X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Na mnie tez źle wpływająja upały. Jak w danym miejscu jest duszno, to mi sie robi słabo :( Tydzień temu prawie zaliczyłam omdlenie. W upały juz wole sama nigdzie na dłużej nie wychodzić dla wlasnego dobra...[/QUOTE]

oj tez tak mam. Siedze teraz w domu pod wiatrakiem i nosa nie wychylam. I caly tydzien nas taki czeka. Bede wychodzic wieczorami na male spacery zeby chociaz troche sie poruszac.

[m]alina lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) 10 h jechalismy dwie przerwy po 45 min a rrezte przespalam. Nie spuchly mi nogi bo mialam je ciagle w gorze na desce tzn zmienialam pozycje

Tu jest 22 stooniw czyli idealnie :D dobrze ze ucieklismy od tych upalow :D

salenne, k878, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Jooozefka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w ogóle z domu nie wychodzę. Mamy dziś piżama day :D A na obiadek placki ziemniaczane! Tak mi ostatnio smaku narobiłyście mówieniem o plackach, że dziś zagoniłam męża do tarcia ziemniaków :)

Wachciowa, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, emikey lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w basenie z dzieckiem na ogrodzie w cieniu :3

salenne lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj mega dola. A zasadzie od wczoraj.

Tak mnie wkurwia ten mój ze nie macie pojęcia. Mam poczucie ze w ogole mi nie pomaga. Ciągle wyjeżdża na te swoje mecze, robote ma kiepsko płatna - ale czego się spodziewać pracując 3h dziennie. A ogole nie chce dorosnąć... ja cały dzień zapieprzalam w pracy, dom był na mojej głowie bo on był na meczu za granicą a teraz w weekend sama musiałam posprzątać miekszkanie. On tego nie lubi robić i tyle... czasami brakuje mi już sił

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny naprawdę nie wiem jak wy to robicie ze tak mało przytyłyscie ? Ja już mam z 8-9 kg na plusie a jak wrócę z tych wakacji 14 dni na all to już nie widm co to będzie :(

Beti, rozmawiałyśmy już tutaj na ten temat, że nie ma się co porównywać, bo każda z nas startowała z inną wagą. Im wyższa waga czy nadwaga, tym zwykle mniej się tyje w ciąży i odwrotnie. Ja sobie zawsze sprawdzam przyrost z tym kalkulatorem

http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 13:51

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy tyje inaczej ja mam na minusie ale ja nie moge zbytnio przytyc bo moje bmi jest kolo 39 jakos. Waga sie nie przejmujcie jedynie zwracajcid uwage na nadmierne puchniecie bo to zwykle trzeba konsultowac.

Leb mnie boli. M pojechal z kuba nad morzena rowerach (mamy jakos 1 km) pogoda okej najwazniejszd ze nie pad a lalo tu caly tydzien ;) chrzestna pokazala mi ciuchy dla malej ktore juz upolowala, cudne :)))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco ja z moim przed zaciazeniem bylam 5 lat. Ale nie mieszkalismy ze soba. Potem w czerwcu slub remont w pazdzierniku dziecko....dotrzec sie bylo ciezko zajelo nam to rok;) takze musiscie nad soba pracowac, duzi rozmawiac bo jak dziecko sie pojawi zgrzytow bedzie o wiele wiecdj a czasu na rozmowe mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 14:28

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś gotuje leczo :) posiadanie męża Węgra zobowiązuje ;) chociaż placki ziemniaczane też bym zjadła

salenne, Amus87 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kufffffa mać co za skwar, nad jeziorem jest 31 stopni w cieniu i co chwila mąż mnie wężem ogrodowym polewa :-P Smoku uważaj z tym wentylatorem, półtora tygodnia temu siedziałam zbyt długo przed nim i się załatwiłam. Do tej pory mam gila do pasa i kaszlę jak gruźlik

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu dziecku naprawdę po piątkowym usg się przstawiło. O tej godzinie to nie kopał. A teraz to chyba bieg przez plotki sobie zorganizował.
    A macie czasami takie uczucie, jakby wam się dziecko naprezalo. Ja odnoszę wrażenie jakby się zabierał o moje flaki i wypychał na zewnątrz. A jak poruszam to miejsce to za chwilę takie "plum" i odpływa. Jak będzie większy i tak zaprze mi się o żebro, to dziękuję :)

U nas już 32w cieniu. Jak otworzyłam na chwilę balkon od zachodu, to już czułam piekarnik. Na południowej stronie to nie chce myślec jak jest gorąco.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco ja z moim męźem mieszkam kilkanaście lat i początki też były trudne. Nic nie potrafił zrobić, teściowa we wszystkim ich wyręczała i pod nos podstawiała. Nie chciał po dobroci to go siłą zmusiłam do roboty. Połowę naczyń wytłukłam w złości bo choleryk jestem, ale dopięłam swego ;-) Teraz nie mam z nim tego typu problemów

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja dziś gotuje leczo :) posiadanie męża Węgra zobowiązuje ;) chociaż placki ziemniaczane też bym zjadła
    Niech Ci mąż w rewanżu placki przygotuje :-)

emikey lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy posiadające już dzieci, wycinanie metki z ubranek dzieci? Czasem są tak sztywne, że nawet dorosłego by draznily.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wycinam

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie sortuje ciuszki które już mam i tak myślę czy by odrazy nie trachnac tych metek

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Coco ja z moim męźem mieszkam kilkanaście lat i początki też były trudne. Nic nie potrafił zrobić, teściowa we wszystkim ich wyręczała i pod nos podstawiała. Nie chciał po dobroci to go siłą zmusiłam do roboty. Połowę naczyń wytłukłam w złości bo choleryk jestem, ale dopięłam swego ;-) Teraz nie mam z nim tego typu problemów
    Szkoda mi naczyn bo większość akurat ja kupowałam A i posprzątać musiałabym sama... ;)
    Znywac to akurat zmywa chociaż też na raty bo o co ogarnąć za jednym zamachem.
    Za to odkurzacz parzy, a o umyciu łazienki czy kuchni to mogę od 6 lat pomarzyć...

Idę na spacer może jak się trochę zmecxe to mi się lepiej zrobi ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ja tak wlasnie mam. Kopniaczki tylko troche, ale glownie czuje takie mocne napiecie np w dole brzucha, jakby mala z calej sily sie rozpychala...az musze usiasc, polozyc sie, oprzec bo wydaje mi sie ze wybuchne. Ja mam teorie ze ona sobie zrobila tam.basen i plywa ;)

Szczesliwa_mamusia, k878 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mojemu dziecku naprawdę po piątkowym usg się przstawiło. O tej godzinie to nie kopał. A teraz to chyba bieg przez plotki sobie zorganizował.
    A macie czasami takie uczucie, jakby wam się dziecko naprezalo. Ja odnoszę wrażenie jakby się zabierał o moje flaki i wypychał na zewnątrz. A jak poruszam to miejsce to za chwilę takie "plum" i odpływa. Jak będzie większy i tak zaprze mi się o żebro, to dziękuję :)

U nas już 32w cieniu. Jak otworzyłam na chwilę balkon od zachodu, to już czułam piekarnik. Na południowej stronie to nie chce myślec jak jest gorąco.

U mnie mlody robi sobie od czasu trampoline z lewej pachwiny ;)

Szczesliwa_mamusia, k878 lubią tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey utnij, jak Ci dziecko nie będzie chciało usnąć i będzie rozdrażnione a Ty już nie będziesz miała pomysłu co jest powodem jego niezadowolenia to przynajmniej drapiące metki będziesz już miała wyeliminowane. Są dzieci, które szczerze ich nie znoszą. Mój tak nie cierpiał zakrytych stópek, musiał mieć je gołe.

dhpclr4.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ