X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie wiem jak moje dziecko, Ale mój siostrzeniec miał bawełnianą czapeczkę tylko w szpitalu. W domu jej mu ani,ani siostra nie zakladalismy. To tak jak z niedrapkami. My kupiliśmy jedna parę, tylko do szpitala. W domu moje dziecko będzie leżało bez rękawiczek.
    Ja niedrapek nie kupuje. Czytałam ostatnio artykuł o tym, że małe dziecko poznaje świat łapkami i żeby niedrapek czy skarpetek nie zakładać.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ale w szpitalu u nas wymagają. Dlatego napisałam, że kupiłam jedna parę właśnie do szpitala ;)

Ja swojemu dziecku Wojtusiowi notabene śpiewam właśnie na Wojtusia z popielnika i Kołysankę dla okruszka Seweryna Krajewskiego

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż kupił te mini pozytywki i od 22 tc będzie grał do brzucha przed snem. Twierdzi, że to nauczy dziecko iść spać potem. Będzie słyszało ta melodię, i będzie zasypiać. Powodzenia mu życzę z ta teoria :D

Lady Savage, monkle lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ma któraś z Was adapter do pasów bezpieczeństwa?
    Ja mam ten besafe. Jestem bardzo zadowolona. Bardzo duże odciazenie ;)

nataliamonika lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz, moja siostra puszczała małemu muzykę klasyczna do brzucha i ładnie zasypial potem przy klasyku. Tak samo mu śpiewała jagodki i reagował na ta piosenkę. Więc coś w tym jest. Ja czasami puszczam kołysanki Mozarta. Zobaczymy czy moje dziecko podzieli moje zdanie Po porodzie :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey pozwól mu się angażować, nie ważne że teoria xD wiesz.

Co do niedrapki to nam się przydały po 3 miechu dopiero, potem dzieciom tak szybko rosną paznokcie i jak widziałam co moja córka potrafić to z obawy o oczy jej nakladalam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sposób z czytaniem bajek i muzyka do brzucha się nie sprawdziło

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pauliśkaa1 Nowa

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witaj chyba nowa tu jesteś, pierwsze pytanie na kiedy termin bo nic o tobie nie wiemy, czy rodzisz teraz, w grudniu czy inny miesiąc a ta wiedza jest potrzebna to tego czy więcej krótkich czy długich rzeczy, skarpetek, po za tym każde dziecko jest inne, jedne potrzebują mało ubranek, inne dużo bo non stop ulewaja. A list wyprawkiwych tyle na necie że głowa mała, oczywiście to co jednym na danej liście pasuje, innym już nie. Wszystko zależy od terminu, dziecka i twoich indywidualnych potrzeb.

Tak, jestem nowa. Mam termin na 19 grudnia .

Pauliśka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśkaa1 wrote:
    Więc na necie masz mnóstwo list wyprawkiwych, bierz pod uwagę to że u każdej lista jest inna, bo zależy od ciebdzieciaczka, i od ciebie, są dziewczyny które wolą kaftaniki, a inne pajace,ja np mam 2 kombinezony, jeden na 56 drugi na 68, ok 6 sztuka body na długi rękaw, i polpajacyk z 4. Kompletów wyprawkiwych mam 2 jeden w rozmiarze 56, drugi 62. Pajacyków 5 sztuka. A resztę po córce kaftaniki i body krótkie bo to letnia dziewczynka myślę że taka baza mi starczy, dopóki się nie poznamy ;) wtedy dokupi się to co będzie nam obojgu pasowało.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mam do Was pytanie natury ubraniowej, bo mam dwa dylematy. Kupujecie na zimę czapeczki bawełniane czy raczej tylko jakieś grubsze? Nie wiem też co z bucikami. Wiadomo, że z twardą podeszwą to dużo później, ale czy kupowanie bawełnianych, takich a la skarpetki ma sens czy raczej zwykłe skarpetki i śpiworek na wyjście?
    Po co buciki, na początek wystarczą skarpetki, kombinezony są tak zrobione, że mają zasłonięte nóżki dzieci. Jeśli chodzi o czapeczkę to też się zastanawiam nad tym.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie dzisiaj mamuśki <3?
    Nic nie boli? Nic nie doskwiera? Mam nadzieje, że tryskacie energią :D
    Jak brzuszki? Fasolki szaleją?

Mi brzucho już tak wywaliło, że chyba gin przez przypadek zapomniała mnie poinformować, że zamieszkał tam więcej niż jeden lokator :P Albo po prostu rzrem za dużo. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniw tez wywalilo i juz nie mam - 4 kg a - 2 tylko czyli nabieram masy :( mam teraz 86,4 mam nadzieje ze nie dobije do 100....

Ja juz pod gabinetem.
    Dzisiaj z mezem i synem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 16:57

nesairah, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, emikey, MyE lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie czekam na wizytę. Jakiś taki stres mam... trzymajcie kciuki!

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, MyE lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Jak się czujecie dzisiaj mamuśki <3?
    Nic nie boli? Nic nie doskwiera? Mam nadzieje, że tryskacie energią :D
    Jak brzuszki? Fasolki szaleją?

Mi brzucho już tak wywaliło, że chyba gin przez przypadek zapomniała mnie poinformować, że zamieszkał tam więcej niż jeden lokator :P Albo po prostu rzrem za dużo. :P

Ja kiepsko, byłam u lekarza zapalenie krtani, ratuje się czym mogę, lekarz mnie pocieszył że będzie gorzej i gorączka może dojść ;(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje czapek bawełnianych w domu mam ciepło więc tulko gruba na wyjścia. Butów nie ma sensu chyba że jakieś skarpetki ze wzorem butów;) od wiosny pewnie będę kupować jakieś ale do kombineznu nie.

A właśnie mamusia nie wprawionym bądź nie mających cierpliwość ubierania ( ja mam jeszcze dwie córki do ubierania) polecam kombinezony śpiwory że nóżkami maluch może fikac. Dużo szybciej i łatwiej jest się zakłada:) ja miałam młodszej normalny z nogawkami i szału dostawałam a miała już 5 miesięcy w grudniu... jeszcze starsza ubrac a najpierw siebie więc Jak ubralam je a ja już 10mib w płaszczu to cała spocona byłam. Starsza miała właśnie kombinezon śpiwór i to było to :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza z kolei nie trawiła takiego kombinezonu, musiałby być nogawki, tylko moja miała 4 miechy jak spadł śnieg i założyłysmy kombinezon, a tu będzie takie maleństwo.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to cały dzień głodna co nue zjem to dalej się jeść chce dopiero placki ziemniaczane smaxylam a zaraz będę robić gulasz, mój dzidziuś jeszcze cichutko dzisiaj zobaczymy jak trochę spoczne.

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dziewczyny prawie na IP wylądowałam...była z córką u okulisty i w drodze powrotnej osa wpadła mi do sukienki...ugryzła mnie 5(!) razy i to akurat w ciążowy brzuch...dostałam skurczy i że akurat było to w pobliżu naszej lekarki rodzinnej to poszłam do niej...nikt nie wiedział co robić na szczęście skurcze po niecałych 5 minutach ustały...2 lekarki mnie badały i liczyły ugryzienia...chciały dawać leki antyhistaminowe...ale dzięki Bogu wpisane mam w karcie, że jestem na nie uczulona bo by mi nie uwierzyły na siłę dały...jedna chciała mnie na IP wieść własnym samochodem...ale wpadłam na pomysł zadzwonić do mojego lekarza...uśmiał sie jak nie wiem...powiedział, że takiego przypadku to on w życiu nie miał...i jeżeli skurczy brak a ja nie jestem na jad osy uczulona to nic nie trzeba robić...wracać do domu i odpoczywać...no to leżę...brzuch skuty piecze, ale jest ok...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałaś przygodę. Dobrze, że wszystko szczęśliwie się skończyło :)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśkaa1 wrote:
    Jak sie czujesz? Jak samopoczucie? Vzujesz juz ruchy Dzidzi?

‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ