X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia ja kiedys kupilam dwie koszule ale chyba jeszcze jedna by sie przydala i szlafrok tez musze kupic, to jak ci przyjda zakupy to sie pochwal, moze tez zamowie :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Dam znać. Zamówiłam narazie jedna,zeby zobaczyć czy warto

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Może, ale otyłość nie jest wynikiem mleka modyfikowanego.
    pewnie ze nie tylko jest wynikiem mm ale na 100% skad takie wnioski ze mm sie nie przyczynia do otyłości?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie zamawiacie te koszule? Ja szukałam na allegro ale te lepsze jakieś drogie mi się wydają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 22:19

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, bo ktoras z Was wczesniej cos zaczela pisac o szkole rodzenia itd. Mi tez powoli w glowie sie pojawia temat porodu. Niby tak daleko ale pewnie zleci szybciej niz mi sie wydaje. Chcialabym sie jakos do tego przygotowac, ale na razie bladze po omacku. Zalezy mi na porodzie sn, pomimo tego ze sie boje jak diabli, ale mam poczucie ze to dobre i dla mnie i dziecka. Mam mase watpliwosci czy mi sie w ogole uda. Drobna jestem, do tego po chorobie serca w dziecinstwie i do tego z ta insulina. Nie wiem czy mi pozwola, czy dam rade. Tez sie boje ze malej cos moze sie stac jak nie podolam. Bede chciala.pogadac z lekarzem. Wiem na pewno ze szkola rodzenia, ale brala ktoras z was pod uwage np swoja polozna albo doule?

Moja przyjaciółka ze studiów, która mieszka za ścianą XD w klatce obok miała swoją opłaconą położną i sobie chwali :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    pewnie ze nie tylko jest wynikiem mm ale na 100% skad takie wnioski ze mm sie nie przyczynia do otyłości?

bo znam masę przypadków dzieci na mm i wszystkie są szczupłe, niektóre dzieci mają teraz prawie 30 lat. Jedynym przypadkiem otyłej osoby, która była żywiona mm jest mój R, ale u niego otyłość to tak jak u mnie zasiedzenie, plus mc donald do które jeździ 2 razy w miechu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A gdzie zamawiacie te koszule? Ja szukałam na allegro ale te lepsze jakieś drogie mi się wydają.
    Ja zamawiałam na stronie naszsmyk.pl patrzyłam na allegro,ale albo są drogie,albo jest droga przesyłka. Ta co zamówiłam to chyba 23zl albo 29juz nie pamiętam. A szlafroczek za 33

• Eli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyscie zobaczyly mnie i moja corke (i ja jako niemowle i ona bylysmy prawie poczatku na mm) to daleko nam do otyłości ;) ja uwazam, ze waga to bardZiej tendencje genetyczne.

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    O no widzisz, o to warto dopytac. Cbocisz slyszalam ze w niektorych szpitalach moze byc i partner i doula. A z kolei mi kilka osob bardzo polecalo wlasna polozna, ze dzieki temu ma sie latwiej i wiele rzeczy na porodowce jest bez problemu, nawet jak polozna nie moze byc caly czas. Ale przekazuj info innym i jest lepsze traktowanie.
    mysle ze duzo zalezy jaka polozna ja mialam swoja wykupiona polozna ale za wiele mi nie pomogla .... :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    bo znam masę przypadków dzieci na mm i wszystkie są szczupłe, niektóre dzieci mają teraz prawie 30 lat. Jedynym przypadkiem otyłej osoby, która była żywiona mm jest mój R, ale u niego otyłość to tak jak u mnie zasiedzenie, plus mc donald do które jeździ 2 razy w miechu.
    ale nikt przeciez nie powiedzial ze jak dziecko jest karmione mm to bedzie otyle i glupie a jak kp to szczuple i madre....chodzi o to ze karmienie mm moze przyczynic sie do otylosci...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Jakbyscie zobaczyly mnie i moja corke (i ja jako niemowle i ona bylysmy prawie poczatku na mm) to daleko nam do otyłości ;) ja uwazam, ze waga to bardZiej tendencje genetyczne.
    a ja uwazam ze w wiekszosci zaniedbanie ....sa oczywiscie osoby chore i przez to maja taka a nie inna wage ale w wiekszosci to poprostu zaniedbanie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrazenie ze troche dziewczyny przesadzacie i głównie te ktorym nie udało sie kp pierwszego dziecka wypowiadaja sie ze kp jest be a mm jest super....no sorry ale tak nie jest,. Nikt przeciez was nie ocenia i nie mowi że jesteście złymi mamami ale bez przesady kp jest, bylo i bedzie najlepsze dla dziecka i jest to nie zaprzeczalne...to tak jak z porodem, ten sn jest duzo lepszy dla matki i dziecka niz cc, i pomimo ze ja mialam niestety cc z niezaleznych ode mnie przyczyn to nie mowie ze cc jest lepsze bo nie jest, cc to OPERACJA po której moze byc wiele konsekwencji (np ginek u mnie dopatrzyl sie ze mam ciecie zrobione na szyjce ...i az sie za głowe złapał stwierdził ze faktycznie musiało byc ostatecznoscia skoro ciachneli mi szyjke) ale jest wiele innych jak rozchodzaca sie macica, endometrioza itp...
    wiec podsumowujac nie popadajcie ze skrajnosci w skrajnosc bo to wy jestescie/bedziecie mamami i to wy bedziecie decydowac co dla waszych dzieci jest najlepsze tylko prosze podejmujcie te decyzje ŚWIADOMIE a nie dlatego "bo ktos tak powiedzial"

nataliamonika, Wachciowa, Aboa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    u mnie można było pić wodę, i nawet kobieta powiedziała że mogę iść na spacer, ale mnie tym razem było tak nie dobrze, ze wolałam się nie ruszać.
    Lady nie wiem czy tylko ja to zauwazyłam ale to jest juz "któraś" Twoja wypowiedz, która moze kogos wprowadzić w błąd... mam wrazenie, że piszesz to co wydaje Ci sie że ktos chce usłyszeć (tak było z ruchami dziecka, objawami ciazowymi, skurczami itp...)
    dodatkowo juz kilka razy byłas bardzo nie miła dla nowych dziewczyn, które sie tutaj pojawiały (nie wiem co masz na celu takim zachowaniem) ....zreszta na wrzesniówkach 2015 tez były podobne sytuacje...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:

Zmartwię Cię. Waga tylko w 10% zależy od genów, a w pozostałych 90 od stylu życia.

magdzia26, Wachciowa, [m]alina lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    a ja uwazam ze w wiekszosci zaniedbanie ....sa oczywiscie osoby chore i przez to maja taka a nie inna wage ale w wiekszosci to poprostu zaniedbanie

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Zaniedbanie to może złe słowo, raczej pójście na łatwiznę i wygodnictwo. Ostatnio trafiłam na bardzo trafny, dosadny artykuł
    http://basiaszmydt.pl/grube-dzieci-to-nasza-wina-rodzicow-idiotow/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 23:32

magdzia26, [m]alina lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja bym chciała karmić max do roku ale i butelka i cycem. Chce żeby mogę dziecko znało butelki bo różne są sytuację w życiu. Czasem może będę musiała zostawić dziecko z ojcem lub babcia.

Co do chust to jeszcze nie wiem. Nosidelko dla malucha odpada. Szkoda mi by było klejnotów syna, a w nosidelkach ciężar dziecka spoczywa na dość wąskim pasku między nogami. Ale jest też coś takiego jak mobi wrap.

Emikey, są jeszcze takie chusto-nosidełka ergonomiczne, które nadają się od urodzenia tak jak chusty, a po prostu łatwiej się je zakłada.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dodam 3grosze co do kp.
    nie chodzi o to zeby sie zabijać jak sie nie uda tylko o to ze mając świadomość ze to najlepsze dla dziecka i wiedzę taka ze tylko 5% kobiet nie moze wykarmić swojego dziecka nie odpuscilabym tak poprostu stwierdzając ze nie mam mleka albo ze mam za słabe. Trzeba szukać pomocy i jeżeli ta fachowa pomoc stwierdzi ze sie nie da to podaje mm bez wyrzutów.

nataliamonika, magdzia26, Wachciowa, Jacqueline, [m]alina lubią tę wiadomość

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko naprawdę ma głęboko gdzieś jakie ciuszki bedzie mieć jakie kocyki itp. Noworodek potrzebuje jedzonka i bliskości:)
    Oczywiscie mowię to ze swojego doświadczenia bo w pierwszej ciąży przygotowałam wszystko dla dzidzi oprócz wyedukowania sie z zakresu kp:)

magdzia26, Wachciowa, Jacqueline, [m]alina lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    mam wrazenie ze troche dziewczyny przesadzacie i głównie te ktorym nie udało sie kp pierwszego dziecka wypowiadaja sie ze kp jest be a mm jest super....no sorry ale tak nie jest,. Nikt przeciez was nie ocenia i nie mowi że jesteście złymi mamami ale bez przesady kp jest, bylo i bedzie najlepsze dla dziecka i jest to nie zaprzeczalne...to tak jak z porodem, ten sn jest duzo lepszy dla matki i dziecka niz cc, i pomimo ze ja mialam niestety cc z niezaleznych ode mnie przyczyn to nie mowie ze cc jest lepsze bo nie jest, cc to OPERACJA po której moze byc wiele konsekwencji (np ginek u mnie dopatrzyl sie ze mam ciecie zrobione na szyjce ...i az sie za głowe złapał stwierdził ze faktycznie musiało byc ostatecznoscia skoro ciachneli mi szyjke) ale jest wiele innych jak rozchodzaca sie macica, endometrioza itp...
    wiec podsumowujac nie popadajcie ze skrajnosci w skrajnosc bo to wy jestescie/bedziecie mamami i to wy bedziecie decydowac co dla waszych dzieci jest najlepsze tylko prosze podejmujcie te decyzje ŚWIADOMIE a nie dlatego "bo ktos tak powiedzial"
    Poród sn też na swoje wady. Znam osoby, które po porodzie sn popuszczają mocz do dziś a minęło kilka lat od tego porodu. Znam też osobę, która nie mogła już uprawiać seksu po porodzie bo sprawiało jej to ogromny ból. Nie można demoniziwac cc. Ma swoje konsekwencje oczywiście, ale porod sn też ma. Więcej dzieci doznaje urazu lub umiera podczas porodu sn niż cc.

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzucam kolejne bodziaki :) Znalazłam na Allegro z możliwością zamówienia własnych nadruków i mam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c40bcd8119c.jpg

magdzia26, [m]alina, Ewka094 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ