X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic- nie wiem co bym wybrała, zależy w jakim stanie naprawdę jest tamten wózek. Trzeba się dobrze przyjrzeć wózkom uzywanym. Nie mówię,że są gorsze,ale czasem ludzie ukrywają prawdę :)a z zniszczeniem to różnie bywa, jeden będzie dbał, a drugi nie. Cena jest kusząca, bo to zawsze 800zł oszczędności. Macie spory dylemat. Ja bym jeszcze pojeździła i popatrzyła, może akurat inny anex
    Wam się spodoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka- idziesz do apteki, prosisz o glukozę 75g. Dostajesz roztwór/proszek do rozrobienia. Wieczorem rozrabiasz z ciepła wodą, włóż do lodówki i rano sobie zaniesiesz taaaką pyszną zawiesinę do wypicia . Smacznego ;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Opolanka- idziesz do apteki, prosisz o glukozę 75g. Dostajesz roztwór/proszek do rozrobienia. Wieczorem rozrabiasz z ciepła wodą, włóż do lodówki i rano sobie zaniesiesz taaaką pyszną zawiesinę do wypicia . Smacznego ;)
    Brzmi pysznie hahaha :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyśmy kiedyś o drętwieniu / sztywnieniu bioder w nocy. U mnie to się pogłębia od jakiegoś tygodnia. Naprawdę próbuję spać na lewym boku, ale wtedy prawego biodra wręcz nie czuję, bo jest całe zdrętwiałe, a lewa noga mnie strasznie boli. To taki jakby ból "na zmianę pogody", ból stawów? Boli cała noga, ale wystarczy, że zmienię pozycję i przestaje. Totalnie nic mnie nie boli, gdy śpię na prawym boku, żadnego drętwienia też nie ma. Czasem już po godzinie leżenia na lewym boku, noga wręcz rwie. Na prawym mogę przespać całą noc i nic. Macie coś takiego? Ewidentnie jakiś nerw musi być uciskany.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamuśki :)

Ale naprodukowałyście...aż strach się bać. Jak się macie podczas upałów? To przerażające, dopiero 8:00 a za oknem w cieniu 27stC :-/

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ja jeszcze dodaje kilka kropli soku z cytryny :) nie jest takie złe wtedy

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Pisałyśmy kiedyś o drętwieniu / sztywnieniu bioder w nocy. U mnie to się pogłębia od jakiegoś tygodnia. Naprawdę próbuję spać na lewym boku, ale wtedy prawego biodra wręcz nie czuję, bo jest całe zdrętwiałe, a lewa noga mnie strasznie boli. To taki jakby ból "na zmianę pogody", ból stawów? Boli cała noga, ale wystarczy, że zmienię pozycję i przestaje. Totalnie nic mnie nie boli, gdy śpię na prawym boku, żadnego drętwienia też nie ma. Czasem już po godzinie leżenia na lewym boku, noga wręcz rwie. Na prawym mogę przespać całą noc i nic. Macie coś takiego? Ewidentnie jakiś nerw musi być uciskany.

A śpisz na poduszce ciążowej? Ja akurat tego problemu nie miałam, ale jak wybierałam poduszkę, to znalazłam ergonomiczną, która ma twardszą strefę na nogi i pisze, że odciąża stawy biodrowe. Można też kupić sam taki klin na stawy, ale wygląda średnio zachęcająco :P

https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_rodzicow/poduszki_i_koce/poofi_-_poduszka_do_spania_dla_kobiet_w_ciazy_organic_popielata.html
    https://omedika.pl/sissel-medi-support-klin-miedzy-kolana-p57.html

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Natalia dziękuję za linki -jak dojadę do prscy będę przeglądać. Dzisiaj znów mam mega spiocha. Po prostu mogłabym w ogole nie wstawać ;)
    Za 2 tyg wybieram się m mazury - przynajmniej kilka dni odpocznę ;)najlepsze jest to ze ja będę kierowcą
    Coco a gdzie jedziesz na Mazury :)? Może gdzieś niedaleko mnie ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ja będę robiła w diagnostyce prywatnie i lekarka też kazała mi sobie kupić i z samego rana się zgłosić. A to jest jakiś roztwór do rozmieszania z wodą? Ja myślałam, że to jest płynne od razu. Czyli to trzeba sobie w jakimś pojemniczku, butelce w domu przygotować? Ja mam mieć wynik na wizytę 18.08., więc jeszcze nie kupowałam i nie wiem jak to wygląda. Sorry za durne pytania :(
    Ja kupowałam proszek do rozmiesznia w aptece a później panie w labie mi rozmieszaly w zimnej wodzie jakoś dało się to wypić ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Mi dretwieje ręką na lewym boku na prawym nic się nie dzieje

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny, czy Wam tez podskoczyla waga w te upaly od tak ? Mam ponad kg przyrost wagi w tym tygodniu, co mi sie niezdarza w tak krotkim czasie. [/QUOTE]

Mi też wskoczyło 1kg. Do tej pory było tylko 200gr a tu bach 1kg z dnia na dzień. Ale już raz tak miałam i po upalach waga wróciła do starej. Myślę, że to przez to, że więcej się pije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:02

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie miałam testu obciążenia glukozą i w sumie muszę w laboratorium zapytać, jak się przygotować. A glukoza w aptece jest bez recepty?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    A śpisz na poduszce ciążowej? Ja akurat tego problemu nie miałam, ale jak wybierałam poduszkę, to znalazłam ergonomiczną, która ma twardszą strefę na nogi i pisze, że odciąża stawy biodrowe. Można też kupić sam taki klin na stawy, ale wygląda średnio zachęcająco :P

https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_rodzicow/poduszki_i_koce/poofi_-_poduszka_do_spania_dla_kobiet_w_ciazy_organic_popielata.html
    https://omedika.pl/sissel-medi-support-klin-miedzy-kolana-p57.html
    Nie mam poduszki ciążowej, ale chyba się w końcu zdecyduję, bo jest coraz gorzej z moimi nocami. Dzięki za linki, ten klin trochę straszny :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Pozwoliły mi tylko popić glukozę, więcej nie :/

Na NFZ trzeba mieć podobno swoją glukozę: serio? Strzykawkę i fiolkę na krew tez? Masakra.
    No trzeba, też miałam lekkie dzięki jak po raz pierwszy ja robiłam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł cudowny jakże objaw ciąży, po zgadze i zaparciach - opuchnięte dziąsła. Masakra. Bolą jakbym czymś ostrym podrażniła.

Hemoroidy czekają w kolejce :P

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam znów fatalny humor. Pomijając już upały... wstałam lewą nogą. Szykując się do pracy kolejny raz pomyślałam 'ja chcę na L4'. brzuch robi się większy z dnia na dzień, stałam przed szafą dobre pół godziny, we wszystkim wyglądam jak słonica. Źle mi z tym, nie chce przebywać wśród ludzi i słuchać komentarzy o tym, jak pięknie przybieram na wadze... ja się okropnie czuję z dodatkowymi kilogramami. Nie dość, że brzuch już duży, to jeszcze cycki mam ogromne. Nie mówiąc już o tym, że brzuch zaczyna mi zwyczajnie przeszkadzać. Czuję się taka nabita, mam ograniczone ruchy, schylić się normalnie nie mogę, przy biurku siedzę powykręcana, do tego duszno i nie ma czym oddychać. Mój lekarz nawet nie poruszał tematu L4, może powinnam sama mu zaproponować... czuję, że już powoli czas na odpoczynek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 09:09

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah powiedz sama dla lekarza ze chcesz L4. to juz czas :)

magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    nesairah powiedz sama dla lekarza ze chcesz L4. to juz czas :)
    Dokładnie :)
    Zresztą moja koleżanka, która pracowała do 8 mc, jakiś czas temu mówi do mnie "niepotrzebnie się meczylam nikt mi medalu ani podwyżki czy premii za to nie dał że poswiecalam się chodząc do pracy" mało kto to doceni więc trzeba korzystać tym bardziej ze to juz ponad połowa ciąży więc nie ma się co męczyć tylko cieszyć się brzuszkiem w domku i korzystać ze słodkiego lenistwa bo na końcówce ciąży i po porodzie już nie będzie takiej możliwości

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Pozwoliły mi tylko popić glukozę, więcej nie :/

Na NFZ trzeba mieć podobno swoją glukozę: serio? Strzykawkę i fiolkę na krew tez? Masakra.
    Ja bylam prywatnie w sensie w diagnistyce i tez musialam miec swoja

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas a diagnostyce nie pozwalaja samemu rozrabiac kobita powiedziala ze sama musi

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ