X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było pytanie o adapter: ja tez mam besafe i stosuje odkąd się dowiedziałam ze jestem w ciazy.

A Kluska mnie wczoraj wiecorem po nerach skopała. Bolało.

Magdzia, a dokąd Was wywiało?

A co do Clexane, to ja płace 40 zł za opakowanie, to jest na cała ciąże prawie 1,5 tys. To jest jednak sporo kasy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Wogole to tęsknię za dużym miastem półtora roku temu wprowadziliśmy się z Warszawy a ja nie mogę się przyzwyczaic...
    To ja mam podobnie. Czasem mi brakuje miasta. Nawet nie dużego. Wcześniej mieszkaliśmy w brwinowie pod Warszawa. Wszystko miałam pod nosem. Mała galerie. Przedszkole, szkole. Do pociągu nie daleko. A dojazd do stolicy zajmował 20-25min. Tu nie jest źle. Mam duży dom. Przestrzeń i z kawa można wyjść na taras. Ale sklep wiejski km, w którym głównie sprzedają słodycze i alkohol. Więc i tak trzeba 9km dojechać by zrobić zakupy. Dobrze, że szkoła nie jest daleko (wybiegłam w przyszłość). W dodatku mamy poje...go sąsiada, któremu wszystko przeszkadza i robi na nas ciągle nieuzasadnione donosy. Czasem mam ochotę stąd uciec.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, jakoś te wrześniowe dzieci dość często się rodzą wcześniej, jak w pierwszej ciąży bylam i termin mi wypadał na 4 września wg om, to też mieliśmy 2 dziewczyny co wcześniej urodziły, jedna w lipcu, druga w sierpniu. I tak obserwuje od 5 lat to forum i zawsze co roku się zdarza kilka wrześniowek w lipcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 07:18

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wszystko okej z dzieciaczkami od wrzesniowek ?? kurde 32 to wcześnie :(

witam z pracy. Urlop od poniedziaaaaałkuuuuu :D

zrobiłam sobie hybrydy tzn bratowa mi zrobila i juz mnie irytuja dobrze ze to nie schodzi jak zwykly lakier bo juz bym zdrapała :P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Jedna Mama z wrzesniowek urodziła Synka w maju przez cc- zakażenie e.coli. Ma syna Bartusia. Jej nick to Dreamy. Przywitała się z nami na pierwszej stronie.

Dzień dobry. Mnie obudził kopniak mojego Męża. Chyba chciał gdzieś uciec przez sen. Biedaczek aż się spocił. Maluszek też się dzisiaj wcześniej obudził. Zazwyczaj pierwsze ruchy czuje około 9 rano A tu dzisiaj dyskoteka w brzuszku.
    Tak o tej już wcześniej czytalam...ciekawe co u nich słychać, dawno się nie odzywala...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście dzisiaj juz piątek piatunio ;)
    Mój mąż wczoraj wrócił z wyjazdu i wreszcie mieliśmy chwilę dla siebie;) on nie ma obaw ze zrobi dziecku krzywdę, tzn nie kładzie się na mnie całym ciężarem Ale jak tylko ma możliwość A ja ochotę to chętnie korzysta ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust musisz byc cierpliwa. Aczkolwiek gin mi gadał ze jeśli chodzi o zakaźne to największe niebezpieczeństwo jest w 1 semestrze wiec a ten już za tobą :)

dzisiaj jestem sama w biurze w koncu moge posluchac antyradia a nie tylko rmrf :P

Missjust lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. ;)
    Dziś witam się w 22 tygodniu. Ale ten czas leci, niedawno człowiek cieszył się z kreseczek na teście.
    Miłego dnia ciężaróweczki. Ja szykuje się na połówkowe i mam stresa jak na egzaminie.

Aztoria, Lady Savage, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża w biurze ospa: 2 osoby chore, druga twierdzi ze już kiedyś przechodziła, wiec musi być wyjątkowe paskudztwo :/ mąż już kiedyś protestował przeciwko chodzeniu chorym do roboty i chodzi wtedy w maseczce po biurze :)

Ale się boje o nas. Któraś z Was maila ospę albo półpaśca , nie pamietam która. Co lekarz mówił o chorobie w ciazy? Jakie leki bralyscie?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Tak o tej już wcześniej czytalam...ciekawe co u nich słychać, dawno się nie odzywala...

Co jakiś czas zaglądam do nich ale tak jak piszesz cisza totalna na jej temat. Mam nadzieję że jest wszystko dobrze i z nią i z jej Kruszynką.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 tc <3

Wczoraj porozmawiałam z M na poważnie. Aż się poplakalam z tej bezsilności A może i hormony ciążowe pomogły. Późnym wieczorem wygrzmocilismy się :D mam nadzieję że mój M już więcej się nie przyblokuje. Czułam się prawie jak dziewica po tylu tygodniach :D

MyE, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się dzisiaj na brzuchu!!!! I teraz nie mogę pozbyć się myśli, że zagniotłam małego :( ale organizm chyba wie co robi i nie pozwolił by zgnieść macicy??? Przecież w snie nie kontroluje się ciała. Chyba pękły by wody albo coś? Nie mogę uciec od tej myśli :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Obudziłam się dzisiaj na brzuchu!!!! I teraz nie mogę pozbyć się myśli, że zagniotłam małego :( ale organizm chyba wie co robi i nie pozwolił by zgnieść macicy??? Przecież w snie nie kontroluje się ciała. Chyba pękły by wody albo coś? Nie mogę uciec od tej myśli :(
    ej no co ty!!!!!! nie zgnieciesz :) on jest bezpieczny w wodach płodowych :)) SPOKOJNIE!! ja czasami sama sie poloze na brzuchu to jak małej nie pasuje to kopnie ale nie ma opcji zgniecenia dziecka :) dlatego czasami nawet jak sie uderzymy w brzuch ( nie mowie ze z całej sily) to dziecko nic nie jest bo jest zabezpieczony.
    Ja waże 86 i jeszcze nie zgniotłam ;)

Wachciowa wrote:
    23 tc <3

Wczoraj porozmawiałam z M na poważnie. Aż się poplakalam z tej bezsilności A może i hormony ciążowe pomogły. Późnym wieczorem wygrzmocilismy się :D mam nadzieję że mój M już więcej się nie przyblokuje. Czułam się prawie jak dziewica po tylu tygodniach :D
    :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 07:46

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym.sobie to tłumaczyła, to do kolejnej wizyty będę o tym myśleć :( a wizyta dopiero 14.08

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 23 tydz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:05

Amus87, Aztoria lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Wogole to tęsknię za dużym miastem półtora roku temu wprowadziliśmy się z Warszawy a ja nie mogę się przyzwyczaic...
    Też wyprowadziłam się z Warszawy kilka lat temu z powodów osobistych. I też za nia tęsknię. zwłaszcza widząc jak się zmienia. Z jednej strony w małym mieście dziecko ma spokój i rośnie w przyjaznym otoczeniu, ale jednak w dużym miescie ma więcej możliwości, więcej imprez dla dzieci, atrakcji itd. My po powrocie z Oxfordu zamierzamy osiąść w stolicy albo pod np w Legionowie. Gdy mąż skończy uniwersytet oxfordzki i kilka kursów powinien dostać dobra pracę w Wawie, a ja mam nadzieję, że dostanę oficjalne przesunięcie do jakiegoś urzędu.

magdzia26 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jakbym.sobie to tłumaczyła, to do kolejnej wizyty będę o tym myśleć :( a wizyta dopiero 14.08
    emikey nie brz przyczyny brzuch robi sie twardy w miejscu gdzie jest dzidzial nawet jesli ty tego nie odczuwasz :) spokojnie. Ja nadal spie na brzuchu troche. Dziecku krzywdy nie zrobisz. Niebawem nie będziesz mogła juz na brzuch spac bo brzuch bedzie za duzy ;) i tyle :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    emikey nie brz przyczyny brzuch robi sie twardy w miejscu gdzie jest dzidzial nawet jesli ty tego nie odczuwasz :) spokojnie. Ja nadal spie na brzuchu troche. Dziecku krzywdy nie zrobisz. Niebawem nie będziesz mogła juz na brzuch spac bo brzuch bedzie za duzy ;) i tyle :)
    No właśnie już do męża dzwoniłam (ja to panikara jestem) i on mi to samo powiedział "ciesz się tym jednym, ostatnim razem" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:17

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No właśnie już do męża dzwoniłam (ja to panikara jestem) i on mi to samo powiedział "ciesz się tym jednym, ostatnim razem" :)
    ja niestety mam duzy brzuch juz sam w sobie wiec mnie boli lezenie na brzuchu gdybym miala mniejszy dlaej bym tak spała a tak chwile i musze sie przekrecic ;) ale tot ak jest jak brzuch większy niż cycki ;) serio nic sie nie stalo. Ja z Kuba w ciazy długo spałam na brzuchu ( mialam mniejszy ;) )

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin wczoraj powitał "oooo ladnie sie brzuszek zaokrąglił"myślałam ze go palne :P mierzyłam w pasie i wiecej nie mam ale ksztat sie troche zmienil z rozlanego na okrągły ;)

a potem "ten miesiąc spokojny pani Olu??:D" ( bo w tym miesiącu nie dzowniłąm nie pisałam z problemem hehehehehe)

magdzia26 lubi tę wiadomość

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ