba i to aż do listopada
    Teraz poszłabym spać po obiedzie

Też się czuję ciężka, najchętniej poleżałabym w domu, bez stresu, spojrzeń i komentarzy typu: 'ale się zaokrągliłaś'.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie nad czym się zastanawiam żeby nie kupować łóżeczka ...bo chciałam takie next to me do 6 mcy ... powiedzcie mi proszę co sądzicie czy dzicko może spać w gondoli tak do 6 mca czy to wygodnie by mu było ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry synek spał w gondoli do 3mca, potem już w łóżeczku. W dondoli tylko drzemał w ciągu dnia. 6mcy to już może być dla niego ciasno. My początkowo mieliśmy kupować łóżeczko 140/70 z funkcja późniejszego tapczanika, ale w końcu kupujemy takie 120/60. W takim nawet do dwóch lat może spać. Wyciągnięty szczebelki. A jak będziemy mieć pieniądze, to najwyżej po roku kupimy mu mały tapczanik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 14:18

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ