X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Czy Wy też tak często czujecie ruchy? Ja mam wrażenie, że nie ma chwili, kiedy ich nie czuję. Budzę się rano - czuję, siedzę w pracy - czuję, kładę się spać - czuję. Chyba tylko jak chodzę, coś robię to nie czuję :D Wczoraj narzeczony przyłożył rękę do brzucha i mówi: 'Wooow, to nie jest takie delikatne, jak myślałem, to konkretne kopniaki!'.

Ja mam co jakiś czas pojedyńcze kopniaki, albo czkawkę, jak chodzę to nic nie czuję jeszcze, natomiast jak się położę, to już konkretna impreza

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak szybko te bodziaki się rozeszły, udało mi się zamówić, ale widzę, ze już nie ma...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Czy Wy też tak często czujecie ruchy? Ja mam wrażenie, że nie ma chwili, kiedy ich nie czuję. Budzę się rano - czuję, siedzę w pracy - czuję, kładę się spać - czuję. Chyba tylko jak chodzę, coś robię to nie czuję :D Wczoraj narzeczony przyłożył rękę do brzucha i mówi: 'Wooow, to nie jest takie delikatne, jak myślałem, to konkretne kopniaki!'.

Też mam wrażenie, że moje dziecko bryka cały czas. Momentami tak mocno kopie, że aż boli :P

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah juz ktoras jakis czas temu wrzucila linka na fejsa, z tydzien temu, jezcze strona nie byla tak popularna. Ja sie przyznaje ze udalo mi sie od poczatku akcji zamówic 5, kazdy wzor mam :) Tylko ze wszystkie w rozmiarach 62-68, wiec na lato i tak zaden, chyba że Mały będzie mały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 10:26

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    https://www.projektbody.pl/ - dziewczyny zamawiajcie! Własnie ruszyła nowa pula darmowych bodziakow :)

Fajny pomysł, tylko ta nagonka, znowu, że karmienie piersią najlepsze, a inne karmienie jest gorsze -> jak nie będziesz karmić piersią, to dziecko nie będzie zdrowe, bo tylko cycek ma zdrowe mleko, zapobiegniesz otyłości, :P jak by tak na serio to brać, to w średniowieczu, renesansie, ani w czasach antycznych nie było by otyłych ludzi, bo wtedy tylko karmiono piersią, jak nie swoją, to mamki były.
    A swoją drogą, moja mama mnie karmiła z całego rodzenstwa najdłużej cyckiem i co :P dziś 112 kg, i uważam moją otyłość za wynik osiadłego trybu życia i żywności a nie tam kwestią czy piłam mleko z cycka czy z butelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 10:37

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Fajny pomysł, tylko ta nagonka, znowu, że karmienie piersią najlepsze, a inne karmienie jest gorsze -> jak nie będziesz karmić piersią, to dziecko nie będzie zdrowe, bo tylko cycek ma zdrowe mleko, zapobiegniesz otyłości, :P jak by tak na serio to brać, to w średniowieczu, renesansie, ani w czasach antycznych nie było by otyłych ludzi, bo wtedy tylko karmiono piersią, jak nie swoją, to mamki były.

Ja się zgodzę, że jest okropne parcie teraz na karmienie piersią, aż sama się stresuję, że nie będzie mi dane KP.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się te body nie podobają :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A mi się te body nie podobają :(

:P a to swoją drogą xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak samo, tesciowa pracuje na oddziale noworodkowym. Bardzo promuje karmienie piersią. Dostalam juz rozne artykuly i ksiazki na ten temat od niej. Boje sie ze nie bede mogla karmic i bedzie gadanie. Juz mi to powiedziala, ze bedzie mi glowe suszyc, zebym karmila, bo dzieki temu dziecko nie ma kolek chociazby. Ile w tym prawdy, nie wiem, ale napewno nie bede karmic dluzej niz pol roku.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja się zgodzę, że jest okropne parcie teraz na karmienie piersią, aż sama się stresuję, że nie będzie mi dane KP.

Nie stresuj się, wiem że mi teraz łatwo mówić, ale właśnie przez taką nagonę, i ludzi mi bliskich, ja w deprechę wpadłam bo nie umiałam małej nakarmić cyckiem, teraz jestem mądrzejsza, laktator mam, nakładki mam, ale jak się nie uda, to nie będę rozpaczać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie na temat chustowania? Mi sie to kompletnie nie podoba, a tesciowa umowila Nam juz lekcje chustowania za 3 tygodnie z jej kolezanka polozna, bo podobno to jest świetna rzecz dla rozwoju dziecka. Może i tak, ale mi sie to po prostu nie podoba... Probuje wyszukac juz rozne argumenty przeciw :) Ale nie jest łatwo, hehe. MOgę isc na ta lekcje, niech jej bedzie, ale i tak wiem ze nie bede chustować :D Chyba ze po porodzie mi cos sie odmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam karmić piersią max do 6m-ca, a potem przechodzimy na mm ewentualnie ściąganie pokarmu. Ale raczej to pierwsze. Kto wie, może w ogóle będę ściągać pokarm i karmić z butelki. Przynajmniej będę widzieć ile moje dziecko tak naprawdę zjada. To w moim otoczeniu nie ma nagonki na KP. Każdy mi mówi, żebym lepiej albo ściągała pokarm, albo od razu mm, bo tak będę wiecznie wiązana dziecko-cyc. Bo nie będę wiedziała ile moje dziecko zjadło. Zobaczymy jak to będzie.
    Byłam teraz zawieźć zwolnienie i chciałam wpaść do smyku lub innego sklepu z art dziecięcymi, ale sie nie nadaje. Dla mnie za duszno i gorąco. Zakupy zrobię albo przez neta,albo poczekam aż minie gorąco.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    A co sądzicie na temat chustowania? Mi sie to kompletnie nie podoba, a tesciowa umowila Nam juz lekcje chustowania za 3 tygodnie z jej kolezanka polozna, bo podobno to jest świetna rzecz dla rozwoju dziecka. Może i tak, ale mi sie to po prostu nie podoba... Probuje wyszukac juz rozne argumenty przeciw :) Ale nie jest łatwo, hehe. MOgę isc na ta lekcje, niech jej bedzie, ale i tak wiem ze nie bede chustować :D Chyba ze po porodzie mi cos sie odmieni.
    Tzn tak, jeśli chodzi o kwestię podoba nie podoba, to mi się nie podoba xD, ale wiem, że w niektórych przypadkach jest praktyczne. Są dzieciaki które po urodzeniu nie na kanapie, nie w gondoli, nie w koszu, tylko rączki rączki rączki. Mamie życ nie dają bo rączki, a jak odłożysz to płacz, nawet smok nie uspokaja. W takim wypadku, by mieć ręce wolne i coś móc wokół siebie zrobić, chusta zdaje kapitalnie egzamin. Ale mam nadzieję ze i tym razem mnie ominie XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 10:52

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, to masz racje, zycie zweryfikuje, może teraz nie podoba mi się, a bedzie to dla mnie wybawieniem...

• nesairah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym ściągać pokarm, żeby tatuś też mógł nakarmić. Przymierzam się do kupna laktatora, ale kompletnie nie wiem, co wybrać. Macie coś sprawdzonego?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:

Ja też u nas nie widzę chustowania, jakoś nie przemawia to do mnie. Prędzej kupimy takie nosidełko, które zakłada się na ramiona, ale chusta odpada. Wydaje mi się to zbyt skomplikowane i nieestetyczne, kojarzy mi się z takimi kobietami z afrykańskich plemion :D

Coco55 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    u mnie tak samo, tesciowa pracuje na oddziale noworodkowym. Bardzo promuje karmienie piersią. Dostalam juz rozne artykuly i ksiazki na ten temat od niej. Boje sie ze nie bede mogla karmic i bedzie gadanie. Juz mi to powiedziala, ze bedzie mi glowe suszyc, zebym karmila, bo dzieki temu dziecko nie ma kolek chociazby. Ile w tym prawdy, nie wiem, ale napewno nie bede karmic dluzej niz pol roku.

Mój brat był karmiony piersią jako jedyny z naszej czwórki do 7 mc i kolki miał, a żadna z nas nie miała, wiec myślę że to.nie zależy od karmienia piersią.

Co do kopniakow to zalezy jaki dziecko moje ma dzień, jest dzień, że fika i nawet na stojaco ostre kopniaki czuje, a wczoraj przez dzień tylko troszeczke i to rybke tylko czulam, ale wieczorem troche poszalal do północy ;) dzisiaj rano tez troszkę sie tylko powiercil i troszkę teraz ale tez delikatnie, wiec sie trochę martwie czy to normalne bo wy piszecie ze u was tak fikaja maluchy.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja chciałabym ściągać pokarm, żeby tatuś też mógł nakarmić. Przymierzam się do kupna laktatora, ale kompletnie nie wiem, co wybrać. Macie coś sprawdzonego?

Mi osobiście podpasował laktator elektryczny lovi, wcześniej miałam tutti elektryczny i ręczny baby one. Ale lovi skradł moje serce i piersi xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesirah - nosidelko dopieo dla siadajacego samodzielniebszkraba - niestety tez chcialam i taka prawda jest.

My chustowac bedziemy chociazby ze wzgledu na mojego B. ktory baaaardzo chce :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • k878 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a skąd wiesz ile byś ważyła gdyby nie KP? Może jeszcze więcej?

A tak serio, to pewnie, że każdy decyduje, nie ma co czuć presji. Ja bym bardzo chciała KP. Ale jak się nie uda, to trudno.

Wszyscy znajomi, którzy po pewnym czasie próbowali przejść na MM mówili, że się nie udało, ale rozumieją dzieciaka, bo sami próbowali i straszne świństwo, że się nie dziwią. Czytałam niedawno, że MM często jest dosładzane glukozą. :/

A co do chusty, to właśnie się zapisałam na warsztaty :)
    Nie wiem ile będę z tego korzystać, ale wydaje mi się, że to może być dobry patent na uspokajanie przy przedłużającym się ryczeniu bez powodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 11:19

magdzia26 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ