X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Dziewczyny, jak się robi test obciążenia glukoza to w czasie tych 2 h Głodówki można normalnie pic wodę?
    Nie można pić. Ani chodzić. Możesz siedzieć lub lezec

• k878 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nawet wody? Ani trochę?

Fikne im tam jak nic.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

u mnie można było pić wodę, i nawet kobieta powiedziała że mogę iść na spacer, ale mnie tym razem było tak nie dobrze, ze wolałam się nie ruszać.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle położyłam się spać na 2 godziny, bo nie mogłam już, leciała wszędzie. I czuję się o niebo lepiej.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka super !!!!! Widac ze bylas zdenerwowana ze takie tetno i jednak do 180 to normalka :) super

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Nawet wody? Ani trochę?

Fikne im tam jak nic.
    Mi i w przychodni i w szpitalu nie pozwolono pic i chodzić. Żeby glukozy niemetabolizowac. A jak się napiłam troszkę, to mnie pielegbiara ochrzanila. Jak pójdziesz na badanie, to się zapytaj. Może Ci akurat pozwolą się napić. Ja zazwyczaj po takim badaniu wypijam na końcu 0.5lita wody naraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy obciazeniu glukoza nie wolno chodzic na zadne spacery jesli pielegniarka tak powiedziala to jakis .... niestety. Kazdy ruch nawet malutki powoduje spalaniw cukru. Ja nawet mialam nakazane siedziec i nie dzwonic co by sie nie denerwowac bo to tez podnosi cukier. W 1 ciazy przeszlam z 50 metrow z labu na szpital bo tam pobierali do 8:30 a ja po 2h mialam pozniej i dr mi powiedzial ze badanie jest niewazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:03

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    u mnie można było pić wodę, i nawet kobieta powiedziała że mogę iść na spacer, ale mnie tym razem było tak nie dobrze, ze wolałam się nie ruszać.
    Można bardzo mała ilość wody, a chodzić za bardzo nie można bo po pierwsze można zemdlec a po drugie organizm spala glukoze wtedy szybciej i test wychodzi zaklamany...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam czuc, ze jestem w ciąży... dsiasla mi puchna i bola, oko mi spuchlo i mnie boli (jakies zapalenie od soczewki), no i brzuch sie powieksza, chociaz i tak w porownaniu do niektorych pieknych brzuszkow tutaj, jeszcE duzy nie jest ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia szybko dzialacie ! Przynajmniej bedziesz teraz wiedziala ze szkodnik zdrowy jest i trzeba go inaczej podejść. Z moim.kotem jest podobnie, jest tak absorbujacy, jak ide sie kąpać i go zapomne wpuscic to siedzi pod drzwiami i wyje :D znasz to pewnie z autopsji :) z moim M tez nie jest tak związany jak ze mna bo przez 5 lat moj maz byl tylko na weekendy. ale lekarz tez Wam.pewnie poradzil co dalej robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak tylko P. wrócił z pracy to od razu pojechaliśmy. On oczywiście twierdził,ze przesadzam, Ale jak zwykle się uparłam. Tak. Nasze koty też z nami w łazience siedzą. Kocica jest bardziej związana z moim mężem, a kocur ze mną. W końcu córeczka tatusia a synuś mamusi ;) tak sobie zawsze zartowalysmy. Nawet tak samo spimy kocica w głowie mojego męża, a kocur przy moim cycu. I właśnie sobie wyobraziłam, że do tego całego towarzystwa po środku dziecko. A...no i my mamy jeszcze 2kundle, przygarniete dwa latemu, wyrzucone w auta w wakacje. Spora z nas rodzina. Szkoda,ze 500plus na ta ilość dzieci nie chcą płacić :) psy mieszkają w budach. Niestety do domu się nie nadają. Stare psy-nie nauczone mieszkania w domu. Ale mój mąż zrobił im tak ciepłe budy i tak chłodza latem, że nic psom naszym nie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 20:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak w ciąży jak podczas okresu nie mogę robić ogórków. Jedne za mało słone, drugie przesolone. Mój mąż się śmieje, że w tym roku się nie naje ogórków ;) trudno. Trzeba to przerobić :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przesoliłam ogórki. Ale pół odlałam i dolałam zwykłej wody i są dobre ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ktoras z Was wczesniej cos zaczela pisac o szkole rodzenia itd. Mi tez powoli w glowie sie pojawia temat porodu. Niby tak daleko ale pewnie zleci szybciej niz mi sie wydaje. Chcialabym sie jakos do tego przygotowac, ale na razie bladze po omacku. Zalezy mi na porodzie sn, pomimo tego ze sie boje jak diabli, ale mam poczucie ze to dobre i dla mnie i dziecka. Mam mase watpliwosci czy mi sie w ogole uda. Drobna jestem, do tego po chorobie serca w dziecinstwie i do tego z ta insulina. Nie wiem czy mi pozwola, czy dam rade. Tez sie boje ze malej cos moze sie stac jak nie podolam. Bede chciala.pogadac z lekarzem. Wiem na pewno ze szkola rodzenia, ale brala ktoras z was pod uwage np swoja polozna albo doule?

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moimi niektórymi nie da się nic zrobić, bo już ukiszone. Z tych przesolonych będzie zupa ogórkowa i wykorzysta się też na sałatkę jarzynowa. Zje się wszystko :)

Zamówiłam dzisiaj koszule do spania to karmienia piersią i szlafroczek. Zobaczymy co przyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, bo ktoras z Was wczesniej cos zaczela pisac o szkole rodzenia itd. Mi tez powoli w glowie sie pojawia temat porodu. Niby tak daleko ale pewnie zleci szybciej niz mi sie wydaje. Chcialabym sie jakos do tego przygotowac, ale na razie bladze po omacku. Zalezy mi na porodzie sn, pomimo tego ze sie boje jak diabli, ale mam poczucie ze to dobre i dla mnie i dziecka. Mam mase watpliwosci czy mi sie w ogole uda. Drobna jestem, do tego po chorobie serca w dziecinstwie i do tego z ta insulina. Nie wiem czy mi pozwola, czy dam rade. Tez sie boje ze malej cos moze sie stac jak nie podolam. Bede chciala.pogadac z lekarzem. Wiem na pewno ze szkola rodzenia, ale brala ktoras z was pod uwage np swoja polozna albo doule?

Słyszałam opinie, że własna położna to zbędny wydatek, chyba wolę te pieniądze przeznaczyć na coś dla dziecka. Doula nie wchodzi w grę bo chcę żeby przy porodzie był ze mną mąż, a nie wiem jak w innych szpitalach ale tam gdzie chcę rodzić może być tylko jedna osoba przy rodzącej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam wykupywac położonej. 1000zl to ja wolę na coś innego przeznaczyć. A też czasami się robi, że masz ja dogadane, ale jak ona jest bezpośrednio po dyżurze, to nie może zostać. Albo się okazuje, że nagle nie odbiera tel.a poród zaczyna sie w nocy. I tak na końcu się okazuje, że rodzimy z kimś innym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszno mi jakos. Nie jest cieplo u nas tylko czuje jak mi cos przepone uciska :/ na dziecko za szybko

monkle lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Słyszałam opinie, że własna położna to zbędny wydatek, chyba wolę te pieniądze przeznaczyć na coś dla dziecka. Doula nie wchodzi w grę bo chcę żeby przy porodzie był ze mną mąż, a nie wiem jak w innych szpitalach ale tam gdzie chcę rodzić może być tylko jedna osoba przy rodzącej.

O no widzisz, o to warto dopytac. Cbocisz slyszalam ze w niektorych szpitalach moze byc i partner i doula. A z kolei mi kilka osob bardzo polecalo wlasna polozna, ze dzieki temu ma sie latwiej i wiele rzeczy na porodowce jest bez problemu, nawet jak polozna nie moze byc caly czas. Ale przekazuj info innym i jest lepsze traktowanie.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja bede rodzic nie mozna miec wlasnej poloznej, rodzi sie z ta ktora ma akurt dyzur i nawet sie z tego ciesze bo mi odpadl dylemat czy brac czy nie brac ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ