X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze w temacie ruchów... czy to normalne, że czasem czuję takie chwilowe napieranie na szyjkę od środka? Coś w rodzaju kopniaka takiego dłuższego, jakby dziecko się tam ułożyło. Zaczyna mnie to martwić. jestem po konizacji szyjki w 2015r, ostatnio na wizycie lekarz sprawdzał szyjkę, miała 3cm, twarda i zamknięta, mówił, że jest ok, a to napieranie czuję od czasu do czasu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szyjkę napieranie nie czuje,ale czasami czuję napieranie na brzuch, także robi się on dość mocno twardy i boli. jakby się dziecko mocno zapieralo. wtedy delikatnie ugniatam palcami i jakby zwalniało i jest ok. Może akurat Tobie dziecko napiera na szyjkę. Może spróbuj wtedy "pougniatać" miejsce nad łonem, może dziecko "puści"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 14:03

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem/ czesto dost3j cos jakby o
    kopa na szyjkę. Ale tez zanim czulam ruchy, mialam taki klucia,ciagniecia w szyjce wlasnie i okazalo sie ze sie skraca.Mysle ze po prostu na nastepnej wizycie, wspomnij lekarzowi, niech ci zmierzy i juz.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    a jeszcze w temacie ruchów... czy to normalne, że czasem czuję takie chwilowe napieranie na szyjkę od środka? Coś w rodzaju kopniaka takiego dłuższego, jakby dziecko się tam ułożyło. Zaczyna mnie to martwić. jestem po konizacji szyjki w 2015r, ostatnio na wizycie lekarz sprawdzał szyjkę, miała 3cm, twarda i zamknięta, mówił, że jest ok, a to napieranie czuję od czasu do czasu.

moim zdaniem to normalne, też mam napieranie na szyjkę, szczególnie jak młody się przeciąga XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka kciuki za usg. O ktorej masz ??

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś zapisałam do położnej i do szkoły rodzenia, 17 sierpnia zaczynam kurs :) w ogóle to nad tą szkoła jest labolatorium diagnostyki i ze skierowaniem od nich sa zniżki na badania więc już dziś wzięłam bo w piątek wizyta ;) i ktg też mają żeby zrobić. Wszystko na nfz.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam takie uczucie napierania na szyjkę podczas kopniaka :) Młoda się pewnie rozciaga...poza tym ona z tych aktywniejszych więc w zasadzie cały dzień czuje jakieś ruchy...i chodząc i siedząc i leżąc to juz w ogóle...no i co najmniej 3 razy czkawka ;) Młoda zachowuje sie jak moja najmłodsza bo pozostała 2 to raczej z tych zapobiegawczo aktywnych ;P i te jej disco w brzuchu faktycznie przełożyło sie na temperament i charakter...wszędzie jej pełno, wszędzie wejdzie do wszystkiego się doczepi i jak nawet jak jej mówi się "nie" to patrząc w oczy robi po "swojemu"...pewnie ta Mała sie taka sama szykuje :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Opolanka kciuki za usg. O ktorej masz ??
    Właśnie czekam na wizytę.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam mocno !! Daj nam szybko znac :)))

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co za dzień, gapie sie w jeden punkt długo, jeść się nie chce, gdyby nie Zuza to poszłąbym na cały dzień do łóżka.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na pysk. Fasolkę przerobiłam. Ugotowałam zupę. Zrobiłam 4sloiki ogórków kiszonych. Poodkurzalam i to wszystko w zaledwie 2godziny. Na więcej nie mam już siły.

Petitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja się dziś zapisałam do położnej i do szkoły rodzenia, 17 sierpnia zaczynam kurs :) w ogóle to nad tą szkoła jest labolatorium diagnostyki i ze skierowaniem od nich sa zniżki na badania więc już dziś wzięłam bo w piątek wizyta ;) i ktg też mają żeby zrobić. Wszystko na nfz.

A gdzie się zapisałaś do szkoły rodzenia? Bo dobrze pamiętam, że też mieszkasz w Poznaniu? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam miske truskawek i arbuza z jogurtem naturalnym chyba pekne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam takiego wku..a, żebym zabiła. Nie to że już taka zmęczona jestem, to ten mój jeden z kotów znowu Nasikal mi na kanapę. Rozszarpac go chciałam ze złości. Wczoraj mi nasikal, pralam. Wyschło i dziś powtórka. Do szopy go zamknę i niech tam siedzi. 4raz w przeciągu tygodnia. Jeszcze w między czasie podlewalam kwiatki i jakimś cudem kaktus mi się przewrócił i się ziemią wyspała, a w między czasie kiedy to ogarniałam, dzwoni szanowny małżonek czy on za 3min ma kolejkę, bo on nie pamięta i nie wie czy się spieszyć. A czy ja mam rozkład jazdy w głowie. Sprawdziłam mu, ale nie mogłam do niego oddzwonić, bo coś z siecią się nagle stało. Aż poszłam posłuchać sobie serducha malucha, żeby się uspokoić, bo mówię zabiłabym taka jestem zła.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A gdzie się zapisałaś do szkoły rodzenia? Bo dobrze pamiętam, że też mieszkasz w Poznaniu? :)

Położna z sercem na Mickiewicza

salenne lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia ja tez mialam problem z sikajacym kotem. U mnie bralo sie to z powodu przeprowadzki, za malo uwagi dla kota poswiecalam, czul sie, odtracony. Ale sa srodki ktore dzialaja i odstraszaja koty, bo musialam spryskac kilka rzeczy. Moj pieknie pachnie lawendowo, ale kot go.nienawidzi. sprobuj to.kupić, u mnie poskutkowalo. Mam niemiecka nazwe to nie wiem czy jest sens zebym Ci podawala. Moge jedynie jak bede za 3 tyg w Pl przesłać Ci mala odlewke, jakby polskie srodki tak dobrze nie poskutkowaly. Ale wypróbuj cos! Ale i pobaw sie z nim codziennie troche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 17:08

• Eli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja dostałam takiego wku..a, żebym zabiła. Nie to że już taka zmęczona jestem, to ten mój jeden z kotów znowu Nasikal mi na kanapę. Rozszarpac go chciałam ze złości. Wczoraj mi nasikal, pralam. Wyschło i dziś powtórka. Do szopy go zamknę i niech tam siedzi. 4raz w przeciągu tygodnia. Jeszcze w między czasie podlewalam kwiatki i jakimś cudem kaktus mi się przewrócił i się ziemią wyspała, a w między czasie kiedy to ogarniałam, dzwoni szanowny małżonek czy on za 3min ma kolejkę, bo on nie pamięta i nie wie czy się spieszyć. A czy ja mam rozkład jazdy w głowie. Sprawdziłam mu, ale nie mogłam do niego oddzwonić, bo coś z siecią się nagle stało. Aż poszłam posłuchać sobie serducha malucha, żeby się uspokoić, bo mówię zabiłabym taka jestem zła.
    A moze kotu cos dolega??? Nasza sika na panele jak.chory pecherz ma.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tak.jak Eli mowi cos moze byc z nim nie tak pod wzgledem zdrowotnym. Koty czesto.sikaja jak cos jest nie tak, a o ile pamietam to Twoje juz kiedys miala sytuacje z nasikaniem na pranie :) ja bym tego nie bagatelizowala. Moj jak sikal skorzystalismy z pomocy behawiorystki. To nie jest normalne, gdy kot.ma czysta kuwete zeby tak robil.

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja padam na pysk. Fasolkę przerobiłam. Ugotowałam zupę. Zrobiłam 4sloiki ogórków kiszonych. Poodkurzalam i to wszystko w zaledwie 2godziny. Na więcej nie mam już siły.
    Kobito to Ty teraz leż z nogami do góry i zbijaj bąki. Toć to osiągi grubo ponad normę ;)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kolezanki kot sikal na kanape i dywany jak tez mial problem z pęcherzem, tak jak Eli mowi. Byli z nim u weta, dostal leki i pomoglo. Nie zostawiaj tak tego bo moze faktycznie cos z nim jest nie tak. Koty nie sa zlosliwe, zeby mialy za costo ci nasikac na kanape. Sorry dziewczyny za zmiane tematu :D

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ