Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi jest ciężko sie przewrocic, zawsze przy przewracaniu brakuje mi powietrza
Moje dziecko tez wczoraj sie uaktywnilo po dwoch dnich odpoczynku i dzisiaj tez go czuje i również potrafi mnie przestraszyc tymi kopniakami, szczegolnie jak tak mocno walnie w coś w srodku :pOliwierek- 22.12.2017r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa pierwsze ruchy poczułam już w 15/16 tyg. Nie były to bąbelki czy przelewanie tylko po prostu coś we mnie drgało i leciutko pukało. Na początku nie zdarzało się to zbyt często, ale teraz zdecydowanie aktywność się wzmocniła, a ruchy są też wyczuwalne dla Tatusia
Mam łożysko na tylnej ścianie, dosyć nisko i ruchy też czuję pod pępkiem. Ostatnie upały zdecydowanie wpłynęły na energię małej, ewidentnie miałam wrażenie że też nie ma siły i jest leniwa
to moja pierwsze ciąża i we mnie każdy ruch który odczuwam uświadamia jak bardzo kocham tego małego ludka
super uczucie.
Co do kolejek to jeszcze nie korzystałam z przywileju, nie miałam takiej potrzeby bo nie było to dla mnie ani uciążliwe ani nie czułam się jakoś źle. W razie czego nie mam skrupułów żeby kulturalnie poprosić o przepuszczenie. Na pewno nie będę czekać aż ktoś mnie sam z siebie zauważy i przepuści bo to faktycznie można się nie doczekać (jeśli chodzi o supermarkety) Natomiast podróże tramwajem oceniam bardzo pozytywnie. Nie jeżdżę często i jak już to krótki dystans, ale odkąd brzuszek mam widoczny reakcje są natychmiastoweWiadomo, różni ludzie i różne sytuacje mają miejsce ale póki co oceniam społeczne reakcje na 5+
Jooozefka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ruchy to moje mega aktywne dziecko kopie gdzie popadnie...na ogół w pobliżu pępka lub w pachwiny...w pachwinie też czuję czkawkę...czyli tam ma główkę
a jeszcze 4 tyg temu ułożona była poprzecznie, w 18t pośladkowo, a przedwczoraj główkowo
...u mnie ma widać wyjątkowo dużo miejsca do przekręcania
albo taka artystka jak moja najmłodsza...do dziś sie zastanawiam czy zapisać ją do szkoły czy do cyrku
Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Ja śpię całą noc na lewym boku, czasem przekręcę się bardziej na plecy, ale na prawym boku mnie wszystkie wnętrzności bolą i mi niedobrze, wiec śpię tylko na lewym.
Co do ruchów, wczoraj mały kopał mnie w szyjkę macicy, tak okropne uczucie, że aż się bałam, że zaraz dostanę skurczy. Często mnie tam kopie, a ja przeżywam za każdym razem zawał sercaaga1402 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekam na kuriera, ciekawa jestem tej koszuli i okrycia po kąpieli dla małego.
Mój syna to prawdziwy akrobata, kopie po całym brzuchu. Wczoraj ok 14 jechałam autem to kopał mnie bliżej pęcherze, a już wieczorem musiał się przekrecić, bo czułam go bliżej pępka. Na razie mają jeszcze dużo miejsca te nasze robaczki. Myślę,że już bliżej 30 tyg zacznie się im robić ciaśniej.
Na wrześniowym forum rozpakowała się kolejna mamusia,ale trojaczków- to może dlatego tak szybko -
nick nieaktualnyDziewczyny strasznie sqedza mnienoczy ale meeeeeega. Nie jestem alergikiem. Maz i syn owszem a oni maja spokoj. Mam wrazenie ze zaraz te oczy wydrapie. To raczej nie od ciazy tzn watpie. Od czego to moze byc? U cioci tutaj w de tez nic nowego jestem tu czasami dwa razy w roku jezdze tu od 21 lat wiec sama nie wiem. Moze odstawie jod na pare dni? Bo skoro nad morzem samym jestem to chyba jodu mam dosc? Moze byc od jodu?? Zglupialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 10:38
-
Szczesliwa_mamusia wrote:mi zaczyna być ciężko podnosić sie z łóżka z tym brzuchem. Śmiałam się do męża,że będzie musial mi niedługo uchwyt zamontować do trzymania,żeby miała czym się podciągnąc.
aga1402 lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciązy miałam sny o zombi, że sama jestem zombi i jem ciała ludzi, albo że mnie gonią zombi, całą ciążę
a teraz nie mam żadnych snów, żadnych. zdarzy się coś raz na miesiąc, a tak to nic. -
nick nieaktualnyDzień dobry! Kiepsko spałam, było mi okrutnie gorąco. Też śpię głównie na lewym boku, ewentualnie tak niby na plecach, ale pod plecami mam poduszkę, więc po skosie w stronę lewego boku. Jak próbuję się przewrócić na prawy to mam wrażenie, że mnie wszystko boli w środku i stękam przy tym jak nie wiem
Kilka razy męża tym zestresowałam
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:oj tak, z tym też mam problem xD dobrze że zaraz mam drzwi, to się chwytam za klamkę xD
no ja puki co łapię sie za krawędź szafy, ale niedługo szafa pójdzie do drugiego pokoju,żeby było miejsce na łóżeczko. to sobie uchwyt sobie zamontuje