X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Poród sn też na swoje wady. Znam osoby, które po porodzie sn popuszczają mocz do dziś a minęło kilka lat od tego porodu. Znam też osobę, która nie mogła już uprawiać seksu po porodzie bo sprawiało jej to ogromny ból. Nie można demoniziwac cc. Ma swoje konsekwencje oczywiście, ale porod sn też ma. Więcej dzieci doznaje urazu lub umiera podczas porodu sn niż cc.
    Oczywiście że po sn też mogą być komplikacje nie mówię że nie ale tak jak pisałam jakby kobieta miała rodzic przez brzuch to miałaby tam zamek a komplikacje przy porodzie sn biorą się głównie z olewczego podejścia personelu podczas porodu ( też mam wśród koleżanek takie przypadki np dziewczyna nie mogła uprawiać seksu po pierwszym porodzie bo została "źle zaszyta" i ja wszystko bolało ale to nie wina porodu sn tylko patalacha który ja zaszywal

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    No ja dzisiaj wstałam i dziwo na budzik od razu :) chyba fakt, ze dzisiaj będzie szefową w pracy mnie zmibolizowal :)
    Miłego dnia wam wszystkim życzę :)

Natalia - miałaś podesłać linki :)

Wybacz, że dopiero teraz, nie miałam wcześniej czasu, a musiałam je wygrzebać :)

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/nasze-propozycje-dla-niemowlat/bawelna-bio/sukienki-stroje-z-bawelny-ekologicznej/stroj-niemowlecy-z-bawelny-ekologicznej-198286-1.html
    http://www.organicbabies.pl/czapka-z-uszkami-zajaczka-colette-szara-pinokio
    http://www.organicbabies.pl/buciki-z-zajaczkiem-colette-rozowe-pinokio
    http://coodo.pl/pl/outlet/109-sukienka-ogrodniczka.html#/26-rozmiar-62_1_3_miesiace/42-kolor-pudrowy_roz
    http://lalkametoo.pl/kategoria/ubranka/dziewczeca-bluzeczka-z-napisem-biala
    http://infante.pl/kategoria/body-2/dobra-corka-zastapi-7-synow
    http://bucikibabice.pl/?product=buciki-myszka-pastelowy-roz
    https://lencia.pl/czapka-bawelniana-love-summer-pinokio-p-2101.html
    https://pl.dawanda.com/product/96801963-body-dzieciece-leze-i-pachne
    http://allegro.pl/komplet-body-68-t-shirt-dla-mamy-wzory-prezent-i6622108699.html

Coco55, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziś pędzimy z rana na badania i zamówić torta urodzinowego :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami, to co naturalne i przebiega bez komplikacji, jest lepsze dla organizmu, taka jest natura. Jednak podkreślmy, że BEZ KOMPLIKACJI. Zarówno sn i cesarka może być istnym horrorem, to zależy przeważnie tylko i wyłącznie od personelu jak Magdzia podkreśliła. Jak rodząca nie jest zostawiona sama sobie, zwraca się uwagę na niepokojące objawy co by w pore zareagować gdyby coś złego się działo, nie olewa się rodzącej, to poród sn może być względnie miłym wspomnieniem mimo bólu ;)

U mnie cesarka tak samo jak u Magdzi, była nagła, ale mieli to na własne życzenie. Mogli mi nie przebijać wód i od razu oxy dawać, byle szybciej, byle pozbyć się rodzącej. Takie można było odnieść wrażenie. Może gdyby nie przebili mi wód, może pomęczyłabym się dłużej, choć skurcze były już bardzo częste, ale może dziecko wstawiłoby się w kanał rodny? Może bym urodziła naturalnie? A może i nie bo córka była klopsikiem przy porodzie i by się zaklinowała?

Z karmieniem szalenie żałuje, że nam się nie udało. Znaczy karmić karmiłam trochę, ale córka miała duże problemy ze strony układu pokarmowego, skaza skazą to swoją drogą, ale refluks potworny, na moim mleku, kombinowałam z jedzeniem, zmiany w diecie, nic, a mleka było dużo.

Bardzo bym chciała aby tym razem udało nam się z obydwiema powyższymi sprawami, choć cc zniosłam baaaardzo dobrze. Ale chciałabym taki bezproblemowy poród sn, może i się ciągnąć, mogę być zmęczona gorzej, ale żeby dziecko urodziło się bez komplikacji i żebym ja nie popękała jakoś potwornie ;) No i z karmieniem ;)

Dzień dobry i miłego dnia :) Dziś znów upalnie... Przydałaby się jaka burza, deszcz, choć mogłoby być dopiero na wieczór u nas, przez żniwa ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiadają od jutra burze

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja nie uważam że kp jest ble. Strasza córka wychowała się na mm ( u mnie chyba ta nagonka na kp zablokowała mnie totalnie jak mała przestawala się najadac to poprostu czułam się zła matka o coraz większy stres powodował mniej mleka) mlodsza do 6 miesiąca głównie na cycu jedynie gdy gdzieś wychodziłam dostała mieszankę ( tu miałam inne podejście nic na sile) uważam poprostu by nie załamywać się jeśli się nie uda o tyle. No nie wyobrażam sobie siedzieć cały dzień przy cycu by laktacje rozbujac bo bym zwariowala. Najwazniesze jest by mama była szczęśliwa bo dziecko też jest szczęśliwe wtedy :) będzie co ma być nie istotne czy mm czy kp tak samo jak z porodem ja dwie córki SN więc cc nie mam zdania. Wiem tyle że ja bardzo szybko po porodach wracałam do siły i normalności 10godzin później ponoć wyglądałam jakbym nigdy nie rodzila. Chociaż z 1 córka namecxylam się. Mi się wydaje nie ma co mówić jak dokładnie będzie bo życie weryfikację bardzo nasze wyboru. Ważne by nie robić nic na siłę i jak się nie uda się słuchać jak można dawać mm, albo jak ostatnio ktoś mi powiedział, że cc to nie porod takich ludzi nie słuchać tyle.

magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwoliły mi tylko popić glukozę, więcej nie :/

Na NFZ trzeba mieć podobno swoją glukozę: serio? Strzykawkę i fiolkę na krew tez? Masakra.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) widzę, ze burzliwe dyskusje sie toczą ;) mi sie trudno wypowiadac co do porodu, bo u mnie jedyny mozliwy to cc, o ile w pierwszej ciazy nie bylam swiadoma, jak powazna jest to operacja, to teraz niestety mam i boje sie tej chwilowej niedyspozycji po cieciu przy dwojce dzieci do ogarniecia. Niestety mnie bol po cięciu trzymal dosc dlugo. Jesli chodzi o kp a mm to wszystko zalezy od sytuacji, jesli kobieta moze karmic, to super, jesli nie, to po to ktos wymyslil mm. Nie nastawiam sie na zadna z opcji, bo u mnie od samego poczatku lekarze wprowadzili karmienie mieszane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 07:38

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Pozwoliły mi tylko popić glukozę, więcej nie :/

Na NFZ trzeba mieć podobno swoją glukozę: serio? Strzykawkę i fiolkę na krew tez? Masakra.
    Ja jak szłam na glukoze prywatnie to tez miałam swoją zrobiona dzień wcześniej i trzymana w lodówce jednak lepiej wypić takie słodkie zimne :) no i można dodać kilka kropli soku z cytryny on nie zaburza wyniku a smak lepszy.

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja jak szłam na glukoze prywatnie to tez miałam swoją zrobiona dzień wcześniej i trzymana w lodówce jednak lepiej wypić takie słodkie zimne :) no i można dodać kilka kropli soku z cytryny on nie zaburza wyniku a smak lepszy.
    Mi w Luxmed dali, na ciepło. W smaku to mi nie przeszkadzało tylko teraz mi niedobrze.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam tez podskoczyla waga w te upaly od tak ? Mam ponad kg przyrost wagi w tym tygodniu, co mi sie niezdarza w tak krotkim czasie.

11.12.2017 syn Adaś
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dziękuję za linki -jak dojadę do prscy będę przeglądać. Dzisiaj znów mam mega spiocha. Po prostu mogłabym w ogole nie wstawać ;)
    Za 2 tyg wybieram się m mazury - przynajmniej kilka dni odpocznę ;)najlepsze jest to ze ja będę kierowcą

nataliamonika lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł cudowny jakże objaw ciąży, po zgadze i zaparciach - opuchnięte dziąsła. Masakra. Bolą jakbym czymś ostrym podrażniła.
    Co do kp, to już pisałam. Chciałabym bardzo karmić, ale zamierzam też sćiągać do butli i po to,żeby się oswajało dziecko z butlą i żeby tatuś mógł czasem nakarmić. co życie przyniesie zobaczymy
    a co do porodu-to też mówiłam,że chciałabym poród sn,ale boję się komplikacji. Z reszta cc też się boję. w jednym i drugim przypadku można trafić na jakiegoś konowała. tutaj również zobaczymy jak się wszystko pootczy. Ja to bym chciała,żeby usunęli mi w miarę szybko mięśniaki. Bo z takimi dużymi, to ja potem w ciąże nie zajdę. Ostatnio jak byłam na usg, to dziecko już napierało na mięśniaki,że nie mógł ich najpierw znaleźć,a potem nie mógł dokładnie zmierzyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny, czy Wam tez podskoczyla waga w te upaly od tak ? Mam ponad kg przyrost wagi w tym tygodniu, co mi sie niezdarza w tak krotkim czasie.[/QUOTE]
    pij więcej wody, widocznie Ci się zatrzymuje.ja mam tak samo. Na szczęście (albo i nie) dużo wysikuje w nocy i rano wraca do normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 07:56

• Eli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Przyszedł cudowny jakże objaw ciąży, po zgadze i zaparciach - opuchnięte dziąsła. Masakra. Bolą jakbym czymś ostrym podrażniła.
    Mam to samo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 08:05

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Mi w Luxmed dali, na ciepło. W smaku to mi nie przeszkadzało tylko teraz mi niedobrze.
    oj na ciepło jest obrzydliwa. ja po ciepłej myślałam,że zwymiotuje. A jak mi potem w szpitalu dali zimną, to byłam zaskoczona,że dało się to wypić i czuję sie po tym w miare ok.na początku ciąży jak miałam robione w przychodni, to rozrobili mi z chłodną, do przeżycia. teraz zobaczymy, test OG dopiero za 3 tyg :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny, czy Wam tez podskoczyla waga w te upaly od tak ? Mam ponad kg przyrost wagi w tym tygodniu, co mi sie niezdarza w tak krotkim czasie.[/QUOTE]

A nie puchniesz? Ja wczoraj koszmarnie. Pic wodę trzeba, chłodzić się, nogi do góry trzymać.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam powazny dylemat... Chcemy wózek anex cross. Uzywany, juz bez gwarancji, gdy zaczne go uzywac kosztuje okolo 1700 zl. Nowy 2500. Co byscie wybraly? Ta gwarancja w wozkach sie przydaje? Bo tylko o to mi chodzi, wozek po pol roku czy niecalym roku uzywania nie ejst zniszczony.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiala baczniej sie przyjrzec ile przyslowiowych szklanek wody pije. Wczoraj spedzilam sporo czasu w pozycji pol lezacej i nie odczulam ponad standardowego puchniecia, ale juz czuje, ze robi mi sie cieplo, bo mury sie nagrzaly mimo nocnego wietrzenia i wiatrak bedzie musial pójść w obroty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 08:13

11.12.2017 syn Adaś
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja będę robiła w diagnostyce prywatnie i lekarka też kazała mi sobie kupić i z samego rana się zgłosić. A to jest jakiś roztwór do rozmieszania z wodą? Ja myślałam, że to jest płynne od razu. Czyli to trzeba sobie w jakimś pojemniczku, butelce w domu przygotować? Ja mam mieć wynik na wizytę 18.08., więc jeszcze nie kupowałam i nie wiem jak to wygląda. Sorry za durne pytania :(

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ