X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Szkoda mi naczyn bo większość akurat ja kupowałam A i posprzątać musiałabym sama... ;)
    Znywac to akurat zmywa chociaż też na raty bo o co ogarnąć za jednym zamachem.
    Za to odkurzacz parzy, a o umyciu łazienki czy kuchni to mogę od 6 lat pomarzyć...

Idę na spacer może jak się trochę zmecxe to mi się lepiej zrobi ;)
    Coco to już długo walczysz, ja bym chyba nie wytrzymała tyle czasu. Udusiłabym ;-)

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Coco to już długo walczysz, ja bym chyba nie wytrzymała tyle czasu. Udusiłabym ;-)
    Kocha ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocco- 6 lat, ja bym chyba nie dała rady. Mi zajęło rok wychowanie, że nie będę sprzątaczką, kucharką, praczką. Jak czasem się zapominał, to mu porządnie przypominałam. nie ukrywam,że czasem i do szantażu się posuwałam,ale nie było wyjścia. Widzę,że szantaż na mojego najlepiej działa :) ja to też powtarzam,że jak się czasem facetem nie wstrząśnie, to nie się nie otrząśnie ;)
    Mam nadzieję,że jak się Wam dziecko urodzi, to Twój mąż troszkę zmieni podejście. Jest szansa,że zwariuje na punkcie dziecka :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mamy posiadające już dzieci, wycinanie metki z ubranek dzieci? Czasem są tak sztywne, że nawet dorosłego by draznily.
    oj tak, Zuza nie ma metek żadnych.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kocha ;)
    Ha ha, chyba, że tak ;-)

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż gotuje, sprząta, odkurzać, ściera podłogę, zmywa, dba o kwiaty, sądzi zioła do kuchni, pierze, prasuje. Jedyne czego nie chce robić to sprzątać toalety. Chyba jestem szczęściara :)

Zapowiedział jednak, że jak dZiecko będzie płakać w nocy to on wynosi sie spać do drugiej sypialni (jakby za ściana nie było słychać).

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na termometrze 42'C :O

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój po tych wspólnych latach, też nie wymiguje z prac domowych. Jedynie to też nie sprząta łazienek,ale to pikuś. Teraz to i nawet pieli warzywniak. co do dziecka, to na razie mamy ustalony plan taki- on w tygodniu śpi, ja wstaję, a weekend ja ściągam pokarm i ja się śpię,a on wstaje. Na razie za- zobaczymy co życie napisze :D

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kazał mi kupić nieprzezroczyste butelki do sciagnietego mleka bo cytuje "to jest obrzydliwe ".

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    U mnie na termometrze 42'C :O
    słońce już pewnie daje w termometr powoli. U mnie w domu na szczęście 23. na dwór, to nawet ręki nie chcę wystawiać. Jakos w ogóle jestem dzisiaj zmęczona,nie wiem czy to przez ten upał, czy przez to,że dostałam w głowę kanapą. Mam w salonie taką kanapo-wersalkę. koty mi tam weszły, nie zauważyliśmy,a chciałam ją rano przeprać, bo po ostatnim nasikaniu kota, dalej mi śmierdziało, i mąż podniósł ta przednią część, a ja się nachyliłam by sięgnąć koty i za mocno pchnęłam. Ściągnęłam mechanizm zabezpieczający i całym przodem kanapy dostałam w potylice. Aż mi łzy stanęły w oczach. Działo się to tak szybko,że nawet P. nie był w stanie zareagować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój kazał mi kupić nieprzezroczyste butelki do sciagnietego mleka bo cytuje "to jest obrzydliwe ".
    jak obrzydliwe, przecież mleko jak mleko. Będzie białe :) Moze sie boi, że przez pomyłkę sam się napije :) i jeszcze mu posmakuje ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierze w faceta idealnego, nie ma idealnych ludzi.

Co do mojego to ja się nie wypowiadam, żaliłam się kiedyś na forum, jakaś laska potem mojemu doniosła na fb ;/, mielismy potem ciche dni. Dlatego obiecałam sobie że chodźby się waliło i paliło to się nie pożalę już.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że niechęć do sprzątania łazienki faceci mają w genach. Mój wszystko w domu robi, ale łazienki nie ruszy.

A co do mleka to stwierdził, że chce spróbować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 16:24

• emikey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Co do mojego to ja się nie wypowiadam, żaliłam się kiedyś na forum, jakaś laska potem mojemu doniosła na fb ;/, mielismy potem ciche dni. Dlatego obiecałam sobie że chodźby się waliło i paliło to się nie pożalę już.
    Ludzie chyba nie mają co robić w życiu ...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta co doniosla to jakas kretynka za przeproszeniem...no rece opadaja.

Ale faktycznie nie ma facetow idealnych. Moj sam z siebie nic nie robi, ale jak poprosze to bez gadania ogarnia. Raz lepiej raz girzej ale jest. Teraz bez slowa sam gania po zakupy, zmywa czy gotuje w wolne dni. On tylko nie ma potrzeby sprzatania wiec jak mu nie przypomne to bym chyba zarosła brudem po dach. Ale ma wade ktora mnie wkurza potwornie - nie pomaga mi finansowo, szczegilnie teraz jak w ciazy jest mi ciezko . Gdzies ja nawalilam bo zawsze zosia samosia bylam i teraz mam za swoje. A rozmowy jakos mu nie trafiaja do glowy i i rak sama musze sobie wszystko zalatwiac...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wszystko robię bo jestem na zwolnieniu i mam czas ale normalnie to dzielilismy się obowiązkami. Boję się, że jak pojawi się dziecko to on nadal będzie myślał, że ja nie pracuje to przecież mam czas. Choć już mu zapowiedziałam, że nie ma co liczyć na obiadek i czysty dom po urodzeniu ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że kocham ;) szantaż na niego nie działa. Oboje mamy silne charaktery. Czasami nawet tydzień słowa nie zamienimy :)
    Duży żal mam do jego matki ze niczego jego ani jego rodzeństwa nie nauczyła. Ale swoją drogą mając 2 razy w tygodniu sprzataczke raczej miał słabą motywację żeby czegos się uczuc

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ta co doniosla to jakas kretynka za przeproszeniem...no rece opadaja.

Ale faktycznie nie ma facetow idealnych. Moj sam z siebie nic nie robi, ale jak poprosze to bez gadania ogarnia. Raz lepiej raz girzej ale jest. Teraz bez slowa sam gania po zakupy, zmywa czy gotuje w wolne dni. On tylko nie ma potrzeby sprzatania wiec jak mu nie przypomne to bym chyba zarosła brudem po dach. Ale ma wade ktora mnie wkurza potwornie - nie pomaga mi finansowo, szczegilnie teraz jak w ciazy jest mi ciezko . Gdzies ja nawalilam bo zawsze zosia samosia bylam i teraz mam za swoje. A rozmowy jakos mu nie trafiaja do glowy i i rak sama musze sobie wszystko zalatwiac...
    My też mamy osobne budżety. Niby każdą rzecz do domu kupujemy razem ale na swoje przyjemności każdy musi mieć swoje. I szczerze mówiąc przeraża mnie ten macierzyński bo dostanę jakieś grosze...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam moje drogie na przysłowiowy pysk dzisiaj. Nie dość, że w pracy na nogach od rana to później zachciało mi się wyruszyć na poszukiwania sukienki na poprawiny i dopiero przed chwilą dotarłam do domu. Moje dziecko to chyba będzie sobie imprezy urządzać po nocach jak je tak teraz będę kołysać za dnia.
    Dołączam zdjęcie co by się też swoim bębcolem pochwalić ;P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5edbc7330093.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 17:49

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, emikey, [m]alina, Iruletka, Jacqueline, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kasa nie ma problemu. Nie mamy co prawda wspólnego konta, ale mój mąż to nawet hasła do swojego nie zna już nie mówiąc o moim. U nas zasada jest taka, że mąż płaci wszystkie rachunki (a raczej ja płacę z jego konta) a ja jedzenie. Przyjemności, ciuchy i takie tam w zależności kto co komu i ile zostało. Jak trzeba bylo mężowi buty, a nie mial już kasy, ja kupowałam. Gdy mi coś potrzeba,a ja nie mam to bez problemu mi kupował. My i tak traktujemy nasze pieniądze jako wspólne. Mimo, że na różnych kontach. Sprawdza się to u nas i jest dobrze jak jest. Wydatki powyżej 200zl konsultujemy wspólnie. Chodzi o to, żeby spiąć się w budżecie na koniec miesiąca. Zazwyczaj to ja wiem ile kasy mamy i czy nam starczy, więc ja jak mam coś kupić drozszego, to informuje, mój mąż zawsze się śmieje, że skoro uważam że nas stać to mam kupić. On zawsze się mnie pyta. Boi się, że przyjdzie mi leżeć w szpitalu, to się pogubi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 17:39

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ