X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny a jak to jest w przypadku braku pokarmu? Zabieracie do szpitala butlę i mm czy w razie czego to szpital daje mleko?

szpital musi mieć mleko, w razie czego, ale czy wszystkie dają, to tego nie wiem, wiem że na Polnej w Poznaniu, dostajesz i mleko i pampersy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Szczesliwa mamusia juz mleczko? Nie wiedzialam ze moze byc tak wczesnie

A czemu nie? Z Zuzą mi leciało w 16 tyg z piersi, teraz też coś na początku ciąży, ale od tamtej pory cisza.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Fajnie, to chyba dobry znak :)

Aaa, w koncu zaczelam zauwazac na brzuszku cien tej ciemnej kreski

W moim przypadku, z Zuzą raczej do nie był dobry znak, cieszyłam się że już jest mleko a potem nie mogłam po porodzie rozbudzić laktacji, a jak już poszło, to Zuza nie chciała cycka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 19:52

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mało tu piszę ale czytam Was regularnie. Cieszę się że u Was wszystko ok. Poruszalyscie ostatnio kilka ciekawych tematów:) kolejki... Mój brzuch już jest bardzo widoczny i niestety nie zauważyłam zeby powodował lawinę uprzejmości. Raz przepuscila mnie w kolejce starsza pani a panowie co za nią stali mieli takie miny że strach się bać. A raz stałam w kasie pierwszeństwa przede mną pan z 4ro pakiem piwka i chipsami udawał że mnie nie widzi a kolejny przyszedł za mną i.... Zapytał czy go przepuszczę bo on ma tylko jedną rzecz ! Bez komentarza. Upały - ledwo dycham. Cały dzień siedzę w domu jak kret i piję wodę. Wentylator ratuje mi życie. Co do ruchów, mój młody uparcie siedzi nogami na pęcherzu więc czuję dużo ruchów nisko , natomiast te ruchy są mocne ale lekarz nie kazał się martwić. Powiedział że widocznie młody ma sporo siły. Powoli też przeglądam rzeczy po starszym synku. Ciuszki w zasadzie mam. Dokupilam tylko kilka polspioszkow i body z dlugim rękawem. Teraz czas na wózek bo nie trzymalismy poprzedniego. Myślimy nad kupnem głębokiego z drugiej ręki a potem jakąś wypasioną spacerowke. Zobaczymy.

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie brać na słodkie, chyba synu płeć zmienia xD haha, chodzi za mną miód, i makaron z serem,cukrem,śmietaną i cynamonem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Hej dziewczyny. Mało tu piszę ale czytam Was regularnie. Cieszę się że u Was wszystko ok. Poruszalyscie ostatnio kilka ciekawych tematów:) kolejki... Mój brzuch już jest bardzo widoczny i niestety nie zauważyłam zeby powodował lawinę uprzejmości. Raz przepuscila mnie w kolejce starsza pani a panowie co za nią stali mieli takie miny że strach się bać. A raz stałam w kasie pierwszeństwa przede mną pan z 4ro pakiem piwka i chipsami udawał że mnie nie widzi a kolejny przyszedł za mną i.... Zapytał czy go przepuszczę bo on ma tylko jedną rzecz ! Bez komentarza. Upały - ledwo dycham. Cały dzień siedzę w domu jak kret i piję wodę. Wentylator ratuje mi życie. Co do ruchów, mój młody uparcie siedzi nogami na pęcherzu więc czuję dużo ruchów nisko , natomiast te ruchy są mocne ale lekarz nie kazał się martwić. Powiedział że widocznie młody ma sporo siły. Powoli też przeglądam rzeczy po starszym synku. Ciuszki w zasadzie mam. Dokupilam tylko kilka polspioszkow i body z dlugim rękawem. Teraz czas na wózek bo nie trzymalismy poprzedniego. Myślimy nad kupnem głębokiego z drugiej ręki a potem jakąś wypasioną spacerowke. Zobaczymy.

to nie fajnie Cię potraktowano, :( u nas zanika kultura zupełnie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sobie lezymy dzidzius grzeczny nic nie kopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:07

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, emikey, [m]alina, salenne, Petitka, Wachciowa, Zołzimagic, Iruletka, magdzia26, kaka470, Jooozefka, Coco55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny brzuszek

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym mlekiem, to mam nadzieję że tak już tak zostanie :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szczególnie te w pierwszej ciązy - przyzwyczaiłyście się juz do ruchów? Mega śmieszna sprawa, ale ja po prostu aż cała podskakuje :) Z jednej strony są cudne i aż się wzruszam jak mała się wierci, ale z drugiej każdy kopniak mnie "straszy" , a jak sie obraca tak bardzo nisko i az mi napina całe podbrzusze to nie wiem jak reagować :) Dzisiaj malutka się znowu ożywiła, chyba ciut lepsza pogoda ją obudziła i cały dzień czuję kopniaczki, więc nie daję rady siedzieć i pracować :) No jak to ogarnąc? Przecież będzie coraz mocniej i czesciej i wiecej :D

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kopania to mój urządza sobie w brzuchu jakieś walki bo nie pamietam abym na tym etapie ciąży poprzednio tak mocno i regularnie czuła ruchy i kopniaki - No albo jakiś wielkolud mi rośnie w brzuchu :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak przyzwyczaiłam, że dla mnie mógłby mój syn cały dzień mnie kopać. Uwielbiam to uczucie. Gorzej z tym napinaniem, to czasem mnie boli. Wtedy masuje delikatnie to miejsce, moje dziecię jakby obrażone,ale się przesuwa. Mnie straszy jak długo nie daje znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 21:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, szczególnie te w pierwszej ciązy - przyzwyczaiłyście się juz do ruchów? Mega śmieszna sprawa, ale ja po prostu aż cała podskakuje :) Z jednej strony są cudne i aż się wzruszam jak mała się wierci, ale z drugiej każdy kopniak mnie "straszy" , a jak sie obraca tak bardzo nisko i az mi napina całe podbrzusze to nie wiem jak reagować :) Dzisiaj malutka się znowu ożywiła, chyba ciut lepsza pogoda ją obudziła i cały dzień czuję kopniaczki, więc nie daję rady siedzieć i pracować :) No jak to ogarnąc? Przecież będzie coraz mocniej i czesciej i wiecej :D

Kochana, to chyba nasze dzieci się zaprogramowały tak samo. Moje po 2 dniach słabszych ruchów dziś znów się uaktywniło :) A co do przyzwyczajenia to raczej tak, ale jak mała przyłoży mocniej to potrafię się wystraszyć. Aczkolwiek zdecydowanie wolę jak kopie mocno i straszy niż jak nie kopie wcale :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to czuje jak by dzidzius lezal pod pepkiem tak po prawej stronie nawet dloni nie moge polozyc na brzuszku bo boli od razu. ciekawe jakie jest ulozenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 21:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli polewej od pepka jak lelko nacisne, leciutko....malz tam zawsze dektor przyklada i lapie tetno :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 21:47

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja kupię synowi takiego pluszowego konika morskiego, który wydaje dźwięk bąbelków i gra delikatna usypiajaca muzykę. I nie straszu w nocy :D
    Polecam, mój Fabian bardzo długo spał z tym konikiem z Fishera :)

emikey lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mogę normalnie umyć zęby :D bez odruchu wymiotnego. Co za wspaniałe uczucie móc porządnie umyć zęby :D oby tak już zostało. 4 miesiące mordowania się przy ich myciu mi wystarczy!!!

Aztoria, Petitka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Od wczoraj mogę normalnie umyć zęby :D bez odruchu wymiotnego. Co za wspaniałe uczucie móc porządnie umyć zęby :D oby tak już zostało. 4 miesiące mordowania się przy ich myciu mi wystarczy!!!

A myslalam ze tylko moj dzidziuch robi ze mnie takiego brudasa!

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey - ostatnio i ja zauważyłam poprawę, że mogę górne zęby od środka trochę umyć chociaż :P Bo wcześniej co szczoteczke tam przyłożyłam to cofało, jest poprawa, ale jeszcze nie całkiem :P

Witam się w 21tc :D Skończone 20 :D Czyli 50% ciąży za mną :D

Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Wachciowa, magdzia26, [m]alina, Jooozefka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) Dziś przyjeżdża kobieta po karton ciuszków :) na reszcie będę miała miejsce na ubranka małego :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ