X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa opolanka ja czasami ruchy czuje a nadal nie czuje sie jak w ciazy i nadal nie wierze :P

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    spokojnie :)) poczujesz
    a po porodzie ciag dalszy durnych tekstów typu "karmisz" ? :D
    Albo sproboj gdzieś wyjść na piwo z koleżankami to nazwa cie wyrodna matka co dziecko zostawia haha.... Jezu ile ja się takich głupot nasluchalam

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    W domu tetno zawsze jest niższe niż na wizycie. Jeśli lekarz mówi, że jest ok to znaczy, że jest ok! I nie ma co się doszukiwać problemów.

Dlatego ja zwolnienia wysyłam pocztą. Nie mam ochoty na konfrontację
    no tak ale pytalam o tydzien ciazy to tetno 166 na wizycie z ciekawości ;)

lunka tak to sobie tez tłumacze :) moze bym i nie zwracala na to uwagi jakby baba na prenatalnych mi nie wspomniala ze coś nie teges a wkurzylo mnie to bo z synem mialam takie samo( ale to prenatalne bo potem niższe) i gadali ze super ;) jedyna różnica ze teraz w Rudzie śląskiej USG a wtedy w Kraku

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Albo sproboj gdzieś wyjść na piwo z koleżankami to nazwa cie wyrodna matka co dziecko zostawia haha.... Jezu ile ja się takich głupot nasluchalam
    ehh to bedzie masakra znowu :) matka polka to powinna w domu siedziec brudna zapuszczona nieszcześliwa itp chyba tego oczekuje społeczeńśtwo
    ale powiem szczerze ze teraz sie nie dam
    nie wiem moze drugie dziecko i człowiek juz doswiadczenie ma :) w szpitalu tez nie dam sie tak traktować jak 6 lat temu. WTedy bylam przerażona wystraszona wszystko nowe itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:25

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus u mnie też mówił że w normie Ale wysokie. A kilku innych lekarzy obalilo to natychmiast. Nawet się Was pytałam. Źródła medyczne(medyczna literatura i książki naukowe) podają ze idealne tętno na 12.5 to 175. Po tym czasie spada natomiast norma będzie 110-180.

Amus87, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, u mnie na prenatalnych w 12t 0 dni tętno 175/min i w karcie pogrubionymi literami wpisane tachykardia. I skierowanie na echo, a wszystko inne wzorcowo, pappa też super. Tydzień temu mi genetyk powiedział, że jak na tamten 12 tydzień, to tętno było w górnej granicy, ale wysokie, bo może miałam niewielką infekcję wewnątrzmaciczną!!! Te słowa odrzuciłam i staram się ich nie kodować. Bo tylko człowieka stresują ;/ Kurna, co lekarz to swoja teoria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:30

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego pecha, że mam już dość normalnie.
    Wracam z wizyty, która i tak była przełożona z wtorku..
    Chodziłam na NFZ tylko dlatego, że pracuje tam moja ukochana pani doktor. USG na każdej wizycie, wszystko ekstra. Dziś nie dość, że się dowiedziałam, że to moja ostatnia wizyta u niej, bo się przeprowadza to jeszcze sprzęt mieli zepsuty i kij z połówkowym... No kuźwa tragedia.
    Mam dość. Będę chodzić już tylko prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Lunka, u mnie na prenatalnych w 12t 0 dni tętno 175/min i w karcie pogrubionymi literami wpisane tachykardia. I skierowanie na echo, a wszystko inne wzorcowo, pappa też super. Tydzień temu mi genetyk powiedział, że jak na tamten 12 tydzień, to tętno było w górnej granicy, ale wysokie, bo może miałam niewielką infekcję wewnątrzmaciczną!!! Te słowa odrzuciłam i staram się ich nie kodować. Bo tylko człowieka stresują ;/ Kurna, co lekarz to swoja teoria.
    przy infekcji wewnatrzmacicznej na tym etapie ciazy zwykle NT jest powiększone. Ludzie czy oni muszą tak straszyć pierdołami akurat 175 jest normą. Ja mialam 175-179 i średnia 177 i ponad norme o te wlasnie 2 :)

MyE wrote:
    Ja mam takiego pecha, że mam już dość normalnie.
    Wracam z wizyty, która i tak była przełożona z wtorku..
    Chodziłam na NFZ tylko dlatego, że pracuje tam moja ukochana pani doktor. USG na każdej wizycie, wszystko ekstra. Dziś nie dość, że się dowiedziałam, że to moja ostatnia wizyta u niej, bo się przeprowadza to jeszcze sprzęt mieli zepsuty i kij z połówkowym... No kuźwa tragedia.
    Mam dość. Będę chodzić już tylko prywatnie.
    i na kiedy teraz masz połowkowe przesuniete ??

Lunk_a wrote:
    Amus u mnie też mówił że w normie Ale wysokie. A kilku innych lekarzy obalilo to natychmiast. Nawet się Was pytałam. Źródła medyczne(medyczna literatura i książki naukowe) podają ze idealne tętno na 12.5 to 175. Po tym czasie spada natomiast norma będzie 110-180.
    mówią że tetno maluszka jest 2 razy takie jak mamusi. ja mam głownie 90 spoczynkowe :P noo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:33

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    opolanka ale powiedz szczerze co ci dadza ruchy teraz?

Szczerze Amus, to ruchy dają bardzo dużo. Ja nie mam detekora, dla mnie to zbędny wydatek, a patrzeć jak brzusio sie rusza od kopniaków, czuć kopniaki, dają bardzo dużo. Ja rozumiem Opolankę w tym momencie bardzo, wiem że opolanki to pierwsze dziecko, moje drugie, i ciągle je porównuje do pierwszego. Tak już jest i denerwowało mnie bardzo że nie czuję, teraz jestem duzo spokojniejsza.

emikey lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Oj, jakie piękne, pocieszające słowa <3 Co prawda nie kierowane do mnie, ale Ci za nie dziękuję :)
    Ja tez wlasnie mam lozysko na przedniej scianie i cala ciaze nie wiedzialam co to porzadny kopniak, dopiero od 35 yc poczulam mocniej. Ma to swoje plusy i minusy, no ale wtedy trzeba sie bardziej wsluchiwac w organizm ;) pamietam jak ginekolog na usg mowi ze dziecko bardzo sie rusza, czy czuje, a ja ze nic, to sie smial, ze faktyczne az dziwne a to jiz byla pozna ciaza ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Szczerze Amus, to ruchy dają bardzo dużo. Ja nie mam detekora, dla mnie to zbędny wydatek, a patrzeć jak brzusio sie rusza od kopniaków, czuć kopniaki, dają bardzo dużo. Ja rozumiem Opolankę w tym momencie bardzo, wiem że opolanki to pierwsze dziecko, moje drugie, i ciągle je porównuje do pierwszego. Tak już jest i denerwowało mnie bardzo że nie czuję, teraz jestem duzo spokojniejsza.

no tak ale ona ma detektor i serduszka słucha wiec wie ze jest okej o to mi chodziło. Ruchy dziecka fajna sprawa nie ma co ukrywać :) ale chodziło ze w razie"W" ma ten detektor :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja tez wlasnie mam lozysko na przedniej scianie i cala ciaze nie wiedzialam co to porzadny kopniak, dopiero od 35 yc poczulam mocniej. Ma to swoje plusy i minusy, no ale wtedy trzeba sie bardziej wsluchiwac w organizm ;) pamietam jak ginekolog na usg mowi ze dziecko bardzo sie rusza, czy czuje, a ja ze nic, to sie smial, ze faktyczne az dziwne a to jiz byla pozna ciaza ;)
    ja tak miałam z Kuba. po 32 tyg poczułam przeciaganie sie takie mocne ale i tak nie mialam tak jak inne mamusie co im brzuch sie wygina we wszystkie strony

w 28 tc bylam na obserwacji w szpitalu bo nie czulam ruchow nic a nic przez caly dzien dziecko na USG i KTG szalało a ja nic nie czułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:39

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie, ruchy czułam baaaardzo często, od razu codziennie, córka dość energiczna była jakby to nazwać. No i było jeszcze przed 30tc widać, jak przy przeciąganiach wędruje jakaś kulka jakby po brzuchu, ale nie potrafiłam zidentyfikować czy to stopa czy ręka ;)

Takie kopniaki jak teraz czułam wtedy jakies dwa tyg później. Teraz łożysko z tyłu.

Ciekawe jak tym razem będzie z ruchami w późniejszej ciąży ;) wtedy lekarz mi nie dowierzał, że dziecko aż tak może się ruszać ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mega ulewa ;/ Ciemno, zimno, tylko siedzieć w domu.

Amus, gdybym teraz detektora nie miała, to chyba tylko kaftan bezpieczeństwa by mi pozostał :) A tak to chociaż trochę mnie uspokaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 13:47

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-przeplyw miałam badany w 13tyg. Później już nie. Bo te usg co miałam ostatnio, to był tylko podgląd. Siedzę już w przychodni. Czekam. Będę pierwsza, więc powinna niedługo wejść. Trzymajcie kciuki. Ręce mi się trzęsą ze stresu

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi ruchami to sie zgadzam. Daja niesamowicie duzo. Ja czyje od 3 dni. Na razie sporadycznie, nieregularnie i niezbyt mocno ale uspokajaja na caly dzien. Ale...ja mam lozysko z przodu, ale jakby przesuniete z lewej i wyzej. Wiec mam podobno maly przesmyk z prawej strony i nisko. I faktycznie. Pierwsze ruchy poczulam baardzo nisko w podbrzuszu, jak mala mi sie obrocila na pecherzu i yo chyba calym cialem. Teraz tez najczesciej jak czuje to lekkie stukniecie w okolicach pecherza, czy szyjki, jak poleze dluzej na plecach. Do tego zdarzymy mu sie ze 3 kopniaczki elasni z prawej strony, z cegi jeden solidny, az moj M. poczul. Ale faktem jest, ze tam gdzie mam lozysko, nie czuje kompletnie nic. Zero. Jakby robilo gruba izolacje. Wiec jesli macie lozysko z przodu calkiem, to faktycznie nic nie czuc.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ten strach dopóki nie czuć ruchów.

Dopóki nie zaczęłam czegoś czuć bałam się, choć po usg było troche lepiej wreszcie, ale ten detektor mnie uspokajał :) teraz tak z czystej przyjemności słucham czasem.

A i z córką nie wiem czy to przez łożysko bo wpierw było na ścianie przedniej i w dnie macicy a potem tylko z przodu, ale jakoś nie dostawałam kopów w żebra :D może jej za ciasno było a może i przez łożysko, tylko raz dostałam takiego kopa w żebra bolesnego, pęcherz też mi oszczędzała :)

A teraz gmeranie blisko pęcherza jest :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus-przeplyw miałam badany w 13tyg. Później już nie. Bo te usg co miałam ostatnio, to był tylko podgląd. Siedzę już w przychodni. Czekam. Będę pierwsza, więc powinna niedługo wejść. Trzymajcie kciuki. Ręce mi się trzęsą ze stresu
    trzymam mocno. Daj znac od razu !!

mnie gin wczoraj powiedzial ze mam bardzo długą szyjke i zamknieta ze przedwczesny mi nei grozi ( ale wiem przeciez to sie moze zmienic z dnia na dzien)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:00

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszą. Aż podeślę źródło jak odnajdą z tym tetnem co odnalazłam.
    Na peenatalnych mierzył mi 3razy. 176 172 i 164. Zapisał najwyższy wynik.
    I jakoś na test pappa nie miało to wielkiego Wpływu.
    Teraz w usg z opcją sercowa wszystko ok.
    I tętno też teraz się waha. Nie jest co badanie takie samo.
    Myślę że nie ma co szukać sztucznych problemów :) tylko cieszyć się ze ich nie ma.
    A lekarze sa różni. Same wiecie czasem powiedzą coś co potrafi wbić w ziemię.
    Ja na szczęście na swojej drodze spotykam samych życzliwych dobrych oddanych ludzi - lekarzy.
    Tylko ten dr od peenatalnych był trochę dziwny Ale to miałam badanie nie u siebie e mieście i u lekarza całkiem mi obcego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:07

iv09i09katk65tr1.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny, mnie dentysta jutro czeka. Między dwa zęby ciągle włazi mi jedzenie i boli, bo jeden ząb był ciulowo zaplombowany i tak jakby nie ma ścianki. Mam nadzieję, że mi go ładnie obudują. Mam też dolną ósemkę do wyrwania, ale modlę się żeby dociągnąć z nią do końca ciąży, na razie nie boli.

Czy Wy też chodzicie takie podenerwowane? Ja od kilku dni non stop jestem nabuzowana, wszystko mnie wkurza ;/ Na pewno trochę przez to, że dalej mam mini brzuch i nie czuję ruchów jeszcze. I trochę pewnie hormony. Łożysko mam podobno centralnie na przedniej ścianie, czy ja te ruchy w ogóle poczuję kiedyś :(

W poniedziałek idę na echo serca prywatnie, bo niestety lekarz przesunął. A potem 29 sierpnia mam na nfz u dr Włoch echo. A jeszcze 09.08. połówkowe. Stresy są, bo serce cały czas w górnej granicy bije.

Za tydzień idę na wesele. Mierzyłam sukienkę, którą kupiłam w kwietniu na inną okazję i miałam nadzieję w niej teraz pójść. No i zonk, dopinam się, ale jest opięta i jak na co dzień brzucha nie widzę, to w tej sukience mam mega piłkę :) Jutro muszę czegoś poszukać po sklepach. A używała któraś z Was rajstop w sprayu Sally Hansen? Dobre to jest? Bo z takimi białymi nogami nie pójdę :)

Ja idę we wrześniu i wyhaczyłam na Allegro fajną długą z Asos Maternity mega tanio. Dużo jest licytacji z tej firmy i nawet za kilkadziesiąt zł można kupić ekstra kieckę :) Szkoda mi więcej wydawać na coś, co raz założę.
    Mam te rajstopy z Sally Hansen już z kilka lat i jestem bardzo zadowolona.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ