X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Nie zazdroszcze Wam tych upalow - ja zabunkrowalam sie nad morzem, wiec tu jest jakos do przezycia :) co oczywiscie nie odznacza ze nie ma upalu i zaduchu, a musze przyznac ze to w ciazy przeszkadza nprawde szybko. No i musze uwazac bo ludzie komplentnie nie patrza czy brzuch czy nie - przepychaja sie, leca jak opetali :/

co do przepychania, to najgorzej w sklepach z wózkami wjeżdżają w brzuszek; ja w takich miejscach dosłownie osłaniam rękoma; tak samo jak dzieciaki jeżdżą na rowerach czy hulajnogach, nie patrzą i podjeżdżają blisko; też się ustawiam w gotowości, żeby odepchnąć, jakby mi wjeżdżało w brzuch - przecież to chwila nieuwagi i może się przewrócić

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jam 60dag mniej niż w piątek na wizycie. Bardzo mnie to cieszy, bo nie chciałabym przytyć więcej niż 12kg, a wiadomo,że teraz szybciej będę nabierać na wadze

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A te dostawki są uniwersalne? Do każego wózka pasują? Gdzie kupiłaś?
    Tak do 99% pasuje bo mozesz zmieniać rozstaw tych raczek co montuje się do wózka;)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od ostatniej wizyty przybyło 1,5 kg :/ ehhh a właściwie to w ostatnim tygodniu u mnie chyba jednak upały bo apetytu to prawie wogole nie mam w te upały...w dzień mi temperatura nie przeszkadza ale w nocy to masakraaa szczególnie że mamy sypialnie na poddaszu i robi się 30 parę stopni nie ma czym oddychać :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pije też jak szalona jakbym miała kaca niezłego...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A mi od ostatniej wizyty przybyło 1,5 kg :/ ehhh a właściwie to w ostatnim tygodniu u mnie chyba jednak upały bo apetytu to prawie wogole nie mam w te upały...w dzień mi temperatura nie przeszkadza ale w nocy to masakraaa szczególnie że mamy sypialnie na poddaszu i robi się 30 parę stopni nie ma czym oddychać :(
    Ja nie mam czym oddychać 24/7 :O
    Śmigasz nad jezioro dziś? :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym uwazaniem na brzuch to faktycznie jest problem. Ja tez w zatloczonych miejscach oslaniam rekami brzuszek. Najgorzej jest jak pojde na bazarek w godzinach kiedy jest masa starych ludzi. Taranuja wszystkich jak czolgi, nawet jak widza ze ja w ciazy, brzuch spory i ide sobie powoli.

No mnie waga martwi bo do tej pory dosyc rownomiwrnie mi wzrastala, a teraz nagle od 2tyg stop

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A pije też jak szalona jakbym miała kaca niezłego...
    Ja mam tak samo a tu w Szkocji nawet upału nie ma na chwilę obecną. Nawet i pada co chwilę a piję jak smok. Gdzieś jakaś woda cały czas musi być w zasięgu ręki a w nocy gdy się obudzę to język stoi mi takim kółkiem, że ruszać nim nie mogę.
    Co do ruchów to ja też ledwo co czuję. Ostatnio po słodkim trochę coś mnie posmyrało koło pępka ale to nie dzieje się to niestety za często. Są dni, że nic prawie się nie dzieje i ja już trochę schizuje. Dzisiaj na szczęście USG i mam nadzieję, że wszystko będzie ok i uda sie odetchnąć z ulgą. No i oczywiście dowiedzieć się jakiej płci jest nasz kropek :D

• nesairah Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziś już mam lepszy dzień, ale denerwuję się, bo o 14:30 połówkowe. Trzymajcie kciuki!

Co do upałów... ja jestem ciepłolubna, ale w ciąży pierwszy raz upały mnie męczą. Głównie dlatego, że ciężko mi oddychać, a powietrze gęste. W biurze klimatyzacja jest, ale nie działa, więc zaduch jest okropny po południu. Porozmawiam dziś z ginem na temat L4, chyba zdecyduję się dociągnąć do urlopu, pozamykać wszystkie sprawy w pracy i będę spokojnie odpoczywać do porodu.

Wczoraj byliśmy z P na zakupach.Godzinka łażenia po sklepach, a mnie już plecy zaczęły boleć, tak jakby rwa kulszowa, po jednej stronie, nad pośladkiem. Miałam już takie bóle na początku ciąży.
    W Auchan są specjalne miejsca na parkingu dla ciężarnych, więc skorzystaliśmy, ale próbowałam znaleźć przepisy dotyczące miejsc postojowych dla matek z dziećmi, bo nie wiem czy na takich mogą parkować kobiety w ciąży. Wiecie coś na ten temat? Oczywiście byliśmy świadkami, jak jakaś para zaparkowała na miejscu dla rodzin z dziećmi (byli bez dzieci), ehh.

Ktoś pisał o koszulach ciążowych. Ja szukam wciąż jakiejś ładnej, niedrogiej i nic. Wczoraj znalazłam sklep: https://slodkisen.com.pl/ i chyba tam zamówię, ale będę szukać dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 09:28

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah- dobrze będzie.Trzymam kciuki za połówkowe. Pogadaj z ginem o tym zwolnieniu, a jak uważasz,że dociągniesz do urlopu, to tak zrób, tylko po urlopie szoruj na l4. Na tej stronie co podałaś też całkiem przyzwoite ceny tych koszul. Bo jakoś 60zł mnie nie urządza wydawać na koszule,ale 30-40 jestem w stanie zaakceptować. Moja koszula jutro przyjdzie, zobaczymy co jest warta. Zamówiłam jedną na próbę

• nesairah Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    nesairah- dobrze będzie.Trzymam kciuki za połówkowe. Pogadaj z ginem o tym zwolnieniu, a jak uważasz,że dociągniesz do urlopu, to tak zrób, tylko po urlopie szoruj na l4. Na tej stronie co podałaś też całkiem przyzwoite ceny tych koszul. Bo jakoś 60zł mnie nie urządza wydawać na koszule,ale 30-40 jestem w stanie zaakceptować. Moja koszula jutro przyjdzie, zobaczymy co jest warta. Zamówiłam jedną na próbę

Też mi się wydają w miarę przystępne ceny, zwłaszcza, że potrzeba tych koszul więcej niż jedna. Planuję 2-3 kupić. Daj znać, jak Twoja przyjdzie :)

Co do mojego zwolnienia, rozważam jeszcze opcję pracy w domu do urlopu, a później już na L4. Zobaczymy jak się na to lekarz zapatruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 09:33

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja nie mam czym oddychać 24/7 :O
    Śmigasz nad jezioro dziś? :)
    Aktualnie mamy burze i 22 stopnie :D wiec wszystkie okna w domu pootwieralam i cieszę się chwilą oddechu :) a później pewnie znowu duszno się zrobi to smigniemy nad jeziorko ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Aktualnie mamy burze i 22 stopnie :D wiec wszystkie okna w domu pootwieralam i cieszę się chwilą oddechu :) a później pewnie znowu duszno się zrobi to smigniemy nad jeziorko ;)
    U mnie burza przeszła bokiem :( już się cieszyłam, że popada jak.zobaczyłam granatową chmurę a tu gucio. Przeszła 7KM dalej :( Czas pakować się do Anglii bo jeszcze jeden dzień taki jak wczoraj i skonam tu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja wczoraj miałam połówkowe...Młoda jest nadal Anią :) i waży już 504g i ma ok. 23cm :) Wszystkie elementy mózgu widoczne i w odpowiednich wielkościach <3 a na tym zależało nam najbardziej <3 serducho pięknie i miarowo bije 133ud/min także też w porządku :)

Po badaniu odwiedziłam moją koleżankę, która 6tyg temu urodziła bliźniaki...Zosię i Jasia :) wyprzytulałam, ponosiłam i aż mi się już takiego okruszka zachciało...a tu prawie 4 mieiące jeszcze do naszego spotkania...

Później wizyta u mojego lekarza na macanie tylko...od ostatniej wizyty schudłam 3.5 kg...a hemoglobina od początku z 16.7 spadła na 12.7...kurcze nigdy w życiu nie miałam tak niskiej...trzeba chyba zacząć brać jakieś ciążowe witaminy bo od 12tyg nie biorę nic...

U nas też skwar...ale w domu mam klimę ustawioną na 22 stopnie i da się życ :)

nesairah, Petitka, Aztoria, salenne, aga1402, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Lady Savage, nataliamonika, magdzia26, k878, Iruletka lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) U mnie wczoraj była taka burza i gradobicie, że myślałam, że koniec świata jest.

Co do koszul to ja postanowiłam, że do porodu poszukam koszul w lumpeksie i potem po prostu wyrzucę. Jedynie potem na przebranie i pobyt w szpitalu kupię sobie jakieś niedrogie, ale porządniejsze.

Pisałyście o przepychaniu. Chyba najgorzej jest jak się stoi w kolejce do kasy np. w lidlu i otworzą nową kasę. Wtedy ludzie się nawzajem taranują, też zawsze brzuszek rękami osłaniam. W ogóle jeszcze mi się nie zdarzyło być wpuszczoną bez kolejki w sklepie. Ludzie mają to gdzieś. Jedynie w komunikacji miejskiej prawie zawsze ustępują miejsca, chociaż ostatnio w zatłoczonym tramwaju stałam nad dwójka młodych ludzi ok. 15-16 lat...no i swoje wystać musiałam bo przecież młodzież zmęczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 10:28

• nesairah Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Aja wczoraj miałam połówkowe...Młoda jest nadal Anią :) i waży już 504g i ma ok. 23cm :) Wszystkie elementy mózgu widoczne i w odpowiednich wielkościach <3 a na tym zależało nam najbardziej <3 serducho pięknie i miarowo bije 133ud/min także też w porządku :)

Po badaniu odwiedziłam moją koleżankę, która 6tyg temu urodziła bliźniaki...Zosię i Jasia :) wyprzytulałam, ponosiłam i aż mi się już takiego okruszka zachciało...a tu prawie 4 mieiące jeszcze do naszego spotkania...

Później wizyta u mojego lekarza na macanie tylko...od ostatniej wizyty schudłam 3.5 kg...a hemoglobina od początku z 16.7 spadła na 12.7...kurcze nigdy w życiu nie miałam tak niskiej...trzeba chyba zacząć brać jakieś ciążowe witaminy bo od 12tyg nie biorę nic...

U nas też skwar...ale w domu mam klimę ustawioną na 22 stopnie i da się życ :)

Gratuluję dobrych wieści i zazdroszczę, że już po :) Ja mam stres przed dzisiejszym badaniem, ale musi być dobrze. Dużo Twoja Ania waży, mój ostatnio tydzień temu ważył 375g, a to było w 21t+1d.

Jooozefka lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka jakie duze juz dzieciatko :) super ze wszystko wyszlo dobrze :)

Jooozefka lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 21 tydzien czyli polowa ciazy za mna :)

Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Lady Savage, magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie też skwar. Odechciewa się pracować ;) no ale trzeba... dobrze że mam luźną szefową to kilka razy w ciągu dnia idę sobie na kanapę i wyleguje się z nogami do góry ;) czsami nawet jej powiem ze chce poleżeć sama w pokoju haha ;)

Widzę jednak z dnia na dzień ze coraz ciężej wysoedziec mi te 8h w biurze mimo tylu udogodnień...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie przeżyłam stres, przejechałam się na mokrej podłodze. Myślałam,że fiknę do tylu. Brzuch mi się naprężył, tetno skoczyło,ale udało mi się zachować równowagę. Chyba bym porządnie spanikowała, gdybym upadła.

Co do kolejek, to jak widzę kasę z pierwszeństwem to się wpycham. Ostatnio w kauflandzie do kasy z pierwszęnstwem ustawiła się baba z zakupami na 2 mce chyba, a ja podeszłam i mówie,że jestem w ciąży i chce skorzystać z tego prawa. a nie było innej kobiety w ciązy, ani nikogo niepełnosprawnego. Facet za ta babką od razu się przesunał, ale pech chciał,że kasjerka policzyła już pierwszą rzecz tej kobiety. Po czym inna babka mówi, wie pani co-podejdzie pani do 4 to ja panią obsluże. Jak muchy do lepu ludzie zaczęli lecieć do tej wolnej kasy. Na szczęście kasjerka opanowana i najpierw obsłużyła mnie.
    No,ale tak gdzie nie ma kas pierwszeństwa nie wpycham sie, grzecznie stoje. to mój mąż bardziej warczy na kogoś, jak ktoś się przed nas właduje. Ale tam gdzie mogę, to korzystam.

‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ