X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajadłam kanapka, trochę mi lepiej, okropna ta glukoza. Mam nadzieje ze moje złe samopoczucie potem nie wróży problemów z cukrzyca...

Co do drętwiejącej bolacej prawej nogi to tez mi się 2 razy tak zdarzyło przy spaniu na lewym boku. Rozważę poduchę, póki co śpię ze zwykła poduszka między nogami.

Póki co temperatura Ok. Siedzę w parku w cieniu, mogłoby tak zostać.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U nas a diagnostyce nie pozwalaja samemu rozrabiac kobita powiedziala ze sama musi

Ciekawe, a mi wysypały do kubka i kazały same rozrobić poza gabinetem :)
    Jak widać co przychodnia to inna praktyka

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny, ale szczerze mówiąc jakoś nie wiem, co lekarzowi powiedzieć. Są dni kiedy czuję się dobrze, ale coraz więcej jest niestety takich, że odechciewa mi się wszystkiego, jestem bardzo płaczliwa i rozdrażniona. Kilka razy w pracy uciekałam do toalety sobie popłakać. Teoretycznie z medycznego punktu widzenia jest wszystko ok, tylko psychika mi siada :(

Może chociaż dociągnę do urlopu (24 sierpnia), a później już dam sobie spokój z pracą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:45

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Macie rację dziewczyny, ale szczerze mówiąc jakoś nie wiem, co lekarzowi powiedzieć. Są dni kiedy czuję się dobrze, ale coraz więcej jest niestety takich, że odechciewa mi się wszystkiego, jestem bardzo płaczliwa i rozdrażniona. Kilka razy w pracy uciekałam do toalety sobie popłakać. Teoretycznie z medycznego punktu widzenia jest wszystko ok, tylko psychika mi siada :(
    Przecież jak powiesz, że bywa Ci słabo, dodaj do tego lekkie zawroty głowy i nie sądzę, żeby na tym etapie ciąży ktoś Ci zwolnienia odmówił. A jak pracujesz przy komputerze, to powiedz, że Cię kręgosłup boli i nie możesz wysiedzieć. Na pewno dostaniesz zwolnienie. A poczucie winy schowaj do kieszeni. Przecież dla dziecka ważny jest też sen, to żebyś była wypoczęta - a zrywając się do roboty rano, sama was tego pozbawiasz.

magdzia26 lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał to wystarczający powód. Możesz w każdej chwili zasłabnać. W pracy czy po drodze do pracy. Zwłaszcza, że piszesz, że nie masz czym oddychać.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też się bałam, czy mi ginka przedłuży zwolnienia, a u mnie już osoba na zastępstwo jest zatrudniona! Ale tak naprawdę sama mnie pyta, czy wystawić. A jeszcze jak powiedziałam, że w domu mierzę ciśnienie i 90/60 to teraz u mnie norma, to powiedziała, że żadna praca nie wchodzi w grę :) Ale ja chodzę do kobiety, ona jest od początku bardzo troskliwa, strasznie też mnie żałowała ze względu na to pierwsze poronienie i jej podejście mi naprawdę odpowiada.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po pobraniu, pierwszy raz mi dokładnie tak krew że musiała sprzątać xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ja w sumie też się bałam, czy mi ginka przedłuży zwolnienia, a u mnie już osoba na zastępstwo jest zatrudniona! Ale tak naprawdę sama mnie pyta, czy wystawić. A jeszcze jak powiedziałam, że w domu mierzę ciśnienie i 90/60 to teraz u mnie norma, to powiedziała, że żadna praca nie wchodzi w grę :) Ale ja chodzę do kobiety, ona jest od początku bardzo troskliwa, strasznie też mnie żałowała ze względu na to pierwsze poronienie i jej podejście mi naprawdę odpowiada.

90/60 to złe ciśnienie? Ja też mam zwykle w tych granicach, dochodzi do 100/70, ale mój gin w tym nie widzi problemu. Zawsze miałam niskie ciśnienie.

Biję się z myślami. Z jednej strony nie chcę tak znikać, zwłaszcza, że jest dużo roboty teraz, a z drugiej wiem, że powinnam pomyśleć o sobie, a przede wszystkim o dziecku. Jutro mam prenatalne, może porozmawiam z lekarzem o moich wątpliwościach, chociaż coś czuję, że obdaruje mnie zestawem super rad, jak sobie radzić w pracy (wstawać od komputera, robić ćwiczenia na kręgosłup itd).

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah, musisz powiedziec dla lekarza wprost "chcialabym prosic o wystawienie zwolnienia, bo nie daje juz sobie rady w pracy". Myśl o sobie i o maluchu i o tym jak cudownie byloby miec teraz wolne od pracy!

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    90/60 to złe ciśnienie? Ja też mam zwykle w tych granicach, dochodzi do 100/70, ale mój gin w tym nie widzi problemu. Zawsze miałam niskie ciśnienie.
    Ja przed ciążą nigdy nie miałam niskiego ciśnienia, dlatego teraz po prostu przy tym ciśnieniu czuję się źle. A ginka powiedziała, że może jeszcze spadać, a to wywołuje zawroty głowy, senność, samopoczucie do bani ogólnie. Ale tak jak pisałam, ona jest bardzo troskliwa, widać kobiece podejście. Dlatego u niej to prawie same ciężarne, tym bardziej, że pracuje też w szpitalu.
    Zołzimagic dobrze pisze - powiedz lekarzowi wprost, że chcesz zwolnienie.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę się z tym czuła bardzo niekomfortowo, ale chyba faktycznie nie mam wyjścia.
    Chciałabym chociaż dociągnąć do tego urlopu, ale coś czuję, że brzuch do tego czasu osiągnie gigantyczne rozmiary.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na l4 od 9 tc i nie miałam rozterek czy iść na wolne czy pracować dalej. Lekarz sam mi dał. U mnie w pracy wszyscy tak robią bo i pracodawca woli zatrudnić zastępstwo niż bujać się z tyg zwolnieniami lub urlopami na rzadanie.

No i przestałam mieć sentymenty do pracy gdy w lutym bardzo nieładnie ze mną postapili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 10:25

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-nie miej poczucia winy. Idź na zwolnienie i odpoczywaj. Doskonale Cię rozumiem z tym wyglądem. Ja się czuję jak słonica. A co do zwolnienia to ja nie miałam problemu, mój lekarz sie ucieszył, Jak w końcu poszłam na zwolnienie. Od 5tyg mnie namawiał.poszlam w 17. Twierdził,ze że za długo sie starałam, żeby ryzykować. Generalnie brakuje mi pracy, ale jestem zbyt zmęczona,zeby pracować na tak dużych obrotach jak kiedyś.
    Doskwiera mi tez już bardzo kręgosłup i dretwieja okrutnie ręce.

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje tylko znajomych z pracy :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn właśnie zalicza pierwsza czkawkę. Śmieszne uczucie :)

nesairah, k878, Petitka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 sierpnia 2017, 22:43

Petitka lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah, dziewczyny mają rację, skoro nie dajesz rady, to najwyższy czas powiedzieć to wprost lekarzowi i poprosić o L4

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jakoś często pojawiają się posty "nowych" forumowiczek, które juz w pierwszym poście reklamują coś lub pytają o opinię na temat produktu dając do niego linka (czyli też reklamując)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ostatnio jakoś często pojawiają się posty "nowych" forumowiczek, które juz w pierwszym poście reklamują coś lub pytają o opinię na temat produktu dając do niego linka (czyli też reklamując)

to filmik na youtube, żaden sklep ani strona internetowa, tym bardziej reklama. Po prostu pytam o opinię, bo w końcu to forum, a wtym wątku wszystkie jesteśmy na podobnym etapie.

Może trzeba zrobić jakieś testy weryfikacyjne :)??

• nesairah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jeszcze jedna kwestia mnie w tym wszystkim blokuje. Mój narzeczony. kompletnie nie rozumie, że jest mi źle i ciężko, dla niego nie ma powodów, dla których miałabym iść na zwolnienie. Jak tylko o tym wspomnę, mówi, że jestem leniem. Ja po pracy przychodzę zmęczona, a jeszcze idę po zakupy, gotuję, sprzątam... fakt, czasem mi już sił brakuję i nie posprzątam idealnie, albo zwyczajnie jestem wkurzona, że tylko ja to robię w domu i odpuszczam. Jak tylko się położę żeby odpocząć, słyszę, że leń ze mnie, że nic nie robię, że mogłabym się czymś zająć itp. Mówi to trochę z przekąsem, ale jednak mnie to jakoś dotyka, że nie rozumie mojego stanu i myśli, że symuluję. On wiecznie pracuje, więc 'nie ma czasu' na takie rzeczy. Przynosi robotę do domu. Ja już mu mówiłam, że ma nie brać dodatkowych zleceń żeby trochę mi pomóc zająć się domem, wyprawką itd, ale niestety, u niego żądza pieniądza króluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 10:54

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ