X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam problemu z umyciem zębów, ani w tej ciąży, ani w poprzedniej.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam tez jest ciężko w nocy przenosić się z jednego boku na drugi ? Bo mi jest jakoś tak ciężko :(

aga1402, mycha91 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w zasadzie nie, ale czasem jakoś dziwnie zaplacze nogi w poduszke i budzę się przy zmianie pozycji

Lura82 lubi tę wiadomość

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest ciężko sie przewrocic, zawsze przy przewracaniu brakuje mi powietrza ;)
    Moje dziecko tez wczoraj sie uaktywnilo po dwoch dnich odpoczynku i dzisiaj tez go czuje i również potrafi mnie przestraszyc tymi kopniakami, szczegolnie jak tak mocno walnie w coś w srodku :p

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz jest ciezej zmienic pozycje jak leze. Do tego zaczelam wstawac w nocy do toalety, mialam tak tylko w pierwszych tygodniach, potem ustalo i znow musze wstawac, pewnie dzidzius juz zaczyna uciskac na pecherz.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny czy wam tez jest ciężko w nocy przenosić się z jednego boku na drugi ? Bo mi jest jakoś tak ciężko :(
    nie, ja się bez problemu przekręcam, o ile mała nie śpi ze mną XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zaczyna być ciężko podnosić sie z łóżka z tym brzuchem. Śmiałam się do męża,że będzie musial mi niedługo uchwyt zamontować do trzymania,żeby miała czym się podciągnąc.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nam inny problem. Ostatnio mój mąż wkurza mnie w moich snach. Wstaje strasznie wkurzona na niego, a on biedaczek niczemu nie winny lol.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to w ciazy tak dziwaczne sny ze nie wiem skad sie takie rzczy w glowie biora ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sny w ciązy to chyba każda z nas ma nieogarnięcia. Mi się tej nocy sniło,że pracowałam jako wyprowadzaczka szczeniaczków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam już w 15/16 tyg. Nie były to bąbelki czy przelewanie tylko po prostu coś we mnie drgało i leciutko pukało. Na początku nie zdarzało się to zbyt często, ale teraz zdecydowanie aktywność się wzmocniła, a ruchy są też wyczuwalne dla Tatusia :) Mam łożysko na tylnej ścianie, dosyć nisko i ruchy też czuję pod pępkiem. Ostatnie upały zdecydowanie wpłynęły na energię małej, ewidentnie miałam wrażenie że też nie ma siły i jest leniwa :) to moja pierwsze ciąża i we mnie każdy ruch który odczuwam uświadamia jak bardzo kocham tego małego ludka :) super uczucie.

Co do kolejek to jeszcze nie korzystałam z przywileju, nie miałam takiej potrzeby bo nie było to dla mnie ani uciążliwe ani nie czułam się jakoś źle. W razie czego nie mam skrupułów żeby kulturalnie poprosić o przepuszczenie. Na pewno nie będę czekać aż ktoś mnie sam z siebie zauważy i przepuści bo to faktycznie można się nie doczekać (jeśli chodzi o supermarkety) Natomiast podróże tramwajem oceniam bardzo pozytywnie. Nie jeżdżę często i jak już to krótki dystans, ale odkąd brzuszek mam widoczny reakcje są natychmiastowe :) Wiadomo, różni ludzie i różne sytuacje mają miejsce ale póki co oceniam społeczne reakcje na 5+ :)

Jooozefka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ruchy to moje mega aktywne dziecko kopie gdzie popadnie...na ogół w pobliżu pępka lub w pachwiny...w pachwinie też czuję czkawkę...czyli tam ma główkę :) a jeszcze 4 tyg temu ułożona była poprzecznie, w 18t pośladkowo, a przedwczoraj główkowo ;)...u mnie ma widać wyjątkowo dużo miejsca do przekręcania :) albo taka artystka jak moja najmłodsza...do dziś sie zastanawiam czy zapisać ją do szkoły czy do cyrku ;)

Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię całą noc na lewym boku, czasem przekręcę się bardziej na plecy, ale na prawym boku mnie wszystkie wnętrzności bolą i mi niedobrze, wiec śpię tylko na lewym.

Co do ruchów, wczoraj mały kopał mnie w szyjkę macicy, tak okropne uczucie, że aż się bałam, że zaraz dostanę skurczy. Często mnie tam kopie, a ja przeżywam za każdym razem zawał serca :D

aga1402 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na kuriera, ciekawa jestem tej koszuli i okrycia po kąpieli dla małego.
    Mój syna to prawdziwy akrobata, kopie po całym brzuchu. Wczoraj ok 14 jechałam autem to kopał mnie bliżej pęcherze, a już wieczorem musiał się przekrecić, bo czułam go bliżej pępka. Na razie mają jeszcze dużo miejsca te nasze robaczki. Myślę,że już bliżej 30 tyg zacznie się im robić ciaśniej.
    Na wrześniowym forum rozpakowała się kolejna mamusia,ale trojaczków- to może dlatego tak szybko

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cały karton ciuszków pojechał :3 a ja mam miejsce na kolejne :3

Szczesliwa_mamusia, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie sqedza mnienoczy ale meeeeeega. Nie jestem alergikiem. Maz i syn owszem a oni maja spokoj. Mam wrazenie ze zaraz te oczy wydrapie. To raczej nie od ciazy tzn watpie. Od czego to moze byc? U cioci tutaj w de tez nic nowego jestem tu czasami dwa razy w roku jezdze tu od 21 lat wiec sama nie wiem. Moze odstawie jod na pare dni? Bo skoro nad morzem samym jestem to chyba jodu mam dosc? Moze byc od jodu?? Zglupialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 10:38

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    mi zaczyna być ciężko podnosić sie z łóżka z tym brzuchem. Śmiałam się do męża,że będzie musial mi niedługo uchwyt zamontować do trzymania,żeby miała czym się podciągnąc.
    oj tak, z tym też mam problem xD dobrze że zaraz mam drzwi, to się chwytam za klamkę xD

aga1402 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciązy miałam sny o zombi, że sama jestem zombi i jem ciała ludzi, albo że mnie gonią zombi, całą ciążę
    a teraz nie mam żadnych snów, żadnych. zdarzy się coś raz na miesiąc, a tak to nic.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kiepsko spałam, było mi okrutnie gorąco. Też śpię głównie na lewym boku, ewentualnie tak niby na plecach, ale pod plecami mam poduszkę, więc po skosie w stronę lewego boku. Jak próbuję się przewrócić na prawy to mam wrażenie, że mnie wszystko boli w środku i stękam przy tym jak nie wiem :P Kilka razy męża tym zestresowałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    oj tak, z tym też mam problem xD dobrze że zaraz mam drzwi, to się chwytam za klamkę xD

no ja puki co łapię sie za krawędź szafy, ale niedługo szafa pójdzie do drugiego pokoju,żeby było miejsce na łóżeczko. to sobie uchwyt sobie zamontuje ;)

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ