Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:U mnie nadal cisza. Kilka razy mi się wydawało, że może coś czuję ale tak bez przekonania a od paru dni nic kompletnie.
Zołzimagic lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyMala, to może przez pogodę. Moje dziecko normalnie czuję prawie zawsze jak się położę, albo usiądę. Od kilku dni ruchy są, ale dużo subtelniejsze. Raczej kopie wieczorem, w nocy i wczesnym rankiem. W ciągu dnia pojedyncze kopniaki, które czuję, a często mam tak, że widzę, że brzuch faluje, ale te ruchy są tak delikatne, że ich nie czuję.
Wydaje mi się, że skoro mamusia zmęczona upałem to i dzidzia bardziej ospała. -
nick nieaktualny
-
Nesairah - ostatnio co miałam na nfz wizytę to powiedział, że w standardzie jest mierzenie szyjki na nfz od 18tc jakoś czy coś, tylko to dopochwowo patrzył, reszta przez brzuch
Teraz będę za 2 tyg szła prywatnie, zobaczymy, z Olą co mi ciążę prowadził to nie pamiętam, ale chyba nie mierzył szyjki w usg, tylko palpacyjnie sprawdzał zawsze.
nesairah lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Już po usg! Intuicja kobieca mnie nie zawiodła i będzie synek!
Dostaliśmy nawet okejkę od niego!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7de3d60c753.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2a916d7cafb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 17:19
[m]alina, salenne, nesairah, malysmok84, Aztoria, Jacqueline, Opolanka 85, magdzia26, emikey, Szczesliwa_mamusia, aga1402, Ja_Sonia, Lady Savage, k878, Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość
-
A ja sobie dogodzilam. Rzadko miewam zachcianki ciazowe, ale dzisiaj stwierdzilam ze musze, no po prostu musze zjesc takiego wielkiego burgera, z sosem, mnostwem warzyw i prawdziwymi frytkami, bo inaczej wybuchne. Mozliwe calkiem ze to przez to ze ostatnio jadlam glownie salatki i warzywka. W kazdym razie zamowilam i pozarlam i zaraz pęknę
ale warto bylo.
co do przepuszczania w kolejce, w sklepach mi sie tez nie zdarza, ludzie udaja ze nie widza, na bazarkach babcie jeszcze sie wpychaja, ale np w metrze ostatnio mlody facet mi ustapil jak byl tlok, a w szpitalnym laboratorium gdzie robie krew jest zasada ze kobiwty w ciazy biora bez kolejki, a jak jest ich wiecej to co druga osobe (czyli ciezarowka, ktos z kolejki i znowu ciezarowka). Ludzie wytesowani juz tak ze sami jak widza to nowia zeby wejsc. I babeczki tez pilnuja, nie tylko ciezarowek, ale cukrzykow na czczo albo satruszkow bardzo chorych i nikt nie peotestuje. Wix jak widac sie da tylko.personel musi ogarniacPetitka lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Powiedzcie mi, czy na prenatalnych lekarz bada też dopochwowo? Szyjkę chyba mierzy, tak?
Powinnaś mieć również badanie USG dopochwowe, które pozwala na pomiar szyjki macicy. Jeśli to się nie wydarzy to zwyczajne się dopytaj bądź upomnijTo dosyć ważny pomiar na tym etapie
-
nick nieaktualny
-
Ja po przebojach w pierwszej ciąży, teraz wręcz wykorzystuje swoje prawa do pierwszeństwa, i nie czuję się z tym źle. Wolę to niż wizytę na IP, bo się przewróce w komunikacji miejskiej. A z Zuzą to też teraz ciężko, jej się szybko nudzi, w kolejce nie wytrzyma długo. A nikt nie przepuści. Hamsko pokazuje kartę ciąży i idę na początek, w nosie mam, a niech gadają.
-
Na połówkowym miałam badanie głównie przez brzuch, ale ponieważ mała się położyła jak jej wygodnie i się nie dało, to niektóre rzeczy transwaginalnie. No i szyjka mierzona była.
A co do kolejek, to ja się dopominam sama, tzn. w przychodni do rejestracji czy do zabiegowego ustalam głośno kto jest pierwszy i pytam czy mogę wejść przed tą osobą. Czasami jest pyskówka, ale sporadycznie. Tak samo z miejscami siedzącymi, chociaż za dużo nie podróżuję, zazwyczaj lekarza mam w ciągu dnia i jest pustawo. W Luxmedzie wszędzie wisi tabliczka, że kobiety w ciąży poza kolejnością, ale raczej żadna nie widzi mnie zza lady. Raz mnie tylko kobieta opieprzyła, że mam od razu podchodzić przed ludźmi - akurat 2 osoby przede mną były więc nie tragedia.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
My już po
Miałam USG tylko przez brzuch, więc nie wiem ile cm ma szyjka. Łożysko na przedniej ścianie wysoko. To wyjaśnia dlaczego ruchy głównie czuję na dole. Lekarz jeździł głowicą jakieś 2-3 cm nad pępkiem, byłam w szoku, że tak wysoko. Najważniejsze, że wszystkie parametry w normie, gin nie miał do niczego zastrzeżeń. Maluch waży 430g, mierzy 21cm. Leżał z nogami nad głową - dosłowniestopa ma aż 4cm! dostaliśmy zdjęcia, ma których widać ładnie buźkę i debatujemy do kogo jest podobny
W kwestii L4 lekarz powiedział, że mam mu dać znać kiedy będę chciała, a on mi wypisze. Ustaliliśmy, że dociągnę do urlopu, a od początku września idę na L4. Będę miała czas na pozamykanie spraw w pracy, a przede wszystkim uprzedzę wcześniej pracodawcę. Jeśli do urlopu będę miała gorsze dni, biorę po prostu dzień wolny.salenne, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, magdzia26, Jacqueline, Petitka, aga1402, Iruletka, Aztoria, k878, emikey, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Nesairah, tez mam takie ułożenie lozyska
Ruchy czuje zaraz nad linią wlosow lonowychJak widzialam, ze u Was widać ruchy nidaleko pepka to bylam zaskoczona czemu u mnie ruchy tak nisko
Az glupio na pamiatke filmik nagrac dla siebie
11.12.2017 syn Adaś -
Kąpiel w jeziorku zaliczona mojego lobuziaka nie jestem w stanie wyciągnąć
mam wrażenie że niedługo mu płetwy i skrzela wyrosna mógłby non stop siedzieć w wodzie
po kąpieli drzemka a teraz obiadek się robi
Oj zjadlabym takiego burgera albo pizzunie noi sushi które jako jedyna potrawa nie zmiennie czy jestem w ciazy czy nie mam bzika na jego punkcie -
nick nieaktualnyJozefka masz dobry wynik krwi jest q normie nie musisz brac suplementow. Hgb spada w 1 polowie ciazy co jest NORMALNE
takze spokojnie. Ja tez mialam jakos 15,4 a teraz 12,9
sam lekarz mowi ze dobrze bo w ciazy krew sie rozrzedza i szybciej plynie
tez nigdy tak niskiej nie mialam
Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz też mi robi dodatkowo usg dopochwowe i sprawdza szyjkę.
W kolejkach sklepowych jeszcze nikt mnie nie przepuścił. Natomiast już 2 razy w kolejce do toalety na autostradzie przepuściły mnie emerytkiKolejek w laboratorium nie doświadczam na całe szczęście, jeżdżę do punktów w których rzadko ktoś jest.