X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny strasznie sqedza mnienoczy ale meeeeeega. Nie jestem alergikiem. Maz i syn owszem a oni maja spokoj. Mam wrazenie ze zaraz te oczy wydrapie. To raczej nie od ciazy tzn watpie. Od czego to moze byc? U cioci tutaj w de tez nic nowego jestem tu czasami dwa razy w roku jezdze tu od 21 lat wiec sama nie wiem. Moze odstawie jod na pare dni? Bo skoro nad morzem samym jestem to chyba jodu mam dosc? Moze byc od jodu?? Zglupialam
    nie mam pojęcia. a przemywasz czymś. Kup sobie sól fizjologiczną i przemywaj. Może tusz do rzęs zmieniłaś. Mnie czasem oczy szczypia jak mi się lekko tusz rozmaże

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ucielo mi tekst...tyle pisalam i nie ma polowy.
    to teraz w skrocie
    ja to w podtrzymuje brzuch poduszka jak chce sie przewrocic z boku na bok.
    a ze wstawaniem to mi.maz pomaga...poprostu mnie wypucha z lozka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 11:26

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój syn kopnął mnie po raz pierwszy :) do tej pory czułam tylko przelewanie ale dziś to już był kopniak.

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Aztoria, malysmok84, Petitka, Jooozefka, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez mloda akrobatka - dziennie zmienia po kilka razy pozycje bo akurat to uczucie umiem rozpoznac - jakby Ci wszystkie bebechy w srodku sie przekrecaly.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszalalam i wydałam 400 zl. To siedzenie w domu wykończy mnie finansowo :P kupiłam butelki, ręczniki, pieluszki tetrowe, koszulki do szpitala i trochę ciuszków. Jak dojdzie to się pochwalę na fejsie :P

Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie maluje sie wce ostatnio :(

Dziewczyny mam prosbe...net mi szwankuje o 14 ide na obiad do restauracji rybnej i niw uniem znalesc czy moge jesc limandes ( to ponoc nie jest podlka limanda) inaczej to sie zwie echte rotzunge i chyba to jest zimnica albo victoriasee barsh szukalam ale nie umiem znalesc poza tym net chodzi jak ....czy ktoras bylaby taka kochana i poszperala na necie ?? Jestesmy w nadmorskiej miejscowosci swieze pyszne rybki no ale nie wiem czy mozna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 11:39

• MalaHD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal cisza...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja dziś poszalalam i wydałam 400 zl. To siedzenie w domu wykończy mnie finansowo :P kupiłam butelki, ręczniki, pieluszki tetrowe, koszulki do szpitala i trochę ciuszków. Jak dojdzie to się pochwalę na fejsie :P
    koniecznie :)

kosztuje to wszystko trochę :) niestety. Nas z grubszych wydatków czeka zakup komody i łóżeczka. Mój mąż już planuje sprzedać zeszłoroczny urlop,a że jest taka możliwość u niego w pracy, to taką decyzję podjeliśmy. z tegorocznego urlopu weźmie wolne na poród. i tak w tym roku nas nie stać,żeby gdzieś wyjechać, a i siły mam jakoś mało, to przynajmniej kasa będzie.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wizycie u gina na NFZ i po teście glukozy wyszło niestety podejrzenie cukrzycy ciążowej :( ehhh

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Dziewczyny mam prosbe...net mi szwankuje o 14 ide na obiad do restauracji rybnej i niw uniem znalesc czy moge jesc limandes ( to ponoc nie jest podlka limanda) inaczej to sie zwie echte rotzunge i chyba to jest zimnica albo victoriasee barsh szukalam ale nie umiem znalesc poza tym net chodzi jak ....czy ktoras bylaby taka kochana i poszperala na necie ?? Jestesmy w nadmorskiej miejscowosci swieze pyszne rybki no ale nie wiem czy mozna :(

hej to jest sola bardzo popularna ryba w norwegii i bardzo zdrowa. mozesz jessc w ciazy
    oj lapalo sie te rybki ... moja pierwsza rybka zlowiona w Norwegii

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

poszukałam, polska nazwa złocica europejska. Ryba z gatunku flądrowatych,a flądry bardzo polecane w ciąży. myślę,że jedna wysmażoną możesz zjeść.

aga1402 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja dzisiaj byłam na wizycie u gina na NFZ i po teście glukozy wyszło niestety podejrzenie cukrzycy ciążowej :( ehhh
    a jakie Ci wyszły wyniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sola to ktora? No tez cos mi wyskakiwalo ze.zimnica czy zlocica ale nie bylam pewna. Czyli mozna zjesc ?? :D uwielbiam

Dzieki dziewczyny !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 11:54

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo 94, po godzinie 179, po dwóch 102
    Bardzo źle to wyglada?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a9c0ce7eae6.png

to jest sola czyli inaczej fladra czyli zlocica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 11:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Sola to ktora? No tez cos mi wyskakiwalo ze.zimnica czy zlocica ale nie bylam pewna. Czyli mozna zjesc ?? :D uwielbiam

Dzieki dziewczyny !!
    możesz. Na zdrowie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a9c0ce7eae6.png

to jest sola czyli inaczej fladra czyli zlocica
    sola to sola, flądra to fladra, złocica to złocica. Bardzo podobne,ale to inne ryby,ale z tego samego gatunku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 12:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Na czczo 94, po godzinie 179, po dwóch 102
    Bardzo źle to wyglada?
    nie jest źle.
    Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:

stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
    stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
    stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)

Może będziesz miała częściej badany cukier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 12:05

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

ojoj, :( trzymam kciuki by skończyło się na diecie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak strasznie boję tego obciążenia glukozą, czuję, że u mnie coś może być nie tak. Kiedyś mi lekarz powiedział, że mam skłonności do cukrzycy, więc mam stracha, ale może będzie dobrze. Czy taka ciążowa cukrzyca jakoś specjalnie się objawia?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ