X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze w temacie ruchów... czy to normalne, że czasem czuję takie chwilowe napieranie na szyjkę od środka? Coś w rodzaju kopniaka takiego dłuższego, jakby dziecko się tam ułożyło. Zaczyna mnie to martwić. jestem po konizacji szyjki w 2015r, ostatnio na wizycie lekarz sprawdzał szyjkę, miała 3cm, twarda i zamknięta, mówił, że jest ok, a to napieranie czuję od czasu do czasu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szyjkę napieranie nie czuje,ale czasami czuję napieranie na brzuch, także robi się on dość mocno twardy i boli. jakby się dziecko mocno zapieralo. wtedy delikatnie ugniatam palcami i jakby zwalniało i jest ok. Może akurat Tobie dziecko napiera na szyjkę. Może spróbuj wtedy "pougniatać" miejsce nad łonem, może dziecko "puści"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 14:03

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem/ czesto dost3j cos jakby o
    kopa na szyjkę. Ale tez zanim czulam ruchy, mialam taki klucia,ciagniecia w szyjce wlasnie i okazalo sie ze sie skraca.Mysle ze po prostu na nastepnej wizycie, wspomnij lekarzowi, niech ci zmierzy i juz.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    a jeszcze w temacie ruchów... czy to normalne, że czasem czuję takie chwilowe napieranie na szyjkę od środka? Coś w rodzaju kopniaka takiego dłuższego, jakby dziecko się tam ułożyło. Zaczyna mnie to martwić. jestem po konizacji szyjki w 2015r, ostatnio na wizycie lekarz sprawdzał szyjkę, miała 3cm, twarda i zamknięta, mówił, że jest ok, a to napieranie czuję od czasu do czasu.

moim zdaniem to normalne, też mam napieranie na szyjkę, szczególnie jak młody się przeciąga XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka kciuki za usg. O ktorej masz ??

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś zapisałam do położnej i do szkoły rodzenia, 17 sierpnia zaczynam kurs :) w ogóle to nad tą szkoła jest labolatorium diagnostyki i ze skierowaniem od nich sa zniżki na badania więc już dziś wzięłam bo w piątek wizyta ;) i ktg też mają żeby zrobić. Wszystko na nfz.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam takie uczucie napierania na szyjkę podczas kopniaka :) Młoda się pewnie rozciaga...poza tym ona z tych aktywniejszych więc w zasadzie cały dzień czuje jakieś ruchy...i chodząc i siedząc i leżąc to juz w ogóle...no i co najmniej 3 razy czkawka ;) Młoda zachowuje sie jak moja najmłodsza bo pozostała 2 to raczej z tych zapobiegawczo aktywnych ;P i te jej disco w brzuchu faktycznie przełożyło sie na temperament i charakter...wszędzie jej pełno, wszędzie wejdzie do wszystkiego się doczepi i jak nawet jak jej mówi się "nie" to patrząc w oczy robi po "swojemu"...pewnie ta Mała sie taka sama szykuje :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Opolanka kciuki za usg. O ktorej masz ??
    Właśnie czekam na wizytę.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam mocno !! Daj nam szybko znac :)))

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co za dzień, gapie sie w jeden punkt długo, jeść się nie chce, gdyby nie Zuza to poszłąbym na cały dzień do łóżka.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na pysk. Fasolkę przerobiłam. Ugotowałam zupę. Zrobiłam 4sloiki ogórków kiszonych. Poodkurzalam i to wszystko w zaledwie 2godziny. Na więcej nie mam już siły.

Petitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja się dziś zapisałam do położnej i do szkoły rodzenia, 17 sierpnia zaczynam kurs :) w ogóle to nad tą szkoła jest labolatorium diagnostyki i ze skierowaniem od nich sa zniżki na badania więc już dziś wzięłam bo w piątek wizyta ;) i ktg też mają żeby zrobić. Wszystko na nfz.

A gdzie się zapisałaś do szkoły rodzenia? Bo dobrze pamiętam, że też mieszkasz w Poznaniu? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam miske truskawek i arbuza z jogurtem naturalnym chyba pekne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam takiego wku..a, żebym zabiła. Nie to że już taka zmęczona jestem, to ten mój jeden z kotów znowu Nasikal mi na kanapę. Rozszarpac go chciałam ze złości. Wczoraj mi nasikal, pralam. Wyschło i dziś powtórka. Do szopy go zamknę i niech tam siedzi. 4raz w przeciągu tygodnia. Jeszcze w między czasie podlewalam kwiatki i jakimś cudem kaktus mi się przewrócił i się ziemią wyspała, a w między czasie kiedy to ogarniałam, dzwoni szanowny małżonek czy on za 3min ma kolejkę, bo on nie pamięta i nie wie czy się spieszyć. A czy ja mam rozkład jazdy w głowie. Sprawdziłam mu, ale nie mogłam do niego oddzwonić, bo coś z siecią się nagle stało. Aż poszłam posłuchać sobie serducha malucha, żeby się uspokoić, bo mówię zabiłabym taka jestem zła.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A gdzie się zapisałaś do szkoły rodzenia? Bo dobrze pamiętam, że też mieszkasz w Poznaniu? :)

Położna z sercem na Mickiewicza

salenne lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia ja tez mialam problem z sikajacym kotem. U mnie bralo sie to z powodu przeprowadzki, za malo uwagi dla kota poswiecalam, czul sie, odtracony. Ale sa srodki ktore dzialaja i odstraszaja koty, bo musialam spryskac kilka rzeczy. Moj pieknie pachnie lawendowo, ale kot go.nienawidzi. sprobuj to.kupić, u mnie poskutkowalo. Mam niemiecka nazwe to nie wiem czy jest sens zebym Ci podawala. Moge jedynie jak bede za 3 tyg w Pl przesłać Ci mala odlewke, jakby polskie srodki tak dobrze nie poskutkowaly. Ale wypróbuj cos! Ale i pobaw sie z nim codziennie troche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 17:08

• Eli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja dostałam takiego wku..a, żebym zabiła. Nie to że już taka zmęczona jestem, to ten mój jeden z kotów znowu Nasikal mi na kanapę. Rozszarpac go chciałam ze złości. Wczoraj mi nasikal, pralam. Wyschło i dziś powtórka. Do szopy go zamknę i niech tam siedzi. 4raz w przeciągu tygodnia. Jeszcze w między czasie podlewalam kwiatki i jakimś cudem kaktus mi się przewrócił i się ziemią wyspała, a w między czasie kiedy to ogarniałam, dzwoni szanowny małżonek czy on za 3min ma kolejkę, bo on nie pamięta i nie wie czy się spieszyć. A czy ja mam rozkład jazdy w głowie. Sprawdziłam mu, ale nie mogłam do niego oddzwonić, bo coś z siecią się nagle stało. Aż poszłam posłuchać sobie serducha malucha, żeby się uspokoić, bo mówię zabiłabym taka jestem zła.
    A moze kotu cos dolega??? Nasza sika na panele jak.chory pecherz ma.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tak.jak Eli mowi cos moze byc z nim nie tak pod wzgledem zdrowotnym. Koty czesto.sikaja jak cos jest nie tak, a o ile pamietam to Twoje juz kiedys miala sytuacje z nasikaniem na pranie :) ja bym tego nie bagatelizowala. Moj jak sikal skorzystalismy z pomocy behawiorystki. To nie jest normalne, gdy kot.ma czysta kuwete zeby tak robil.

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja padam na pysk. Fasolkę przerobiłam. Ugotowałam zupę. Zrobiłam 4sloiki ogórków kiszonych. Poodkurzalam i to wszystko w zaledwie 2godziny. Na więcej nie mam już siły.
    Kobito to Ty teraz leż z nogami do góry i zbijaj bąki. Toć to osiągi grubo ponad normę ;)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kolezanki kot sikal na kanape i dywany jak tez mial problem z pęcherzem, tak jak Eli mowi. Byli z nim u weta, dostal leki i pomoglo. Nie zostawiaj tak tego bo moze faktycznie cos z nim jest nie tak. Koty nie sa zlosliwe, zeby mialy za costo ci nasikac na kanape. Sorry dziewczyny za zmiane tematu :D

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ