Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Straszą. Aż podeślę źródło jak odnajdą z tym tetnem co odnalazłam.
Na peenatalnych mierzył mi 3razy. 176 172 i 164. Zapisał najwyższy wynik.
I jakoś na test pappa nie miało to wielkiego Wpływu.
Teraz w usg z opcją sercowa wszystko ok.
I tętno też teraz się waha. Nie jest co badanie takie samo.
Myślę że nie ma co szukać sztucznych problemówtylko cieszyć się ze ich nie ma.
A lekarze sa różni. Same wiecie czasem powiedzą coś co potrafi wbić w ziemię.
Ja na szczęście na swojej drodze spotykam samych życzliwych dobrych oddanych ludzi - lekarzy.
Tylko ten dr od peenatalnych był trochę dziwny Ale to miałam badanie nie u siebie e mieście i u lekarza całkiem mi obcego.
mój m ma teorie spiskowąuznal ze ta babka nas chciała postraszyć bo dzięki temu zapłaciliśmy 130 zł za Pappa na które serdecznie namawiała ..... widziala wskazania mogla dac skierowanie....
u mnie nie zapisala najwyższego powiedziala ze komp sam sobie oblicza średniąWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:13
-
Amus, Opolanka, tak mam działalność.
3 tygodnie temu miałam się stawić z dokumentacją firmy i udowadniać, że działa, i że miałam wystarczająco dużo środków, żeby opłacić wyższy Zus. No a dziś przyszły sprawdzić, czy siedzę w domu... Ale do sąsiadki też poszły, a nie wiem na jakiej ona jest podstawie zatrudniona, może tak przy okazji zrobiły sobie rundkę po dzielnicy... -
nick nieaktualnySunshine_111 wrote:Amus, Opolanka, tak mam działalność.
3 tygodnie temu miałam się stawić z dokumentacją firmy i udowadniać, że działa, i że miałam wystarczająco dużo środków, żeby opłacić wyższy Zus. No a dziś przyszły sprawdzić, czy siedzę w domu... Ale do sąsiadki też poszły, a nie wiem na jakiej ona jest podstawie zatrudniona, może tak przy okazji zrobiły sobie rundkę po dzielnicy... -
nataliamonika wrote:Ja idę we wrześniu i wyhaczyłam na Allegro fajną długą z Asos Maternity mega tanio. Dużo jest licytacji z tej firmy i nawet za kilkadziesiąt zł można kupić ekstra kieckę
Szkoda mi więcej wydawać na coś, co raz założę.
Mam te rajstopy z Sally Hansen już z kilka lat i jestem bardzo zadowolona.
A powiedz, łatwo się rozprowadza te rajstopy? Bo z samoopalaczem nigdy sobie nie radziłam, zawsze mi się smugi robiły. A te rajstopki mają dość dobre recenzje na necie. Nie miałaś smug? Przed imprezą to lepiej dzień wcześniej nałożyć? Myślałam o kolorze 01, bom w tym roku blada jak córka młynarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:22
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Sunshine_111 wrote:Amus, Opolanka, tak mam działalność.
3 tygodnie temu miałam się stawić z dokumentacją firmy i udowadniać, że działa, i że miałam wystarczająco dużo środków, żeby opłacić wyższy Zus. No a dziś przyszły sprawdzić, czy siedzę w domu... Ale do sąsiadki też poszły, a nie wiem na jakiej ona jest podstawie zatrudniona, może tak przy okazji zrobiły sobie rundkę po dzielnicy...
W ogóle nie wiedziałam, że nawet to kontrolują, na jakiej podstawie i po co? Ja mam działalność od 2011 roku, chorobowe zaczęłam płacić dopiero od tego roku i podwyższyłam znacznie składki, żadnej kontroli nie miałam póki co.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Opolanka, Aga ja też ciągle nic nie czuje a jestem dokładnie co do dnia tak jak Aga czyli dzisiaj mam 19t4d... I tez już nie moge się doczekać... Ale mam łozysko właśnie na przedniej ścianie i niestety do szczupłych nie należę a to też ma pewnie znaczenie.
Mala skąd wiesz, że to co poczułas kilka dni temu, to nie były jednak ruchy małej? Bo wtedy myślałaś że to ruchy.I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
a ja ruchy czuje mega mocne. Wczoraj jak Mały szalał, powiedzialam dla mojego Mężą zeby przylozyl reke do brzucha, to go poczuje. Mały tak kopnął, że mąż az sie wystraszyl i odskoczył
Nie wyobrazal sobie ze to az tak mocno
i pierwszy raz w zyciu poczul ruchy dziecka przez brzuch
Ale jakos sie tego wystraszyl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 15:45
-
Opolanka 85 wrote:Patrzyłam w internecie na sukienki, ale trochę się boję, że nie trafię z rozmiarem. Choć widziałam śliczne. Ja wcześniej zamawiałam z Zalando sporo, ale ostatnio nie mam szczęścia do zakupów.
A powiedz, łatwo się rozprowadza te rajstopy? Bo z samoopalaczem nigdy sobie nie radziłam, zawsze mi się smugi robiły. A te rajstopki mają dość dobre recenzje na necie. Nie miałaś smug? Przed imprezą to lepiej dzień wcześniej nałożyć? Myślałam o kolorze 01, bom w tym roku blada jak córka młynarza.
Ja znalazłam specjalnie taki fason, że mam nadzieję, że będzie dobra we wrześniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b9af67f1f71.jpg
Używam też samoopalacza w zasadzie cały czas latem, bo nie opalam się, ale na to nakładam czasami ten spray i absolutnie nie ma porówniania. Zupełnie dwa różne produkty. Przy samoopalaczu faktyczny efekt widać po jakimś czasie, a tu masz natychmiastowo, tak jakbyś podkład na twarz nakładała. Wydaje mi się, że nie da się tego sprayu źle nałożyć, rozprowadzasz taką jakby cienką mgiełkę po nogach i wszystko da się spokojnie wyrównać i podokładać gdzie chcesz. Nawet gdybyś coś spaprała, to zmywa się to wodą z mydłem bez problemu, ale chyba nie ma takiej opcji. Uważaj tylko, żeby na żadnych dywanikach nie nakładać, bo czasem coś pryśnie i dobrze wstrząśnij przed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:34
Gaja
nataliamonika wrote:Ja znalazłam specjalnie taki fason, że mam nadzieję, że będzie dobra we wrześniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b9af67f1f71.jpg
Używam też samoopalacza w zasadzie cały czas latem, bo nie opalam się, ale na to nakładam czasami ten spray i absolutnie nie ma porówniania. Zupełnie dwa różne produkty. Przy samoopalaczu faktyczny efekt widać po jakimś czasie, a tu masz natychmiastowo, tak jakbyś podkład na twarz nakładała. Wydaje mi się, że nie da się tego sprayu źle nałożyć, rozprowadzasz taką jakby cienką mgiełkę po nogach i wszystko da się spokojnie wyrównać i podokładać gdzie chcesz. Nawet gdybyś coś spaprała, to zmywa się to wodą z mydłem bez problemu, ale chyba nie ma takiej opcji. Uważaj tylko, żeby na żadnych dywanikach nie nakładać, bo czasem coś pryśnie i dobrze wstrząśnij przed.
A jak myślisz, czy te rajstopy to nałożyć dzień przed weselem, czy rano w dniu wesela? Bo wiadomo, że samoopalacze, czy nawet balsamy brązujące trzeba wcześniej, ale jeśli tu jest efekt natychmiastowy, to sama nie wiem? Ale kupię je na pewno!
Ja to pół życia jadę na balsamie brązującym, ale nogi zawsze średnio mi wychodziły przy smarowaniu.
Chyba kupię jutro, to od razu spróbuję na weekend nałożyć i zobaczę ile się będą trzymały rajstopki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 14:43
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:no tak ale ona ma detektor i serduszka słucha wiec wie ze jest okej o to mi chodziło. Ruchy dziecka fajna sprawa nie ma co ukrywać
ale chodziło ze w razie"W" ma ten detektor
Wiem o co Ci chodziłotylko sama dobrze wiesz, że im nasze dzieci będą większe, a kopniaki bardziej wyczuwalne, mało która będzie używać detektora, bo przecież są kopniaki, detektor będzie wtedy uzywany w przypadku braku ruchu w ciagu 24 h.
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/99af5184dbf0.jpg
Poznajcie Wojtusia. 337gr cudownego, zdrowego chłopczyka. Wszystko na swoim miejscu. Serduszko prawidłowe. Przepływ wsteczny też. Ale dla mojego świętego spokoju dostałam skierowanie na echo na NFZ. Nawet nie musiałam prosić. Lekarz san mi wypisał. Szyjke mam trochę krótsza. Ale twarda i zamknięta. Łożysko sie podniosło. Jest na tylnej ścianie i wysokojestem mega szczęśliwa. Popłakałam się jak zobaczyłam ta twarzyczke.
salenne, Mamabyc3, aga1402, Opolanka 85, Aztoria, Lady Savage, emikey, [m]alina, Iruletka, Coco55, Petitka, Jooozefka, ślązaczka, magdzia26, k878, ara lubią tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Piękna sukienka, właśnie takie rękawki bym chciała! Jak bym miała później to wesele, to też bym się na coś takiego właśnie zdecydowała. Pięknie eksponuje brzuch. Teraz jeszcze brzuch ja mam mały, więc po prostu jakąś taką sukienkę w literkę A sobie kupię chyba.
A jak myślisz, czy te rajstopy to nałożyć dzień przed weselem, czy rano w dniu wesela? Bo wiadomo, że samoopalacze, czy nawet balsamy brązujące trzeba wcześniej, ale jeśli tu jest efekt natychmiastowy, to sama nie wiem? Ale kupię je na pewno!
Ja to pół życia jadę na balsamie brązującym, ale nogi zawsze średnio mi wychodziły przy smarowaniu.
Chyba kupię jutro, to od razu spróbuję na weekend nałożyć i zobaczę ile się będą trzymały rajstopki.
Nakładasz dosłownie przed samym wyjściem, wysycha momentalnie. Wypróbuj go sobie wcześniej, to zobaczysz jak działa, identycznie jak makijaż na twarzyJa tez na razie mam mały brzuch i w ciążowych rzeczach wyglądam jak w workach, ale mam nadzieje, że we wrześniu będzie już bardziej pokaźny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 15:13
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnyJa miałam dwa razy nie trzy ze czułam takie kopniaczki ..... mam.nadzyeje ze to kopniaczki a nie jakieś tam jelita
ale myślałam że to będzie codziennie. ... dziewczyny tak piszą ze o tej samej porze dnia ich dzieciaka się ruszają ...a u mnie to cisza znowu.
Nareszcie koniec pracy)
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś załapałam doła. Już niedługo przeprowadzam się do Anglii ale nie jestem z tego powody szczęśliwa. Oczywiście tęsknię za mężem bardzo ale ... jestem zrzyta też z rodzina, zwłaszcza z mama. Nie chce brzmieć jak dZiecko ale będZie mi w Anglii bez niej smutno, a wiem że nie przyleci bo schorowana
dziś przyniosła mi torbę ciuszków i jakoś tak mi się smutno zrobiło, że nie będę mogła z nią chodZic na spacery po sklepach z ciszkami czy na spacery w wózkiem. Mąż pracuje całe dnie, więc będę sama
wiem że brzmie jak mazgaj ale po porostu im bliżej wyjazdu tym częściej popadam w te mysli i jest mi smutni
-
Opolonka a ja Ci polecam uzycie balsamu brazujacego DOVE do jasnej karnacji taka zloto brazowa tubka. Uzywam go czesto, nie ma szans zeby narobil plamy, ale koniecznie ten do jasnej karnacji. I bedziesz miala cale cialo pieknie brazowe a nie tylko nogi. Bo to glupio bedzie wygladalo, cala blada, a brazowe nogi
-
emilkey bedziesz ja odwiedzac
I jak przylecisz to na caly tydzien na przyklad i caly ten jej czas poswiecisz. Wiem ze pewnie na poczatku z malym dzieckiem bedzie ciezko, ale pamietaj jak sie bardzo chce to wszystko jest realne. Ja mieszkam w Niemczech od dwoch lat a widze sie z mama i tata okolo 6 razy w roku i to wlasnie na tydzien mniej wiecej za kazdym razem
emikey lubi tę wiadomość