X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaczęłam mieć myśli ze mój. Brzuszek jednak mały jest. Jakieś dzywne myśli mnie nachodzą. Jeszcze kopać mamy nie chce ;(

• Eli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    A ja właśnie zaczęłam mieć myśli ze mój. Brzuszek jednak mały jest. Jakieś dzywne myśli mnie nachodzą. Jeszcze kopać mamy nie chce ;(
    U mnie jest tak samo, maly brzuszek ruchowprawie brak :) a jaki dzis mialam sen, to szkoda gadac. Nie martw sie, z pierwsza corka ruchy zaczelam czuc od 22 tc, brzuszek maly bo urodzila sie z waga 2300, ale zdrowa i piekna i w ogole dla mniej najcudowniejsza :)

Lady Savage, Amus87, Opolanka 85, aga1402, magdzia26 lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dentysty ide za 2 tyg, szukam jakies fajnego stomatologa dzieciecego w Poznaniu, ma ktos jakis namiar?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie miałam kontrolę z ZUSu - a dopiero co 3 tygodnie temu mnie wzywali... a dziś przyszli sprawdzić...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mnie dentysta jutro czeka. Między dwa zęby ciągle włazi mi jedzenie i boli, bo jeden ząb był ciulowo zaplombowany i tak jakby nie ma ścianki. Mam nadzieję, że mi go ładnie obudują. Mam też dolną ósemkę do wyrwania, ale modlę się żeby dociągnąć z nią do końca ciąży, na razie nie boli.

Czy Wy też chodzicie takie podenerwowane? Ja od kilku dni non stop jestem nabuzowana, wszystko mnie wkurza ;/ Na pewno trochę przez to, że dalej mam mini brzuch i nie czuję ruchów jeszcze. I trochę pewnie hormony. Łożysko mam podobno centralnie na przedniej ścianie, czy ja te ruchy w ogóle poczuję kiedyś :(

W poniedziałek idę na echo serca prywatnie, bo niestety lekarz przesunął. A potem 29 sierpnia mam na nfz u dr Włoch echo. A jeszcze 09.08. połówkowe. Stresy są, bo serce cały czas w górnej granicy bije.

Za tydzień idę na wesele. Mierzyłam sukienkę, którą kupiłam w kwietniu na inną okazję i miałam nadzieję w niej teraz pójść. No i zonk, dopinam się, ale jest opięta i jak na co dzień brzucha nie widzę, to w tej sukience mam mega piłkę :) Jutro muszę czegoś poszukać po sklepach. A używała któraś z Was rajstop w sprayu Sally Hansen? Dobre to jest? Bo z takimi białymi nogami nie pójdę :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Dziewczyny, właśnie miałam kontrolę z ZUSu - a dopiero co 3 tygodnie temu mnie wzywali... a dziś przyszli sprawdzić...
    sunshine a na jakiej podstawie cie wzywali ? krótko pracujesz? masz swoją działalność ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 12:53

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    UNie martw sie, z pierwsza corka ruchy zaczelam czuc od 22 tc, brzuszek maly bo urodzila sie z waga 2300, ale zdrowa i piekna i w ogole dla mniej najcudowniejsza :)
    Oj, jakie piękne, pocieszające słowa <3 Co prawda nie kierowane do mnie, ale Ci za nie dziękuję :)

Eli lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    O rety. Masz działalność, bo nie pamiętam?

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny, mnie dentysta jutro czeka. Między dwa zęby ciągle włazi mi jedzenie i boli, bo jeden ząb był ciulowo zaplombowany i tak jakby nie ma ścianki. Mam nadzieję, że mi go ładnie obudują. Mam też dolną ósemkę do wyrwania, ale modlę się żeby dociągnąć z nią do końca ciąży, na razie nie boli.

Czy Wy też chodzicie takie podenerwowane? Ja od kilku dni non stop jestem nabuzowana, wszystko mnie wkurza ;/ Na pewno trochę przez to, że dalej mam mini brzuch i nie czuję ruchów jeszcze. I trochę pewnie hormony. Łożysko mam podobno centralnie na przedniej ścianie, czy ja te ruchy w ogóle poczuję kiedyś :(

W poniedziałek idę na echo serca prywatnie, bo niestety lekarz przesunął. A potem 29 sierpnia mam na nfz u dr Włoch echo. A jeszcze 09.08. połówkowe. Stresy są, bo serce cały czas w górnej granicy bije.

Za tydzień idę na wesele. Mierzyłam sukienkę, którą kupiłam w kwietniu na inną okazję i miałam nadzieję w niej teraz pójść. No i zonk, dopinam się, ale jest opięta i jak na co dzień brzucha nie widzę, to w tej sukience mam mega piłkę :) Jutro muszę czegoś poszukać po sklepach. A używała któraś z Was rajstop w sprayu Sally Hansen? Dobre to jest? Bo z takimi białymi nogami nie pójdę :)
    opolanka mnie w usmie gin wczoraj powiedzial ze mozna sie zastanawiac jakby teraz serce bylo na 170. do porodu sie obnizy i bedzie do 150 tak mi powiedział. CHyba mu zaufam bo nie mam innego wyjścia. U ciebie tetno niższe niż u nas wiec na bank jest okej.

aaa i gadał ze najważniejsze ze bije miarowo ładnie :)

jeszcze 2h i urlop :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 12:53

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    opolanka mnie w usmie gin wczoraj powiedzial ze mozna sie zastanawiac jakby teraz serce bylo na 170. do porodu sie obnizy i bedzie do 150 tak mi powiedział. CHyba mu zaufam bo nie mam innego wyjścia. U ciebie tetno niższe niż u nas wiec na bank jest okej.

aaa i gadał ze najważniejsze ze bije miarowo ładnie :)

jeszcze 2h i urlop :D
    We wtorek było 159/min :( Ale to tętno chwilowe, raz mierzone. Powiedziała ginka, że przy każdym pomiarze w przeciągu 5 minut było by inne i nie ma co się przyzwyczajać do cyferek, jest górna granica, ale niby ok. Mimo wszystko ostatnio mam schizy. Przepływy idealne. Tętno miarowe. W 18 tygodniu miałam to wstępne echo serca i też genetyk powiedział, że jest ok. Amus, gdybym tylko te ruchy choć troszkę czuła, to bym się tak nie denerwowała :(

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Opolanka poczujesz, ja mimo że to moja druga ciąża ruchy poczułam nie dawno, już nie pamiętam doładnie kiedy to było ale coś początek 20 tyg.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    We wtorek było 159/min :( Ale to tętno chwilowe, raz mierzone. Powiedziała ginka, że przy każdym pomiarze w przeciągu 5 minut było by inne i nie ma co się przyzwyczajać do cyferek, jest górna granica, ale niby ok. Mimo wszystko ostatnio mam schizy. Przepływy idealne. Tętno miarowe. W 18 tygodniu miałam to wstępne echo serca i też genetyk powiedział, że jest ok. Amus, gdybym tylko te ruchy choć troszkę czuła, to bym się tak nie denerwowała :(
    opolanka ale powiedz szczerze co ci dadza ruchy teraz? serduszki zbadane jest okej :) masz w domu detektor? zakup sobie jak nie masz bo chodzi o to ze boisz sie ze dzidziusia nie czujesz ze cos mu sie stało? bo nie wiem czego sie boisz :) ja ci przypomne kolo wrzesnia to co tu piszesz:P jak bedziesz narzekać ze dziecko Cię kopie w żebra :P
    jakbym byla juz po echu serca to bym dawno odetchnęła ;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie czuje.

U mnie w domu detektor pokazuje 135-145 a na badaniu miała 166, a mój puls nie 96. Dziecko czuje, że my zdenerwowane to też się ekscytuje. Choć ja dziś bylam spokojna bo już nie biorę pod uwagę, że coś będzie nie tak to chyba podświadomie i tak jakiś stres jest.

Mnie wszystko wkurza. Ja generalnie jestem nerwus ale w ciąży to wszystko przechodzi ludzkie pojęcie. I to nawet takie typowe pierdoly, że wyprasowalam bluzkę a później stwierdzilam, że jednak będzie mi w niej zimno, ubralam co innego a jednak było ciepło i już mialam spieprzony humor :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytajac o tetnie dużo czytałam na zagranicznych stronach, forach i w duuużej cześći sprawdza się ze u dziewczynek tetno jest wyższe. Nie zawsze ale jednak:) a angli mają normy od 120-180 az końca ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też jeszcze nic nie czuje.

U mnie w domu detektor pokazuje 135-145 a na badaniu miała 166, a mój puls nie 96. Dziecko czuje, że my zdenerwowane to też się ekscytuje. Choć ja dziś bylam spokojna bo już nie biorę pod uwagę, że coś będzie nie tak to chyba podświadomie i tak jakiś stres jest.

Mnie wszystko wkurza. Ja generalnie jestem nerwus ale w ciąży to wszystko przechodzi ludzkie pojęcie. I to nawet takie typowe pierdoly, że wyprasowalam bluzkę a później stwierdzilam, że jednak będzie mi w niej zimno, ubralam co innego a jednak było ciepło i już mialam spieprzony humor :P

mala kiedy mialas 166 ? tzn dziecko kiedy miało :P

u mnie zawsze 148-162 CZASAMI skoczy do 165 ale na sekunde.

u mnie na USG wczoraj brzuszek na 17+6 chyba tydz głowka na 19+4 tydz reszta tez jakos, kopytka tez na 18+6 i gin gada ze i tak jest okej ( pytalam 3 razy ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:16

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    opolanka ale powiedz szczerze co ci dadza ruchy teraz? serduszki zbadane jest okej :) masz w domu detektor? zakup sobie jak nie masz bo chodzi o to ze boisz sie ze dzidziusia nie czujesz ze cos mu sie stało? bo nie wiem czego sie boisz :) ja ci przypomne kolo wrzesnia to co tu piszesz:P jak bedziesz narzekać ze dziecko Cię kopie w żebra :P
    jakbym byla juz po echu serca to bym dawno odetchnęła ;)
    No, czułabym się bardziej w ciąży :) A tak to wciąż jak sen. Detektor mam, wiem że dzidziuś żyje, bo go słyszę :) I wszyscy się pytają, czy ruchy już czuję, albo czy ja w ogóle jestem w ciąży, bo nic nie widać. Tak mnie to wkurza. Zresztą to wszystko mnie wkurza! Poszłam wczoraj do pracy zanieść L-4, to się nasłuchałam. Następnym razem wyślę męża, bo te kobiety z pracy mnie dobijają, zero wyczucia.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    No, czułabym się bardziej w ciąży :) A tak to wciąż jak sen. Detektor mam, wiem że dzidziuś żyje, bo go słyszę :) I wszyscy się pytają, czy ruchy już czuję, albo czy ja w ogóle jestem w ciąży, bo nic nie widać. Tak mnie to wkurza. Zresztą to wszystko mnie wkurza! Poszłam wczoraj do pracy zanieść L-4, to się nasłuchałam. Następnym razem wyślę męża, bo te kobiety z pracy mnie dobijają, zero wyczucia.
    spokojnie :)) poczujesz
    a po porodzie ciag dalszy durnych tekstów typu "karmisz" ? :D

Opolanka 85, magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu tetno zawsze jest niższe niż na wizycie. Jeśli lekarz mówi, że jest ok to znaczy, że jest ok! I nie ma co się doszukiwać problemów.

Dlatego ja zwolnienia wysyłam pocztą. Nie mam ochoty na konfrontację

k878 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strasznie nerwowa w poprzednich ciazach byłam strasznie placzliwa, a teraz to o wszytsko się kloce jak nigdy a zazwyczaj mam charakter ugodowy. Jednak nie teraz poprostu jak ktoś mnie wkurzy to zaraz zaczynam walczyć i się klocic, trochę aż do przesady czasem.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ) a angli mają normy od 120-180 az końca ciąży
    To prawda. Ale ja się i u nas nie spotkałam ze słowami ze tętno musi być w tych widelkach. Tylko jeden lekarz na peenatalnych powiedział mi ze 176 tętno jest wysokie a kilku innych dr ze szpitala klinicznego powiedziało ze to bajki i że jest idealne na tamten tc.
    Natomiast tętno może się wahać od 110-180 cała ciążę od tego powiedzmy 18tc.
    Poza tym Amus chyba nie myślisz że tętno cały dzień jest takie samo?:)
    Czy Ty nie miewasz roznic w ciągu dnia? Logiczne że jak jesteś aktywna biegasz to masz 120. Jak Leżysz to 70.
    Jak masz w domu ciśnieniomierz możesz sama to zaobserwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:21

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ